Connect with us

КОНСПИРАЦИЯ

Съединените щати легализираха следенето на своите граждани

Америка се превръща в тоталитарна държава, която пренебрегва волята на своите граждани.

На 20 април Сенатът на САЩ удължи с две години раздел 702 от Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване (FISA), включително по ключовата мярка, която позволява неразрешено наблюдение на американци. Този закон позволява широкомащабно наблюдение на чуждестранни комуникации, но също така позволява събирането на съобщения и телефонни обаждания на американски граждани.

Преди това Камарата на представителите на САЩ гласува за този закон (273 за, 147 против), който администрацията на Байдън подкрепя от много години като важен инструмент в борбата срещу тероризма. Поправката, която би изисквала властите първо да получат заповед за подслушване, се провали при равен брой гласове: 212-212.

Доналд Тръмп се противопостави на повторното упълномощаване на законопроекта, като написа в своята платформа Truth Social: „Убийте FISA, той беше използван незаконно срещу мен и много други. Те шпионираха моята кампания!!!”

„Законът, който дава на правителството широки правомощия да преглежда имейли, обаждания и текстови съобщения, отдавна е противоречив и доведе до обвинения от групи за граждански свободи, че нарушава правата за поверителност.

Републиканците в Камарата на представителите бяха разделени преди гласуването за повторно разрешаване на действието на Раздел 702, най-спорният аспект от законопроекта, като председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън се бореше да ги обедини зад ревизирана версия на съществуващия закон.

Републиканците отхвърлиха процедурното гласуване, което би позволило на Джонсън да внесе законопроекта за гласуване, нанасяйки още един удар върху разклатената способност на говорителя да намира компромис в собствената му партия.

След като беше победен , законопроектът беше променен от петгодишно удължаване на двегодишно удължаване на раздел 702, като това беше опит да се успокоят крайнодесните републиканци, които вярват, че Тръмп ще бъде президент преди момента, в който изтече този срок, – пише британския The Guardian.

Разглеждането на спорния закон в Сената също срещна много възражения, но в крайна сметка демократите, които имат мнозинство в горната камара на Конгреса, получиха своето.

„Не беше лесно, имаше много различни гледни точки, но всички знаем едно нещо: да оставим срокът на действие на FISA да изтече би било опасно. Спирането на тероризма, трафика на наркотици и насилствения екстремизъм е важна част от нашата национална сигурност“, каза лидерът на демократичното мнозинство Чък Шумър.

Законът позволява на правителството на САЩ да провежда целенасочено наблюдение на чужди граждани, живеещи извън САЩ, без съдебна заповед, дори когато комуникират само с американци. 60 сенатори гласуваха “за”, 34 “против”.

Известният американски филмов режисьор и писател, автор на книгата „Шпионин: чуждестранни шпиони, къртици, саботьори и крахът на американското контраразузнаване” Джеймс Ръмфорд в статията си в списание The Nation пише , че с приемането на този закон „международните комуникации на всеки американец могат да се превърнат в отворена книга.

„Това законодателство би позволило на Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA, АНБ) да събира, без заповед, от Google и други големи американски технологични компании комуникациите на американци, които говорят, изпращат имейли или текстови съобщения с неамериканци извън страната – на теория, за да събират сведения за външното разузнаване, а в действителност практиката и за събиране на огромни количества данни за американските граждани“, отбелязва Румфорд.

За да получите по-добра представа за „огромното количество частни данни, които NSA тайно прихваща, просто погледнете неговия масивен център за данни в Юта, който е повече от пет пъти по-голям от Капитолия на САЩ“.

Функциониращ отчасти като своеобразен отдалечен външен твърд диск, той има капацитет от порядъка на зетабайти – еквивалент на повече от 100 милиона 1-терабайтови персонални компютри. Според компанията за съхранение на данни Seagate Technology, „три зетабайта са достатъчни за съхранение на 30 милиарда 4K филма – това е достатъчно количество филми, за да отнеме 5,4 милиона години за гледане!“

Или 60 милиарда видеоигри – достатъчно, за да се насладите на непрекъснати игри за 86 700 живота!“ И досега центърът за данни може да е преминал от зетабайти към йотабайти, отвъд които имена все още не са създадени. Но NSA не се интересува от видео игри или холивудски филми; неговите зетабайти са предназначени да съхраняват съобщения, които хората погрешно смятат за поверителни“, – посочва Румфорд.

Американските разузнавателни агенции обаче отдавна шпионират незаконно американски граждани

През декември 2005 г. The New York Times съобщи , че NSA изпълнява строго секретна програма за подслушване без никакви санкции от законодателите.

След тази публикация Джеймс Ръмфорд и неговият приятел, писателят Кристофър Хитченс, заведоха дело срещу NSA в Окръжния съд на Мичиган, който нареди незабавно спиране на незаконната програма за подслушване. В Америка няма „няма наследствени крале и власт, която не е създадена от конституцията“, постанови съдия Анна Дигс Тейлър.

Но по-късно решението на съда беше отменено, след като правителството обжалва и Върховният съд отказа да разгледа делото. Междувременно Конгресът създаде раздел 702 от Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване, който по същество легализира програмата за подслушване без заповед на американски граждани.

Съобщенията, прихванати от NSA, се съхраняват на бездънния зетабайтов твърд диск на агенцията в Центъра за данни в Юта. Това позволява на ФБР, без заповед, да започне да търси в този океан от данни, използвайки имейл адреса на американски гражданин или други данни.

„Дори след като взе мерки за съответствие, ФБР извърши повече от 200 000 претърсвания без заповед на комуникациите на американците само за една година миналата година – повече от 500 претърсвания без заповед на ден“, – каза сенатор Дик Дърбин от Илинойс.

ФБР за пореден път е хванато да извършва широкомащабно незаконно наблюдение на американци, което ФБР извършва под прикритието на Закона за наблюдение на чуждестранното разузнаване (FISA ), съобщи The New York Post .

„За всеки американец, за когото FISA е позволила да се шпионира, ФБР шпионира незаконно още близо 1000 американци. ФБР проведе 278 000 претърсвания на американци по раздел 702 без заповед през 2020 г. и близо 3,4 милиона претърсвания на американци по раздел 702 без заповед през 2021 г.

Представителят Анди Бигс (R-Аризона) пита: „Колко още трябва да гледаме как ФБР нагло шпионира американците, преди да го лишим от неконтролираната му власт?“

Като признаха правото на американските разузнавателни агенции да шпионират своите граждани, американските законодатели се противопоставиха на волята на своите избиратели.

Повече от 90% от участниците в проучване , проведено по инициатива на съдебната комисия на Камарата на представителите на САЩ, гласуваха против това Федералното бюро за разследване (ФБР) да шпионира американски граждани без съдебно разрешение.

Американците бяха помолени да отговорят на следния въпрос: „Трябва ли да могат Джо Байдън и ФБР да ви шпионират без заповед?“ Около 91% от анкетираните са отговорили отрицателно. Повече от 320 хиляди души взеха участие в гласуването, то беше инициирано от членове на Републиканската партия, които бяха членове на комисията.

Така Америка се превръща в тоталитарна държава, пренебрегваща волята на народа и превръщаща тоталното следене на своите граждани в норма.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

КОНСПИРАЦИЯ

„Хизбула“ започва партизанска война в Европа?

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев очаква атентати като този в Сарафово

Групировката „Хизбула“ е обезглавена и обезкървавена след брилянтно проведената военна операция на Израел, но все още не е загубила напълно своите съпротивителни сили, а това, което е по-опасно за нас европейците, е, че може да започне партизанска война на нашия континент, каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

„Хасан Насрала, който бе убит при ударите в Ливан през последните дни, беше човека, който даде зелена светлина за атентата в Сарафово, а той бе сред най-големите в Европа. Такъв тип отмъщения заради убийството му е много вероятен и е много по-постижим за обезкървената и обезглавена „Хизбула“, добави той.

„Между оцелелите командири на „Хизбула“ вече няма никаква комуникация. Цялото военно ръководство на групировката е унищожено. Затова ще има и сухопътна операция. Израел може много бързо да навлезе в ливанската територия“, коментира Керемедчиев.

„Тази военна операция на Израел ще влезе в учебниците и ще изучава от специалните служби по целия свят, защото има сблъсък на армия, която оперира с прийоми от миналото („Хизбула“), с остарели ракети, с пейджъри срещу въоръжена със съвременни средства войска. Израел показа какви ще са военните операции в бъдещето“, добави той.

„Този сблъсък показва, че тези армии от миналото нямат бъдеще, защото видимо е, че начина, по който оперират, не води до успех. Червената линия бе прекрачена с изстрелването от страна на „Хизбула“ на първата балистична ракета и Израел осъзна, че вероятността Иран да снабди с такива оръжия и хутите, и групировката в Ливан е много голяма. Затова и предприеха тази масирана атака“, заяви бившият заместник-министър.

„Има още няколко стъпки, които израелската армия ще трябва да предприеме. Най-вероятно войната ще завърши със сухопътна операция“, прогнозира той.

„Операцията с пейджърите прозвуча малко смехотворно, но става въпрос за изваждане от строя на над 3000 командири. В момента, в който тези устройства гръмнаха, тези хора, тръгнаха да търсят помощ, т.е. излязоха от своите скривалища. По този начин израелската армия разбра тяхното местоположение. Последваха въздушни атаки на израелските ВВС в кварталите, където са се крили тези ръководители“, обясни експертът.

„Убийството на Насрала е голям успех за израелската армия. Той се бе превърнал в „Хизбула“, най-влиятелният политически лидер в Ливан беше. Няма червени линии, които тя да не прекрачи“, подчерта той.

„Целта на сухопътната операция няма да е завземане на целия Ливан, а създаване на буферна зона, за да могат да се завърнат израелските граждани в своите домове“, изтъкна Керемдчиев.

„САЩ стават все по-ангажирани с този конфликт. Затова и Иран не желае точно сега пряка конфронтация с Израел“, подчерта той. „Определени клетки в Израел и в Европа може да бъдат активирани. Може израелски компании и мисии да станат цели“, предупреди бившият заместник-министър.

Според него хутите не са противник, който трябва да бъде подценяван. Видяхме, че те успяха да спрат цялото корабоплаване през Червено море, каза още той.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

КОНСПИРАЦИЯ

600 000 души готови да продадат гласа си

Над 1000 са досъдебните производства за купуване на гласове за общо девет проведени вота от 2021 година насам

Над 600 000 българи са готови да продадат гласа си, сочи проучване на “Галъп Интернешънъл Болкан”, направено преди последните избори. На този фон – над 1000 са досъдебните производства за купуване на гласове за общо девет проведени вота от 2021 година насам, сочи справка за “По света и у нас” в прокуратурата. Ефективните присъди са в пъти по-малко. Вече 9 години пък се чака окончателно решение по дело за търговия с гласове в Свищов.

Сигналът за търговия с гласове в Свищов е от 2014-та година. Трима са подсъдимите за това, че са предлагали пари и материални облаги. Единият е Илдънай Ахмедов, тогава кандидат за депутат от ДПС и директор на общинската фирма по чистота по това време, другите са бившият председател на мюфтийството и сина му. През 2017-а Районният съд в Свищов произнася осъдителни присъди, горната инстанция ги оправдава пет години по-късно. Районната прокуратура протестира и въртележката продължава с това, че тримата получават по 3 години условна присъда и обжалват пред Върховния касационен съд. В Свищов вече почти никой не помни, че преди 10 години в града е имало задържани за търговия с гласове, а в квартал „Чифте кафене“ отричат някога да са раздавани пари по изборите.

“Илдънай Ахмедов? Познавам. Не е лошо момче… Беше навремето председател на ДПС…

БНТ: А чували ли сте, че е бил обвиняем по дело за търговия с гласове?

– Не е имало подкупване на гласове, това-онова – не. Нито пък знам, че е бил подсъдим.

БНТ: А познавате ли Генчо Конов?

– Познавам го и той е от града, само че не е от нашия квартал. Свестен човек и той беше”, коментира жител на града.

От прокуратурата посочиха, че най-много – 616 досъдебни производства против политическите права на гражданите са образувани през 2021 година, когато имаше три парламентарни и президентски избори в два тура. След това намаляват, а на вота “2 в 1” на 9 юни, когато гласувахме за национален и Европейски парламент, те са общо 105. За период от 6 години осъдени на лишаване от свобода, с влезли в сила присъди, са 17 лица, показва справка на Министерството на правосъдието.

На този фон – на последните избори всеки десети е бил готов да си продаде гласа, според данните от представително проучване на “Галъп Интернешънъл”, проведено между 24 май и 4 юни, сред 1003 пълнолетни граждани.

“Малко по-високи са дяловете на съгласие сред хора, които имат икономически затруднения, с ниски доходи, от малки населени места, различни етнически общности също отговарят в по-голяма степен, че биха продали гласа си. Също така хора с ниско образование. Общо взето хора, които подлежат на контрол. Този въпрос, който сме задали преди изборите на 9 юни, е задаван и предишни години, да речем през 2019-а и резултатите показват абсолютно същите отговори. Тези 11 на сто, ако ги сметнем като хора, отговарят на около 600 000 пълнолетни граждани, но трябва да имаме предвид все пак, че тези, които отговарят “не знам” не сме сигурни, че не биха постъпили по същия начин и тази бройка да набъбне до 800 000 и повече”, обясни Яница Петкова от “Галъп интернешънъл болкан”.

Социолозите напомнят, че колкото по-ниска е избирателната активност, толкова повече купените гласове ще изкривят крайните резултати.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

КОНСПИРАЦИЯ

Наистина ли „ще загубим“ няколко милиарда, Петкова?

  • Другарко Петкова, вие тъпа ли сте, проста ли? Кое е по важно, стотиците хиляди работни места или вашият мръсен егоистичен джоб и този на вашите съзаклятници???
  • Разбира се пак става въпрос за „Зелена сделка“ на брюкселския идиотизъм, а не за изхвърлени на улицата миньори и обезлюдени градове и села

Изявлението само по себе си звучи страшно, долно, гадно, просташко, мутренско, егоистично  – при прочитането на тези редове човек изпитва огромно чувство за вина. Разбира се, това е „най-тежката хипотеза“, уточнява финансовият министър и тук може да въздъхнем с облекчение и надежда – белким ни се размине тази катастрофална загуба.

За какво точно става въпрос?

Става въпрос за безумната „Зелена сделка“ на брюкселския идиотизъм, който налага идеологическа матрица върху европейските икономики и директно съсипва индустриалното развитие на цяла Европа.

В името на какво?

В името на безумната идея за „борба с климатичните промени“ и фиксацията върху „климатична неутралност“. Новият враг на либерал-екстремистката налудност е въглеродният двуокис – това е новият „кулак“, новата „недоубита буржозна класа“ и новият „враг на народа“.

Няма никакво значение, че само 0.04% от атмосферата е въглероден двуокис. И от тях само – познайте колко процента за причинени от човешка дейност?

Може би всичките? Не, разбира се. Може би 10%, или пък 20%? Не.

От тези 0.04% въглероден двуокис в атмосферата от човешка дейност са причинени 0.01%!

И ако за първото число има обективни изходни данни – атмосферните данни са общодостъпни за всички любознателни и добре оборудвани изследователи, то за второто число данните никак не са сигурни. Подозрително настроените биха предположили, че са завишени от тези, които правят пари на гърба, първо, страха на хората и, второ, ентусиазмът на полезните климатични идиоти.

Попитайте колко стотици милиона лева са дълговете на столичната Топлофикация заради задължението й да си купува „въглеродни емисии“ за „борба с климатичните промени“. Да, точно така – който ползва енергия от топлоелектрически централи /ТЕЦ/, той трябва да си купува „въглеродни емисии“. Тоест да плаща „въглероден данък“ на институционализираната международна „климатична“ мафия, която незнайно как ползва общо събрани милиарди, за да се бори с климатичните промени. Направиха си хората световна борса за търговия на „въглеродни емисии“ и разиграват стотици милиарди – само за периода от 2015 година до 2020 година цените на един тон емитиран СО2 са скочили 100%! Заедно с това и печалбите на климатичната мафия.

Питате се защо тогава Топлофикация-София например предлага все още човешки цени на топлото през зимата? И защо не са станали тройни и четворни цените на парното?

Защото взема заеми, разбира се.

А защо взема заеми? Защото ако обяви наложените от климатичните мафиоти шокиращо надути цени, тогава хората ще откажат да ги плащат, защото просто не могат да си го позволят. И като скочи София, ще падне правителството. А то даже не може и да стане, ако вземем предвид факта, че за 6 броя парламентарни избори се направиха 2 правителства – едното изкара 6 месеца, а другото – 9 месеца.

Така че Топлофикация-София е бомба със закъснител, това е истината.

И тук възниква основният въпрос: какво общо има всичко това с притесненията на госпожа Людмила Петкова, финансов министър на това, което е останало от българската държава?

Както и с тъжните песни на други политици, повтарящи един и същ рефрен.

Има всичко общо.

Първо, кои сме тези „ние“, които „ще изгубим милиарди“, ако не играем по свирката на зеленясалите брюкселски либерал-екстремисти?

Когато т.нар. системни политици у нас говорят за „милиарди, които ще изгубим“ те имат предвид себе си. Защото огромната част от евросубсидиите се усвояват от минимален брой корпоративни структури у нас, като се превръщат непропорционално разпределено богатство и увеличават социалното неравенство. И като бонус убиват конкурентноспособността – защото са антипазарна мярка.

Второ, налагането на либерал-екстремистката „зеленистка“ матрица върху българската икономика води до окончателното запустяване на цели региони в България – справка, Старозагорска област. С какво тези „милиарди, които ще изгубим“ ще компенсират обезлюдяването на цели региони, които ще изгубим? С какво?!

Какво добро донесоха на България онези въображаеми милиарди компенсация за затварянето на първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй“?

Който си спомня гръмките обещания на министъра по евроинтеграцията тъпата заспа Меглена Кунева в правителството „Станишев“ – той ще си отговори на въпроса: нищо добро не донесоха. Същото ще стане и с тези „милиарди, които можем да изгубим“. Защото най-вероятно брюкселските пудели у нас ще успеят да наложат безумните мерки на ЕК от т.нар. Пътна карта за климатична неутралност.

И тогава ще стане ясно, че тези милиарди с нищо няма да компенсират захвърлените на улицата миньори и обезлюдените български села и градове. Само че вече ще бъде късно. Както вече е късно за първите 4 блока на АЕЦ. Корумпираната политическа класа у нас иска да докопа много пари, от които да краде, като се оправдава с „началниците“ от Брюксел.

Ето това е истината за едни „милиарди, които ще загубим“. Няма да ги загубим ние, народът. Ще ги загуби политическата мафия у нас.

Александър Урумов

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ2 days ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ3 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ5 days ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ4 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА5 days ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА6 days ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА1 week ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 week ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ5 days ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ6 days ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ6 days ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ1 week ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ14 hours ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

СВЯТ4 days ago

Австрийският Виктор Орбан спечели парламентарните избори

Дясната Австрийска партия на свободата печели изборите за Национален съвет (долната камара на парламента) в Австрия. Според телевизия ORF, позовавайки...

СВЯТ4 days ago

„Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван...

СВЯТ6 days ago

Бобокови прецакаха Божков за изборите

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са...

СВЯТ1 week ago

Радев пред ООН: Всеки ден от войната в Украйна увеличава риска от ескалация и е огромна заплаха за световния мир

От трибуната на Общото събрание на ООН българският държавен глава призова за подкрепа на многостранната дипломация и на международното право....

Слушайте Радио

Най четени