АНАЛИЗ

На Кикотещата се Камала скоро няма да ѝ е до смях

Веднъж е случайно, два пъти е тенденция, а три пъти вече е традиция. Така е и с американските избори – Русия отново се намесва в тях, за трети пореден път. И не, не говорим за изявлението на Владимир Путин, че след като „нашият любимец“ Байдън препоръча на всички да подкрепят Камала Харис, тогава ще го направим, особено след като всичко ѝ е наред, след като се смее толкова „експресивно и заразително“. Белият дом не оцени това тролене на Путин, като посъветва руския президент да спре да се намесва в американските избори и няколко часа преди речта на Путин във Владивосток нанесе превантивен удар, като разпространи изявление на Министерството на правосъдието за руските машинации.

Да, отново, „руснаците провеждат тайни операции за влияние“, „насърчавайки дезинформация и спонсорирани от държавата наративи като част от кампания за влияние върху президентските избори“. Разкри шестима популярни десни (т.е. про-Тръмп) ютубъри, които бяха „тайно финансирани от служители на руски държавни медии и произвеждаха видеоклипове на английски език, които често отговаряха на интересите на Кремъл за увеличаване на вътрешните разделения в Съединените щати, за да отслабят съпротивата на Америкка срещу руските интереси, като войната в Украйна.”

В този случай инфлуенсърите не са обвинени в нищо – те не са знаели кой ги използва, но за всеки случай се разкайват и пишат, че „Путин не е добър човек“ (буквално).

“Ню Йорк Таймс” пише, че „пропагандният апарат на Кремъл подкрепя кандидатурата на г-н Тръмп, създава онлайн новинарски издания и фалшиви видеоклипове, за да клевети президента Байдън и, отскоро, г-жа Харис.“ Какво казаха тези инфлуенсъри? Оказва се, че руските офицери за свръзка са дали инструкции да се „пропагандира теорията на конспирацията, че Украйна и САЩ са отговорни за терористичната атака през март в московска концертна зала“. Дори не питайте как това ще се отрази на нерешилите гласоподаватели в Пенсилвания, “Фокс Нюз” най-добре формулира обвиненията на Министерството на правосъдието: „Ако се чудите каква точно е тази руска пропаганда, ще ви кажа, че това е руската дезинформация за „недостъпните цени на хранителните стоки”, „рискът от загуба на работа за белите американци”, „привилегиите за цветнокожите”, „заплахата от престъпност от цветнокожи и имигранти”, „прекомерните разходи за външна политика” Американското правителство иска да убеждава, че руснаците се месят в американските избори с републиканските тези. Тоест, ако попаднем на новини за проблемите на администрацият при прилагането на законите за наркотиците, престъпленията с участието на мигрантите и дори високата инфлация, то това почти сигурно е руска пропаганда. И всеки, който го разпространява или споменава тези проблеми по телевизията, е руски агент, който трябва да бъде изправен пред съда. Откъде да знаем дали служителите на кампанията на Тръмп, които се появяват в най-гледаното телевизионно време, не са руски слуги, чиито телефони спешно трябва да бъдат подслушвани?”

Истеричния кикот на Камала Харис стресна света! Това нейния смях ли е, или прашеца в Райската Градина?

Щеше да е смешно, ако не беше толкова сериозно. Защото основният въпрос тук е много прост: защо във Вашингтон отново се опитват да разиграват темата за „руската намеса“? Все пак беше 2016 г., когато тази тема беше напълно насочена срещу Тръмп – и това по никакъв начин не му попречи да спечели изборите. След това беше пробутвана за изборите през 2020 г. – чак до импийчмънта на Тръмп, но дори и тогава не “руските връзки” помогнаха за отстраняването му от Белия дом, а “мобилизирането на демократични избиратели”, много подобно на манипулацията от предварителния вот. Освен това историята с “Ръшагейт” от 2016 г. вече е разкрита, тоест всъщност е доказано умишленото изграждане на дезинформация за Тръмп от правителствени агенции и разузнавателни служби. И в арсенала от аргументи на Тръмп срещу „дълбоката държава“ обвиненията за фалшифициране на „руската следа“ заемат важно място – и много американци са съгласни с бившия президент.

Така че защо да понвтарят същата грешка, да използват изиграна неуспешно карта? Особено в ситуация, в която рейтингите на Харис растат и един от тези дни тя ще участва в първия телевизионен дебат с Тръмп и ще укрепи позицията си?

Отговорът е прост – изваждането на “руската карта” потвърждава това, което мнозина подозират: позицията на демократите изобщо не е това, което казват социологическите проучвания и медиите. Смяната от Байдън на Харис може да е довела до повишаване на рейтинга на кандидата на демократите, но изобщо не толкова, колкото сочат социологическите проучвания. Особено в люлеещите се щати – и само в тях се решава съдбата на изборите. Естаблишмънтът е избрал тактиката на създаване на паралелна реалност: Харис не се среща с пресата, не дава интервюта (имаше само едно) и се представя с нарастващ рейтинг. Гласоподавателите – особено тези, които не са се решили – трябва да вярват, че нейните шансове за победа са по-добри от тези на Тръмп и да се включат в избора.

Президента Байдън ни поръча да гласуваме за Камала Харис … “да, тя ми харесва, смее се много заразно”

Във вторник обаче – когато се проведе първият дебат – каретата ще се превърне в тиква, роклята на победителката ще изчезне и вместо Пепеляшка ще се появи празна измамница, представящ се за нея. Тръмп няма да победи Харис с нокаут, но мнозина ще видят и чуят вицепрезидента за първи път, не само да говори по важни теми, но и да спори с корав противник, който не пести думи. Рейтингът на Харис ще се срине и тогава демократите отново ще върнат дискредитирането на Тръмп в центъра на кампанията. Те няма да се опитат да убедят колко добра е Харис, а да докажат колко лош и опасен е Тръмп.

Фактът, че подготовката за това вече е започнала, се вижда от реанимирането на темата за „руската намеса“. И за да спрат Тръмп, те вече не презират такива провалени, неефективни (и дори контрапродуктивни за демократите) теми, а това само потвърждава: със Кикотещата се Камала всичко е не просто ненаред, а напълно зле.

Камала Харис в Русия, преди да буде изпратена командировка в Щатите

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Най четени

Exit mobile version