БЪЛГАРИЯ

формалното съгласие и невижданата наглост на Нинова България продава оръжие на Украйна

България изнася оръжие за Украйна и това е ясно на всички, само лидерката на БСП не признава
Вече и медии, и политици потвърдиха, че от Летище София се изнася българско оръжие за Украйна. Документиран е няколко пъти и украинският тежкотоварен АН-124 с гаубиците и установките. Приказките на Нинова в качеството й на министър на икономиката, че България изпълнява поръчки към други държави, а не към Украйна, вече не хващат дикиш. Още повече обяснението – ама, той самолетът отива в Полша. Да, по простата причина, че никой не лети над Украйна. Всички пратки за украинската армия отиват в Полша – за Жешов, само на 78 км от границата с Украйна. Където каца и най-големият товарен самолет, след като излети от София, пишат и показват много наши медии.
Другарката Нинова съвсем съзнателно лъже своите избиратели и особено русофилската част от него, заявявайки всеки ден отвержено, че БСП няма да гласува за изпращане на оръжие в Украйна, а ако това се случи, ще напусне коалицията. А такова гласуване спокойно вече може да се случи и без БСП. Нито пък правителството ще падне, без БСП, защото и на непросветените е ясно, че никоя партия (с изключение на ГЕРБ и ДПС) не е готова за избори веднага, поради загубата на електорална подкрепа.
Тази сутрин и Андрей Райчев, коментирайки темата в студиото на bTV, заяви, че ако Корнелия Нинова гласува изпращане на оръжие за Украйна, то БСП с нея начело няма да събере и 50 хиляди гласа на предсрочни избори. Другарката Нинова е наясно с това и затова не пропуска повод да изкаже категоричната си позиция, че БСП няма да гласува това да се случи, както и че трябва да се приеме от парламента едно такова решение. Много скоро, обаче парламентът ще го приеме и без нея, а лъжата към левия електорат ще остане.
„За да е ясно за всички – България продава оръжие на Украйна, благодарение и с формалното одобрение на Корнелия Нинова, която получава бонуси от сделките през подставени лица.“ Това написа и журналистът Явор Дачков в петък вечер в социалната мрежа, след което изтри поста си.
Факт е обаче, че България като член на НАТО и на ЕС няма и как да не го прави, тъй като става въпрос за колективни решения. Евродепутатът от БСП Петър Витанов обясни днес в студиото на БНТ: „В България това, което не приемат социалистите е лицемерието. Защото докато министърът на икономиката отрича, виждаме как командващият украинската армия благодари за оръжието. България участва в абсолютно всички решения на ЕС и НАТО за Украйна. България участва с оръжия. Прави го по механизъма Peace facility, в който 1,5 млрд. е гласуван от ЕС за военна и хуманитарна помощ. Така че от тази гледна точка България е солидарен член и позицията спрямо Русия е абсолютно ясна. Тезата за неутралитет е спекулативна и позицията е ясна от всички партии – било то отляво или отдясно. Ясно е кой е агресора и кой е жертвата и това за неутралитета се ползва по-скоро за вътрешнополитически цели“, каза Витанов.
Едва ли обаче някой очаква Корнелия Нинова да излезе и да каже ясно, че всичко, против което е електоратът на БСП, се случва и сега и че ще продължи да се случва. За някои ситуации се изисква сила политическа воля, а не само разчистване на опоненти.

Най четени

Exit mobile version