БЪЛГАРИЯ

Едни могат други не искат по нареждане на господарите им

Държавната фирма ЧЕЗ си откри сметка в Газпромбанк и плаща за доставките на газ по определената от руската страна схема. Повтарям това е държавна фирма, чийто мажоритарен собственик е Чешката република.

Защо Булгаргаз – българска държавна фирма не може да направи същото, а трябва да купуваме руския газ от Гърция, чрез частна фирма посредник на доста по-висока цена! И България да емитира дългове всяка седмица, за да подпомага хората и бизнеса, които изнемогват.
След всички лъжи и глупости, които бяха избълвани през последния месец по темата е време някой да даде смислен отговор на този елементарен и логичен въпрос! И то по-бързо!

То не бяха заплахи, самогероизация как спасяваме Европа и света, лъжи и измишлжотини за американски втечнен газ, който щял скоро да дойде и да е четири пъти по-евтин, то не бе плюене по Путин…..

Хаиде сега малко по-сериозно.

Кой и с каква цел прекрати плащанията към Газпром? Защо беше нужно да се държи такъв махленски тон по отношение на Русия и нейния президент и сега няма никаква възможност за възобновяване на преговорите? И накрая, ако това е направено със скрит умисъл, целящ облагодетелстване на определени стопански субекти-посредници, за сметка на целия народ и българската индустрия, не е ли ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу държавата и ако е, не трябва ли да следва “наказание”?

Подходяща музика за любителите на йога.

Най четени

Exit mobile version