БЪЛГАРИЯ

Проверка: Таксиджиите отсвириха наркодилърите, спряха да пласират смърт!

Изкушението към бакшишите идвало само в най-големите градове.

Таксиметровите шофьори масово отказаха да пренасят дрога. Научихме, че натискът върху тях дошъл от шефовете на таксиметровите компании.

Малко след прехода жълтите коли ударно разнасяха и пласираха наркотици. Те бяха свързани с баш шефовете в престъпната верига.

След като дозина шофьори са заловени с бял прах, убиващ хора, шефовете им станали безкомпромисни към тази издънка.

Наркодилърството на шофьорите им петнило името на таксиметровата компания.

Бакшиш разказва пред нас още с назначаването на новите шофьори, първото нещо, което им се казвало е, че ако бъдат хванати с дрога, нямало да има никакви компромиси за тях, дори съдът да е благосклонен към издънките им. Така таксиметровите шофьори, не смеели да се забъркват в каквито и да е схеми.

Справка в полицията показва, че през последните две години почти няма заловен бакшиш с наркотици.

Изкушението на шофьорите да печелят незаконни пари било по-силно в София, Пловдив и Бургас, разкриват криминалистите. В по-малките градове таксиджиите въртели още по-примерно волана без да мислят за глупости.

За разлика от таксиметровите шофьори обаче, другите водачи масово сядали зад волана след употреба на дрога, което води до все повече изкривени ламарини и смърт на пътя. Въпреки вечните закани на МВР шефовете, че ще се справят с този проблем, обществото не вярва това да се случи на практика.

Най четени

Exit mobile version