БЪЛГАРИЯ

Асен Василев: България не е бедна, а безобразно крадена

Оставяме хазната в по-добро състояние, заяви вече бившият служебен министър Асен Василев, който предаде държавната хазна на своя наследник на поста в назначеното от днес служебно правителство Валери Белчев.

„Оставяме една актуализация на бюджета, която ще позволи на бизнеса и хората да се чувстват по-спокойни“, каза още Василев. Според него най-важният въпрос за страната е в следващия парламент да се сглоби мнозинство, което да излъчи стабилно управление. Той не отговори в конкретика под каква форма ще участва в политическия живот на страната, след като вече няма да бъде финансов министър.

“Когато спра да бъда финансов министър, ще ми трябват няколко дни, за да видя как да се включа в политическия живот. Политическа партия не може да се създаде до изборите”, заяви Василев. По време на предаването на поста във финансите, Кирил Петков говореше по същата тема в Министерство на икономиката. Той уточни, че в момента се водят разговори с различни формации и каза, че двама с Асен Василев ще са участници в политическия живот на страната и търсят проект, към който да се присъединят, като уточни, че не става дума нито за президентска партия, нито за някакъв вид инженеринг.

„България не е бедна държава, тя е безобразно крадена. Задачата в следващите години е да се спре течът на средства“, каза още той.

От своя страна Валери Белчев изрази възхищение от работата на своя предшественик, която сравни с „бърз влак“, на който трябва да се „качи в движение“.

Най четени

Exit mobile version