ИСТОРИЯ

На кого целуват зад…ците властимащите?

Няма “символично” участие във война!

Когато бях дете, играех из развалините на София, която беше бомбардирана заради “символичното” обявяване на война на Великобритания и САЩ. В нашия четиристаен апартамент на ул. “Хаджи Димитър” 13 (партера) бяхме приели оцелели семейства, така че бяхме 4 семейства (10 души) в 4 стаи с една кухня и една тоалетна. И така беше повече от десетилетия. Поне бяхме живи, това беше най-важното.

Сега са се нароили доста бабаити, които си мечтаят (1) за “символична” подкрепа с оръжие на страната на украинците, или (2) за лично участие във войната. Като гражданин на България, като човек и като мислещ, съм против всяка война, включително и против подклаждането на огъня на сегашната. Нямам нищо против онези, които искат да заминат за лично участие, но гледам че те воюват най-вече на “фронта” в националните телевизии. Много, много юнаци и юначки (да не си забравят червилата и кремчетата при похода!).

Разумната политика беше и ще бъде България да работи за мир, за свобода, за солидарност и справедливост! И никакво българско участие във войни, стигат ни Ирак и Афганистан!

 

 

Най четени

Exit mobile version