ИНТРИГИ

И какво като е „жена“?

Щом напира непрекъснато да е “център на внимание”, да се самолюбува на “ума, красотата и значимостта си” и да ни се натрапва в медиите – ще получи достоен отговор – истината за себе си

Преди половин век една важна врачанска другарка, съпруга на важен врачански другар и завеждаща местната секция на „Комитета на жените“, на въпроса каква би желала да стане малката й дъщеричка, бе отговорила: “ Искам да стане к*рва. Защото няма к*рва, която да не се наредила добре.“ Звучи много майчински и амбициозно – сигурно другарката съдеше по себе си. Това тя приемаше за „професионална реализация“ в живота.

И ако във времената на соца такава високодоходна професия, изстреляла безброй другарки по управленските върхове, поне не се афишираше, днес тя се размахва като знаме и е повод за гордост. Вижте жълтите вестници и специално „Уикенд“, който изопачи представите на две поколения български момичета за житейски успех. Всичко скверно, от което бащите и майките ни са плюли и с презрение са извръщали глави, днес с пазарски крясък се рекламира като единствен трамплин за изстрелване на жената към социалните върхове и материалното благополучие.

Наскоро гледах ужасяващо видео, в което на въпроса какви искат да станат като пораснат, десетгодишни руски момиченца отговаряха: „Я хочу стать п*утаной!“. Децата явно нямаха представа за значението на думата, но бяха чули, че п*утаните живеят „хорошо“. Авторите на видеото искаха да покажат до каква степен мръсотията се е просмукала в душите на днешните човекоподобни – още от ранна възраст. И макар че въпросното видео е руско, същото важи за европейките, американките, азиатките, африканките и пр. Колкото до украинките и полякините – там потресът е чудовищен и аз съм писала многократно за това. Умишлената поквара на жената в днешните общества води до необратимо изкривяване на съзнанието на целия човешки род. Какви деца би възпитала една майка „п*утана“ освен дъщери „п*утани и синове престъпници? И какво общество би се възпроизвело от подобни поколения?

Но днес сме „во черво адово“ ( по израза на Вазов ), „глупака вредом всеки почита“ ( по израза на Ботев ), порокът е на мода, порокът е всевластен и тези „п*утани и престъпници ни управляват, налагат ни мнението си чрез медии и институции, гаврят се с нас, ограбват ни – и дори ни осъждат за клевета, ако се одързостим да ги наречем с истинските, заслужени от тях нарицателни – к*урви и крадци. Родителите на к*урветата, вместо да се срамуват да излязат на улицата, се пъчат горди, самонадеяни и доволни, че щерките им са „взели живота в ръцете си“, „упражняват достойни професии“, „движат се в отбрана среда“, имат тлъсти банкови сметки, пътуват в „бизнес класа“ и са част от „елита“, от цвета, от най-тлъстия каймак на страната – „ла крем дьо ла крем“. И дори се намират почтени, чисти хора, които ги защитават – защото, видите ли, „п*утаните били жени – а жената трябвало да бъде „закриляна“!

Да, имам предвид точно кака ви Ленка Бориславова!

Откъде довтаса Ленчето? Уж е юрист, но се материализира от нищото. Просто седна на „самолета“ на Киро и литна към озона на властта, която страшно й се услади. Нищожно човече, на което в други времена – с нормална ценностна система и понятия за женска красота – никой нямаше да обърне внимание.

Каква е Лена Бориславова? Същата като Киро – разхитителка на народни пари, прелюбодейка, разрушителка на семейство, клеветница. Заслужава ли защита подобен типаж? Заслужава ли съжаление? Заслужава ли към нея да се отнесем с друго чувство, освен с насмешка? Не трябва ли безапелационно да бъде разобличена и да бъде върната на мястото, откъдето е изпълзяла – в анонимността на лумпените?

Щом напира непрекъснато да е „център на внимание“, да се самолюбува на „ума, красотата и значимостта си“ и да ни се натрапва в медиите – ще получи достоен отговор – истината за себе си.

А истината е, че само допреди няколко десетилетия такива като нея са били дамгосвани от нашия мъдър и морално чистоплътен народ – като „пропаднали момичета“. Мъжете и момчетата са ги припявали подигравателно, когато са минавали край къщите им. Жените са избягвали да ги срещат. И семействата им неминуемо са напускали селото си и са заминавали далеч – там, където не ги познават. Но мълвата пак ги е настигала. България е малка. И светът е малък за мълвата.

По-малко позорно и по-разбираемо е положението на една магистрална проститутка, която е принудена да продава тялото си, за да се изхранва. Бих защитила такава жертва на обстоятелствата. Но не и „дамата от видеото без парапета“!

Лена Бориславова няма никакви политически и личностни качества. Нейната арогантност в медиите – е вик на удавник. Сетен вопъл да не я забравяме. Нека не я вадим от блатото. Да я оставим мъчително да потъне. Заслужила си го е. Спомнете си безобразните й клевети, че симпатизиращите на Русия автори получавали по четири хиляди лева. Аз съм русофил и заявявам, че никога не съм получила стотинка от никого и отникъде. За статиите и книгите си не съм взела и грош хонорар. За разлика от нейните многохилядни хонорари срещу съмнителни професионални услуги.

Нека „Слави я прославя“ с чалгарски песнички. Нека подсвирква на воля подир нея. Тя заслужава тъкмо такъв игрив жанр. Вулгарен като нея. А не хорали, пасторали и сюити.

И накрая – за най-големия коз на защитниците й – че била ЖЕНА! Ресто, не струва – нали цялата битка беше жените и мъжете да се изравнят по права? Е, сега вече мъж, жена, хермафродит и останалите 68 джендърски пола – сме равноправни във всичко. В срама и освиркването – тоже.

П.П. Не се съмнявам, че прочитайки този текст, бабешкият хор от близки роднини на ПП с вой ще излее отходните води на „клоака максима“ срещу мен.

Милена Върбанова

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най четени

Exit mobile version