ПОЛИТИКА

Ето защо мисията на Блинкин в Китай не постигна никакъв успех

Блинкин замина за Пекин на стероиди без никой да го е канил и … се договори да продължат да преговарят.

На втория ден от “визитата” си Блинкин все още не знаеше, ще го приеме ли изобщо някой в Пекин? Три часа по рано му собщиха за среща с китайския вуншен министър, която се състоя само за 35 мин. в размяна на глупави любезности, лоши погледи и скърцане на зъби от китайска страна.

Доскоро надменният държавен секретар на САЩ Антон Блинкин изглеждаше уплашен при посещението си в Китай. Нямаше червен килим за него на летището, нямаше посрещане, само неговата охрана.

На края го прие Си Дзинпин и лично със сърдит тон му се накара и обясни това, което Путин повтаря от 2007 г. Светът се променя. Става многополярен. Американците вече не са световен диктатор.

Самият Блинкин го призна. И каза, че вече не подкрепя независимостта на изконната китайска територия Тайван.

А само преди по-малко от една година, през лятото, председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси кацна демонстративно със самолета си в Тайван, въпреки несъгласието на Пекин, именно, за да подчертае независимостта на Тайпе!? И за малко щеше да подпали война в Тихия океан.

Байдън тъкмо беше изплел тихоокеанско НАТО с Великобритания, Австралия и Канада. Сега обаче американците, разбрали безнадеждността на битката срещу Русия и Китай, обикалят около Пекин с надеждата да вбият клин между Поднебесната империя и Русия.

Даже Блинкен изрично подчерта, че вече не се бори да сваля комунистическия режим в Китай. Въпреки, че националната доктрина на САЩ изисква точно това. Тоя номер мина при Никсън.

Днес обаче мисията е невъзможна.

Путин я направи невъзможна.

Оспори американското господство на бойното поле. После Русия и Китай заедно, оспориха американското господство на икономическото поле. Стигна се до там, че и руснаци, и индийци, и китайци, и бразилци, и африканци, и араби оспорват американското господство на долара и на финансовото поле.

Понеже САЩ паднаха от световния трон.

Дори и хората в САЩ не можаха да издържат на заплахата от Трета световна война и пълно унищожаване на Америка. Затова кандидатът за президент, републиканецът Рон Де Сантис, забрани ЛГБТ пропагандата в училищата в Маями. Забрани публичните драг-шоута. Като губернатор налага закони за защита на нормалното и разумното. Това, разбира се, в родните медии не се отразява.

Всъщност т. нар. Златен милиард – Западът, изчерпа възможностите си за обогатяване чрез грабеж в Източна Европа.

Това му е проблемът на многополярния свят, че пречи на западняшкото лапане. Русия образува многополярен фронт срещу Запада.
Включи в него и БРИКС, и ШОС, и АСЕАН, и Монголия.

Засега на парламентарно ниво. Но ще има още да задълбават. Вече реинтегрират и Куба в БРИКС. Президентът на Алжир беше в Санкт Петербург на икономическия форум. Половин Африка също се изсипа там… Арабите и те… Повече от половината човечество….
Американците разбират, че повече със скърцане на зъби не става.

Затова обърнаха другото листо и започнаха уж посещения на учтивост и дипломатичност. В Китай. Може да идат и другаде.

Но вече никой не им вярва. И не иска да има вземане-даване с тях. По простата причина, че никой не знае кога американците ще се извъртят и ще започнат разни цветни революции, прокси войни и прочее благинки, които да изсипят върху главите на доскорошните си приятели.

Та те усилено унищожават и най-старите си съюзници като Западна Европа. Затова икономиката на Германия се срина, а Евросъюзът, лишен от субсидиите на Берлин, вече плете крака и се чуди как да задържи европейските държави в орбитата си.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най четени

Exit mobile version