СКАНДАЛ

Асен Василев брутално спря възможността да получаваме с 32% по-евтин руски газ, а Кирил Петков излъга за танкерите

“Будният гражданин Слави Трифонов направи публично изявление и призова Бойко Рашков да го арестува. И е редно той да се самосезира. Бойко Рашков, като официално признат борец срещу мафията, да вземе да се задейства. Слави Трифонов е готов психически. Ние ще му занесем портокали”, каза в ефира на Би Ти Ви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Поводът е публично признание на Трифонов, че е мафиот, и чака Рашков да дойде да го арестува поне за 24 часа.

“Много хора бъркат темите за избор на шеф на КПКОНПИ и за промяна на закона за комисията. Бойко Рашков не е монахиня в девически манастир. Той в момента управлява МВР. Не разбирам какви са тези писъци. Като МВР министър Рашков би трябвало да се занимава с престъпността. Вярно, имаше един арест на Борисов, който завърши позорно”, поясни Йорданов.

<<<Слави скандално зове Рашков: Извикай Киро и Лена на разпит и ме арестувайте, поне за 24 часа>>>

Той коментира и скандалния запис от закритото заседание на ДБ. “Лъсна лицемерието им и отношението им към нас. Непрекъснато говорят за IT, а се издъниха в това, от което би трябвало най-много да разбират. Голяма издънка е това. Физиономията на финала на записа на Иво Мирчев приличаше на Тодор Живков на конгрес”, каза Тошко Йорданов.

“Още в началото казахме, че не искаме Кирил и Асен да са министри. Искахме да има правителство, но лицемерието и неморалността са доста сериозен повод да напуснем преговорите. Не е нужно да ни обичат. Проблемът е, че лъжат. Не сме обещали да влизаме в коалиция на лицемерието. За чий … г-жа Нинова държи мандата, а не го върна днес? Само защото иска още да продава оръжие на Украйна и да бъде още малко министър. По-честният вариант е президентът да извика партиите и да удължи срока по “взаимно съгласие”. Стискането на мандата е жалко и смешно. Аз се забавлявам с тези хора. Това е на-дълго управлявалият кабинет в оставка още от преди комунестическия режим. Не знам кои партии ще влязат в следващия парламент. Не знам какво ще се случи, ако сме същите партии в следващия парламент. Проблемът с КЕВР го дължим на некомпетентността на Лена Бориславова. Тя е слаб юрист, за съжаление с огромно влияние върху парламентарната група.

Публично властта беше парцелирана, но се ръководеше от Асен Василев. Благодарение на него нашият министър на енергетиката не успя да направи нищо. Александър Николов спори с Кирил Петков и с Асен Василев. Премиерът излъга, че ще имаме регулярни доставки на втечнен газ. Министърът на енергетиката и на МРРБ работеха въпреки натиска на Василев и Петков“, коментира депутатът от ИТН.

“Германия, Италия и Гърция със сигурност са държави от ЕС, които по една схема се разплащат с руската държава и получават руски газ. Това явно е схема, която не нарушава санкциите, защото това са държави от ЕС, които настояват за санкции. Искането на Александър Николов е било ние да направим същото, да използваме същата схема, за да получаваме руски газ на 32% надолу. Човекът, който брутално е спрял това, се казва Асен Василев“, разкри Тошко Йорданов.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най четени

Exit mobile version