СКАНДАЛ

Тагарев, вкарай танковете в Пирогов … не може повече така!

  • СКАНДАЛЪТ НЕ СЕКВА: Тагарев иска Хинков да му каже кой изтипоса Мустафа Емин
  • Военният министър очаква наказания за информацията в страницата на “Пирогов” във фейсбук

Скандалът с панаира, вдигнат от съветника на отбранителния министър Тодор Тагарев Мустафа Емин в институт “Пирогов” по-рано тази седмица, при това в детското спешно, не стихва. Оказва се, че докато е на висш форум в Толедо военният шеф се е поинтересувал от шума у нас с назначения от него Емин и е отправил и куп питания до здравния си колега проф. Христо Хинков.

А разкритието за това дойде от шефа на ресорната на Тагарев комисия в НС и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев, засякъл писмото до МЗ.

От него става ясно, че Тагарев настоява да научи не толкова дали съветникът му все пак не е превишил правомощията си като гражданин в спешната болница, а кой е изтипосал името му и защо в публичното и медийното пространство.

Напомняме, че редакцията ни първа опита да се свърже с Емин, но той определи станалото в “Пирогов” и обвиненията, че се е държал арогантно и просташки за клевета и се опита да излъже, като замаскира самоличността си, тъй като личното и фамилното му имена бяха разменени при първоначалната публикация от института за случилото се.

“По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост (на медицинската сестра Неда Диманова – б.р.) на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа фейсбук?”, пита Тагарев колегата си Хинков.

И настоява да разбере още каква е проверката на фактите преди публикуването в мрежата, както и кои и колко на брой са администраторите на страницата на “Пирогов”.

Нещо повече, военният министър настоява да бъде уведомен своевременно за резултатите от проверката на МЗ по тези обстоятелства с “оглед предприемане на последващи действия”.

Гаджев съзира тук опит за налагането на натиск спрямо ръководството и медиците на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”. “Това вече прилича на опит за цензура и натиск от правителството над лекарите в Пирогов да изразяват позицията си. Няма ситуация, в което това да е нормално и да свърши добре. Не знам как на някой му е хрумнало, че това е добра идея. На ход е министъра на здравеопазването дали ще позволи това, защото в България не трябва да има министър или министерство на истината (като в книгата 1984 на Оруел)”, коментира резонно депутатът от ГЕРБ.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най четени

Exit mobile version