СКАНДАЛ

Денков и Василев отново лъжат

“Лукойл“ опроверга Асен Василев: Не продаваме рафинерията в Бургас

Мутантите Василев и Денков се опитват по мутренски да извиват ръце и изнудват “Лукойл”, колко ло комисионна искат???

„Лукойл“ не е получавал оферти за „Нефтохим Бургас“ и не преговаря за продажба на рафинерията. Това твърдят пред Bloomberg от подразделението „Литаско“, чрез което руската компания управлява различни свои активи в Европа.

От „Литаско“, която е мажоритарен собственик на българската рафинерия, изтъкват, че са швейцарска компания и не са назначавaли публична или частна организация да търси потенциални купувачи.

В позицията се допълва, че съгласно европейското законодателство намеренията за такава покупка се обсъждат първо между заинтересованите търговски страни, а след това с държавата, където активите се намират.

За евентуалната продажба на дружеството първи заговори в интервю за „Файнешъл таймс“ финансовият министър Асен Василев. После информацията беше коментирана в Министерския съвет и от премиера Николай Денков.

От „Литаско“ уточняват, че всяко намерение за продажба на дружество намиращо се на територията на Европейския съюз първо трябва да бъде одобрено между контрагентите и после да бъде уведомено правителството на съответната държава.

В момента рафинерията в Бургас се ползва от дерогация за внос на руски петрол до края на следващата година, когато трябва да премине изцяло на алтернативни източници на нефт.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Най четени

Exit mobile version