ВОЙНА

Следващите месеци ще бъдат не по-лесни за преживяване и преодоляване

През изминалите две години без обявена война и особена съпротива от наша страна (с активното съдействие на колеги юристи, от което изпитвам срам), бяхме лишени от основни права: право на адекватно образование, право на адекватно здравеопазване, право на труд, право на свободно придвижване, право да си в последните мигове със своите близки.

Надявам се, че доста хора са осъзнали прекомерността, неадекватността и безсмислието на това упражнение, както и огромните вреди, които бяха нанесени във всяка сфера на живота ни и най-вече вредите нанесени на нашите деца, младежи и техното бъдеще. Който е имал повече разум, воля и умения е направил всичко по силите си да минимализира щетите върху децата си, отношенията с близките, здравето и бизнеса си.

Вече сме в следващата гореща фаза на тази драма.

И тъй като аз съм на тръстиката, ежедневно, виждам от първо лице огромните икономически поражения, личностният и социалният разпад. Следващите месеци ще бъдат не по-лесни за преживяване и преодоляване. Оставете воплите на “умно-кресливите” , безкрайните им тръшкания, обвинения, опити за насаждане на вина, желанието им да ни въвлекат в конфликт, който не е наш.

Мобилизирайте се, за да бъдете полезни на себе си, децата си и своите близки. И малко съвети, които биха помогнали: обяснете на децата си какво означава нискорисково поведение,което би ги спасило от много неудачи и подхлъзване по пропастта надолу, не им спестявайте истината и причинно- следствените връзки.

Направете всичко по силите си, за да съхраните разума и човечността си, без да ставате наивни и без да сваляте защитните си бариери, което би довело до разрушаване на собственият ви живот. Защитете собствеността си, доколкото е възможно, защото без ресурси и база, че се превърнете в лесни за манипулиране обекти. Пазете се!

 

 

Най четени

Exit mobile version