ВОЙНА

Без големи сухопътни настъпателни операции и с малки групи неонацистите обърнаха Руската Армия в бяг

Много читатели ни питат, какво става, защо отстъпват руските войски … и ние не знаем в какъв е проблема за съжаление … единственото, което можеме да кажем, че сме бесни … ама … и какво от това … можеме само да пишем и да помагаме с каквото можем.

За съжаление на милиони хора очакващи с надежда победи, приоритет за руските войски в района на Херсон сега е организираното бяство на силите им през Днепър и забавянето на въоръжените сили на Украйна, а не опитите за пълно спиране украинската контраофанзива.

Буквално: „Контраофанзивата на Украйна в Херсонско направление от август – координирана кампания целяща да принуди руските войски да отстъпят през Днепър без необходимост от големи сухопътни настъпателни операции от страна на Украйна – вероятно е била успешна“.

Подробности: През предходните месеци украинските сили проведоха целенасочена и добре изпълнена кампания от удари срещу руски военни концентрации, военни съоръжения и логистични възли в Херсонска област, за да направят по-нататъшното задържане на руските позиции на западния бряг невъзможно без необходимост от мащабни и скъпи наземни маневри за освобождаване на територията.

В същото време руски източници отбелязват, че изтеглянето на войските е естествена последица от целенасочени и систематични украински удари, които струват на руската групировка на западния бряг основните й артерии за снабдяване, което постепенно намалява общата им сила и способности.

Анализаторите отбелязват, че руското отстъпление едва ли е капан, целящ да примами украинските войски в скъпи битки край Херсон, както предполагат някои украински и западни източници.

Анализаторите са забелязали много признаци, че руски войски, военни и икономически активи и окупационни елементи непрекъснато се изтеглят от западния бряг на Днепър и че руски официални лица очакват и се готвят да се изтеглят по начин, който е несъвместим с кампания за измама и примамване на украинците сили.

„Руското командване със сигурност ще се опита да забави напредването на украинските сили, за да осигури организирано изтегляне, и някои сили може да останат, за да задържат украинските сили в самия Херсон – но тези битки ще бъдат само средство за изтегляне на възможно най-много руски части възможно по подреден начин,”.

Най четени

Exit mobile version