ВОЙНА

НЕОНАЦИСТИТЕ В УКРАЙНА, КАТО ЛАБОРАТОРНИ ПЛЪХОВЕ…

Наскоро бе публикувана изненадващо откровена статия в The New York Times озаглавена „Западните съюзници гледат на Украйна като на тестова площадка за оръжия “, която описва как имперската военна машина се възползва от прокси войната на САЩ, за да тества своите оръжия за бъдеща употреба. „Украйна се превърна в тестова площадка за най-съвременни оръжия и информационни системи и нови начини за тяхното използване, които западните политици и военни прогнозират, че могат да оформят войната за поколения напред“, пише Лара Джейкс.

Джейкс казва, че „новите постижения в технологиите и обучението в Украйна се следят внимателно за начините, по които те променят лицето на битката“. Тези нови технологични постижения включват информационна система, известна като Delta, както и „подводни лодки с дистанционно управление, оръжия против дронове, известни като SkyWipers и актуализирана версия на система за противовъздушна отбрана, създадена в Германия, която самата германска армия все още не е използвала .”

Бивш литовски президент е цитиран да казва: „Ние се учим в Украйна как да се бием и как да използваме нашето оборудване на НАТО“, добавяйки: „За мен е срамно, защото украинците плащат с живота си за това изпитание в бой за нас.” В някакъв момент статията в New York Times е преозаглавена, преминавайки от „Западните съюзници гледат на Украйна като на полигон за тестване на оръжия “ до по-малко очевидното „ За западните оръжия войната в Украйна е бета тест“. Новината, че Западът използва Украйна, за да тества оръжейни системи за бъдещи войни, е в съответствие с неотдавнашните коментари на командира на американския ядрен арсенал, че прокси войната е тест за много по-голям конфликт, който е на път. „Тази криза в Украйна, в която се намираме в момента, това е само загряването“, каза ръководителят на US STRATCOM Чарлз Ричард на военноморска конференция по-рано този месец. „Големият сблъсък идва. И няма да мине много време, преди да бъдем тествани по начини, по които не сме били тествани от дълго време.“

Така че освен че се използва за постигане на отдавнашни геостратегически цели на САЩ, очевидно тази война се използва и за наточване на ноктите на имперската военна машина за задаваща се гореща война с Китай и/или Русия. САЩ със сигурност биха имали предимство във военните тестове през годините в множество такива конфликти. Вероятно си струва да се отбележи, че всички тестове на нови западни оръжейни технологии биха обяснили докладите на украински астрономи твърдящи, че небето над Украйна е „гъмжало от неидентифицирани летящи обекти (НЛО)“.

Гореспоменатата статия на New York Times цитира украинския вицепремиер Михайло Федоров, който казва, че тестовете на оръжията, които е видял, са го убедили, че „войните на бъдещето ще бъдат с максимум дронове и минимум хора“. Една от многото причини САЩ и тяхната сложна мрежа от съюзници, партньори и активи винаги да водят толкова много войни е, че всяка нова оръжейна технология трябва да бъде тествана в битка, преди да може да се счита за ефективна. Това на практика означава използването на човешките тела като субекти за тестване, както медици и фармацевти използват лабораторни плъхове, или морски свинчета.

Централизираната от САЩ коалиция се преструва, че я е грижа за живота на украинците, но в действителност я е грижа за тях само до степента, в която един изследовател се интересува от своите лабораторни плъхове. И то точно по същата причина. Това не означава, че и руската страна и съюзниците им не правят същото.

Какво по-зловещо от това за бъдещия дневен ред, за който провеждат тези тестове като подготовка.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най четени

Exit mobile version