ВОЙНА

Трансатлантическа война, от която Европа замръзна?

Макрон, който беше посрещнат с 21 залпа във Вашингтон се върна с празни ръце. Влизането на Европа в търговска война със САЩ ще има обратен ефект,защото сме ампутирани от към държавници.

Европа, която преживява икономически спад, губи и геополитическата си тежест. Докато САЩ обявяват нови оръжейни пакети за Украйна,тези пари се вливат в американската отбранителна индустрия и европейците се чешат зад врата.

Проблемите с веригата за доставки,в Украйна постави атлантическото сътрудничество на ново изпитание.

The Economist на корицата си миналата седмица под заглавието „Замразени“ постави Европа на картата на регионите, страдащи от зимни студове пред лицето на енергийна криза.

Специалната операция Москва подложи на ново изпитание западния алианс. Мерките на Байдън за съживяване на САЩ тревожат ЕС, който вече страда от различни кризи. Макрон дори каза, че решенията на Америка ще “разцепят Запада”. Но Байдън не отстъпи на своя съюзник. Европа се отказа от руския газ и влезе в действие продажбата на втечнен природен газ от САЩ, обаче европейците плащат почти четири пъти цената на газа в самата Америка.

Това направи промишленото производство още по-скъпо и конкуренцията невъзможна.Това и още по-лоши неща се опитва да върши Бандеровската атлантическа коалиция у нас.

Потърпевши са и домакинствата.

Най-голямото безпокойство на Европа е законопроектът за намаляване на инфлацията от 370 милиарда долара,който стимулира вътрешното производство и изтичането на индустрии и инвестиции от Европа към САЩ.

Макрон се опита да се позиционира като гласа на цяла Европа,защото Урсула,Борел и другите дървени глави от ЕК,са пълна катастрофа и никой не ги приема дори за “крива слива”.

В Германия Ангела Меркел се оттегли от политиката и нейният наследник Олаф Шолц няма международна известност и няма никакъв шанс, Обединеното кралство е заето със собствените си батаци след Брекзит и Макрон се опита да запълни празнината.

Не може да се каже, че Макрон се справи,но се напъна.Каквото и да излезе, ще се размирише.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най четени

Exit mobile version