ВОЙНА

САЩ стоварват в Европа огромни количества оръжие

Рецесията настъпва и войната в Украйна не е достатъчна,не им стига. Трябва им нещо по-голямо, иначе надвисват фалити. Слeд дpaмите нa пaзapa в края на 2022 г.,ĸoгaтo aĸциитe в CAЩ пaднaxa нaй-мнoгo oт 2008 гoдинa, им трябват по-активни действия.

ВlасkRосk, cъĸpaщaвa пepcoнaлa cи, cъoбщaвa Rеutеrѕ.Американският финансов конгломерат Goldman Sachs съкращава 3 200 дyши или 7% oт пepcoнaлa, пpeдaвa Вlооmbеrg.И другите големи финансови мастодонти обмислят или вече са планирали подобни мерки.

Изявлението на посланика на Украйна във Великобритания за прехвърлянето на част от силите на въоръжените сили на Украйна към границата с Беларус вероятно е началото на операция, която ГУР и МИ6 искат да проведат през февруари или началото на март.

От следващата седмица очаквам в Украйна и страните от ОНД информационно нагнетяване на тезите, че Беларус се готви да тръгне по пътя на пряк военен сблъсък с Украйна, а Киев е принуден да отговори на заплахата от Минск.

Идеята да се въвлече Беларус в конфликта не е нова.Познавайки нравите и страховете на поляците и факта,че не се учат от скръбната си история,навежда на мисълта,че са обсъждани специални мерки към Беларус. Натовци могат да ги откажат само сериозните загуби на жива сила,които понася ВСУ под Соледар и Артьомовск/Бахмут.

Поляците ще се откажат,ако си спомнят за Рибентроп и Молотов. Бих им препоръчал да не вярват много на англосаксите,защото в решителен момент ще бъдат захвърлени, както обикновено.

Терористична атака,взрив или подкопаване на инфраструктурен обект в Минск или голям граничен град са в арсенала на ДД. Възможна е провокация към Лукашенко в очакване на активни действия, което да развърже ръцете на ляхите и наемен контингент на НАТО.

Сигурни са,че Русия ще окаже военна помощ на Беларус по силата на Договора за Съюзната държава и Договора за колективна сигурност и така сценарият на атлантиците за по-голяма “спасителна” за тях и парите им конвенционална война в Европа може да се сбъдне.

И полският посланик в Берлин налива бензин в огъня: “Варшава е за създаването на големи бронирани формирования във въоръжените сили на Украйна”. Варшава се надява, че други страни ще се присъединят към тази американска идея и ще създадат коалиция, способна да насити Украйна с тежка бронирана техника.Основните надежди в Полша възлагат на предстоящата среща в Рамщайн,насрочена за 20 януари. Тя вече получи прозвището “танкова”, тъй като именно прехвърлянето на танкове в Украйна от европейските колонии ще бъде основната тема на срещата.

Германия засега отказва да вземе решение за прехвърлянето на танкове, заявявайки, че не възнамерява да го направи сама. В същото време не е изключено в случай на коалиция Берлин да легне на Вашингтон,а Киев да започне да получава танкове. Съединените щати искат прехвърлянето на германски танкове на Украйна, но не искат собствените им “Абрамси” да попадат в ръцете на руснаците.

Съединените щати масово прехвърлят оръжия в Полша и Латвия като част от укрепването на източния фланг на НАТО, съобщи Ройтерс. Американски танкове и бойни машини пристигнаха в сряда в холандското пристанище Влисинген,с направление Полша и Литва. „Около 1250 броя военно оборудване пристигат в това пристанище“, каза полковник Робърт Келам, който наблюдава операцията от американска страна.Превозните средства включват танкове M-1 Abrams и бойни машини Bradley от 2-ра бригаден боен екип, 1-ва кавалерийска дивизия от Форт Худ, Тексас.

През декември САЩ вече бяха прехвърлили около 700 бойни машини в Полша, включително танкове Abrams. Това беше реализирано като част от програмата Atlantic Resolve. Целта е да засили колониалното американското присъствие в Европа. Някои американски части се дислоцират в страните от източния фланг на НАТО.

Да се надяваме, че страхът ще ги предпази от глупости.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най четени

Exit mobile version