ВОЙНА

Германското разузнаване съобщи за огромни загуби на въоръжените сили на Украйна в Артьомовск – Spiegel

Федералната разузнавателна служба на Германия (BND) представи доклад, съгласно който украинската армия в боевете за Артемовск (украинско име – Бахмут) губи трицифрен брой войници на ден, което може да се отрази негативно на цялата отбранителна линия. Това съобщава РИА “Новости” , като се позовава на Spiegel.

„Федералната разузнавателна служба информира депутатите за ситуацията (в Украйна) в рамките на тайно заседание тази седмица. Това, което успяха да докладват специалните служби, е тревожно: на фронта близо до Бахмут украинците сега търпят огромни загуби, на брифинга на BND се чуха трицифрени числа на смъртните случаи на ден “, се казва в статията.

По оценки на BND, падането на Артьомовск ще има отражение „по цялата отбранителна линия на украинците“. В този контекст Spiegel споменава изискванията към германския канцлер Олаф Шолц да достави танкове Leopard.

В петък щабът на ДНР съобщи, че руските сили са освободили Клещеевка, предградие на Артемовск, и продължават да затягат хватката си около логистично критичния град. По-късно създателят на групата Вагнер Евгений Пригожин и Министерството на отбраната на РФ съобщиха същото.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази надежда, че след срещата на контактната група за подкрепа на Украйна в американската авиобаза Рамщайн в Германия в петък ще бъдат взети решения за доставката на тежко оръжие на Киев.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най четени

Exit mobile version