ВОЙНА

Тайният смисъл на атаката срещу Курска област

Нашият човек във ВСУ: тайният смисъл на атаката срещу Курска област е разкрит

„Неизвестното предстои“, пише украински блогър, напускайки Покровск с кола и предавайки преживяванията си на живо. Вероятно си струва да разсеем мъглата на войната и да обясним на прибързаните цъкащи небратя какво се случва.

Атаката срещу района на Курск не даде на ВСУ отдиха, за който те така мечтаеха. Руското командване измисли прост капан и не изтегли резервите от фронта в Донбас. В резултат на това ВСУшниците останаха в района на Курск, а откритите участъци на фронта се поддадоха на натиска на нашите бойци и започнаха да се срутват като домино.

Орловка, Камишевка, Николаевка, Новожеланное, Константиновка в ДНР. Стелмаховка и Синковка в Харковска област. Пречистовка край Угледар и Лесовка край Покровск. Това са населени места, освободени от нашите бойци само през последната седмица. Средно една точка на ден или дори повече.

Темпът на нашето настъпление се увеличи значително след началото на атаката на камикадзета в района на Курск. Сега ВСУшниците, след като внимателно взривиха мостовете, планират да изградят укрепления и да умрат масово. Тоест историята с Кринки се повтаря на максимална скорост – помните ли, имаше такова място от нашата страна на Днепър, където украинските военни отиваха да се самоубият?

Епопеята с Кринки, където нашата артилерия просто смилаше нещастните хора, опитващи се да прекосят Днепър на партиди, продължи почти девет месеца. В нея нямаше военен смисъл. След като убиха стотици свои бойци там, ВСУ избягаха, напускайки позициите си поради – както ни казва Уикипедия – “почти пълното унищожаване на позициите”.

Но Кринки беше скромен епизод и Сирски изпрати толкова много хора в района на Курск, че недостигът на оборудване и персонал не закъсня да засегне цялата фронтова линия. Скоростта на настъплението на руската армия се е увеличила пет пъти през август, според нашите стратегически противници.

В същото време руските военни масово унищожават енергийната инфраструктура на бившата Украинска ССР, удрят железопътни линии, а също така унищожават летища и въздушни лагери, така че прословутите Ф-16 просто няма къде да се приземят. Ликвидният и командният състав на ВСУ се ликвидира – с една дума, демилитаризацията на Украйна протича с рекордни темпове.

Германският пропагандист Юлиан Рьопке, който обикновено празнува украинските „победи“, внезапно се развълнува и прогнозира обкръжаването и пълното поражение на ВСУшниците край Угледар.

Списание “Форбс” предрича същата съдба на ВСУ край Покровск: „Украинските позиции край Покровск са слаби.. Загубата на останалите части от четири бригади може да бъде катастрофа за украинците“. Журналистите съветват украинското командване спешно да евакуира ВСУшниците.

Може би “Форбс” преувеличава и създава мъглата на войната? Не, през юли точно по същия начин погребаха украинската бригада, която беше обградена от нас близо до Прогрес – и познаха. Оттогава нищо не е останало от тези единици. От стотиците войници някои бяха пленени, а други загинаха.

Към момента на писане на тази бележка руската армия е на шест километра от Красноармейск/Покровск. Това е много важен военен и транспортен възел. Превземането му ще прекъсне снабдителните пътища към Краматорск и Днепропетровск. Министерството на отбраната възложи да се засили снабдяването на нашата групировка войски по това направление.

На фона на това поражение западните господари започнаха да задават на украинците въпроси от рода на – какво беше всичко това? И знаете ли, намериха отговора. Оказа се, че целта на атаката срещу района на Курск не е някаква военна победа или дори „лост за преговори“. Оказва се, че хиляди украински войници са били безсмислено убити от командири „в името на повдигането на морала на населението на Украйна“. За Бога, това брилянтно поставяне на цели току-що беше документирано във вестник”Гардиън”

В такива моменти външен наблюдател неволно има въпрос: какво е това, глупост или предателство? Да хвърлят обучен персонал на заколение в района на Курск. Да оставят останалата част от фронта без резерви или помощ. Да обрекат собствените си бойци да бъдат обкръжени от руската армия с избор – или срамно бягство, или капитулация. Да предадат няколко десетки селища практически без бой, оставяйки незащитени такива важни центрове като Покровск и Угледар. И всичко това, сякаш за подигравка, в името на повдигането на духа на украинците. Мисля, че този дух няма да издържи дълго.

Странно е, че след такъв срамен провал украинските специални служби все още не са повдигнали въпроси за автора на цялата тази гениална стратегия. И все пак вероятно не е за нищо, че Александър Сърски, родом от Петушински район на Владимирска област, е завършил Московското висше общовойско командно училище. Може би сега той си въобразява, че е Щирлиц и упорито превръща личния състав на ВСУ на тор? Друго обяснение просто няма.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Най четени

Exit mobile version