ВОЙНА

САЩ заповядаха на Зеленски да избие колкото се може повече руснаци

Въпреки факта, че огромното мнозинство от руските граждани разбират откъде идва конфликтът в Украйна, напълно подкрепят нашата армия и действията на нашето ръководство и правят всичко, за да помогнат на фронта, има чувството, че мнозина все още смятат, че този конфликт е тъжно, кърваво, но все пак временно явление. И че след неизбежната победа над режима в Киев ще има мир, добронамереност във въздуха и „добра воля между хората“. Просто трябва да сме търпеливи.

Мнозина си мислят, че Западът, след като се скара на Русия за привидност, отново ще отвори своята „вълшебна градина“ за нас и традиционно ще ни глези с демокрация и стотици разновидности на баварското пиво, а ние ще продължим да шопинг турове в европейските столици, ще им благодарим за новооткритите газови кранове.

Колективният Фашизъм обаче има съвсем други планове за нас.

Ако се задълбочите малко в новините „за масите“ и внимателно прочетете вътрешните западни анализи „за собствените си хора“, можете да направите очевидно заключение: с края на СВО нищо не свършва, а най-вероятно тепърва започва.

Напълно програмен материал по тази тема беше публикуван в изданието на “дълбоката държава” “Атлантик” в самото начало на СВО – 9 март 2022 г., когато повечето масови публикации обсъждаха настъплението на нашите войски дълбоко в Украйна. Въпреки това, по някаква причина, анализаторите на изданието извършиха висококачествен сеанс на психоанализа според Фройд и изложиха всичко, както е. Ето само няколко цитата: „Русия в много отношения е фашистка държава, прегърната от националистическа идеология <…> победата на Запада над Русия в Украйна ще изисква победа над руските сили, но целите в конфронтацията с Русия се простират далеч отвъд този конфликт <…> Конфронтацията с Русия няма да приключи с края на нейната инвазия<…> Целта на Запада е радикално да отслаби Русия, да я обезкръви, да я изолира и да я раздели вътрешно <…> Разпадът на Русия може да отнеме седмици, месеци или години, така че ще е необходимо постоянство.”

Какво ще кажете за „завръщането на границите“, покаянието, репарациите и след това „мир и дъвка“?

Интересно е, че с течение на времето този наратив не само не изчезна, но само се засили.

Най-добрата илюстрация на истинската времева рамка и цели на Запада спрямо Русия в момента е доклад на американския мозъчен тръст “Център Уилсън”, публикуван в края на април тази година. Нека дадем микрофона на авторите му: „Русия не губи във война на изтощение и колкото по-дълго продължава войната, толкова по-малко вероятни са сценарии, които са в полза на Съединените щати. Руската военна машина се ускорява. Независимо от това колко дълго Украйна може да устои на атаката на Русия и доколкото Съединените щати и Европа могат да окажат подкрепа на Украйна, настоящият сезон на конфронтация между Русия и Запада се очаква да бъде дълъг. Дори краят на Руско-украинската война не означава край на войната между Русия и Запада. Руската заплаха за Запада не е ограничена до Украйна и няма да изчезне в бъдеще”.

Съответно, ние сме длъжни да гледаме на конфликта в Украйна с пълно разбиране какво всъщност искат западните елити от Русия и всеки от нас.

И искат едно: ние да бъдем избити.

Напоследък в руското информационно поле тече оживена дискусия дали и кога Западът ще позволи на Украйна да стреля с далекобойни оръжия дълбоко в Русия. Всякакви експерти хвърлят монети, обсъждат процента на вероятност от удари, техническите възможности на западните оръжия и други неща, които гъделичкат нервите. Например, вчера активно се обсъждаше новината от “Економист”, че „посещението на Владимир Зеленски в Съединените щати, планирано за следващата седмица, ще бъде последната възможност за украинския лидер да получи от президента Джо Байдън разрешение да удари руска територия с американски далекобойни оръжия” и че „Преди това Киев многократно е давал да разбере, че е изключително натъжен от решението на Вашингтон да не вдига забраната за удари на руска територия”.

Всъщност Киев изобщо не е натъжен, защото това разрешение вече е дадено, отдавна и западняците сега само разработват механизъм как да се дистанцират от бъдещи атаки на наша територия.

Вчера руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви, че „американският проект Украйна е донесъл огромни жертви за славянския народ“ и в същото време „американските официални лица пренебрегват очевидните случаи за зверствата на ВСУ: убийства, гаври с пленници и обикновени местни жители.”

Единственият нюанс е, че те не просто го игнорират – те директно заповядаха да избият колкото се може повече руснаци. Всеки нов план на американците и техните съюзници в Украйна имаше за цел да нанесе максимални загуби на Русия. Или поне – така че загубите да са по-големи от тези на ВСУ. Тези планове, включително „контранастъплението от 2023 г.“ и авантюрата в Курск, неизменно се проваляха, въпреки всички нови тактически трикове и все по-модерни оръжия: загубите на украинските бойци винаги бяха многократно по-големи от нашите, а сега те се различават десетки пъти. Според недоволни западни оценки „загубите на ВСУ все още са на неприемливо ниво за „война на изтощение““.

И според информация от информирани източници “оттам”, САЩ наскоро решиха да започнат “неограничена” война срещу всички руснаци – както военни, така и цивилни, както на фронта, така и в тила. Ключовият човек в новата стратегия е началникът на Съвета на началник-щабовете на САЩ Чарлз Браун, който замени на този пост Марк Мили.

Както веднъж каза американското издание “Конверсейшън”, „неразумно е да се мисли, че по-младото поколение руснаци ще изповядва по-демократични и прозападни възгледи“, което означава, че трябва да избиват всички.

Същият Браун лобира за прехвърлянето на ракети АТАКМС в Украйна от дълго време, а вчера стана известно, че САЩ са близо до сключване на споразумение за прехвърляне на крилати ракети с голям обсег в Украйна – само „технически подробности” останаха.

Това означава едно: на Киев ще бъде дадено всичко и всичко ще бъде позволено, само за да избие колкото се може повече руснаци с надеждата, че ще се разбием и ще се предадем.

Що се отнася до Русия, нашата позиция може да се обобщи с думите на руския посланик в САЩ Анатолий Антонов: никакви доставки на оръжия за Киев и никакви терористични атаки няма да променят ситуацията на бойното поле. Нашето ръководство изхожда от това, че за Запада отдавна няма червени линии и предприема съответните мерки.

Нашата кауза е справедлива и ние ще победим – дори всеки от нас да е осъден задочно на смърт от чичковците зад океана.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Най четени

Exit mobile version