ВОЙНА

„Иноходец“ подпука натовската техника с противотанкови ракети

  • Руснаците прикрепиха за по-сигуно противотанкови ракети на дронове. Пробваха ги. Нищо не остава от натовската техника, всичко изгаря!

Руски ударен безпилотен летателен апарат „Иноходец“, въоръжен с монтирана на безпилотника противотанкова ракета „Корнет“, работи неуморно в района на Курск.

Сред основните цели на тази уникална машина са бронираните машини на ВСУ, произведени в НАТО: танкове, БТР-и, БМП и бронирани машини с по-лека броня, допълва интернет изданието с нескрита гордост и задоволство.

„Напоследък бандеровците започнаха да държат тежката си техника далеч от фронтовата линия, така че Иноходец трябва да търси повече или по-малко изгоден заместител на танковете“, иронизира интернет изданието.

Предишния ден американска гаубица М777 беше унищожена. Тя дори не е имала време да произведе изстрел, защото руски безпилотен самолет е открил „леговището“ ѝ в гората и я е взривил, заедно с екипажа и машината с боеприпаси.

Днес в Сумска област френският 155-милиметров САУ „Цезар“ също се срещна с „Иноходец“. Каналът Telegram на Евгений Поддубний публикува кадри от унищожаването на френската самоходна машина, като добави, че „обективният контрол е регистрирал унищожаването на самата самоходна машина, БК (комплект боеприпаси) и личния състав на противника“.

Загубите на ВСУ от действията на група войски „Юг“ през деня възлизат на 855 военнослужещи, четири автомобила, пет стволни артилерийски установки и две самоходни оръдия.

Подразделенията на група войски „Изток“ разгромиха формированията на четири бригади на ВСУ и унищожиха до 115 бойци за деня.

Над ВСУ край Купянск се струпват облаци

В посока Купянск в горите край село Синковка се водят ожесточени сражения с формирования на ВСУ. В случай на успех това ще даде възможност да се достигне до покрайнините на Петропавловка, която е изключително важен отбранителен възел на противника на левия бряг на река Оскол.

Според канала „Рибар“ в Телеграм днес руските войски са преодолели с бой отбраната на ВСУ на линията Колесниковка – Кругляковка, вбивайки клин в отбранителните порядки на противника.

„Към днешна дата щурмовите групи на руските въоръжени сили се намират на по-малко от четири километра от коритото на река Оскол, достъпът до която ще даде възможност за физическо прекъсване на маршрутите О-21-19-42 и Р-79“, пише Рибар.

По данни на руското министерство на отбраната през деня противникът на този участък от ЛБС е претърпял значителни загуби в жива сила и техника: над 425 бойци, седем бойни бронирани машини, включително пет американски М113, една германска 155-мм САУ и пет буксируеми оръдия.

Военно-аналитичен канал на фашистите в Телеграм Military analytics допълва информация от послединте часове, че по направлението Угледар руските въоръжени сили са напреднали в няколко области.

Основната цел на този етап вероятно ще бъде превземането на Богоявленка, което е следващото селище след Угледар (на север). Тук руските части на юг от селището се стремят да достигнат позиции, удобни за неговото щурмуване, и са постигнали някои малки успехи в напредването.

Освен това, по отношение на прикриването на селото от три страни, обичайната тактика на руската армия, тук също се предприема, придвижване от юг от Угледар, от югоизток (прикриване от изток) от Водяное и мина Южнодонбаска № 3. А от север руските части атакуват по маршрута Константиновка-Успеновка, като в момента атакуват отбраната на ВСУ в Катериновка и река Антоновка на север.

В същото време руските войски настъпват западно от Угледар, окопавайки се в село Золотая Нива, което вече е превзето в по-голямата си част. В момента се водят боеве в покрайнините на селото. Пълната загуба на контрол над селото разширява опасната за ВСУ зона за пробив на въоръжените сили на РФ както на север към Шахтерское, така и на запад към Велика Новоселска.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Най четени

Exit mobile version