ВОЙНА

Русия разработва оръжия, способни да унищожат ударна група от самолетоносачи само с един залп.

Русия готви невъзможни за отразяване атаки по флота на неприятел – удари с рояк безпилотници.

Руските военни са ангажирани с разработването на нови оръжия, които ще позволят само с един залп да се унищожи пълноценна американска ударна група от самолетоносачи, при това ще бъде невъзможно атаката да бъде отблъснага. Последната може да бъде извършена от разстояние от няколкостотин километра.

Според предоставената информация, руските военни разработват нова концепция за нанасяне на удари, в която ще бъде задействана цяла група подводни безпилотни бойни апарати.

Масовото изстрелване на такива дронове-“убийци” означава практически гарантирано унищожаване дори на няколко десетки военни кораби на врага и като се вземе предвид масираният удар, ще бъде невъзможно дроновете-“камикадзе” да бъдат прихванати.

„Командният пункт поставя обща задача – да се унищожи ударната група на вражеските самолетоносачи. Изкуственият интелект, който ще контролира рояка от подводни дронове, решава този проблем в съответствие с много специфични и постоянно променящи се обстоятелства. След това трябва да се съсредоточите върху едно от направленията. Тогава извършва маневра и измества усилията си в друга посока. След това за известно време се оттегля от битката и заблуждава противника с демонстративни действия. Всичко това ще бъде направено от изкуствен интелект, който ще получава данни за ситуацията от голямо разнообразие от източници “, заяви източник от военно-промишления комплекс на страната в интервю.

Забележителен е факта, че като се вземат предвид съвременните руски разработки, с помощта на ще бъде възможно да се нанасят удари по вражески сили директно от дълбините – в този случай ще бъде не само невъзможно дроновете да бъдат прихванати, но и практически е невъзможно и да бъдат открити.

Най четени

Exit mobile version