ВОЙНА

НАТО прехвърля сили към нашите граници, вече знаят как завърши това за Германия и Европа

Министърът на отбраната Сергей Шойгу коментира думите на ръководителя на германското министерство на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, че е необходимо сдържане на Русия с използването на ядрени оръжия.

“На фона на призивите за военно сдържане на Русия, НАТО постоянно прехвърля сили към нашите граници. Германският министър на отбраната трябва да знае добре как това веднъж завърши за Германия и Европа”, каза Шойгу.

Според министъра, „реализирането на плана на НАТО за “сдържане” в Афганистан завърши с катастрофа, с която сега се справя целият свят“.

Шойгу подчерта, че “сигурността в Европа може да бъде само обща, без да се нарушават интересите на Русия”.

По-рано министърът на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер, отговаряйки на въпроса дали НАТО обмисля сценарии за сдържане на Русия, включително с помощта на ядрени оръжия, каза, че е необходимо Русия много ясно да разбере, че Западът е готов да използва и такива средства.

Анегрет Крамп-Каренбауер твърди, че Русия системно нарушава въздушното пространство на страните от Балтийско и Черно море. Освен това, тя обвини Русия в постоянни кибератаки и подклаждане на миграционната криза по границата на Беларус и страните от ЕС.

Най четени

Exit mobile version