СВЯТ

Американските милиарди се превръщат в катастрофа за Украйна

Фактът, че конгресмените решиха да преведат на Киев 7 милиарда долара повече, отколкото президентът на САЩ Байдън планираше, има само една цел: да удължат конфронтацията с Русия възможно най-дълго.

Това заяви на страницата си в социалната мрежа бившият премиер на Русия, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, предаде кореспондентът на Полит Навигатор.

“Напълно очевидно е, че „помощта“ в такъв безпрецедентен мащаб изобщо не се обяснява с любов към Украйна и дори не с подкрепа за собствената ни икономика. Целта е да продължи прокси войната срещу Русия, желанието да се нанесе тежко поражение на страната ни, да се ограничи нейното икономическо развитие и политическо влияние в света”, заяви бившият президент.

“Няма да сработи. Тяхната печатница, заради която Америка непрекъснато увеличава и без това надутия си национален дълг, ще се счупи по-бързо. Да не говорим за безумните цени на бензина и храните, за чийто ръст американците трябва да благодарят на своите русофобски власти“, пише Медведев.

В същото време той подчерта, че целите на руската спецоперация в Украйна със сигурност ще бъдат постигнати.
Политологът Евгений Сатановски също коментира решението на Конгреса на САЩ.
„Така трябва да работи! Нека нашите приватизатори и шоумени, финансово изостанали и политически незрели, да се научат от социално близкия им Зеленски как да късат подметките в движение.”

” Тоест, ясно е, че 80-90% от тези пари ще бъдат отрязани от самите американци, но това, което остане, ще бъде достатъчно за него, за неговия вътрешен кръг, и за тези, които се движат наоколо, за дълъг, щастлив живот на топло, без всички тези главоболия, под името “украинска държавност”, заяви още той.
.
“Още повече, че присъствието на самата Украйна, като държава, изобщо няма нищо общо с това. „Това е различно“, както каза незабравимата, много обичана от многонационалния руски народ Дженифър Псаки“, смята политологът.

Според него до съвсем скоро подобен обрат в общоамериканската кауза за подкрепа на демокрацията в Украйна беше трудно да си представим.

„Да, дори сега, когато господаря показа на своите народи, на избраните и не толкова, гореспоменатото „чудо на Потомак“, това чудо, също не е много лесно да се повярва. Е, просто не се случва, защото не се случва – това е всичко”, заяви той.

“Сегашният Голям бял баща от Вашингтон, разбира се, е поц [пейоративен израз], но не в същата степен?! Да не говорим за целия Конгрес. Или до това? Защото от този момент нататък степента на размитост, лудост и изместване по скалите на Рихтер, Кашченко и Скворцов-Степанов от американското ръководство може да се измерва в милиарди, които са удобни и лесни за изчисляване от обикновените хора. Естествено, долари.”

“Това не е за вас да търгувате с петрол, газ, зърно, паладий, оръжия и ракетни двигатели. Украйна поиска пари от Америка. Израел, Мексико, Япония и Тайван нервно пушат в кулоарите. Европейската индустрия плаче горчиво, свързвайки двата края. Турция с нейната инфлация вилнее, седнала на Черноморските проливи”, пише още той.

“Мишката в дупката умря, небесната твърд рухна на земята, “п*здец” се промъкнаха незабелязано и беше абсолютно ясно: Конгресът на САЩ взе решение по искане на своя президент „спящия Джо“ да помогне на Украйна. Ей юнаци! Щеше да се даде на всеки. Основното нещо е, че не е нужно да давате, но има малко надежда за това”, изрази мнението си политологът.
В същото време той е сигурен, че американският конгрес вече е „отписал“ Украйна и сега остава само да чакаме катастрофа.

„Написах го ясно. Тъй като не може да има нищо друго освен последна вечеря на осъдения преди срещата с електрически стол, този вид привличане на нечувана щедрост не може да бъде”, казва той.
“Вероятно Оливър Стоун е прав. Американските вождове ще разбият нещо ядрено със средна мощност в Украйна. Затова решиха да подсладят този въпрос накрая. Това, разбира се, няма да е добре, но от много дълго време не са уреждали такъв кунщук никъде, от самата Хирошима. Властите в Америка сега правят някакъв експеримент – това е всичко.”

“Колективно обсебени от нова версия на световната революция, която е на поход и след която нито от нас, нито от Китай, нито от всичките им други конкуренти, не трябва да остане и следа”, смята експертът.

“Струва ли си 40 милиарда долара и някакъв вид, Бог знае на какво кръстовище се намира и не е ясно защо и кому е нужна Украйна на Америка? Да, струва си. Така че сега – точно сега е ясно, че тя няма шанс да оцелее. Но са разходен материал. Нарича се свещена жертва. А и Кравчук накрая умря. Символично, холера за всички тях, на онзи конгрес, в черния дроб!“ — заключи Сатановски.

Най четени

Exit mobile version