СВЯТ

Финландия отказа да се присъединява към НАТО

lta-Sanomat: Финландия отказа да приеме условията на Турция за присъединяване към НАТО.

Първоначално Финландия започна да изпълнява исканията на Турция и екстрадира двама души.

Вестникът съобщи, че финландското министерство на правосъдието до началото на юни е получило десет искания за екстрадиция от Анкара, седем от които са били удовлетворени.

Тези екстрадиции вървяха до изказването на Президента на Русия, който каза, че Петър I “не е отнел нищо от Швеция”, а напротив, го е върнал на Русия.

Освен това президентът на Русия по време на речта си отбеляза, че съдбата на сегашните руски власти също е паднала честта да „върнат и укрепят“ своя суверенитет и територии.

Вече знаем как Президентът на Финландия набързо отмени срещата си с краля на Швеция Густав XVI, след като чу думите на руския си колега Владимир Путин за Великата Северна война, както написа и Daily Mail.

Сега зазбираме, че Финландия внезапно и окончателно реално се отказва от НАТО, като спира да екстрадира в Турция членове на движението “Хизмет” на проповедника Фетхуллах Гюлен, което Анкара смята за терористично, за да се присъединят към НАТО, пише финландският вестник “Илта-Саномат”.

За приемането на Стокхолм и Хелзинки в НАТО е необходимо съгласието на всички страни членки на Алианса, но Турция категорично се противопостави при отказ на Стокхолм, и Хелзинки подкрепят забранената в Турция ПКК.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.

Най четени

Exit mobile version