СВЯТ

Омразата към Русия се дължи на невъзможността тя да бъде привлечена в ямата на световното падение

Светът се е побъркал, но това едва ли учудва някого. Забравиха се хората и се юрнаха да си “изживяват” мечтите, независимо какви са те. Обилно подклаждани от глобализма на умно красивите, всъщност нискостеблените човешки нива. Лицето на глобализма на задкулисието се оказа толкова противно, че не би могло да просъществува, независимо от количествата пари, които се печатат и наливат, за да се налага в цял свят извратената му представа за живота. Да, сега успяват. Но утре вече няма да успяват. Защото нищо нечисто не може да оживее дълго.

Омразата към Русия не е само обикновена русофобия, добре позната от историята. Омразата към Русия се дължи на невъзможността тя да бъде привлечена в ямата на световното падение.

Като се замислям понякога, и се явяват интересни мисли като тази, че едва ли историята познава по-драстичен случай на толкова тежко, яростно, безмилостно критикуване и обиждане и желание за притежаване на една държава и един народ. Не си спомням друг случай, в който да са хвърлени толкова материални и нематериални усилия за озаптяването на една държава и вкарването и в определен път.

И защо? Ето това е хубав въпрос. Защо западният банково-капитален корпоративен глобализъм толкова много държи да включи Русия към себе си? И ако не успее да я включи, иска да я унищожи. Защо, ако тя не иска да върви в този път, просто не бъде оставена да си върви където иска? Защо? Ето интересните въпроси, чиито отговори всъщност дават същността, ядрото на злото у Запада.

Защо Западът, който претендира да е честен, справедлив и свободен, толерантен и приемащ всички такива, каквито са, не приема Русия по нито едно от изброените морални качества?

Защо? Защо не може тя да си върви в нейния си път и Западът да си върви в неговия си път? Защо Западът насочи абсолютно всичките си усилия и способности в това да овладее Русия за своите си цели и ако не може да я овладее, иска да я унищожи? При това апелирам да се обърне внимание, че стремежът Русия да бъде обяздена, вързана, подчинена и овладяна върви от векове.

Особено се изостри след 1917 година. И в момента е в своя апогей! Всъщност сега сме във фазата на опит за унищожение на Русия.
Това са истинските размери на русофобията. Става дума за нещо много по-голямо от обикновена омраза и неприемане.

Изобщо защо Западът иска всички да бъдат като него и да живеят както той иска да живее?

И така, отговорите на тези въпроси разкриват същността на процесите векове наред. И още повече, отговорите на тези въпроси разкриват лицето на това, което е овладяло самия Запад, завлякло го е в бездни, иска да завлече целия свят.

Омразата към Русия се дължи на интуитивното знание, че тя не е и никога няма да бъде вкарана в този път надолу. Защо тя не е родена да върви в този път, е съвсем друг въпрос.

Говоря за цивилизационен избор.
Затова Русия е страшна и се демонизира по безпрецедентен начин. Защото тя е друг път, в друга посока.

Анастасия Гешева

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.

Най четени

Exit mobile version