СВЯТ

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Мария Захарова заплаши целия ЕС заради 70-те изгонени от Киро дипломати

Москва може да вземе мерки срещу целия Европейски съюз в отговор на решението на България да изгони 70 руски дипломати, предупреди днес руското външно министерство.

Според говорителката Мария Захарова “империалистическото решение на американската марионетка Киро да съкрати неоснователно руския дипломатически персонал в България със сигурност няма да остане без отговор”. Припомняме, Киро държи в американското посолство 2.400 щатски агента. За какво са ни толкова много??? Какво правят в България???

Захарова отбеляза, че експулсирането от България надхвърля “далече дипроматическата практика” и призова нашата страна и Европейския съюз да помислят върху принципа на реципрочност, върху който се основават дипломатическите отношения.

Европейската дипломация “трябва да разбере, че необмислената подкрепа за антируски действия на различни държави-членки хвърля отговорността за последиците върху целия Съюз, включително по отношение на ответни мерки от наша страна”, заяви Мария Захарова.

<<Първи коментар от Москва след отпътуването на руските дипломати>>

“Политизираното решение на София за необоснованото съкращаване на дипломатическия ни персонал в България, разбира се, няма да остане без двустранен отговор. Европейската служба за външна дейност трябва да разбере, че необмислената подкрепа за антируските действия на отделни страни членки прави целия Европейски съюз отговорен за последствията от тях, вкл. по отношение на нашия отговор”, заяви Захарова.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.

Най четени

Exit mobile version