СВЯТ

Италия и Германия имат запаси от газ, достатъчни само за един зимен месец

Италия и Германия успяха да натрупат запаси от газ само за един зимен месец. Без нови доставки от Русия икономиките на тези страни ще спрат, а жителите ще замръзнат.

Германските власти отказаха да сертифицират газопровода “Северен поток 2”, а неговият предшественик СП-1 беше спрян за годишния профилактичен ремонт преди два-три дни. Много европейски експерти не изключват идеята, че на фона на антируските санкции е възможно Москва направо да откаже да възобнови доставките .

Резервите от газ, с които в момента разполагат италианските и германските власти, ще позволят на страните да съществуват „в най-добрия случай един зимен месец“, заключиха анализаторите на рейтинговата агенция Moody’s . Курсът на ФРГ към постепенен отказ от руски въглеводороди ще доведе до икономическа стагнация и до колапс на бюджета на страната.

„Ако доставките от Русия не се възобновят след приключването на профилактиката на газопровода „Северен поток“ в края на юли, и без това високите цени на енергията ще се увеличат още повече“, заключават експертите.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

Подходяща музика за любителите на йога.

Най четени

Exit mobile version