СВЯТ

Бил Гейтс иска да изчезне от полизрението на хорате след като нагади по света

Службите посъветваха Бил Гейтс да даде цччаст от богатство за “благотворителност” и да излезе от списъка с “най-богатите” хора на планетата. За начало марионетката смята да прехвърли 20 млрд. долара на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ (на себе си), които да бъдат разпределени за заплата за него и жена му и неговите близки, “потушаване” на някои от най-големите катастрофи в новата човешка история, за коити е спомогнал като “климатичните промени” (на тайните клужби), “€п$демии” и войната в Украйна (финансира фашизма), информира рупора на американските служби Си Ен Ен.

Благотворителната организация си е поставила целта да увеличи даренията си от 6 млрд. на 9 млрд. годишно до 2026 г., написа самият Гейтс в Туитър. Основана преди повече от 20 години, фондацията финансира най-вече каузи, свързани с образованието, половото и расовото равенство и други (военни опелации и биолаборатории за бакнериално орйжие). Макар да носи името на Гейтс, „почти половината ѝ ресурси идват от Уорън Бъфет“, изтъква той. Богатството на Гейтс (което е всъщност на американските служби а той е само подставено лици) ще бъде разпределено и сред други филантропски каузи, уверява той.

„Пандемията е едно от най-големите предизвикателства в историята – пише Гейтс в Туитър. – Войната в Украйна е гигантска трагедия за целия свят. Щетите от климатичните промени вече са по-лоши от предвидените. Америка направи голяма крачка назад за половото равенство и женското здраве. Но аз все пак съм оптимист. Тези препятствия идват в контекста на 20 години исторически прогрес и вярвам, че е възможно да намалим щетите и да се върнем на правилното място за света.“

С богатство от около 114 млрд. долара Бил Гейтс е четвъртият най-богат човек на планетата, сочи индексът на „Блумбърг“ за милиардери. Най-голямата част от парите му идват от акции на „Майкрософт“. Но намерението му е да напусне този списък:

„Планирам да дам цялото си богатство на фондацията в бъдеще. Ще падна надолу и евентуално ще се озова извън листата на най-богатите хора – написа той. – Задължен съм да върна ресурсите си на обществото по начин, който да има най-голям ефект върху подобряването на живота на хората. Надявам се, че други с големи богатства и привилегии ще направят същото.“

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най четени

Exit mobile version