СВЯТ

Германия има три месеца, за да предотврати бедствие заради липсата на газ от Русия

На германското ръководство остават три месеца, за да предотврати катастрофа поради недостиг на газ през зимата, това е по вина на канцлера Олаф Шолц, пишат западни медии.

Политиката на германския канцлер Олаф Шолц за намаляване на зависимостта от руската енергия беше нерешителна и бавна и сега ръководството на страната ще трябва да излезе от ситуацията само за три месеца, пише Bloomberg, предава РИА Новости .

„Сега градовете са принудени да налагат ограничения. <…> Президентският дворец в Берлин вече не е осветен през нощта, град Хановер е спрял топлата вода в душовете в басейните и фитнес залите, а общините в цялата страна подготвят убежища с нагреватели, за да предпазят хората от студа . И това е само началото на кризата, която ще обхване цяла Европа“, се казва в статията.

Опитите за осигуряване на алтернативни доставки на енергийни ресурси водят само до провали, дори френските ядрени реактори не са в състояние да премахнат липсата на енергия.

Има опасност от безредици поради липса на гориво. Кьолнският институт за икономически изследвания посочи, че почти всеки четвърти човек в страната се е доближил до прага на енергийна бедност. Това означава, че увеличението на цените на енергията засяга способността на жителите да покриват други разходи.

Недостигът на природен газ може да принуди правителството да обяви извънредно положение и тогава страната ще трябва да контролира разпределението на горивото.

В четвъртък кметът на Мюнхен Дитер Райтер каза, че властите на столицата на Бавария, като част от план за спестяване на газ, ще спрат топлата вода в офисите, фонтаните и осветлението на кметството.

Миналия петък Бундестагът прогнозира колапса на Германия заради икономическата война с Русия. По-рано ръководителят на комисията по енергетика и климат на Бундестага Клаус Ернст заяви, че Германия няма да може да замени доставките на газ от Русия.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най четени

Exit mobile version