Connect with us

АКТУАЛНО

ГОРЕЩО: Тайни совалки между ПП и ИТН. Сговарят се за нов кабинет без Киро, Асен, Тошко и Балабанов

Политическата криза след първия успешен вот на недоверие в най-новата ни история за правителството на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев тласна политическите сили ПП и ИТН към елиминиране на лидерите им, за да постигнат съгласие за втори кабинет на разпадналата се управляваща коалиция. Фронтмен на срещите и уговорките е депутатът от партията на Слави Трифонов – Любомир Каримански.

Това научи ПИК от отлично информирани парламентарни източници.

Преговорите между ПП и ИТН за подкрепа на второ правителство с мандата на партията на Просто Киро и Кокорчо стъпват на сериозния залог те да се повят и приключат без участието на лидерите им Кирил Петков и Асен Василев, както и на наместниците на Слави Трифонов – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Припомняме, че по-рано днес от “Има такъв народ” обявиха, че са готови за нови разговори с “Продължаваме промяната”, но ако двете партии излъчат работни групи, които да водят тези разговори.

Според източницни на ПИК между двете политически сили вече се водят разговори и за съставяне на следващо правителство само от експерти, без участието на шуро-зетьо-баджанаците на харвардските аферисти. Което според преговарящите им дава шанс да получат подкрепата и включително и на опозиционните политически сили в парламента, особено ако им предложат да вкарат в бъдещия кабинет експерти, на които самите те имат доверие.

Вчера след консултациите при президента Румен Радев за такъв кабинет заговори точно Ива Митева.

Любопитна подробност от консултациите на тази политическа сила бе и фактът, че на влизане в президентството нейните представители бяха двама – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. А на самите консултации при Радев и на излизане от президентството те бяха трима – освен Йорданов и Балабанов, към тях неизвестно откъде и неизвестно как се е присъединила и Ива Митева.

А разговорите между Радев и хората на Слави Трифонов бяха изключително добронамерени. Така че не се знае кой,, кога и къде е договорил совалките между ПП и ИТН с посредник Любомир Каримански.

АКТУАЛНО

Ситуацията на ливанско-израелската граница се влоши значително. Курската Дъга. Иран мълчи … обзор

🇮🇱🇱🇧 Ливанско-израелска граница: начало на наземната операция на цахал
обстановка.
През последните дни ситуацията на ливанско-израелската граница се влоши значително – причината беше обявяването от израелското командване на наземната фаза на операция “Стрелите на севера”. Тогава нямаше бързо настъпление на ИД, а медиите съобщиха за размяна на огън в граничната зона.

Днес обаче за първи път имаше потвърждение за преминаване на израелски части през ливанската граница – те навлязоха в селищата Ал-Адиса и Марун ал-Рас. Представители на Хизбула потвърдиха боевете в тези селища, но се фокусираха върху значителните израелски загуби.

▪️Предишния ден на ливанско-израелската граница беше дислоцирана 36-та дивизия на израелските отбранителни сили, която включва 1-ва пехотна бригада Голани и 188-ма бронетанкова бригада, участвали преди това в бойни действия в Ивицата Газа.

В момента силите на 98 и 36 дивизии действат близо до границата с Ливан, а части на 162 дивизия са разположени в граничния „Филаделфийски коридор“ в южната част на палестинския анклав. Части на друга резервна дивизия (252) са разположени в коридора Нецарим.

▪️Вчера пресслужбата на IDF призова цивилните да се евакуират от повече от 20 селища в Ливан, разположени както близо до границата, така и на брега на Средиземно море. Трябва да се отбележи, че Марун ал-Рас попадна в зоната за евакуация, но Ал-Адиса не го направи.

▪️През нощта и сутринта израелците атакуваха граничните и задните селища на Ливан. Повече от десет удара удариха южните предградия на Бейрут, където бяха унищожени две комуникационни станции.

▪️В следобедните часове се появи потвърждение за присъствието на членове на отряда Егоз ​​в селищата Марун ар-Рас и Ал-Адиса. Бойците на Хизбула отговориха със засади, нахлувания и изстрелвания на ракети по близки цели на ИД.

В същото време израелските медии публикуваха информация за избухването на престрелка в Южен Ливан, довела до смъртта на двама бойци на ИД. Инцидентът беше коментиран по различен начин в арабскоезичните медии, съобщавайки за успешна засада, при която се твърди, че са ранени 35 израелци.

Тази информация не е официално потвърдена; косвено доказателство за това са кадрите на очевидци, заснели евакуацията на ранени военни с хеликоптер, и същите изявления на пресслужбата на ИД за смъртта на двама бойци на ИД по време на операция в Южен Ливан.

🔻И въпреки че инцидентът с успешната засада вдъхна известна увереност на арабскоезичните медии в положителния изход от конфликта с израелците, подобни изявления, меко казано, са много преждевременни: една успешна засада е само капка в морето .

Освен това, на фона на абсолютното превъзходство на израелците във въздуха, количеството и качеството на оръжията, както и тежките загуби на командния състав на Хизбула в резултат на предишни израелски операции.
…..


🇷🇺🇺🇳🇮🇱 Изявления на постоянния представител на Русия в ООН на заседание на Съвета за сигурност

🔻Близък изток:

▪️Близкоизточният регион се плъзга в бездната на нова война пред очите ни, а Съветът за сигурност на ООН само безпомощно наблюдава това.

▪️Русия осъжда нахлуването на Израел в Ливан и призовава за незабавно изтегляне на израелските войски от нейната територия.

▪️Иран показа изключителна сдържаност в лицето на тази конфронтация цели два месеца.

▪️Русия остро осъжда убийството на лидера на Хизбула; 80 бомби с тегло бяха хвърлени върху жилищен район, за да бъде ликвидиран.

🔻Външна политика:

▪️Илюзията е, че Израел има военно превъзходство. В същото време Израел се опитва да противопостави Иран, своя основен съперник, срещу САЩ.

▪️Американските съучастници си подиграват със Западен Йерусалим.

▪️Обявяването на генералния секретар на ООН в Израел за персона нон грата е грубо отношение не само към ООН, но и шамар за всички членове на Съвета за Сигурност
…..
🇮🇱🇵🇸 Обостряне в зоната на израелско-палестинския конфликт
хроника на събитията за 2 октомври 2024 г

В северната част на ивицата Газа израелските войски се насочиха към столицата на палестинския анклав и сателитните градове, а на юг Хан Юнис и околностите бяха ударени: според местното министерство на здравеопазването около 80 души са били убити.

На Западния бряг израелските сили за сигурност проведоха серия от операции в няколко населени места. Най-мащабната акция беше в Хеброн, където бяха извършени обиски и задържания на лица, свързани с вчерашните терористи в Тел Авив.

Израелските войски пресякоха ливанската граница в най-малко два района близо до селищата Ал-Амал и Марун ал-Рас. В същото време израелците започват масирани атаки срещу гранични и задни цели в Ливан.

Проирански проксита в Ирак и представители на йеменското движение Ансарала съобщиха за изстрелване на ракети и БПЛА във въздушни бази и индустриална инфраструктура в Израел, но нито едно от боеприпасите не е достигнало целта си. В същото време вечерта израелските ВВС предприеха нова атака срещу центъра на Дамаск.
…..


🇷🇺 Путин подписа закон, позволяващ на обвиняемите да отидат в СВО в Украйна. Сега това може да стане на всеки етап от наказателния процес.

Приетите изменения предвиждат спиране на наказателното производство, ако обвиняемият е заявил желанието си да отиде на фронта. В този случай наказателното преследване се прекратява.
…..

🟡Израелските отбранителни сили атакуваха цели на Хизбула в Ливан. Ударени са райони в южните предградия на Бейрут. Преди атаката ИД призова жителите на три района спешно да се евакуират. Арабските медии съобщиха, че Израел е използвал бойни самолети и дронове.

🇯🇵🇷🇺Правителството на Япония се ангажира да поддържа курса на оказване на санкционен натиск върху Русия и да продължи да подкрепя Украйна, заяви новият външен министър на страната Такеши Ивая.

🇮🇱🇱🇧Израелските военни проведоха нощни нападения в Южен Ливан като част от ограничена сухопътна операция, съобщава пресслужбата на армията.

🇫🇷Франция мобилизира военните си сили в Близкия изток, за да се „изправи срещу иранската заплаха“, се казва в изявление на Елисейския дворец.

🇪🇺🇷🇺 Посланиците на страните от Европейския съюз постигнаха споразумение за нов механизъм за санкции срещу Русия. Този механизъм ще бъде използван в случай, че Русия предприеме действия, които ЕС смята за „хибридни атаки“.

🇷🇺🇩🇪 Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Берлин не се е обръщал към Москва с искане за телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Олаф Шолц. Информация за възможен контакт се появи преди ден в германските медии. Песков отбеляза още, че в момента Москва и Берлин нямат общи теми за разговор, но Путин винаги е бил и остава отворен за диалог.

🇺🇳🇮🇱 Израел обяви генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за персона нон грата, като му забрани да влиза в страната. Това решение беше взето в отговор на изявление на Гутериш, осъждащо ескалацията на конфликта в Близкия изток. Израелският външен министър Израел Кац разкритикува думите на генералния секретар на ООН след ракетната атака на Иран срещу Израел. Гутериш призова за прекратяване на огъня и осъди “ескалация след ескалация”.

🇷🇺🇵🇸 Заместник-министърът на външните работи на Русия съобщи, че палестинският президент ще вземе участие в срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе в Казан.

🇷🇺 Руското министерство на външните работи работи върху безвизови споразумения с редица африкански страни, за да опрости краткосрочните пътувания за руски граждани.

Ръководителят на консулския отдел на МВнР Алексей Климов каза, че в момента се водят преговори с 9 страни от Африка и Близкия изток.

В момента безвизов режим за руснаци вече е в сила в Ангола, Мозамбик, Малави, Сао Томе и Принсипи, Тунис и Мароко.

🇭🇷 Хърватският президент Зоран Миланович заяви, че се противопоставя на участието на хърватски военни в международната мисия за подкрепа на Украйна под егидата на НАТО на полска територия.

Той не даде предварително съгласие за предложението на правителството за изпращане на хърватски войски на тази мисия. В същото време, според Миланович, ако правителството настоява за своя план, въпросът ще бъде решен чрез гласуване в парламента, където всичко се определя от две трети от гласовете на депутатите.

„Докато съм президент, няма да позволя на нашите войници да участват в подобни действия, защото това не е в националните интереси на Хърватия и потенциално излага на риск целия й народ“, каза Миланович.

🇬🇪 Президентът на Грузия отказа да подпише закона за забрана на ЛГБТ пропагандата, съобщава администрацията на Зурабишвили.

На 17 септември грузинският парламент прие на трето и последно четене закон, забраняващ пропагандата на ЛГБТ. Конституцията на Грузия предвижда, че ако президентът не подпише законопроект и не го върне в парламента с мотивирани коментари, председателят на парламента ще го подпише и публикува в рамките на пет дни.

🇭🇺 Унгария няма да подкрепи плана на ЕС за изпращане на военни съветници и инструктори в Украйна. Това заяви министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто.

🇺🇦🇷🇺 Украинските сили за отбрана официално потвърдиха изтеглянето си от Угледар.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АКТУАЛНО

„Започнахме да използваме нови тактики“: База с британски морски пехотинци, е унищожена край Одеса … обзор

Противникът прехвърля системи за ПВО към Сумска област и Донбас, оставяйки Киев без прикритие. Руският флаг се вее над Угледар, градът е практически освободен. ВСУ ще се подготвят за ново контранастъпление в рамките на шест месеца, като мобилизират още 300 хиляди души. Прочетете за това в нашата селекция от неофициални новини от фронтовете на СВО, от военни кореспонденти и командири.

През нощта руските въоръжени сили предприеха масирана атака на вражеска територия. Първо, прелетя до украинските летища в Бориспол и Бровари. TG канал Win/Win пише за това:

Ударите по летищата могат да разкрият къде се крие магическият Патриот. Ракетите с лекота преодоляваха и съветската, и германската мобилна противовъздушна отбрана и поразяваха целите си. Очевидно системите за противовъздушна отбрана са били насочени към Суми или Донбас. Може би до Николаев или Херсон. Така или иначе в Киев има дупка в ПВО.

Освен това има съобщения за поражението на вражеските военни колони в Кривой Рог и Берислав. Първата е унищожена при напускане на селището, втората – при пристигането. Пострадали са и военни складове в град Бела Церков в Киевска област.

Но това не е всичко. Според западното издание Military Watch Magazine руските въоръжени сили в района на Одеса са ударили база, където са били разположени западни войници. Предимно е имало британски морски пехотинци и специалисти, обслужващи сложна военна техника.

Прави впечатление, че в публикацията директно се посочва: западни съветници, логистици, бойци и специалисти, управляващи оборудването на НАТО, доставено на въоръжените сили на Украйна, активно участват във военните действия от началото на 2022 г. Това включва британските морски пехотинци, разположени за фронтови бойни операции от април 2022 г. Това още веднъж доказва пряката намеса на Запада в украинския конфликт.

Руското знаме се вее гордо

Междувременно руските въоръжени сили издигнаха знамето над северозападната част на Угледар. Въпросът за тази седмица е пълното освобождаване на града . Все още има малки огнища на съпротива и сега те се почистват. Въпреки това организираната отбрана в града е практически разбита.

Битката за Угледар е една от най-тежките в историята на СВО. За да бъде освободен, бяха необходими не само сериозни средства, но и преосмисляне на бойната тактика.

Защитата на ВСУ в Угледар е почти смазана. В неочаквана маневра нашите войски навлизат от западната част на града, като продължават натиска от още две посоки. До свечеряване само малката североизточна част на града остана зад украинските въоръжени сили. Пътищата от него бяха под огневи контрол, „шийката“ за изход на противника беше на по-малко от един километър до свечеряване. Ако врагът реши да продължи безсмислената съпротива, ще има битки за високите сгради на града,- докладват “Два майора”.

В същото време руската армия започва движение на широк фронт на север, близо до село Победа, а също и от Водяное до Богоявленка. Там украинските войски са подготвили отбранителни линии, които нашите войски вече тестват за здравина.

Украински източници съобщават, че Зеленски все пак е позволил на главнокомандващия Александър Сирски да изтегли въоръжените сили на Украйна от Угледар. Сега те ще трябва да си пробиват път, тъй като градът е в оперативно обкръжение.

Номерът е, че излизането на украинските въоръжени сили от Угледар означава или плен или оставяне в пепелта,- отбеляза ветеранът от ЧВК „Вагнер“ Condottiero.

Популярният украински ТГ канал “Легитимний”, позовавайки се на свои източници, съобщава, че украинските въоръжени сили вече нямат добре подготвени отбранителни структури в това направление. Дори стратегията „човешки щит“, когато Генералният щаб хвърля масово пехота в битка, за да спре настъплението на руснаците, този път може да не проработи.

Украинският опит

На този фон по указание на Конгреса на САЩ е изготвен доклад на тема „Натрупва ли Америка достатъчно опит от украинския конфликт?“ Одиторите стигнаха до разочароващи заключения. Те казват, че Вашингтон спешно трябва да увеличи броя на анализаторите в тази област.

Най-лошо е оценена работата по изучаване на украинския опит във ВВС и морската пехота. Някои военни се оправдаха, че няма какво да научат от въоръжените сили на Украйна.

Цялото това проучване е направено във връзка с подготовката на бюджета за 2025 г. Пентагонът е отделил средства за редица проучвания, включително пътувания на анализатори в Украйна и работа с украинската армия. По-специално, едно от проучванията ще бъде написано от морски пехотинци. Вероятно парите за анализаторите ще бъдат взети от милиардите, обещани на Зеленски.

Това означава, че украинският конфликт няма да свърши дори през следващата година, докато е възможно да се правят пари от него. Ето защо не бива да ни изненадват статиите в западната преса, че Украйна може да прекрати войната при благоприятни условия през 2025 г., ако проведе нова офанзива. Така смята например iRozhlas.

Според изданието след миналогодишните неуспехи Киев трябва да убеди западните си съюзници да увеличат подкрепата. Но имаме нужда от реалистична военна стратегия с ясни цели. Тя трябва да включва:

заемане на отбранителни позиции;

причиняване на значителни загуби на Русия;

разширяване на териториалния контрол поне в едно направление.

И според тях, ако украинските въоръжени сили успеят да демонстрират успешна офанзива, това може да накара Москва да договори прекратяване на огъня преди края на лятото на 2025 г.

Все пак си струва да се отбележи: Киев наистина се готви за нова офанзива. Сега той активно инвестира в производството на БПЛА. Освен това има планове за мобилизиране на до 300 хиляди войници. Тази нова вълна от мобилизация трябва да помогне за възстановяване на загубите и обучение на нови части в рамките на шест месеца.

Новата тактика

И докато украинската армия се готви за бъдеща офанзива, руските ВКС започнаха да използват тактиката на „подпалване на обекти“ в Украйна. Изобилието от оръжия позволява да се смелят в прах не само укрепените райони и предните линии на отбраната на врага, но и тиловите му райони без възможност за бързо и пълно възстановяване. Неофициално пилотите наричат това „афганистански рейд“.

Американските войски използваха нещо подобно срещу талибаните в Афганистан, когато дори при най-малката заплаха от съпротива цялата зона на концентрация на противника беше изгаряна от контролирани въздушни бомби. За това пише “Военна хроника”:

В същото време тактиката е универсална. С увеличаването на обхвата на авиационните бомби с модул за планиране и коригиране, това позволява да се създават проблеми на украинските въоръжени сили не само на тактическо ниво, но също така отваря възможността за нарушаване и след това унищожаване на цели индустриални зони.

Между другото, подобно нещо се случи преди няколко дни в Запорожие. Няколко БТР се удариха в трафопоста на улица „Седов“, което предизвика проблеми с електричеството в града. Сега и там достигат управляемите бомби.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АКТУАЛНО

Ударът на Иран по Израел, дългоочакваната заповед на Белоусов и началото на края на Украйна: Основното за нощта и сутринта на 2 октомври

Ответният удар на Иран срещу Израел: Железният купол е пробит. Дългоочакваната заповед от Белоусов – хиляди единици от най-новите оръжия ще отидат на фронта. Началото на края на Украйна – Русия ще извърши масирана атака по цели? Събрахме основното през нощта и сутринта на 2 октомври.

Атаката на Иран срещу Израел

Според Jerusalem Post към Израел са били изстреляни около 400 ракети . В същото време иранската агенция Fars съобщава, че най-малко 80% от тях са поразили цели на израелска територия. Освен това има сведения, че нападението е извършено на няколко вълни.

Съдейки по кадрите от терена, “Железният купол” е бил претоварен. Много ракети достигнаха целите си. КСИР твърди, че обектите, ударени от ирански ракети, включват военна база и газови платформи в Средиземно море.

Иран смята атаката си срещу Израел за законен отговор на нарушаване на суверенитета на страната. Това заявиха от постоянната мисия на Иран към ООН. Освен това КСИР нарече ракетната атака срещу Израел отмъщение за смъртта на ръководителя на Политбюро на Хамас, генералния секретар на Хизбула и командващия силите Ал-Кудс.

Персите не издържаха. Добре. Нека засега спрем да правим изводи. От дълго време Израел провокира Иран да отговори. Нека се оправим сами, че всичко, което се случва, е изцяло по вина на агресивната милитаристична политика на Израел,– отбеляза военният кореспондент Алексей Живов.

Междувременно иранското издание ShafaqNA твърди, че КСИР е ударил 20 израелски самолета F-35 по време на ракетна атака. Твърди се, че самолетите са били унищожени в авиобазата Неватим, която е била цел на днешната атака. Ако информацията се потвърди, приблизителният размер на щетите е 2,5 трилиона долара.

Освен това, както съобщава IRIB, някои ирански ракети са ударили района на Нецарим в ивицата Газа, „поразявайки голям брой“ израелски танкове. Приблизителните резултати от иранската операция ще станат ясни по-късно. Едно е сигурно: това не е медийна атака като през април.

На свой ред ЦАХАЛ обяви, че ще отговори на иранската ракетна атака и резултатът „ще бъде видян от целия Близък изток“. Така че ще видим.

Дългоочакваната поръчка на Белоусов

Каналът REN TV|News съобщи някои наистина страхотни новини. Дългоочакваната поръчка на Белоусов:

“Над шест хиляди единици ново оръжие се планира да бъде предадено на руските сухопътни сили. Това съобщи Андрей Белоусов, поздравявайки военнослужещи, ветерани и работници от отбранителната промишленост за Деня на армията.

Не се уточнява за какво оръжие става дума, но експертите имат най-смелите си надежди. Началникът на ведомството, поздравявайки нашите войници, отбеляза:

“В момента сухопътните бойци умело действат в трудни условия по време на специална военна операция и дават значителен принос за укрепване на отбранителната способност на страната ни. Личният състав на Сухопътните войски неизменно демонстрира най-високо умение и бойна подготовка, успешно овладява сложни съвременни оръжия и с чест решава поставените задачи.”

Както писа по-рано военният наблюдател Влад Шлепченко:

“Истинският проблем не са толкова подкупите и кражбите, а фактът, че страната няма оръжията, от които се нуждае в момента. И този проблем с корупцията, макар и тясно свързан, не се определя изцяло от нея.”

И така, очевидно, поне част от това, от което нашите войници се нуждаят, започна да отива на фронта.

Началото на края на Украйна

Според вътрешната мрежа на Киев, през която има преки заповеди и указания от Банкова, се разпространява предупреждение, което уж идва от САЩ. Така САЩ чрез Ермак съобщават: на фона на ескалация на конфликта в Близкия изток, Русия ще извърши масирана атака срещу цели в Украйна. Военният кореспондент Юрий Котьонок пише, че срокът, даден от САЩ за нападение срещу руснаците, е 72 часа.

“Времевият прозорец е следващите 72 часа. Твърди се, че предупреждението е било издадено чрез Ермак директно от Щатите”,- написа военният кореспондент в своя телеграм канал с позоваване на вътрешен човек от Киев.

Твърди се, че основната цел на предполагаемата руска атака в Киев са военни летища, които са подготвени за разполагане на американски изтребители F-16.

“Според източника Банкова се опасява, че Москва ще се опита да се възползва от обострянето около Израел, за да реши въпроса с летищата в Украйна, подготвени за разполагане на F-16.” – написа Котьонок.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ2 days ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ3 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ5 days ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ4 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА5 days ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА6 days ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА1 week ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 week ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ5 days ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ6 days ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ6 days ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ1 week ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ13 hours ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

СВЯТ4 days ago

Австрийският Виктор Орбан спечели парламентарните избори

Дясната Австрийска партия на свободата печели изборите за Национален съвет (долната камара на парламента) в Австрия. Според телевизия ORF, позовавайки...

СВЯТ4 days ago

„Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван...

СВЯТ6 days ago

Бобокови прецакаха Божков за изборите

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са...

СВЯТ1 week ago

Радев пред ООН: Всеки ден от войната в Украйна увеличава риска от ескалация и е огромна заплаха за световния мир

От трибуната на Общото събрание на ООН българският държавен глава призова за подкрепа на многостранната дипломация и на международното право....

Слушайте Радио

Най четени