Connect with us

АКТУАЛНО

Ако всички лидери на държави бъдат обявени за нежелани тогава няма нужда да се срещаме и проблемите сами ще изчезнат

Медведев размаза Зеленски и Запада в “Неделен преглед” на събитията

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев публикува комичен дайджест в канала си в Telegram , който нарече „Неделен преглед“. Политикът не спести резби и язвителни забележки, когато коментира истинските събития, които избра за този обзор. Въпреки това, както отбеляза самият Медведев, последствията, които той си е представял за всяка точка, „все още не са се случили“, пише ТАСС.

Сред събитията от световната политика прегледът на Медведев включва Тръмп, като коментира изявленията на кандидата за президент на САЩ за въоръжени конфликти.

Що се отнася до обявяването на израелското външно министерство на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за персона нон грата, според руския политик това е интересна идея. „Всички лидери на недружелюбни държави и международни организации трябва да бъдат обявени за нежелани и тогава няма нужда да се срещаме и проблемите сами ще изчезнат“, шегува се той.

В „Неделен преглед“ е включена и счупената ръка на латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който падна от велосипед. Но руският политик не намери думи на съчувствие към латвийския лидер.

Но скандалното изявление на президента на Федерацията по ски състезания (FLGR) Елена Вялбе, която предложи да се отвори пътят на руските спортисти към състезанията чрез прилагане на крайни мерки към неприятелски Лондон, намери известна подкрепа от Медведев, който се придържа към ястребовата реторика в последните години.

Анонсираният от украинския президент Владимир Зеленски „специален Рамщайн“ не предизвика сериозна реакция от страна на заместник-ръководителя на руския Съвет за сигурност. „Той (Зеленски – бел. ТАСС) ще замени ли Тил Линдеман на сцената и ще се върне ли най-накрая на фалическото пиано?“ – написа Медведев, спомняйки си за едноименната германска метъл група в авиобазата.

Продължавайки украинската тема, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация обърна внимание на думите на Олег Дунда, депутат от Върховната Рада от партията на Зеленски „Слуга на народа“, който предложи преместване на военни действия в Беларус.

Неделният преглед завърши с коментар на Медведев за икономиката. Поводът беше новината, че Volkswagen за първи път ще затвори заводите си в Германия. Руски политик предрече „мирната гибел“ на Mercedes и BMW.

Ето и цялата публикация на Дмитрий Медведев:

СЕДМИЧЕН ПРЕГЛЕД

Седем събития за седмицата, които все още не са се случили

Лондон

Лондон

1. Известната ни скиорка Елена Вялбе предложи да се хвърли бомба върху Лондон. Правилно, разбира се, но въпросът трябва да се реши кардинално и незабавно да се потопи проклетият остров на англосаксонските кучета.

2. Президентът на несъществуващата държава „Латвия“, който искаше Русия да умре, си счупи ръката. Жалко, че това не е шията му. В очакване сме.

3. Свинята-музикант киевски духач каза, че скоро „ще има специален Рамщайн“. Дали наистина ще замени Тил Линдеман на сцената и най-накрая ще се върне към фалическото пиано?

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

4. Нетфликс от Тръмп: „Ако бях президент, войната в [ посочете която и да е] щеше да бъде избегната!“ Жалко, че не е бил вожд, фараон, шах, хаган, султан, принц, цар, цар, президент навсякъде през последните 10 000 години!

5. Израел е решил да обяви генералния секретар на ООН за нон грата. Каква идея! Всички лидери на недружелюбни държави и международни организации трябва да бъдат обявени за нежелани. И тогава няма да има нужда да се срещат. И проблемите ще изчезнат от само себе си.

Карикатура на Владимир Зеленски, гражданин на Украйна, симулирана от Изкуствен интелектФото: Фонд за стратегическа култура

Карикатура на Владимир Зеленски, гражданин на Украйна, симулирана от Изкуствен интелект

6. Някаква смрадлива киевска дунда предложи да премести войната в Беларус. Е, тогава Александър Григориевич ще има всички основания да се обърне към Русия, за да използва разположените в Беларус тротилови оръжия. И ще му е трудно да се откаже от удоволствието да погледне към светлините в Киев.

7. Фолксваген за първи път ще затвори заводите си в Германия. Каква приятна новина! Очакваме мирната кончина на Мерцедес и БМВ. И тогава кръгът ще бъде затворен!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

АКТУАЛНО

Русия отзова посланника си във Вашингтон, англичаните атакуват руски територии с рояци дронове,

  • Масиран удар на рождения ден на Путин: 48 “Калибъра” в Черно море. Ядреният “Ярс” отиде на боен патрул
  • Масиран удар по Русия, отзоваването на руския посланик от САЩ и предателството на войниците: Основното за нощта и сутринта на 7 октомври

Когато часовникът наближи полунощ, каналите за наблюдение съобщиха за изстрелвания на ракети и дронове от украинска територия. Започва масирана атака срещу Русия. Отзоваването на руския посланик от САЩ е само прелюдия. Прозвуча тревожното пророчество на Александър Дугин: „Ние сме на ръба на сериозна война“. Интернет беше разтърсен от новината за задържането от силите за сигурност на военен кореспондент с позивна „Тринадесети“. Журналистката Анастасия Кашеварова директно го обвини в доста тежки престъпления, включително предателство, чиято цена беше животът на бойците.

Масирана атака срещу Русия

Според мониторинговия канал “lpr 1”, приблизително в 23:44 ч. на 6 октомври е обявена опасност от атака на БЛА в западната част на Крим: Раздолненски район, Черноморски район, Саки район, Евпатория, Севастопол. В същото време тревога беше обявена в цяла Белгородска област. Това съобщи каналът “LPR предупреждения, аларми, отмяна на аларми”. След това бяха регистрирани първите вражески дронове, летящи към Севастопол. Те летяха на ята към района на Курск, в района на Железногорск.

Около 00:26 часа към Евпатория излетяха още 4 дрона. След това е обявена опасност от атака на БЛА на територията на Воронежска област.

В Крим е регистрирана опасност от нападение срещу Сакинската ТЕЦ. Както писаха каналите, много дронове са записани в посока Обоян. Още в 01:13 се чуха първите ракетни изстрели от територията на Одеса. Преди това врагът многократно изстреля ракетите на НАТО ATACMS от този черноморски плацдарм по територията на Крим.

Одеса звуци от изстрелвания. Не разбираме защо. В залпове, – съобщи “lpr 1”.

 

По-късно беше получена информация, че поне част от звуците, които жителите на Одеса са чули, не са изстрелвания, а лошо време. Около един часа през нощта каналът за мониторинг “ChP / Крим” съобщи:

“Симферопол, много шумно. <…> Не спирайте работата на ПВО.

Броят на свалените вражески дронове и ракети ще стане ясен едва сутринта.”

Каналите за наблюдение предупредиха, че врагът ще предприеме масирана атака срещу регионите на Русия, по-специално на територията на Крим, почти 24 часа предварително. На 6 октомври около 16:00 часа танкер на НАТО Boeing KC-135R Stratotanker кръжи над Румъния. Анализатори от Military Chronicle предполагат, че това трябва да бъде последвано от пристигането на RC-135V/W Rivet Joint и противолодъчния P-8A Poseidon:

“Така западната авиация обикновено „опакова“ в навечерието на големи удари и като се има предвид кой ден е утре, може да се очакват провокации. <…> Заслужава да се отбележи също, че разузнавателните полети на НАТО покрай Крим съвпаднаха с дейността на транспортната авиация на Алианса. Трети пореден ден американските Boeing C-17A Globemasters превозват нещо от Люксембург за Румъния. Напълно възможно е допълнителни боеприпаси за ATACMS/HIMARS.”

Западните разузнавачи в Черно море не предвещават нищо добро. Освен това мнозина очакваха вражески провокации точно на този ден, 7 октомври, когато е рожденият ден на руския президент.

Отзоваването на руския посланик от САЩ

Анатолий Антонов напусна поста си на посланик в САЩ. В момента той вече е в родината си. Прави впечатление, че все още не е обявено кой ще замени дипломата на тази позиция. Според доктора по философия, анализатора Дмитрий Михайличенко, тази стъпка на Русия може да е своеобразен сигнал към Вашингтон.

Той не изключи, че в бъдеще може да последва скъсване на дипломатическите отношения със САЩ. Друг вариант е Москва да изчака резултатите от президентските избори в Щатите и да избере нов посланик въз основа на новите данни.

Докторът на политическите и социологическите

науки, философът Александър Дугин посочи, че отношенията между САЩ и Русия днес са в най-лошото състояние в историята. В тази връзка завръщането на Антонов в родината изглежда много симптоматично.

Антонов много пъти е казвал, че американските власти са направили всичко, за да направят , че просто да бъде невъзможно да се работи. Това е безкраен натиск, това е психическо преследване, това са просто актове на почти директна агресия, пълна липса на възможност за контакт със съответните органи в САЩ. И мисля, че Западът би искал Антонов да напусне Щатите. Това е като прелюдия. Вероятно сме на ръба на сериозна война със Съединените щати,- подчерта експертът.

Той добави, че САЩ са дълбоко въвлечени в конфликт с Русия в Украйна. Междувременно Москва промени ядрената си доктрина. Нововъведенията предполагат, че ядрените сили, които помагат на неядрените страни, които извършват агресия срещу Русия, автоматично стават участници в конфликта.

“Това е фундаментално. Съответно, въз основа на тази ядрена доктрина, лесно може да се заключи, че сме в състояние на война със Съединените щати. Обикновено при директен конфликт, директна война се отзовават посланици. И е напълно възможно рецензията на Антонов от Щатите да се чете именно в този зловещ и тревожен смисъл”,- заключи Дугин.

Цената на предателството

В интернет се появи информация за задържането от силите за сигурност на военен кореспондент с позивна „Тринадесети“. Журналистката Анастасия Кашеварова преди това многократно съобщаваше неприятни подробности за Егор Гузенко („Тринадесети“):

Писах за Гузенко, той е обявен за федерално издирване и в същото време свободно събира пари на картата си <…> уж за хуманитарна помощ. Но той даде повечето от тях на някои служители по сигурността в новите територии, за да го защитят. А останалото похарчил за собствени нужди – купуване на дрога. НИКОГА не е участвал във военни действия.

Тя публикува и поредица от “разобличителни публикации” за “Тринадесет”, една от които привлече много внимание. Според нея именно Гузенко е издал на врага материали за Вагнер срещу пари:

“Много често Егор Гузенко „Тринадесети“ използва символите на ЧВК „Вагнер“ в своите видеоклипове, той също многократно е заявявал, че се е сражавал като част от „Вагнер“ през 2017 г. Но не казва в кой щурмови отряд и кой е бил неговият командир. <…> Поисках информация и от кадровиците, и от [службата за сигурност], и от тези, които са работили по филтъра – Егор Гузенко никога не е бил част от ЧВК Вагнер. Нито един началник на част – личен състав, артилерия, охрана, комуникация, разузнаване, нито един командир на щурмовия отряд не ми потвърди, че Гузенко е бил при тях.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АКТУАЛНО

Ситуацията на ливанско-израелската граница се влоши значително. Курската Дъга. Иран мълчи … обзор

🇮🇱🇱🇧 Ливанско-израелска граница: начало на наземната операция на цахал
обстановка.
През последните дни ситуацията на ливанско-израелската граница се влоши значително – причината беше обявяването от израелското командване на наземната фаза на операция “Стрелите на севера”. Тогава нямаше бързо настъпление на ИД, а медиите съобщиха за размяна на огън в граничната зона.

Днес обаче за първи път имаше потвърждение за преминаване на израелски части през ливанската граница – те навлязоха в селищата Ал-Адиса и Марун ал-Рас. Представители на Хизбула потвърдиха боевете в тези селища, но се фокусираха върху значителните израелски загуби.

▪️Предишния ден на ливанско-израелската граница беше дислоцирана 36-та дивизия на израелските отбранителни сили, която включва 1-ва пехотна бригада Голани и 188-ма бронетанкова бригада, участвали преди това в бойни действия в Ивицата Газа.

В момента силите на 98 и 36 дивизии действат близо до границата с Ливан, а части на 162 дивизия са разположени в граничния „Филаделфийски коридор“ в южната част на палестинския анклав. Части на друга резервна дивизия (252) са разположени в коридора Нецарим.

▪️Вчера пресслужбата на IDF призова цивилните да се евакуират от повече от 20 селища в Ливан, разположени както близо до границата, така и на брега на Средиземно море. Трябва да се отбележи, че Марун ал-Рас попадна в зоната за евакуация, но Ал-Адиса не го направи.

▪️През нощта и сутринта израелците атакуваха граничните и задните селища на Ливан. Повече от десет удара удариха южните предградия на Бейрут, където бяха унищожени две комуникационни станции.

▪️В следобедните часове се появи потвърждение за присъствието на членове на отряда Егоз ​​в селищата Марун ар-Рас и Ал-Адиса. Бойците на Хизбула отговориха със засади, нахлувания и изстрелвания на ракети по близки цели на ИД.

В същото време израелските медии публикуваха информация за избухването на престрелка в Южен Ливан, довела до смъртта на двама бойци на ИД. Инцидентът беше коментиран по различен начин в арабскоезичните медии, съобщавайки за успешна засада, при която се твърди, че са ранени 35 израелци.

Тази информация не е официално потвърдена; косвено доказателство за това са кадрите на очевидци, заснели евакуацията на ранени военни с хеликоптер, и същите изявления на пресслужбата на ИД за смъртта на двама бойци на ИД по време на операция в Южен Ливан.

🔻И въпреки че инцидентът с успешната засада вдъхна известна увереност на арабскоезичните медии в положителния изход от конфликта с израелците, подобни изявления, меко казано, са много преждевременни: една успешна засада е само капка в морето .

Освен това, на фона на абсолютното превъзходство на израелците във въздуха, количеството и качеството на оръжията, както и тежките загуби на командния състав на Хизбула в резултат на предишни израелски операции.
…..


🇷🇺🇺🇳🇮🇱 Изявления на постоянния представител на Русия в ООН на заседание на Съвета за сигурност

🔻Близък изток:

▪️Близкоизточният регион се плъзга в бездната на нова война пред очите ни, а Съветът за сигурност на ООН само безпомощно наблюдава това.

▪️Русия осъжда нахлуването на Израел в Ливан и призовава за незабавно изтегляне на израелските войски от нейната територия.

▪️Иран показа изключителна сдържаност в лицето на тази конфронтация цели два месеца.

▪️Русия остро осъжда убийството на лидера на Хизбула; 80 бомби с тегло бяха хвърлени върху жилищен район, за да бъде ликвидиран.

🔻Външна политика:

▪️Илюзията е, че Израел има военно превъзходство. В същото време Израел се опитва да противопостави Иран, своя основен съперник, срещу САЩ.

▪️Американските съучастници си подиграват със Западен Йерусалим.

▪️Обявяването на генералния секретар на ООН в Израел за персона нон грата е грубо отношение не само към ООН, но и шамар за всички членове на Съвета за Сигурност
…..
🇮🇱🇵🇸 Обостряне в зоната на израелско-палестинския конфликт
хроника на събитията за 2 октомври 2024 г

В северната част на ивицата Газа израелските войски се насочиха към столицата на палестинския анклав и сателитните градове, а на юг Хан Юнис и околностите бяха ударени: според местното министерство на здравеопазването около 80 души са били убити.

На Западния бряг израелските сили за сигурност проведоха серия от операции в няколко населени места. Най-мащабната акция беше в Хеброн, където бяха извършени обиски и задържания на лица, свързани с вчерашните терористи в Тел Авив.

Израелските войски пресякоха ливанската граница в най-малко два района близо до селищата Ал-Амал и Марун ал-Рас. В същото време израелците започват масирани атаки срещу гранични и задни цели в Ливан.

Проирански проксита в Ирак и представители на йеменското движение Ансарала съобщиха за изстрелване на ракети и БПЛА във въздушни бази и индустриална инфраструктура в Израел, но нито едно от боеприпасите не е достигнало целта си. В същото време вечерта израелските ВВС предприеха нова атака срещу центъра на Дамаск.
…..


🇷🇺 Путин подписа закон, позволяващ на обвиняемите да отидат в СВО в Украйна. Сега това може да стане на всеки етап от наказателния процес.

Приетите изменения предвиждат спиране на наказателното производство, ако обвиняемият е заявил желанието си да отиде на фронта. В този случай наказателното преследване се прекратява.
…..

🟡Израелските отбранителни сили атакуваха цели на Хизбула в Ливан. Ударени са райони в южните предградия на Бейрут. Преди атаката ИД призова жителите на три района спешно да се евакуират. Арабските медии съобщиха, че Израел е използвал бойни самолети и дронове.

🇯🇵🇷🇺Правителството на Япония се ангажира да поддържа курса на оказване на санкционен натиск върху Русия и да продължи да подкрепя Украйна, заяви новият външен министър на страната Такеши Ивая.

🇮🇱🇱🇧Израелските военни проведоха нощни нападения в Южен Ливан като част от ограничена сухопътна операция, съобщава пресслужбата на армията.

🇫🇷Франция мобилизира военните си сили в Близкия изток, за да се „изправи срещу иранската заплаха“, се казва в изявление на Елисейския дворец.

🇪🇺🇷🇺 Посланиците на страните от Европейския съюз постигнаха споразумение за нов механизъм за санкции срещу Русия. Този механизъм ще бъде използван в случай, че Русия предприеме действия, които ЕС смята за „хибридни атаки“.

🇷🇺🇩🇪 Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Берлин не се е обръщал към Москва с искане за телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Олаф Шолц. Информация за възможен контакт се появи преди ден в германските медии. Песков отбеляза още, че в момента Москва и Берлин нямат общи теми за разговор, но Путин винаги е бил и остава отворен за диалог.

🇺🇳🇮🇱 Израел обяви генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за персона нон грата, като му забрани да влиза в страната. Това решение беше взето в отговор на изявление на Гутериш, осъждащо ескалацията на конфликта в Близкия изток. Израелският външен министър Израел Кац разкритикува думите на генералния секретар на ООН след ракетната атака на Иран срещу Израел. Гутериш призова за прекратяване на огъня и осъди “ескалация след ескалация”.

🇷🇺🇵🇸 Заместник-министърът на външните работи на Русия съобщи, че палестинският президент ще вземе участие в срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе в Казан.

🇷🇺 Руското министерство на външните работи работи върху безвизови споразумения с редица африкански страни, за да опрости краткосрочните пътувания за руски граждани.

Ръководителят на консулския отдел на МВнР Алексей Климов каза, че в момента се водят преговори с 9 страни от Африка и Близкия изток.

В момента безвизов режим за руснаци вече е в сила в Ангола, Мозамбик, Малави, Сао Томе и Принсипи, Тунис и Мароко.

🇭🇷 Хърватският президент Зоран Миланович заяви, че се противопоставя на участието на хърватски военни в международната мисия за подкрепа на Украйна под егидата на НАТО на полска територия.

Той не даде предварително съгласие за предложението на правителството за изпращане на хърватски войски на тази мисия. В същото време, според Миланович, ако правителството настоява за своя план, въпросът ще бъде решен чрез гласуване в парламента, където всичко се определя от две трети от гласовете на депутатите.

„Докато съм президент, няма да позволя на нашите войници да участват в подобни действия, защото това не е в националните интереси на Хърватия и потенциално излага на риск целия й народ“, каза Миланович.

🇬🇪 Президентът на Грузия отказа да подпише закона за забрана на ЛГБТ пропагандата, съобщава администрацията на Зурабишвили.

На 17 септември грузинският парламент прие на трето и последно четене закон, забраняващ пропагандата на ЛГБТ. Конституцията на Грузия предвижда, че ако президентът не подпише законопроект и не го върне в парламента с мотивирани коментари, председателят на парламента ще го подпише и публикува в рамките на пет дни.

🇭🇺 Унгария няма да подкрепи плана на ЕС за изпращане на военни съветници и инструктори в Украйна. Това заяви министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто.

🇺🇦🇷🇺 Украинските сили за отбрана официално потвърдиха изтеглянето си от Угледар.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АКТУАЛНО

„Започнахме да използваме нови тактики“: База с британски морски пехотинци, е унищожена край Одеса … обзор

Противникът прехвърля системи за ПВО към Сумска област и Донбас, оставяйки Киев без прикритие. Руският флаг се вее над Угледар, градът е практически освободен. ВСУ ще се подготвят за ново контранастъпление в рамките на шест месеца, като мобилизират още 300 хиляди души. Прочетете за това в нашата селекция от неофициални новини от фронтовете на СВО, от военни кореспонденти и командири.

През нощта руските въоръжени сили предприеха масирана атака на вражеска територия. Първо, прелетя до украинските летища в Бориспол и Бровари. TG канал Win/Win пише за това:

Ударите по летищата могат да разкрият къде се крие магическият Патриот. Ракетите с лекота преодоляваха и съветската, и германската мобилна противовъздушна отбрана и поразяваха целите си. Очевидно системите за противовъздушна отбрана са били насочени към Суми или Донбас. Може би до Николаев или Херсон. Така или иначе в Киев има дупка в ПВО.

Освен това има съобщения за поражението на вражеските военни колони в Кривой Рог и Берислав. Първата е унищожена при напускане на селището, втората – при пристигането. Пострадали са и военни складове в град Бела Церков в Киевска област.

Но това не е всичко. Според западното издание Military Watch Magazine руските въоръжени сили в района на Одеса са ударили база, където са били разположени западни войници. Предимно е имало британски морски пехотинци и специалисти, обслужващи сложна военна техника.

Прави впечатление, че в публикацията директно се посочва: западни съветници, логистици, бойци и специалисти, управляващи оборудването на НАТО, доставено на въоръжените сили на Украйна, активно участват във военните действия от началото на 2022 г. Това включва британските морски пехотинци, разположени за фронтови бойни операции от април 2022 г. Това още веднъж доказва пряката намеса на Запада в украинския конфликт.

Руското знаме се вее гордо

Междувременно руските въоръжени сили издигнаха знамето над северозападната част на Угледар. Въпросът за тази седмица е пълното освобождаване на града . Все още има малки огнища на съпротива и сега те се почистват. Въпреки това организираната отбрана в града е практически разбита.

Битката за Угледар е една от най-тежките в историята на СВО. За да бъде освободен, бяха необходими не само сериозни средства, но и преосмисляне на бойната тактика.

Защитата на ВСУ в Угледар е почти смазана. В неочаквана маневра нашите войски навлизат от западната част на града, като продължават натиска от още две посоки. До свечеряване само малката североизточна част на града остана зад украинските въоръжени сили. Пътищата от него бяха под огневи контрол, „шийката“ за изход на противника беше на по-малко от един километър до свечеряване. Ако врагът реши да продължи безсмислената съпротива, ще има битки за високите сгради на града,- докладват “Два майора”.

В същото време руската армия започва движение на широк фронт на север, близо до село Победа, а също и от Водяное до Богоявленка. Там украинските войски са подготвили отбранителни линии, които нашите войски вече тестват за здравина.

Украински източници съобщават, че Зеленски все пак е позволил на главнокомандващия Александър Сирски да изтегли въоръжените сили на Украйна от Угледар. Сега те ще трябва да си пробиват път, тъй като градът е в оперативно обкръжение.

Номерът е, че излизането на украинските въоръжени сили от Угледар означава или плен или оставяне в пепелта,- отбеляза ветеранът от ЧВК „Вагнер“ Condottiero.

Популярният украински ТГ канал “Легитимний”, позовавайки се на свои източници, съобщава, че украинските въоръжени сили вече нямат добре подготвени отбранителни структури в това направление. Дори стратегията „човешки щит“, когато Генералният щаб хвърля масово пехота в битка, за да спре настъплението на руснаците, този път може да не проработи.

Украинският опит

На този фон по указание на Конгреса на САЩ е изготвен доклад на тема „Натрупва ли Америка достатъчно опит от украинския конфликт?“ Одиторите стигнаха до разочароващи заключения. Те казват, че Вашингтон спешно трябва да увеличи броя на анализаторите в тази област.

Най-лошо е оценена работата по изучаване на украинския опит във ВВС и морската пехота. Някои военни се оправдаха, че няма какво да научат от въоръжените сили на Украйна.

Цялото това проучване е направено във връзка с подготовката на бюджета за 2025 г. Пентагонът е отделил средства за редица проучвания, включително пътувания на анализатори в Украйна и работа с украинската армия. По-специално, едно от проучванията ще бъде написано от морски пехотинци. Вероятно парите за анализаторите ще бъдат взети от милиардите, обещани на Зеленски.

Това означава, че украинският конфликт няма да свърши дори през следващата година, докато е възможно да се правят пари от него. Ето защо не бива да ни изненадват статиите в западната преса, че Украйна може да прекрати войната при благоприятни условия през 2025 г., ако проведе нова офанзива. Така смята например iRozhlas.

Според изданието след миналогодишните неуспехи Киев трябва да убеди западните си съюзници да увеличат подкрепата. Но имаме нужда от реалистична военна стратегия с ясни цели. Тя трябва да включва:

заемане на отбранителни позиции;

причиняване на значителни загуби на Русия;

разширяване на териториалния контрол поне в едно направление.

И според тях, ако украинските въоръжени сили успеят да демонстрират успешна офанзива, това може да накара Москва да договори прекратяване на огъня преди края на лятото на 2025 г.

Все пак си струва да се отбележи: Киев наистина се готви за нова офанзива. Сега той активно инвестира в производството на БПЛА. Освен това има планове за мобилизиране на до 300 хиляди войници. Тази нова вълна от мобилизация трябва да помогне за възстановяване на загубите и обучение на нови части в рамките на шест месеца.

Новата тактика

И докато украинската армия се готви за бъдеща офанзива, руските ВКС започнаха да използват тактиката на „подпалване на обекти“ в Украйна. Изобилието от оръжия позволява да се смелят в прах не само укрепените райони и предните линии на отбраната на врага, но и тиловите му райони без възможност за бързо и пълно възстановяване. Неофициално пилотите наричат това „афганистански рейд“.

Американските войски използваха нещо подобно срещу талибаните в Афганистан, когато дори при най-малката заплаха от съпротива цялата зона на концентрация на противника беше изгаряна от контролирани въздушни бомби. За това пише “Военна хроника”:

В същото време тактиката е универсална. С увеличаването на обхвата на авиационните бомби с модул за планиране и коригиране, това позволява да се създават проблеми на украинските въоръжени сили не само на тактическо ниво, но също така отваря възможността за нарушаване и след това унищожаване на цели индустриални зони.

Между другото, подобно нещо се случи преди няколко дни в Запорожие. Няколко БТР се удариха в трафопоста на улица „Седов“, което предизвика проблеми с електричеството в града. Сега и там достигат управляемите бомби.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ5 days ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ6 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ1 week ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ1 month ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ3 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА20 hours ago

Доган с мегафон в ръка! Идва ли нов 10-ти ноември? На Козяк знаят кога

Че той от 30 години не е вдигал нещо по-тежко от чаша, сега – мегафон! Идва ли нов 10 -ти...

ПОЛИТИКА1 week ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА2 weeks ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА2 weeks ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ5 days ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ1 week ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ1 week ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ1 week ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ18 mins ago

Хилъри Клинтън се обяви за цензура в социалните мрежи по CNN, иначе: „Губим пълен контрол“!

Два пъти неуспелият кандидат за президент на Съединените щати Хилари Клинтън се обяви за тотална цензура в социалните мрежи. Ярката...

СВЯТ2 days ago

Западното общество е тежко болно

РИА Новости: Западът е тежко болен. Да се справи с комплексите си преди да бъде дисциплиниран отвън! Западът е тежко...

СВЯТ2 days ago

Зелените терористи сбъркаха енергетиката на Европа

Западът призна досадна грешка в енергетиката Европейци и американци залагат на декарбонизацията, но изглежда не са били готови за нея....

СВЯТ2 days ago

Макрон хвърли съдебната система срещу опозицията… чиста проба фашизъм!

“Отстранява конкурентите”. Как Макрон отмъщава за позора на изборите … чиста проба фашизъм! Френският президент може да окаже натиск върху...

СВЯТ3 days ago

Руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите по съвет на военни кореспонденти

Белоусов се посъветва с военни кореспонденти: руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите От трибуната на ООН...

Слушайте Радио

Най четени