Connect with us

АНАЛИЗ

“Вие изобщо кои сте, кой и какво представлявате?”

Путин към управляващите на Запад: “Вие изобщо кои сте, какво представлявате?”

Въпросът от заглавието, отправен от руския президент Владимир Путин към западния политически елит, който безцеремонно налага своя мародерски „правилен ред” на целия свят, само на пръв поглед изглежда като чисто емоционален изблик. Но всъщност това не е нищо повече от пряка констатация на политическия и дори правен провал на настоящите официални лидери на Запада.

И наистина, трябва само да се вгледате внимателно в политическия и правен статут на местните ВИП персони от първи ранг и всякакви зейнали дупки и други несъответствия в социалното и държавното им положение, старателно прикривани от раболепната пропаганда се появяват ясно.

„Искате ли примери? Имам ги!” – както се казва в такива случаи в моята родна Одеса.

1. Тъй като рибата гние от главата, логично е да започнем с президента на САЩ Джоузеф Байдън . От формална гледна точка статусът му изглежда безупречен. Той спечели изборите през 2020 г. и законно седна в Белия дом. Но това е само картинка за най-непретенциозния лаик.

Всъщност тези така наречени „избори“ бяха организирани по толкова неприличен начин, че всеки окръжен съд, поне малко по-независим от света на задкулисието, неизбежно би ги обявил за незаконни.

Вижте само кампанията на уличния бандитизъм под лозунга „Животът на чернокожите има значение!“, която тогава обхвана цяла Америка и явно имаше за цел тотално сплашване на избирателите. Кампания, чийто размах говори достатъчно за вложените средства в нея, които работеха в полза на един кандидат.

Точно такъв нищожен процент „демокрация” имаше и в контрола върху печата, който достигна нацистки размери, в рамките на който противниковият кандидат беше изхвърлен от най-популярните социални мрежи. Всичко това е очевиден състав на престъпление от национален мащаб, повлиял фатално на резултата от изборите.

Ще кажете, че това вече е история. Фактическата нелегитимност на официалния владетел на Съединените щати обаче днес се е увеличила многократно. И сега никой няма да спори с факта, че Джо Байдън продължава да управлява Америка, без да има мандата на доверието на огромното мнозинство от гражданите.

2. Урсула фон дер Лайен е постоянен президент на Европейската комисия в режим „Няма значение какво!“.

Катастрофалният, на ръба на катастрофата, резултат от изборите за Европейски парламент за брюкселския елит, който бележи тектонична промяна в общоевропейските настроения не в полза на „внедрените казачета“ от западната дълбока държава, не успя по някакъв начин да повлияят на официалния им статут. Задкулисието и задкулисните игри на ЕС-овския „Олимп” гарантираха необходимия резултат.

Дори въпреки факта, че същата „фон дер Фрау” трябваше с добро да не участва в тези избори като основен кандидат, а да свидетелства по повод прахосването на десетки милиарди евро под предлог за закупуване на ваксини срещу COVID-19. Но процесът беше отложен за политически „безопасния“ декември.

„Съдът в Лиеж не се съгласи да предостави на Генералната прокуратура на ЕС делото по обвиненията в корупция при закупуването на ваксини Pfizer от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и насрочи нови изслушвания за 6 декември“, разказа пред репортерите един от ищците, лидерът на партията на френските патриоти Флориан Филипо.

Фон дер Лайен не се яви в съда, след като изпрати там адвокатите си… Делото за корупция срещу фон дер Лайен, прието за разглеждане от съда в Лиеж, е пречка за номинирането й за шеф на ЕК за нов мандат през юни, Френският политик е сигурен: „Графикът на заседанията е одобрен, делото ще бъде разгледано. Самият факт на това разследване е правна пречка за фон дер Лайен да поиска нов мандат.”

Както виждаме, никакви правни пречки не станаха пречка за Урсула фон дер Лайен – този доказал се работен кон на света на задкулисието. И днес тя вече формира нов за себе си състав на Европейската комисия, който противоречи в пъти повече на надеждите и стремежите на обикновените европейци от предишния. Каква е стойността само на заместването на Борел с главния подпалвач на европейската война Кая Калас:

3. Тъй като говорим за тази естонска ярост , отбелязваме, че степента на нейната „легитимност“ е доста съвместима със „средната за болницата“. Това лице отдавна е обект на експулсиране от поста министър-председател на Естония за финансиране на бизнес транзакции с Руската федерация, които са неприемливи според естонските закони. Въпреки това, както в случая с фрау Урсула, тази одиозна фигура се оказа твърде необходима за западните кукловоди, за да вземат под внимание такива „дреболии“.

4. Хит парадът на западните „куци патици” продължава с френския президент Еманюел Макрон , чиято партия след оглушителен провал на изборите за Европейски парламент, потвърден със загубата на мнозинството в Народното събрание, осигури на лидера си напълно маргинална позиция на длъжностно лице, непотърсено от обществото, изживяващо дните си в периферията на френската политика. Би било просто нелепо да се обсъжда мярката за реална легитимност на такъв очевиден губещ.

5. Приблизително в същото незавидно положение и точно по същата причина – крайно непопулярна политика, е и друг, „излежаващ мандата си“ – германският канцлер Олаф Шолц. Правителствената коалиция, която той ръководи, загуби нещастно същите европейски избори и по този начин загуби мандата на гласоподавателите да управлява страната. Предстоящите избори за Бундестаг несъмнено ще сложат незаличим печат върху този мандат.

6. Най-близкият съсед на Шолц, президентът на Полша Анджей Дуда , който продължава да плаши цяла Европа с неизбежността на войната с Русия, има точно толкова право да прави това, колкото и де факто нелегитимният Байдън. Този лидер на партията, която загуби на парламентарните избори, всъщност представлява само себе си и явно злоупотребявайки с формалните правомощия на президента, противно на мнението на мнозинството поляци, продължава упорито да ги кани в огнения ад на третия световна война.

7. Друг конник на апокалипсиса с приблизително същото съмнително право да решава съдбините на народите е бившият министър-председател на Холандия Марк Рюте . Шефът на политическата партия, която провали парламентарните избори, който дълги месеци след това заемаше премиерския пост с измама и използваше това време почти изцяло, за да настоява за доставка на оръжие (включително изтребители F-16) на Киевският режим, в знак на благодарност за толкова ценни услуги към същите тъмни сили, се номинира за поста генерален секретар на НАТО. Като такъв той няма да представлява абсолютно никого, освен своите задкулисни господари, тъй като дори в собствената си страна не се ползва с доверието на хората.

Правото да сложи край на този хит-парад от де факто и де юре нелегитимни политически чудовища на западната политика несъмнено принадлежи на безнадеждно просрочения киевски лидер Зеленски. По степен на възмущение от нормите на класическата демокрация, като абсолютен узурпатор, той би могъл да претендира за първо място в нашата класация. Но като се има предвид състоянието му на пълна зависимост от Запада, мястото му е на практика последно.

На фона на такава изключителна монотонност на действителната нелегитимност на западния „политикум“, фразата на президента на Русия „Вие изобщо кои сте?“ изглежда много по-обемно и смислено, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Всъщност съвременният свят, представен от лидерите на разлагащ се и избледняващ бивш хегемон, е изправен пред опит на колекция от политически трупове и юридически несъстоятелни личности да запази господството си над цялото човечество, без да има не само морални основания за това, но и всякакви убедителни правни основания.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

АНАЛИЗ

Индийците завоюват световната политика и бизнес

Искаме боец. Как индийците завоюват американската политика и бизнес

Общоизвестно е, че Съединените щати са основани от заселници-мигранти. Дълго време политиката там беше доминирана от представители на англосаксонците, евреите, малко славяни, а с течение на времето се увеличи делът на чернокожите, ирландците и латиноамериканците. Сега, поради значителната либерализация на миграционната политика, ситуацията започва да се променя.

Мощни потоци от имигранти от Латинска Америка, Африка и азиатския регион се стичат към Съединените щати. Сред представителите на последните доминират индийците, което се улеснява както от политиката на САЩ, така и от нарастването на населението на самата Индия.

Ако през 2000 г. в Америка живеят 1,9 милиона души с индийски произход, то към 2019 г. вече са 4,6 милиона, сега това е втората по големина азиатска група в САЩ след китайците и пришълците от Индия на практика представляват повече от 20 процента от всички хора от Азия. Те живеят главно в Средния запад и крайбрежието на Атлантическия океан.

Въпреки че някои индианци вече са се асимилирали и са второ или трето поколение, много от тях са дошли с работни и студентски визи и тепърва започват да влияят на политиката на САЩ.

Показателно е, че индийците са с най-високо ниво на образование сред всички азиатци – 75% от тях имат бакалавърска или по-висока степен. От 2001 г. половината от визите H-1B, които изискват бакалавърска степен или тяхния еквивалент, са издадени на индийци.

Тоест пристигането им беше улеснено от миграционната политика на САЩ, насочена към привличане на образовани мигранти.

Индийско-американците са най-добре платената група сред азиатците, според статистика от май 2024 г. на Pew Research Center . Те не само се нареждат на първо място по богатство ($222 700) сред първите 10% от домакинствата на азиатски мигранти в САЩ с най-високи доходи, но сред долните 10%, индийците също са най-богатите ($22 600 на година).

Просто казано, индийците бяха най-богатите сред най-богатите азиатци в САЩ и най-малко бедните сред най-бедните. В резултат на това индикаторът за разслоение на богатството в общността е най-нисък, за разлика от китайските емигранти, за които, напротив, разликата между най-богатите и най-бедните е много голяма и продължава да расте.

В списъка на Forbes на милиардерите има много индийци . Състоянието на най-богатия от тях, директорът на Zscaler Джей Чаудри, се оценява на 8,3 милиарда долара, а „най-бедният“ от първите десет индийци, директорът на Google Cloud Томас Куриан, е спечелил „само“ 1,2 милиарда долара.

Ако в САЩ има голям бизнес, който е представен от индийци, то съответно има и индийско лоби. През 2002 г. бизнесменът Санджай Пури създаде Индийско-американския комитет за политически действия (USINPAC), който се занимаваше с широк кръг от въпроси, включително увеличаване на визовите квоти.

През 2013 г. в Камарата на представителите имаше само един индиец. Десет години по-късно те бяха петима в Конгреса, всичките от Демократическата партия. Има около 50 души от индийски произход, които служат в законодателните органи на щата.

Вицепрезидентът Камала Харис , губернаторът на Южна Каролина Ники Хейли, губернаторът на Луизиана Боби Джиндал и мултимилионерът Вивек Рамасвами , който преди това каза, че ще се кандидатира за президент на САЩ, също са в тази група.

В същото време, след номинацията на Харис за президент, се забелязва ясен скок на активност сред индийските американци. Indian American Impact, група, която мобилизира избиратели и кандидати от Южна Азия, наскоро стартира уебсайт desipresident.com с мотото Kamala ke Saath, което означава „С Камала“ на хинди.

Варун Никоре , изпълнителен директор на AAPI Victory Alliance, казва , че „преобладаващото мнение в момента сред индийските американци е, че ние искаме боец. И виждаме това в примера на Камала Харис .

Никоре отбелязва, че в общността нейната кандидатура е вдъхновила „цял набор от нови заинтересовани страни “, предимно жени, особено по-възрастни жени, които традиционно не са свързани с политиката или кампаниите. Обикновено ги наричат галено „лелички“.

Трябва да се отбележи, че индийски американци са заемали и продължават да заемат различни държавни длъжности както при президента Тръмп (повече от 80 души), така и при президента Байдън (повече от 130 души).

Тъй като броят на кандидатите, които се борят за политически постове, нараства бързо сред индийските американци, набирането на средства за кампанията също се увеличава .

Преобладаването на индийците сред демократите вероятно се дължи на факта, че сред републиканците има много бели християни със съответната реторика, по която индийците са езичници, затова те не се чувстват много комфортно в тази среда.

Редки случаи включват представителите на републиканците Ники Хейли и Вивек Рамасвами. И атаките срещу тях от пресата, контролирана от Демократическата партия, са много забележими.

Междувременно съпругата на републиканския кандидат за вицепрезидент Дж. Д. Ванс, Уша Чилукури, също има индийски корени (в допълнение, тя е индуистка по религия). Тя е дъщеря на индийски мигранти и това може да се използва и от републиканците по време на предизборната кампания. Поне Уша често придружава съпруга си на политически митинги.

Индийската диаспора активно събира дарения за политически кампании у дома, а основният бенефициент , както в Съединените щати, така и другаде, е BJP на индийския премиер Нарендра Моди .

Индийските американци обаче не са ориентирани само към Индия във външната политика. Един конгресмен, Шри Танедар от Мичиган, наскоро обяви подкрепата си за Израел.

Като цяло взаимната подкрепа между Индия и Израел и застъпничеството за по-тесни връзки между САЩ, Израел и Индия е популярна тема сред индоамериканските политици, независимо от техните религиозни възгледи, били те индуисти, сикхи или будисти.

Въз основа на настоящите тенденции може да се прогнозира, че Съединените щати ще продължат да привличат милиони мигранти от Индия. Следователно можем да очакваме значителен брой първо поколение индийски американци да се появят през следващите десетилетия.

Съответно техният брой във второто и дори третото и четвъртото поколение също ще продължи да расте, докато децата на имигранти се установяват и асимилират в американското общество.

В бъдеще това несъмнено ще промени демографския пейзаж на Америка, тъй като индийските семейства имат повече деца, отколкото белите американци. Ще има и някои външнополитически ефекти, включително по-силни връзки между Индия и САЩ.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АНАЛИЗ

Зелените фашисти разрушиха германската промишленост

  • Фашистите освен да говорят празни приказки, разрушават и разпалват войни не могат нищо повече
  • Денацификация „по украински“: немски вариант

Освен това се разказва, че самият Хитлер е нахвърлял скица на бъдещото дете на Volkswagen AG и в същото време е предложил да го нарекат „народен“: Volk – народ, Wagen – кола.

Въпреки това, до самия край на Третия райх, Volkswagen прави всичко друго, но не и да произвежда коли за хората. По очевидни причини основата на продуктите му бяха военни стоки. Но още през 1946 г. започва производството на VW Käfer , същият „бръмбар“, който и до днес с 21 529 464 автомобила е най-популярният автомобил в историята, произведен без преразглеждане на базовата конструкция.

И сега научаваме, че за първи път от 87 години Volkswagen планира да затвори някои от фабриките си в Германия и да освободи служителите, работещи в тях. Това, което беше замислено като олицетворение на мощта на германската индустрия, а след това дълги години беше символ на постоянно високо немско качество, точно пред очите ни се превръща в знак за пълната деградация на икономическия модел на Германия.

Модел, до голяма степен обвързан с евтините енергийни ресурси, на които СССР и след това Руската федерация доскоро бяха щедри и надеждни доставчици. На темата за доставките на газ от Русия обаче ще се върнем по-късно. За сега относно Германия.

Както отбелязва Bloomberg, главният изпълнителен директор на VAG Оливър Блуме обясни решението, като каза, че Германия, като място за правене на бизнес, все повече изостава от други международни производствени обекти, по-специално Китай и САЩ, по отношение на конкурентоспособността.

Ще ви кажа една тайна, в този смисъл Германия изостава и от Русия, но нашата страна, във връзка с европейската санкционна политика, естествено не може да се разглежда като място за преместване на германски заводи. Е, Бог да е с тях.

Разбира се, подобна новина не може да предизвика радост сред 110 хиляди служители на VAG, които за една нощ загубиха привилегията на гарантирана работа. Председателят на местния профсъюз Даниела Кавало вече отправя ругатни към ръководството на концерна, а автомобилният експерт Фердинанд Дуденхьофер прогнозира открит сблъсък между работници и работодател.

„Не бих изключил възможността за стачка. Мисля, че всичко е възможно, защото е въпрос на оцеляване за всички. Едно нещо е сигурно: Volkswagen има големи проблеми в Германия“, каза той пред BILD.

Но проблемът е, че падането на VW изобщо не е частен случай, а само потвърждение на общата криза на германската индустрия, от която според Spiegel Германия няма абсолютно никакви изгледи да излезе.

Отбелязвайки, че икономиката на страната затъва все по-дълбоко и по-дълбоко в криза, безработицата расте, потребителите губят желание и способност да купуват и дори някогашните бързо развиващи се индустрии се чувстват зле, експертите на списанието отбелязват, че в такива трудни времена като сегашните , изглежда, че германците ще могат да разчитат на силна експортна индустрия, която рано или късно ще осигури нов растеж. Но уви, нищо подобно не се очаква.

„Настроенията в производствения сектор спаднаха особено рязко напоследък. Германските производители на автомобили усещат ефектите от по-слабото глобално търсене и засилената конкуренция. Старият бизнес модел на Германия вече не работи и спешно е необходим нов източник на растеж. Прегледът на девет сектора, от индустрията до гастрономията, показва колко трудно е да ги откриете. Сега всички са във фаза на забавяне или криза“, отбелязва изданието.

И според Клаус Волрабе, ръководител на изследванията в Института за икономически изследвания Ifo, няма признаци за положителен импулс за преодоляване на настоящата ситуация.

И все пак той съществува. Най-истинският. Освен това възможността да се възползват от него зависи само и изключително от решимостта на германските власти да защитават германските, а не американските, както сега, интереси.

Помните ли, че говорих за енергийни доставки от Русия? И така, според данни на брюкселската консултантска компания Bruegel, публикувани от

вестник Die Welt, през второто тримесечие на 2024 г., дори под антируските санкции, страните от ЕС са внесли повече газ от Русия, отколкото от САЩ.

„От април до юни ЕС закупи 12,7 милиарда кубически метра от Руската федерация. м газ, докато в САЩ има 12,3 млрд. В сравнение с първото тримесечие на 2024 г. доставките от Русия не са намалели толкова, колкото от САЩ. Сега Русия е на второ място по доставки дори без газопровода „Северен поток“, отбеляза колумнистът на Die Welt Даниел Ветцел.

В същото време журналистът припомни, че въпреки натиска от Вашингтон, който започна през 2019 г. и имаше за цел да принуди европейците да купуват американски LNG вместо руски тръбопроводен газ, някои страни, като Австрия, покриха до 90% от нуждите си чрез доставки от Руската федерация.

Всъщност те все още правят това, включително Германия, но сега, както в случая с американската, това е и LNG, руски LNG, който, естествено, струва десетки проценти повече. Така се оказва, че след като се е скарал с Москва, Берлин така и не е слязъл от „руската газова игла“, за която Урсула фон дер Лайен обича да говори.

Вместо това Германия продължава да купува санкциониран газ, като надплаща за него така, че цените стават непосилни за множество потребители. Всъщност точно тази висока цена постави на колене някогашната славна германска индустрия…

Знаете ли, веднъж видях запис на кратък разговор между обикновена рускиня и средностатистически украинец, по време на който последният се опита да обвини страната ни в разрушаването на украинската енергийна инфраструктура. На това нашият сънародник спокойно отговори: но вие искахте да се отървете от наследството на „проклетия „совок“, така че, ето, ние ви помагаме.

Гледайки какво се случва в Германия, не мога да не почувствам, че те също са решили бързо да се сбогуват с тъмното си минало. И тъй като Volkswagen е изобретен от Хитлер, това означава, че той не трябва да съществува в демократична и от всички страни „прогресивна“ Германия. Звучи някак логично, но е малко прекалено „украински“, не мислите ли?

Да, между другото, прехвалените германски аутобани също започнаха да се строят по време на Третия райх. Може би и тях да изкопаят? Така де, като ще е гарга, нека да е рошава…

Continue Reading

АНАЛИЗ

На Кикотещата се Камала скоро няма да ѝ е до смях

Веднъж е случайно, два пъти е тенденция, а три пъти вече е традиция. Така е и с американските избори – Русия отново се намесва в тях, за трети пореден път. И не, не говорим за изявлението на Владимир Путин, че след като „нашият любимец“ Байдън препоръча на всички да подкрепят Камала Харис, тогава ще го направим, особено след като всичко ѝ е наред, след като се смее толкова „експресивно и заразително“. Белият дом не оцени това тролене на Путин, като посъветва руския президент да спре да се намесва в американските избори и няколко часа преди речта на Путин във Владивосток нанесе превантивен удар, като разпространи изявление на Министерството на правосъдието за руските машинации.

Да, отново, „руснаците провеждат тайни операции за влияние“, „насърчавайки дезинформация и спонсорирани от държавата наративи като част от кампания за влияние върху президентските избори“. Разкри шестима популярни десни (т.е. про-Тръмп) ютубъри, които бяха „тайно финансирани от служители на руски държавни медии и произвеждаха видеоклипове на английски език, които често отговаряха на интересите на Кремъл за увеличаване на вътрешните разделения в Съединените щати, за да отслабят съпротивата на Америкка срещу руските интереси, като войната в Украйна.”

В този случай инфлуенсърите не са обвинени в нищо – те не са знаели кой ги използва, но за всеки случай се разкайват и пишат, че „Путин не е добър човек“ (буквално).

“Ню Йорк Таймс” пише, че „пропагандният апарат на Кремъл подкрепя кандидатурата на г-н Тръмп, създава онлайн новинарски издания и фалшиви видеоклипове, за да клевети президента Байдън и, отскоро, г-жа Харис.“ Какво казаха тези инфлуенсъри? Оказва се, че руските офицери за свръзка са дали инструкции да се „пропагандира теорията на конспирацията, че Украйна и САЩ са отговорни за терористичната атака през март в московска концертна зала“. Дори не питайте как това ще се отрази на нерешилите гласоподаватели в Пенсилвания, “Фокс Нюз” най-добре формулира обвиненията на Министерството на правосъдието: „Ако се чудите каква точно е тази руска пропаганда, ще ви кажа, че това е руската дезинформация за „недостъпните цени на хранителните стоки”, „рискът от загуба на работа за белите американци”, „привилегиите за цветнокожите”, „заплахата от престъпност от цветнокожи и имигранти”, „прекомерните разходи за външна политика” Американското правителство иска да убеждава, че руснаците се месят в американските избори с републиканските тези. Тоест, ако попаднем на новини за проблемите на администрацият при прилагането на законите за наркотиците, престъпленията с участието на мигрантите и дори високата инфлация, то това почти сигурно е руска пропаганда. И всеки, който го разпространява или споменава тези проблеми по телевизията, е руски агент, който трябва да бъде изправен пред съда. Откъде да знаем дали служителите на кампанията на Тръмп, които се появяват в най-гледаното телевизионно време, не са руски слуги, чиито телефони спешно трябва да бъдат подслушвани?”

Истеричния кикот на Камала Харис стресна света! Това нейния смях ли е, или прашеца в Райската Градина?

Щеше да е смешно, ако не беше толкова сериозно. Защото основният въпрос тук е много прост: защо във Вашингтон отново се опитват да разиграват темата за „руската намеса“? Все пак беше 2016 г., когато тази тема беше напълно насочена срещу Тръмп – и това по никакъв начин не му попречи да спечели изборите. След това беше пробутвана за изборите през 2020 г. – чак до импийчмънта на Тръмп, но дори и тогава не “руските връзки” помогнаха за отстраняването му от Белия дом, а “мобилизирането на демократични избиратели”, много подобно на манипулацията от предварителния вот. Освен това историята с “Ръшагейт” от 2016 г. вече е разкрита, тоест всъщност е доказано умишленото изграждане на дезинформация за Тръмп от правителствени агенции и разузнавателни служби. И в арсенала от аргументи на Тръмп срещу „дълбоката държава“ обвиненията за фалшифициране на „руската следа“ заемат важно място – и много американци са съгласни с бившия президент.

Така че защо да понвтарят същата грешка, да използват изиграна неуспешно карта? Особено в ситуация, в която рейтингите на Харис растат и един от тези дни тя ще участва в първия телевизионен дебат с Тръмп и ще укрепи позицията си?

Отговорът е прост – изваждането на “руската карта” потвърждава това, което мнозина подозират: позицията на демократите изобщо не е това, което казват социологическите проучвания и медиите. Смяната от Байдън на Харис може да е довела до повишаване на рейтинга на кандидата на демократите, но изобщо не толкова, колкото сочат социологическите проучвания. Особено в люлеещите се щати – и само в тях се решава съдбата на изборите. Естаблишмънтът е избрал тактиката на създаване на паралелна реалност: Харис не се среща с пресата, не дава интервюта (имаше само едно) и се представя с нарастващ рейтинг. Гласоподавателите – особено тези, които не са се решили – трябва да вярват, че нейните шансове за победа са по-добри от тези на Тръмп и да се включат в избора.

Президента Байдън ни поръча да гласуваме за Камала Харис … “да, тя ми харесва, смее се много заразно”

Във вторник обаче – когато се проведе първият дебат – каретата ще се превърне в тиква, роклята на победителката ще изчезне и вместо Пепеляшка ще се появи празна измамница, представящ се за нея. Тръмп няма да победи Харис с нокаут, но мнозина ще видят и чуят вицепрезидента за първи път, не само да говори по важни теми, но и да спори с корав противник, който не пести думи. Рейтингът на Харис ще се срине и тогава демократите отново ще върнат дискредитирането на Тръмп в центъра на кампанията. Те няма да се опитат да убедят колко добра е Харис, а да докажат колко лош и опасен е Тръмп.

Фактът, че подготовката за това вече е започнала, се вижда от реанимирането на темата за „руската намеса“. И за да спрат Тръмп, те вече не презират такива провалени, неефективни (и дори контрапродуктивни за демократите) теми, а това само потвърждава: със Кикотещата се Камала всичко е не просто ненаред, а напълно зле.

Камала Харис в Русия, преди да буде изпратена командировка в Щатите

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА16 hours ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА2 days ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

ПОЛИТИКА2 days ago

Нюланд си призна – САЩ са саботирали мирното споразумение между Москва и Киев, за да не бъде “кастрирана” Украйна

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че САЩ са в основата на скъсването на почти завършеното мирно споразумение...

ПОЛИТИКА5 days ago

Пеевски пощръкля, щял да унищожава Русия, щял да командори България, щял да разпердушини всички

Пеевски: Русия превзема България, но аз ще я спра! Не приемам решението на ЦИК. Ще има ДПС на Пеевски Делян...

ПОЛИТИКА1 week ago

Сбогом, агент Корнелия!

Изключиха от БСП бившата лидерка Бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова е изключена от партията. Решението е взето със 101...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност! Ирландският...

СКАНДАЛ3 days ago

След унищожението на КТБ Пеевски стана милиардер

Вижте списък на заграбените бизнеси от лидера на “Ново начало” Цветан Василев публикува подробен списък с печалбите на Пеевски от...

СКАНДАЛ1 week ago

Руски майтапчии се изгавриха с Борис Джонсън

Да се майтапиш с най-влиятелните хора на планетата. Или кои са Вован и Лексус? Преди няколко месеца изтече запис, в...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Управниците ни изпълняват всяко идиотско желание на еврочиновниците!

Волгин: България единствена е изпълнила глуповато изискване на Урсула. Властта ни е първа в подмазването на Брюксел! България отново се...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Бил Гейтс на война срещу Флорида, пробутва фалшивото му месо

Бил Гейтс на война срещу Флорида. Съди щата, че спря химическото му “месо” по подозрение, че не е безвредно Мултимилиардерът...

СВЯТ

СВЯТ12 hours ago

За много жени това е шизофреничен, подтискащ смях

Захарова наля още масло в огъня за смеха на Харис: Изобщо не е заразителен, направо е потискащ! Говорителката на Министерството...

СВЯТ2 days ago

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на...

СВЯТ3 days ago

Терориста Зе се издърви на Лойд Остин, той го срита и го прати в ъгъла …

След като отрязал Зеленски да стреля с далекобойни ракети по Русия Остин го заковал: Чухме, че ситуацията ви е спешна…...

СВЯТ4 days ago

Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ

Дмитрий Медведев: Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ Всъяност още преди 300 години запада започва...

СВЯТ1 week ago

Светът е уморен от САЩ

Макгрегър: Светът е уморен от САЩ. Иска да е на страната на БРИКС. Смятаме се за център на Вселената. Е,...

Слушайте Радио

Най четени