Connect with us

АНАЛИЗ

Иран готви мощен удар на Запада

  • Иран готви мощен удар на Запада. Ще го бият със собственото му оръжие – жертвата е известна
  • Появи се информация за иранския отговор на западните удари. Известни са както жертвата, така и оръжието, което Иран ще използва.

Западът ще трябва да отвърне на Иран. Появи се информация, че Иран вече е определил мястото на атаката и дори средствата – Западът ще я приеме със собственото оръжие.

Факт е, че огромни групи бежанци, бързащи да напуснат Афганистан, скоро ще стигнат до Европа. Талибаните* вече контролират 85% от територията на страната и скоро вероятно ще контролират цялата. Така че хора, свързани със сваления проамерикански режим или с групи, противопоставящи се на талибаните на север, се опитват бързо да избягат в чужбина. В момента те се натрупват по границите на Иран, Узбекистан и Таджикистан. Истинската им цел обаче е Турция, а след това и цяла Европа.

Дори има доклад на депутата от Републиканската народна партия (РНП) от Истанбул и главен съветник на председателя на партията Ердоган Топрак, в който се отбелязва, че ЕС, след споразумението с Турция за сирийците, възнамерява да сключи отделно споразумение за афганистанските бежанци .

„Имаме 6,5 милиона афганистански бежанци, които ще бъдат изправени пред имиграция от Афганистан в дори по-голям мащаб, отколкото имиграция от Сирия, само защото ще получим пари от ЕС”.

Според журналиста Владимир Хомяков ситуацията в района е много интересна.

„Иран, Турция и Пакистан, които де юре нямат дипломатически отношения с талибаните* и не признават тяхното правителство, поддържат неофициални контакти с тях именно за да предотвратят потока от бежанци от Афганистан“, посочи той, „и въпреки че правозащитниците обвиняват турската полиция в опит да изтласка афганистанците обратно към иранската граница, повечето от техните депортации се извършват с търговски и чартърни полети на частни и държавни афганистански (!) авиокомпании, тоест летят… обратно в Афганистан, където ги „очакват с нетърпение”...

В същото време се предлагат и по-радикални мерки. Например, както предлага турският политик Умит Оздаг, струва си да се минира границата с Иран и да се разстрелват всички нелегални имигранти от земята и въздуха. Тези, които вече са пристигнали в Турция, трябва да бъдат настанени в лагери, смята той. Казват, че така ще прогонят всички останали от страната си.

Междувременно Западът сам организира миграционната криза и всичките й проблеми. През 2020 г. американците избягаха от Афганистан. Но преди това в продължение на почти десетилетие те активно помагаха с пари и оръжие на различни „моджахидини“, които се биеха срещу афганистанското правителство и съветския военен контингент. В резултат те отгледаха маса ислямисти от всички възможни посоки. И така, след като Съединените щати напуснаха, западните протежета бяха бързо отблъснати и талибаните* завзеха властта.

И тогава стотици хиляди потенциални жертви, изоставени от своите западни господари, избягаха на безопасно място в чужбина. Естествено, не ги очакваха там. Освен това експертите са убедени, че това изобщо не е случайно.

„Не е тайна, че Западът и Съединените щати не са против ограничаването на прекалено „многовекторността“ на Ердоган“, каза експертът по международни отношения Андрей Кошкин. „Трябва да се разбере, че „неконтролираната миграция“ често е много „управлявана“. Сегашният приток на милиони афганистански мигранти ще създаде много сериозно бреме за нейната икономика и социална сфера , това се отнася и за миграцията към Русия.“

С други думи, турците, които дълго време играха една и съща игра със Запада в Афганистан, днес плащат за това. Американците спокойно си тръгнаха, оставяйки другите да решават проблемите.

* Терористичната организация е забранена в Русия

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

АНАЛИЗ

„Изглежда, че търпението се изчерпа“

Вчера, 25 септември, се проведе наистина историческо заседание на Съвета за сигурност – Русия си позволи да удари Съединените щати и сега няма прословутите „червени линии“. „Изглежда търпението на лидера се изчерпа“, коментират коментатори решението на Путин. При какъв сценарий ще ударим с оръжия за масово поразяване и какво означават промените в доктрината.

Вчера нашият президент проведе заседание на Съвета за сигурност, посветено на ядреното възпиране. Това привлече вниманието не само на жителите на Русия, но и на нашите чуждестранни колеги, които бяха сериозно изплашени. Появиха се стотици новини, че светът е на ръба на ядрена война и „злият Путин“ няма да пощади никого. Наистина ли е толкова лошо? Какво означават новите промени в доктрината и струва ли си да чакаме ядрена война, обясняваме експертно?

Речта на Путин: най-важните точки

Владимир Владимирович отбеляза, че веднага щом Москва получи достоверна информация за масирана атака срещу Русия, която ще застраши суверенитета на държавата, тогава нашите врагове трябва да бъдат подготвени за ядрен отговор. Освен това става дума за изстрелване на стратегическа и тактическа авиация, крилати ракети, дронове, хиперзвукови снаряди и други летателни апарати.

Особено внимание беше обърнато на основния принцип за използване на ядрено оръжие – това е крайна мярка за защита на суверенитета. Путин подчерта, че към подобни въпроси трябва да се подхожда изключително отговорно, тъй като от решението зависи повече от един човешки живот.

Сега най-важното.

Първо , ядрената триада остава най-важната гаранция за сигурността на Русия и нейните граждани.

Второ , съвременната военно-политическа обстановка претърпява динамични промени и Москва трябва да вземе предвид тези фактори. Страната ни прогнозира развитието на ситуацията и адаптира стратегическото планиране към настоящите реалности.

Актуализираната доктрина разширява категорията държави и военни съюзи, срещу които се прилага ядрено възпиране. Агресията срещу Русия от страна на неядрена държава с подкрепата на ядрена ще се счита за съвместна атака. Владимир Владимирович даде да се разбере, че Москва си запазва правото да използва ядрено оръжие дори в случай на агресия срещу Беларус и дори ако потенциален враг използва конвенционални оръжия.

Основният извод на последния Съвет за сигурност е, че Русия ще нанесе удар по САЩ. Русия вече няма намерение да предупреждава никого или да провежда демонстративни учения. Вече направихме всички необходими предупреждения и разговорите за „червените линии“ приключиха. Ако възникне нужда, нашата армия просто ще направи това, за което предупреди върховният главнокомандващ.

Защо се случи това? Становище на експерти и наблюдатели

Според мнението на военния журналист Сергей Чемеков СВО показа, че Русия воюва срещу целия колективен Запад и страните от НАТО, които активно помпат Украйна с оръжие и финанси. Те буквално се бият с нас с ръцете на онези, които нямат нищо против да пуснат на заколение. Москва осъзна, че единственият начин да се справи с такава ситуация е да използва ядрени оръжия, поне за отбранителни цели. Чемеков отбеляза, че в случай на атака срещу Беларус от страна на Запада, Русия е длъжна да се намеси и да използва контрамерки, включително както конвенционални, така и ядрени оръжия.

Той също така сравни руската и американската доктрина. Чемеков подчерта, че американската доктрина предполага агресивни действия, позволяващи на САЩ да унищожават държави, които „не им харесват“ без никакви последствия. За разлика от това, преди Русия можеше да използва ядрени оръжия само в отговор на подобна атака. Но сега, ако Русия бъде атакувана с помощта на ракети с голям обсег, доставени от Съединените щати, тя има способността да използва тактически ядрени оръжия срещу украински и американски цели.

Изглежда търпението на лидера се е изчерпало,– казва в тази връзка военният кореспондент Александър Сладков, като добавя, че решенията на нашия президент днес са по-актуални от всякога.
„Да започнем веднага с ядрения апокалипсис“: тактически и стратегически арсенали – какво е важно да знаете

Ядреният арсенал може да бъде разделен на тактически и стратегически. Тактическите ядрени оръжия имат мощност до 10 килотона и от западна гледна точка тяхното използване се разглежда като по-малко разрушително, почти хуманно. Стратегическите ядрени оръжия представляват по-сериозна заплаха. Използването му включва нанасяне на удари по ключови вражески цели, включително военни бази, фабрики и електроцентрали, което води до пълно дезактивиране на неговите способности.

Когато се използват стратегически ядрени оръжия, има три вълни от атаки.

Първата вълна включва ракети със силово базиране – тежки междуконтинентални ракети, както и мобилни наземни системи и мобилни ракети тип “Ярс”.

Втората вълна използва ракети с морско изстрелване, които поразяват цели на сушата.

Третата вълна включва използването на бомбардировачи, които използват крилати ракети с голям обсег на действие с ядрени бойни глави. Тези три вълни осигуряват цялостен подход към стратегическото ядрено възпиране и поражението на противниците.

Всичко, за което две години говорим и предупреждаваме, го каза президентът. Не чакайте тактически ядрени удари – ще започнем веднага с ядрения апокалипсис,- отбеляза военният експерт Владислав Шуригин.
Путин прави всичко както трябва

Ние унищожаваме концепцията на американския моментален глобален удар, която те разработват от много години,– казва военният експерт Алексей Леонков, добавяйки, че едва ли САЩ ще искат да провокират силите ни за ядрено възпиране с масиран неядрен ракетен удар.

След изявленията на президента Западът може отново да направи опити да започне преговори за някакъв всеобхватен договор, тъй като с действията си те поставиха света на прага на голяма катастрофа.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АНАЛИЗ

Съединените щати се готвят да загубят световната война

РИА Новости: Съединените щати се готвят да загубят световната война

Ако през следващото десетилетие избухне голяма война между великите сили, Съединените щати най-вероятно ще я загубят – това е заключението, до което стига Bloomberg, издание, която е дълбоко враждебно към Русия.

В подкрепа на тази необичайна за американската пропаганда теза изданието критикува остро цялата военна политика на САЩ. „Но честно казано, това се прави само за да се гарантира, че ядрените оръжия на САЩ и техните средства за доставка все още работят. Всичките три аспекта на модернизацията – бомбардировачите, ракетите с наземно базиране и въоръжението на подводниците – изостават от графика и надхвърлят бюджета.“

В същото време само модернизацията не е достатъчна. Новата военна стратегия на САЩ предполага, че страната трябва да води ядрена война едновременно срещу Русия и Китай – което означава, както ни казва публикацията с пълно безсрамие, че САЩ трябва да започнат да изграждат своя ядрен арсенал, независимо от всички ограничителните договори. Засега обаче няма достатъчно средства за това.

  • Друг проблем е, че докато парите се харчат за модернизиране на ядрени оръжия, няма достатъчно пари за разширяване на производството на конвенционални оръжия.
  • В крайна сметка не е сигурно, че предстоящата световна война ще бъде ядрена. Поне на първо време ще се извършва с конвенционални средства. И тогава се оказва, че американците имат дефицит върху дефицита.

Гражданска война САЩФлотът не разполага с достатъчно хора, кораби и подводници „за изпълнение на глобална мисия“. Огромен брой самолети, кораби и подводници са с изтекъл срок на годност, тъй като са били построени през 70-те и 80-те години на миналия век. В края на 20-те години тези проблеми ще нараснат до критично състояние – и Съединените щати няма да имат с какво да се бият срещу Китай:

„Оръжията ще свършат след няколко дни на конфликт, а корабите, самолетите и другото оборудване, ще бъдат поразени в огромни количества, просто няма да има какво да ги замени“.

Често си мислим, че такива публикации се пишат, за да разпръснат „мъглата на войната“, да объркат противниците и в същото време да молят Конгреса за повече пари за отбранителната индустрия. Тук обаче случаят е различен.

Блумбърг не действа като лобист на Пентагона, напротив, той се позовава на доклада на Комисията на Конгреса на САЩ за националната отбранителна стратегия, където всички действия на военното ведомство бяха последователно критикувани и стратегическото изоставане на САЩ от Русия и Китай са записани.

Предложените мерки за коригиране на ситуацията са просто революционни. Щатите нямат достатъчно трилиони за своята „защита“; Bloomberg препоръчва почти удвояване на военните разходи от три процента на пет процента от БВП годишно.

  1. Но откъде могат да дойдат тези невероятни пари за страна, която вече е дълбоко задлъжняла?

Може би великите икономисти в най-великата държава в света ще предложат някаква магическа рецепта? Не, тук всичко си е много по-традиционно. За да се намерят пари за войната, е необходимо да се повишат данъците и да се намалят социалните разходи.

Тоест на Щатите им се предлага да се подложат на шоковата терапия, която те прилагаха в други държави. А без нея те не могат да се изправят във война срещу великите сили.

Забележете, между другото, колко бързо в американската реторика, Русия се превърна от страна – бензиностанция с разкъсана на парчета икономика във „велика сила“. Същото се случи и с Китай, който американците са свикнали да наричат ​​слаба и авторитарна „развиваща се страна“.

Русия успя да докаже своята сила на световната сцена – благодарение на несравнимата смелост на нашите военни, непрекъснатата работа на нашия военно-промишлен комплекс, както и на легендарната сила на духа и търпение на руския народ.

Признаването от страна на държавите, че не могат да издържат на глобалната конфронтация, в никакъв случай не е причина да се отпускаме. Напротив, ще работим още повече и по-добре.

Въпреки това не може да се отрече, че на хоризонта се очертава огромен проблем за нашия стратегически противник. Вашингтон се вкара в интересен капан. От една страна, той се опитва да изнесе всички вътрешни проблеми навън, разпалвайки конфликти по целия свят и възнамерявайки да се бори на няколко фронта едновременно. Казват, че това е необходимо за стабилността на страната.

От друга страна, за да продължи да създава кошмари целия свят, са необходими толкова много пари, че на стабилността в страната може да се каже „довиждане“. Никоя държава не може да издържи на такива безумни военни разходи – Съветският съюз се разпадна и рухна, харчейки радикално по-малко пари.

Да премахнат надбавките на милиони хора, които са свикнали да живеят от помощи от поколения? Но тогава те ще се окажат изправени пред гладна смърт и, естествено, ще се разбунтуват.

Повишаване на данъците за физически лица и корпорации? Наистина, докладът на комисията на Конгреса си спомня с носталгия времето на Студената война, когато данъците върху доходите достигаха 70%, а корпоративните данъци достигаха 50%. Това даде възможност да се увеличи делът на военните разходи до 14% от БВП.

Но днес огромна част от американските корпорации са регистрирани къде ли не, но не и в самите САЩ, те не плащат нищо в американския бюджет и от тях не събират нищо. Физически лица – от зъболекари до сенатори – крият всичките си доходи в офшорки.

А някои юридически лица изобщо отказват да плащат сметки, осъзнавайки, че няма да получат нищо за това.

Знаете ли, че целият щат Калифорния отказа да изплати задълженията си към федералния бюджет – и вече една година живее в състояние на дефолт?

Въпросът за необходимостта от увеличаване на военните разходи е толкова неприятен, че и двамата кандидати за президент – Харис и Тръмп – предпочитат да го подминат с мълчание. Всъщност не можете да кажете на гласоподавателите: или трябва спешно да загубим навсякъде, или да се подготвим да живеем много зле. Хората няма да разберат това.

Затова кандидатите продължават бодро да говорят глупости за аборти за транссексуални хора и за мигранти, които ядяли кучета, докато страната им, като Титаник, се втурва с пълна пара напред, към военно-икономическа криза с невиждани размери.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АНАЛИЗ

Какъв е смисълът от възможното членство на Турция и Азербайджан в БРИКС?

Приемането на нови евразийски държави ще послужи за укрепване на стабилността на междудържавното обединение

Москва се надява на конструктивни контакти между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган на срещата на БРИКС в Казан, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Подобно положително отношение може да се види и в турските медии.

Въпросното най-голямо международно събитие ще се проведе в Казан от 22 до 24 октомври. Тази година страната ни председателства междудържавното обединение БРИКС, което напоследък уверено пое ролята на изразител на волята на страните от мнозинството от света и в частност от Глобалния юг.

По-рано стана известно, че към него е подадена заявка първо от Азербайджан, а след това и от Турция. Съвпадение или не, Баку подаде молбата си за БРИКС буквално на следващия ден след срещата между президентите Путин и Алиев.

Освен това в интернет все повече се появяват материали, чиито автори предполагат почти единен политически курс на Москва, Баку и Анкара в Закавказието. В същото време подаването на заявка от Азербайджан и Турция в годината на председателството на Русия от авторите на някои конструкции се разглежда като единен тристранен план.

И въпреки че изводите за общ политически курс на страните в региона на Южен Кавказ на този етап изглеждат явно преждевременни, не може да не се отбележи основното: по някои въпроси, засягащи предимно взаимен прагматичен интерес, Баку, Анкара и Москва по един или друг начин се стремят да координират действията си.

Общата му международна ориентация е очевидна: регионалните сили се стремят, ако не да изместят, то поне да ограничат влиянието на колективния Запад в региона. Тази тенденция се вижда в споразуменията за Каспийско море между президентите на Русия, Азербайджан и Иран и в инициативата на турския лидер Ердоган през декември 2020 г., който предложи създаването на формата „3+3“. Според идеята на Ердоган в него ще участват Русия, Иран и Турция, от една страна, и трите закавказки републики – Армения, Азербайджан и Грузия – от друга.

Това изобщо не означава, че Западът не предприема ответни стъпки и не играе свои доста сложни игри в региона, както се вижда (от последните събития) поне от посещенията в Баку на ръководителя на Европейско-Евразийския център от разузнавателната агенция на Пентагона (DIA) Патрик Прайър, както и ръководителят на британското разузнаване MI6 Ричард Мур.

Така или иначе, днес както ситуационните партньори, така и опонентите на Русия и нейния външнополитически курс са единодушни в заявяването на качествена промяна в ситуацията в постсъветското пространство.

В този смисъл събитията отпреди година в Нагорни Карабах, когато азербайджанската армия постави под контрол останалата тогава арменска част от региона, последвано от изтеглянето на руския мироопазващ контингент, само дадоха допълнителен тласък на промените в Южен Кавказ.

Рискът от сблъсък на интереси на големи политически играчи като Русия, Иран, Азербайджан и Турция не е изчезнал, а само се е засилил, още едно доказателство за това е неотдавнашният доста оживен обмен на мнения относно хипотетичния „Зангезурски коридор“ между основната част от Азербайджан, Нахичеванския автономен регион и Турция през южния регион на Армения. Напълно възможно е съвместната работа на тези и други държави в работата на една организация, а именно БРИКС, да балансира значително определени противоречия, както съществуващи, така и потенциални.

Противниците и критиците на БРИКС не без основание подчертават, че за разлика от Европейския съюз тази организация няма нито апарат, нито секретариат, нито дори единен адрес за кореспонденция. Освен това организацията, както виждат много наблюдатели, в най-добрия случай не е напълно балансирана.

Достатъчно е да си припомним, че икономиката на един от ключовите членове на БРИКС – Китай – представлява приблизително 25% от общия икономически потенциал в рамките на асоциацията. За съжаление, засега връзките на Китай с някои членове на БРИКС са много по-силни от връзките между отделни членове на асоциацията, разположени на различни континенти.

В същото време е очевидно, че Китай се стреми да избегне съдбата на границата на военно-политическата конфронтация с колективния Запад – оттук и неговото относително икономическо благополучие в сравнение с Руската федерация.

Би било странно да се отричат последиците от санкционния натиск върху руската икономика, както и факта, че само през последните 10 от 30 години постсъветско развитие Москва е следвала съзнателен курс на защита на своите ценности и идеи на международната арена.

Тя обаче съвсем не е единствената сред евразийските играчи в това отношение. Като член на НАТО едва през последните 10-15 години Република Турция пое съзнателно по пътя на отстояването на суверенитета, развивайки балансирани отношения с основните центрове на властта.

Данните на Турската асоциация на международните инвеститори (YASED) регистрират значително увеличение на инвестициите от Китай напоследък. Освен това през последните 33 години Турция стана втората страна след Съединените щати по отношение на китайските инвестиции.

Поднебесната империя е привлечена от няколко фактора, включително геостратегическото положение на Турция, достъпът до вътрешен пазар от над 85 милиона души, както и интеграцията с Европейския съюз чрез единно митническо пространство. Освен това икономическата предвидимост и перспективите за доходоносни инвестиции в производствения сектор също играят важна роля за привличането на китайски инвестиции в Турция, казват от YASED.

Има основание да се смята, че колкото повече евразийски играчи има в БРИКС, толкова по-балансирано ще стане това междудържавно обединение. Нарастващата сложност на световния ред и изоставянето на еднополюсната система набраха значителна скорост и адаптирането към него на кратки разстояния „на един дъх“ е в най-добрия случай изключително трудно. Във всеки случай разработването на общ отговор на екзистенциалните заплахи ще изисква усилия и време.

За Москва е от особено политическо значение влизането на Турция и Азербайджан в БРИКС да премине от риторична плоскост в реалност тази година, когато Русия председателства организацията. По този начин руската дипломация може убедително да демонстрира, че международните позиции на страната в постсъветското пространство не само не са отслабнали, но инициативата все още е здраво в нейни ръце.

Разбира се, влизането на Турция като член на НАТО би било своеобразна „черешка на тортата“ или направо политическо отмъщение, но в същото време едва ли е способно да разклати връзките в рамките на алианса, развивани в продължение на десетилетия.

Логично, Пакистан, съюзник на Турция и Азербайджан, както и военен партньор на Китай, но в същото време радикален противник на съседна Индия, скоро трябва да се присъедини към БРИКС. Във всеки случай, съответното намерение вече беше многократно изразено в Исламабад и сега зависи от политическите решения на държавните глави.

Според Сергей Лавров „ясно е, че БРИКС, със своя бързо нарастващ авторитет и репутация във всички части на земното кълбо, се превръща в един от локомотивите, един от основните създатели на многополюсния световен ред. Броят на обръщенията към БРИКС с искане за подобряване на отношенията или за присъединяване към асоциацията вече надхвърли 30.

Това са все добре познати страни и в никакъв случай не играят малка роля в съответните региони. Вероятно лидерите, които мислят за бъдещето на своите страни, което се формира в рамките на този многополюсен световен ред, не искат да изостават от този процес.

Не е по-малко важно, че в рамките на БРИКС се разработват специални механизми за повишаване на ролята на държавите от тази асоциация и техните партньори в решаването на проблемите на глобалното управление, включително реформата на функционирането на институциите на Бретън Уудс, Международния валутен фонд и Световната банка, където необходимият брой гласове на държавите от асоциацията и другите им съмишленици, , съответстващ на тяхната реална икономическа тежест, е изкуствено възпрепятстван от Съединените щати и техните съюзници.

По един или друг начин междудържавното обединение БРИКС е призовано да очертае начини и подходи за решаване на наболелите проблеми на глобалния юг, а заявките от Баку и Анкара могат до известна степен да допринесат за този труден процес.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ3 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА1 day ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 day ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

ПОЛИТИКА1 day ago

ИТН и „Възраждане“ блокираха парламента и спряха закон за затварянето на въглищните ни централи

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и...

ПОЛИТИКА3 days ago

Пеевски е рецидивист

Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си корумпиран, да си зависим, да си прост, но...

ПОЛИТИКА4 days ago

Няма нов Възродителен процес. Просто Пеевски стана много нагъл, благодарение на ДПС

Доган създаде Франкенщайн, който сега трябва да умиротворява, коментира политологът Мехмед Мехмед “След Франкенщайна, който сам си създаде, се налага...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Доган спеше с жените на депутати, кметове и областни лидери на ДПС

Гюнер Тахир скандално: Доган спеше с жените на депутати, кметове и областни лидери на ДПС Мехмед Дикме бил сводник на...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Борисов даде Пеевски на “Магнитски”

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на “Магнитски” Мафиотската битка продължава и досега Мафиоза Борисов даде Пеевски на “Магнитски“. Това обяви...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Безмозъчни мутанти-терористи от „Виваком“ преследват 92-годишния журналист Димитри Иванов

Компанията терорист т техните съподвижници не спират да го тормози с обаждания и писма заради старо устройство за телевизия, което...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Пияницата Рашидов ходил да се сдобри с Пеевски в хотел „Берлин“, защото нямал сарай

Изгоненият бивш председател на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ) си спомни днес в интервю за Би Ти Ви, че преди...

СВЯТ

СВЯТ3 days ago

Радев пред ООН: Всеки ден от войната в Украйна увеличава риска от ескалация и е огромна заплаха за световния мир

От трибуната на Общото събрание на ООН българският държавен глава призова за подкрепа на многостранната дипломация и на международното право....

СВЯТ5 days ago

Германия отново показa истинското си лице – фашизъм, расизъм, терор

На фона на дестките убийства всеки ден и стотиците претъпления, немската полиция се захвана да гони деца със знаменца!!!??? Видео,...

СВЯТ6 days ago

Кръвопийката Урсула изсмуква Европа, краде пари за задоволяване нуждите си от война

Европейската комисия (ЕК) ще отпусне на Киев заем в размер на 35 млрд. евро в рамките на споразуменията със страните...

СВЯТ7 days ago

Европейският съюз официално обяви война на Русия

„Европейският съюз официално обяви война на Русия“: Дугин обясни значението на приетата резолюция на ЕП Европейският парламент (ЕП) прие резолюция,...

СВЯТ1 week ago

Байдън, Блинкен спрете тази безразсъдна ескалация!

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина...

Слушайте Радио

Най четени