Connect with us

АНАЛИЗ

САЩ си вярват, че могат да създават контролирни конфликти, за да избиват повече хора

Петър Акопов: Завръщането на бумеранга: Щатите са изправени пред ужасен избор

САЩ вярват, че могат да контролират степента на ескалация на конфликтите (както текущи, така и потенциални) навсякъде по света: в Украйна, Близкия изток, около Тайван. Дали да се ескалира някъде, или да се удължи някъде, всичко в крайна сметка се регулира от Вашингтон, дори когато това изисква много сложни комбинации. Да се регулира, не означава непременно да се спечели: в крайна сметка може да се стигне до запазване на своето или дори до понасяне на определени загуби. Да регулираш означава да можеш да определяш хода и скоростта на събитията, а това е най-важният признак на една свръхсила, която се опитва да запази статута си на световен хегемон.

Ето защо на Киев не се разрешава да нанесе удар по Русия с оръжия с далечен обсег – сега държавите трябва да се съобразяват с предупреждението на Владимир Путин, че това ще доведе до ескалация на конфликта между Запада и Русия.

В момента Америка няма абсолютно никаква нужда от това – и предвид зависимостта на Украйна от САЩ, Киев не може да си позволи да не се подчинява на заповедите от Вашингтон.

Ситуацията в Близкия изток обаче е съвсем различна: от една година насам САЩ не могат да повлияят на Израел, който след началото на операцията в Газа заложи на ескалирането на конфликта в целия Близък изток и въвличането на САЩ в него. Разбира се, Израел не е Украйна или дори обикновена част от американския глобален проект.

Всъщност той е клиент на наднационалните световни елити, включително и на САЩ.

Но това не отменя факта, че именно Америка е базата и основната сила на тези елити – и именно на нейната власт и влияние се основава целият англосаксонски проект за глобализация. Ето защо, колкото и високо да се поставят интересите на Израел, американските интереси несъмнено са по-високи – защото ако влиянието на Щатите в света критично намалее,

Израел няма да има бъдеще. Без американска помощ Украйна, както е призната на Запад, ще издържи няколко седмици, но и Израел няма да оцелее дълго.

Ето защо тук не може да става дума за „опашката, която върти кучето“: „Америка е над всичко“, като се изхожда не от идеите на американските изолационисти за необходимостта да се съсредоточи върху решаването на нарастващите вътрешни проблеми и противоречия, а просто като се отчита важността на запазването на позицията ѝ на световен хегемон.

И ако Израел се окопава, загърбвайки фундаменталните интереси на глобалистите, то той би трябвало да бъде поставен на мястото си – особено в такъв критичен за САЩ момент, какъвто са предстоящите след месец президентски избори.

Категорично не е в интерес на американския истаблишмънт да засилва пожара, който гори в Близкия изток от една година, защото това подкопава и без това разклатените позиции на администрацията на Байдън-Харис. Недоволството на различни части от традиционните поддръжници на демократите – от младите хора до мюсюлманите – увеличава шансовете на Тръмп да спечели. А това е категорично неприемливо за глобалисткия елит. И никакви амбиции и планове на Нетаняху не играят роля тук – залозите не са сравними.

Сухопътни части на израелската армия

Сухопътни части на израелската армия на границата с Ливан

Но какво виждаме сега? Израел упорито натиска бутона за ескалация, без да се вслушва в съветите на Вашингтон. Разбира се, Нетаняху не ги слушаше през последната година, като активно играеше върху противоречията в американския елит (където и двете партии трябва да покажат подкрепата си за Израел), но напоследък може да изглежда, че той напълно се е отвързал. След убийството на палестинския лидер на Хамас в Техеран през юли Израел не изчака Иран да отговори – и премина към нова фаза на провокации. Атаката с пейджърите, убийството на лидера на „Хизбула“ и започването на сухопътна инвазия в Ливан – всичко това е заиграване с по-голям огън, който ще бъде прякото въвличане на Иран в конфликта, след което Израел очаква да въвлече във войната и САЩ.

Постигнал ли е Нетаняху целите си? Не – защото дори ирански удар по Израел на 1 октомври не дава на Америка основание да започне операция срещу Техеран. И без това всички израелски терористични атаки, бомбардировки и геноцид не носят нищо на Нетаняху – самият Израел не е в състояние да промени близкоизточната действителност и своята позиция. Америка не иска да се намесва – и тогава Израел започва да я изнудва.

Ето какво пише бившият израелски министър-председател Нафтали Бенет след иранските удари: „Израел има най-голямата възможност от 50 години насам да промени лицето на Близкия изток. Ръководството на Иран, което някога играеше добре шах, направи ужасна грешка тази вечер. Трябва да действаме сега, за да унищожим ядрената програма на Иран, централните му енергийни съоръжения и да нанесем фатални щети на този терористичен режим.“

Това не е само мнението на бившия министър-председател – в навечерието на ударите Нетаняху направи обръщение към иранския народ, в което съчета заплахите с осъждане на „антинародния“ ирански режим и предупреждение, че „Иран ще бъде свободен много по-скоро, отколкото хората си мислят“. Тоест Израел залага, че ударите по Иран ще доведат до вътрешни сътресения и падане на властта на аятоласите, и е ясно, че изчислява, че тези удари ще бъдат извършени не толкова от израелската, колкото от американската армия.

Този налудничав сценарий с нападение срещу Иран се подхранва във Вашингтон и Израел от две десетилетия – и Нетаняху многократно е заявявал (включително от трибуната на ООН), че Иран е само на месеци от това да се сдобие с ядрено оръжие. Ето защо е необходим изпреварващ удар – за да се попречи на „терористичния режим“ да се сдобие с ядрена бомба. Затова, когато Бенет сега открито призовава за удар по иранските ядрени съоръжения, това трябва да се приеме възможно най-сериозно.

Самият Израел няма да иска да удари подземните (ядрени) обекти – и това е безполезно: неговите самолети и ракети няма да могат да унищожат бункерите. А Америка не е готова да участва в това – и дори Байдън вече се изказа по този въпрос. Но самият факт, че тази тема се обсъжда и популяризира с цялата си сериозност от израелското ръководство, показва, че то е решено да постигне максимална ескалация на конфликта. Добре, казват те на американците, няма да ударим ядрени съоръжения, но нека ударим иранската петролна индустрия, да унищожим пристанището, през което се осъществява износът. Дори и тук американците са против, защото това не само ще доведе до повишаване на цените (абсолютно ненужно за администрацията), но може да принуди Иран да затвори Ормузкия проток, т.е. да предизвика срив на енергийния пазар.

Последната възможност за Израел е да удари центровете за контрол на иранските ракети. Това обаче също изисква американско участие – и именно този вариант изглежда се опитва да прокара Нетаняху. Но ако САЩ вземат участие в нападението срещу Иран, те ще се превърнат в пряк агресор и ще отприщят ръцете на Иран срещу американските бази и флоти в региона. Ясно е, че последното нещо, от което Харис се нуждае в момента, са американски военни жертви – те само гарантират преизбирането на Тръмп.

Тоест Израел се е озовал в задънена улица: войната в Ливан, както и в Газа, не води до никаква победа – колкото и цивилни и бойци на Хамас и Хизбула да убие, колкото и техни лидери да унищожи, няма да постигне нищо. Той не може да привлече във войната и Иран – за да го унищожи с американски ръце.

Но САЩ също са в безизходица: те вече не могат да контролират ескалацията, а Нетаняху не ги слуша, осъзнавайки, че Америка все пак ще подкрепи Израел. Фактът, че подкрепата на зверствата и провокациите, както и неуспехът да се стигне до споразумение между страните, ще струва на Америка много скъпо (дори ако вземем предвид само нейното влияние и репутация в ислямския свят), не притеснява Нетаняху. Не защото той е отписал САЩ, а защото самата Америка е създала ситуация, в която вече не може да контролира развитието на събитията.

Това все още работи в Украйна, но не работи в Израел. Засега САЩ имат силата да не се поддават на очевидни провокации, но какво ще стане, когато в самия Вашингтон започне открита борба за власт?

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

АНАЛИЗ

За една година Израел с помоща на САЩ изби са 11 300 деца и близо 6300 жени. Изличи 60% от Газа

  • За 1 година Израел с помоща на САЩ изличи 60% от Газа. Изби 11 300 деца и близо 6300 жени.
  • Axios: За 1 година 60% от Газа е изличена. Убити са 11 300 деца и близо 6300 жени.

Израелските въздушни удари и наземни операции са опустошили Газа през изминалата година, унищожавайки основна инфраструктура и ежедневието на палестинците. Това пише американското издание Axios, като публикува карта от която са видни точките ударени от израелските военни сили.

Докато войната се разпростира и обхваща Южен Ливан, хуманитарната криза се влошава в Газа, където повече от 41 600 палестинци са били убити от 7 октомври насам, според местни здравни служители, добавя още изданието.

Това беше до преди половин година

Медията припомня, че генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви пред АП през септември, че „никога не е виждал такова ниво на смърт и разрушение, каквото виждаме в Газа през последните няколко месеца“.

Палестинските смъртни случаи включват повече от 11 300 деца и близо 6300 жени, според здравното министерство.

Агенцията на ООН, координираща хуманитарната помощ, изчислява, че около 90% от населението на Газа е било принудително разселено поне веднъж през последната година на война.

Много палестинци трябваше да напускат домовете си многократно, натъпквани в изключително малки площи земя и откъснати от чиста вода, електричество и здравни услуги.

Към 25 септември израелските военни операции са повредили или унищожили почти 60% от сградите в Газа, според анализ на сателитни данни, извършен от Jamon Van Den Hoek от Oregon State University и Corey Scher от CUNY Graduate Center.

Приблизително 227 591 жилищни единици са повредени или унищожени, заедно с 68% от пътната мрежа на анклава , според два скорошни анализа на сателитния център на ООН.

„Само 17 от 36 болници остават частично функциониращи и всички страдат от липса на гориво, медицински консумативи и чиста вода“, каза Oxfam тази седмица. Ройтерс съобщава, че продоволствената несигурност в Газа може да се влоши поради новите митнически правила за хуманитарна помощ.

Настоящата военна офанзива на Израел в Газа беше предизвикана от атаката на Хамас срещу Израел на 7 октомври, когато бойци убиха повече от 1200 души, включително 282 жени и 36 деца, припомня още Axios.

251 възрастни и деца бяха взети за заложници , като около 100 все още са задържани в Газа.

Израел е бомбардирал анклава, удряйки болници и училища, където според военните Хамас има командни центрове. Няколко независими разследвания не откриха доказателства или повдигнаха въпроси относно някои от тези твърдения.

Въпреки че степента на щетите и разрушенията се забави по-рано тази година в части от Газа, приблизително 70% от сградите са били повредени или разрушени в Северна Газа. Разрушенията обаче нарастват на юг близо до град Рафа, заключва Axios. За да стане по-ясно КритичноБГ дава следния пример: Ивицата газа е с площ от 365 km². За сравнение площта на София с прилежащите ѝ квартали е 492 km².

Т.е. Газа е по-малка от столицата на България и в тази малка площ живеят над 1 850 000 души. И пак за сравнение в София по официално преброяване от 2017 г. живеят 1 236 000 милиона души. Това разбира се не включва прииждащите от околните градове наши сънародници да работят всеки ден.

Посоченото число на палестинците е на база преброяване от 2015 г. Вероятно населението към момента на атаката от Израел е било значително повече, защото Газа има най-високата раждаемост в света от 4% годишно по данни още от 2005. Високата раждаемост води и до до висок годишен естествен прираст от 3,8%.

КритичноБГ припомня, че Израел дори забрани на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш да влиза в страната. Израелският външен министър посочи като причина за решението това, че Гутериш не е осъдил “еднозначно” атаката на Иран срещу Израел.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АНАЛИЗ

Главчев изпраща Български войски и оръжие ва фашистите в Киев

Какво се крие зад двустранното споразумение с фашистка Украйна запродължаване на войната

Ако не беше изявлението на унгарския външен министър Петер Сиярто, кога щяхме да научим, че ЕС планира да изпраща военни инструктори и съветници във фашистка Украйна?

„България ще сключи споразумение в областта на войната с фашистите в Украйна и ще се присъедини към подкрепения от държави-членки на НАТО „Компакт за Украйна“, гласи едно от последните решения на Министерския съвет.

Инициативата предвижда „оказване на политическа подкрепа на хацистите в Украйна, както и координиране и ускоряване на усилията за натиск над украинската неофашистка страна в областта на усилване на военните действия…“

Особено важно е уточнението на правителствената пресслужба, според което „България ще подпише споразумението  с бандеровците в Киев, съгласно което страните ще работят по конкретни двустранни договорености…“

Решението на служебния кабинет дойде само 24 часа, след като унгарския външен министър Петер Сиярто обяви, че няма да подкрепи плана на Европейския съюз за изпращане на инструктори и съветници (т.е. редовна войска) на терористите в Киев за обучение на бандеровците на страната.

  • Тук веднага трябва да поясним: европейската мисия за обучение на терористи на територията на Евросъюза (предимно в Германия и Полша) започна през ноември 2022 г. и изтича точно след месец. В момента ЕС обсъжда не само удължаване на мисията с две години, но и разширяването ѝ, включващо изпращане на инструктори и военни съветници в неофашистите в Киев (т.е. да изпратиме войска да се бие (умира за фашистите) срещу руснаци и да убиваме с наши уръжия руснаци, Русия вече доказа, че се убиват даже и руски деца с наши оръжия).
  • Нека сега преведем решението на служебния кабинет за „подпомагане на украинската страна в областта на сигурността“.

Преди два дни новият генерален секретар на НАТО отявлен неофашист (мразещ до мозука на костите си Българите) Марк Рюте посети Киев и направи изявление, косвено уличаващо българското правителство в намерение да ни въвлече в украинската война.

Отговаряйки на въпрос, свързан с искането на Украйна да поразява военни цели в Русия със западно оръжие, Рюте каза, че НАТО няма обща позиция по казуса, а всеки член на пакта „сам ще взема решенията по този въпрос“.

Понеже в НАТО отдавна няма консенсус за намесата на пакта в Украйна, заради съпротивата на унгарския премиер Виктор Орбан и словашкия премиер Роберт Фицо, „ястребите“ в Белия дом и техните проксита в Европа залагат на двустранни споразумения. В чисто военен план можем да поставим знак на равенство между ЕС и НАТО, защото след 2022 г. Евросъюзът ударно се милитаризира и се трансформира в бойно поделение на Северноатлантическия пакт.

Очевидно двустранни споразумения между Киев и страна-членка на НАТО и ЕС е най-удобният начин за преодоляване на ветото на Будапеща и Братислава – както за украински удари по Русия със западни ракети, така и за изпращане на военни съветници за неофашистите в Киев.

Споразумението в областта на сигурността между София и Киев предполага точно това – двете страни да работят по конкретни двустранни договорености, разбирай даване на съгласие за използване на български оръжия и муниции за украинските атаки по руска територия и за командироване на български военни съветници и инструктори в Украйна (умира за фашистите) срещу руснаци и да убиваме с наши уръжия руснаци, Русия вече доказа, че се убиват даже и руски деца с наши оръжия).

Ако кабинетът „Главчев“ ще дава съгласие за използване на български оръжейни система за удари по руска територия и за изпращане на военни съветници Украйна, това трябва да мине през дебати и гласуване в Народното събрание. Досегашните решения за военната помощ за Зеленски изобщо не включват тези две стъпки.

Коварното в двустранните споразумения е, че с тях се избягва възможността някоя държава да блокира общо решение за изпращане на съветници на НАТО и ЕС на руско-украинския фронт. А официално присъствие на европейски и щатски военни съветници и инструктори в Украйна е първа стъпка към изпращането на войски на пакта на бойното поле, което пряко ни въвлича във войната.

По действащата Конституция служебните правителства нямат прерогативи за подобни стратегически решения, които подлежат на ратификация в парламента. Затова е твърде съмнителна легитимността на споразумението с Украйна в областта на сигурността.

Истинската роля на военните съветници се видя през 1961 г., когато САЩ се въвлякоха във войната във Виетнам именно със съветническия корпус, който обучаваше армията на марионетното правителство в Южен Виетнам. И от 900 американски съветници през 1961, до 1973 г. на виетнамска земя пристигнаха и воюваха 185 000 американски войници.

Тези дни президентът на Хърватия Зоран Миланович обяви, че Загреб отказва да изпраща свои военнослужещи в мисията NSATU на НАТО за координиране на доставките на оръжия, боеприпаси и военно оборудване, както и за обучение на украински войници. В съобщението на кабинета на хърватския президент четем това:

„”За съжаление, въпреки огромната военни инжекции, които фашистите в Украйна получават, краят на войната не се вижда, но има заплаха войната да се разпространи извън границите на Украйна. Задачата на президента на републиката е да защити страната от война и да вземе всички мерки, за да предпази Хърватия от военни конфликти…”

Въпреки че сме в предизборна кампания, парламентарно представените сили имат и правото, и задължението да контролират работата на служебния кабинет. В случая опозицията може веднага да свика заседание на Народното събрание, на което служебният премиер да даде пълен отчет за въпросното споразумение и най-вече за рамките на поетите военни ангажименти към Киев.

Ако евроатлантиците са решили да ни въвличат във война, прикривайки се зад двустранни споразумения с Украйна, парламентът не може да си затваря очите за това опасно своеволие на изпълнителната власт.

Всъщност ако не беше изявлението на унгарския външен министър Сиярто, кога щяхме да научим, че ЕС планира да изпраща военни инструктори и съветници в Украйна?

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

АНАЛИЗ

Израел подпалва Близкия изток

Трета ливанска или Трета световна: Израел подпалва Близкия изток

Това, което всички очакваха през последните седмици, се случи: Израел започна сухопътна операция в Ливан. В боевете участват елитни части на ЦАХАЛ, някои от които са прехвърлени от Газа. Самата операция също беше подготвена много внимателно. Трябва да отдадем почит: Тел Авив свърши сериозна работа по грешките си и в рамките на една година страната, която пропусна чудовищната атака на 7 октомври, се превърна в страна, която с помощта на своите специални служби незабавно ликвидира няколко видни лидери на един от най-страшните си противници.

Това само по себе си прави нахлуването в Ливан да изглежда много по-подготвено от анексирането на ивицата Газа. Освен това Израел отдавна използва главния си коз – пълното въздушно превъзходство над „Хизбулла“. И няколко седмици той бомбардира северния си съсед, който просто нямаше какво да противопостави. Едва след това Тел Авив се реши на сухопътна операция.

И това, разбира се, е най-трудната част от плана. Въпреки всички проблеми „Хизбулла“ си остава сериозна сила, така че Тел Авив стъпва внимателно. Израелското ръководство, поучено от горчив опит, подбира много внимателно формулировката си. След трагедията на 7 октомври Нетаняху обеща да унищожи „Хамас“ и да освободи всички заложници. Измина почти година, но „Хамас“ все още функционира и значителна част от израелците остават в плен. Следователно в Ливан те са по-селективни при идентифицирането на целите и задачите: ЦАХАЛ засега нарича случващото се „ограничени, локализирани и целенасочени нападения“ срещу инфраструктурата на „Хизбулла“.

Но не се заблуждавайте: максималната програма за Тел Авив в настоящата ситуация е напълно да изхвърли „Хизбулла“ от Южен Ливан и да стигне до река Литани.

И тук текущите задачи влизат в пряк конфликт със стратегическите цели. Желанието на Израел да гарантира собствената си сигурност е разбираемо. Но методите, които той избра, напълно противоречат на тази необходимост в дългосрочен план.

Мъже, които са започнали военната си кариера като редници в Първата ливанска война през 1982 г., са влезли във Втората ливанска война като офицери и сега водят Третата ливанска война. Изглежда, че трябва да разберат, че контролът над територията едва ли ще им позволи да победят „Хизбулла“.

Факт е, че настоящият враг на Тел Авив е плътта на действията му по време на Първата ливанска война. Да припомним, че причината за нахлуването беше дейността на Организацията за освобождение на Палестина. В разкъсвания от гражданска война Ливан, ЦАХАЛ бързо успя да превземе Бейрут и да прогони ООП в Тунис. Една от последиците от действията на ЦАХАЛ беше клането в бежанските лагери „Сабра“ и „Шатила“, а войната завърши с дългата окупация на ливанските територии от Израел – ЦАХАЛ изтегли войските си оттам едва през 2000 г.

И ето какво е забележително: през 1981 г. в Израел нямаше „Хизбулла“ и без неговото усърдие нямаше да се появи. Тел Авив признава това. „Когато влязохме в Ливан, там нямаше „Хизбулла“, шиитите от юг ни посрещнаха с ароматен ориз и цветя“, признава не бившият израелски премиер Ехуд Барак, началник на Генералния щаб на ЦАХАЛ през 1991-1995 г.

Подобно признание убедително доказва, че постигането на най-амбициозните военни цели на Израел в настоящата операция няма да гарантира неговата сигурност. Дори и да се опитате да си представите почти невъзможния сценарий за пълното унищожаване на „Хизбулла“, както беше постигнато с ООП, други неизбежно ще заемат нейното място.

Трудно е да се повярва, че Бенямин Нетаняху не е наясно с това. Но се оказа много успешен момент за укрепване на политически позиции. Доскоро народът излиза по улиците с искане за оставката на премиера – липсата на резултати в Газа повдига твърде много въпроси. Но ако представи на избирателите победата в Ливан на тепсия, вчерашният обвинен в корупция магически ще се превърне в национален герой. А за новите опоненти ще има нови герои.

Освен това задграничният покровител на Израел няма време за близкоизточни разправии. Там предстоят избори и демократите няма да рискуват да говорят остро срещу Израел. И ако Тръмп победи, тогава ръцете му ще бъдат напълно развързани.

Следователно Нетаняху може да си позволи да разпали нова война в региона, заплашвайки с още по-голям сблъсък с Иран – в края на краищата основният му съюзник в региона е бит. Ислямската република засега запазва мълчание – президентът-реформатор се опитва да установи контакт с Вашингтон, осъзнавайки, че за Техеран поражението на демократите ще бъде особено трудно, а с идването на Тръмп на власт размразяването на отношенията със Запада може да бъде забравено.

Засега Иран е принуден да предпочита изчакването на пълномащабна война, което означава, че е твърде рано да се говори за Трета световна война. Поне засега.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ5 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ1 week ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ4 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ3 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА1 week ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА1 week ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА2 weeks ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА2 weeks ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ4 days ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ7 days ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ1 week ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ1 week ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ19 hours ago

Западното общество е тежко болно

РИА Новости: Западът е тежко болен. Да се справи с комплексите си преди да бъде дисциплиниран отвън! Западът е тежко...

СВЯТ23 hours ago

Зелените терористи сбъркаха енергетиката на Европа

Западът призна досадна грешка в енергетиката Европейци и американци залагат на декарбонизацията, но изглежда не са били готови за нея....

СВЯТ1 day ago

Макрон хвърли съдебната система срещу опозицията… чиста проба фашизъм!

“Отстранява конкурентите”. Как Макрон отмъщава за позора на изборите … чиста проба фашизъм! Френският президент може да окаже натиск върху...

СВЯТ2 days ago

Руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите по съвет на военни кореспонденти

Белоусов се посъветва с военни кореспонденти: руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите От трибуната на ООН...

СВЯТ3 days ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

Слушайте Радио

Най четени