Свържете се с нас

БЪЛГАРИЯ

Списание „TIME” с цяла страница за ТЕЦ „Бобов дол”





Там, където другите виждат заплахи, Любомир Спасов вижда възможности

Световноизвестното американско списание „TIME” публикува обширен материал за ТЕЦ „Бобов дол”, аплодиращ промените в централата! „България – Бъдеще на фокус“ – така е озаглавява публикацията в майския брой на авторитетното издание, посветена на нашата топлоелектрическа централа.

„Въглищата отдавна заемат централно място в енергийна сигурност и са опора на българската икономика“, се отбелязва в текста, но дори и без да се отчитат предизвикателствата от Covid пандемията ТЕЦ „Бобов дол” си поставя задача да се справи. С приблизително 850 служители централата отговаря за производството на около 4% от енергията на България.

„Оказаната чест на ТЕЦ „Бобов дол” да бъде представено в най-тиражното и едно от най-влиятелните списания в света – „TIME”, е от една страна потвърждение, че пътят, по който сме поели, трансформирайки се, е правилен, а от друга – задължаващото да доведем нещата докрай, какъвто ангажимент сме поели и към хората в региона“ коментира изпълнителният директор на централата инж. Любомир Спасов.

В материала се казва, че инж. Любомир Спасов е решен да бъде част от радикалната трансформация на българската енергетика.

„Ние даваме пример на другите топлоелектрически централи, които сега ни следват“, не крие инж. Спасов пред списание „ТИМЕ.

„Нашият парк за слънчева енергия е първият в страната, изграден от ТЕЦ. Ние бяхме първите, които въведоха биогориво, заменяйки въглищата…“

„За характера на инж. Любомир Спасов говори много това, че той видя това като възможност, а не като заплаха“, отбелязва авторитетното US издание.

„За мен е голямо удоволствие да знам, че ще бъда човекът, който преобразява ТЕЦ „Бобов дол” в нов вид мощност от следващо поколение, отговарящо на екологичните изисквания…В рамките на следващите пет до десет години ще бъдем такива, произвеждайки цялата си енергия от устойчиви източници като биогорива и слънчева енергия.

ТЕЦ „Бобов дол” също работи в партньорство с General Еelectric за доставка и монтаж на два броя газови турбини, работещи с водород, още една първа стъпка за българската въгледобивна промишленост“, припомни енергетикът.

На друг фронт инж. Любомир Спасов има мисия да се увери, че по време на този преход централата отговаря на строгите изисквания на законодателството на страната за опазване на околната среда.

„Вече гледаме много по-различно от преди“, споделя инженерът пред американските журналисти.

С магистърска степен по икономика и химическо инженерство, инж. Любомир Спасов разбира напълно значението, ако ТЕЦ „Бобов дол” може да привлече чужди инвеститори, от които се нуждае, за да реализира пълния си потенциал след въглищата.

„Проучваме възможностите за развитие на индустриален парк на наша земя, където наематели ще имат достъп до добри източници на енергия и вода и страхотни пътни и железопътни връзки“, разкрива част от плановете директорът на ТЕЦ „Бобов дол”.

„Като променим това, което предлагаме, ние също променяме нашата марка и демонстрираме, че се движим в нова посока. Вече имаме много положителни сигнали от партньори, които очакваме скоро да дойдат тук, за да създадат своите производствени съоръжения“, подчерта инж. Любомир Спасов.

Целият материал, посветен на българската топлоелектрическа централа, може да бъде прочетен в майския брой на списание „TIME”, където намират място и актуални позиции на съседните Гърция и Сърбия

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







БЪЛГАРИЯ

Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител





Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител

Валентин Златев вече не е управител на ”Лукойл България”. С протоколно решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия ”Лукойл Юръп Холдингс Б.В.”, от 19 април 2019 г. договорът на Златев е прекратен и той не представлява българското дружество, съобщава Mediapool.bg.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на „Лукойл ЦИЕ и Белгия“ – дивизията на „Лукойл“ за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на „Лукойл“ в Белгия, според руски публикации.

В решението на собственика на „Лукойл България“ не се посочват причините за смяната на Валентин Златев, който е начело на дружеството от март 2008 г. Но според неофициална информация на Mediapool то е взето заради вътрешно разследване на дългогодишния представител на руската компания у нас за източване на българските ѝ активи.

Неизвестно защо „Лукойл България“ все още не са съобщили официално за рокадата, след която Валентин Златев е понижен до председател на контролния съвет на дружеството. Това е позиция без особено значение, но вероятно Златев е успял да я спазари благодарение на контактите си с премиера Бойко Борисов, твърдят източници, запознати със случая. Според тях решението за смяната на Златев е взето окончателно през последните две седмици, след безуспешни усилия от негова страна да предотврати смяната.

Проверката била назначена след публикация на разследващия сайт „Биволъ“ от септември 2018 г. В нея покрай скандала с арестуваните журналисти, разследващи „ДжиПи Груп“ за схема за печелене на европроекти, се разкриват имотни сделки, които дружество, свързано със Златев, правело като купувало евтини терени, а после ги продавало на „Лукойл“ за бензиностанции на многократно по-високи цени.

Самият Златев отрича да има нещо общо със строителната компания „ДжиПи Груп“, която в последните години стана най-голяма в бранша. Макар покрай скандала с арестуваните журналисти прокуратурата и ОЛАФ да започнаха да проверяват техните документи за измамите с европейски средства, а още преди това премиерът Борисов да беше наредил оттеглянето на компанията от всички обществени поръчки, тя се сдоби с няколко големи договора.

Проверката на „Биволъ“ сочи, че собственик на земята и сградата, в която е офисът на „ДжиПи Груп“, е фирмата „Пи Ай“. Тя я купува от „Лукойл България“ през 2008 г. срещу 5 202 507 лв. Зад нея стои кипърската офшорка „Рилетто Холдинг Лимитид“, а по-рано, до 2014 г. , фирмата е била собственост на „Болкан Инвестмънт Енд Трейд“ от Белиз. Телефоните и имейл адресът на „Джи Пи Груп“ и „Пи Ай“ са абсолютно идентични office@gpgroupbg.com.

И двете офшорки са представлявани от гражданина на Черна Гора Владислав Попович, който има бизнес и в България. Името му се появява и в OffshoreLeaks като директор на компания. Тайната на собствеността на офшорките е грижливо скрита в кипърски адвокатски кантори и в скромните жилища на кипърски безработни.

Това, което е явно, обаче, сочи към сериозни бизнес отношения с „Джи Пи Груп“, отбелязва „Биволъ“. Пълномощник на Попович при покупко-продажбата на „Пи Ай“ и съответно на сградата, е Велизар Любенов Радев, който е съсобственик в „Джи Пи Строй“ с един от акционерите и директор в „Джи Пи Груп“ – Георги Василев.

Велизар Радев подписва договора за продажба на дяловете в „Пи Ай“ от една офшорка на друга. Връзката не е инцидентна, защото Радев е управител и на други фирми на „Джи Пи Груп“ и „Джи Пи Строй“.

Управителят на „Пи Ай“ Владимир Кирилов Пилчев пък има бизнес отношения с един от собствениците на „Джи Пи Груп“ – Владимир Георгиев Житенски – във фирмата „Агрохолд Инвест“. „Агрохолд“ се казва и фирмата на бащата на Валентин Златев – Васил Златев Костов, но между двете няма видима формална връзка в Търговския регистър.

Имотният регистър показва, че в кратък период от време през 2008 г. „Пи Ай“ е закупила многобройни имоти из страната, които веднага е продала на „Лукойл България“ за строеж на бензиностанции на многократно завишени цени.

Сред посочените от „Биволъ“ сделки е такава за нива в Ботевградско, придобита от „Пи Ай“ през април 2008 г. за 110 000 лв., а месец по-късно продадена на „Лукойл България“ за 838 000 лв. В Горна Малина общината продава нива на „Пи Ай“ месеци по-късно за 180 000 лв., а „Лукойл“ плаща за нея 1 448 534 лв. Подобен е случаят в Дряново, където общината продава имот на „Пи Ай“ за 90 000 лв. през юли 2008, а четири дни по-късно същият имот е продаден на „Лукойл“ за 1 186 473 лв.

Същият сценарий се повтаря в Добрич, Кюстендил, Левски, Пловдив, Провадия, Тетевен, Троян и Велинград. На практика бензиностанциите на Лукойл в тези градове са обогатили с десетина милиона предприемчивата „Пи Ай“ и нейните офшорни собственици.

В Кюстендил, Провадия и Тетевен „Пи Ай“ придобива имотите от „Кампанела“ ЕООД, която по онова време е еднолична собственост на един от сегашните акционери в „Джи Пи Груп“ – Владимир Житенски. В момента тя е прехвърлена на офшорка.

В Тетевен „Кампанела“ купува нива за 329 308 лв., продава я на „Пи Ай“ за 1 530 151 лв, а после е препродадена на „Лукойл“ за 1 568 014 лв.

В Провадия късметлията С.М. получава от „Кампанела“ 713 408 лв. за нива от 18 декара , продадена на „Пи Ай“ за 1 703 705 лв. и купена после от „Лукойл“ за 1 786 032 лв.

В Кюстендил „Кампанела“ придобива нива от 4 декара от частни лица за 72 032 лв. през а прел 2008 г. Дни по-късно неин собственик става „Пи Ай“ срещу 944 000 лв., а още няколко дни след това нивата става собственост на петролната компания за 985 500 лв.

Всички тези сделки са сключени от Валентин Златев като управител на „Лукойл България“.

Отделно от имотните сделки, „ДжиПи Груп“ е фирмата, която строи бензиностанциите на „Лукойл“. На какви цени става това обаче е фирмена тайна.

Така след повече от десет години начело на българското дружество на руската компания Валентин Златев е отстранен като управител.







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

НСО се превърнаха в прислужници, обслужващи мижитурки и техните семейства





  • НСО се превърна в частна охранителна фирма, обслужваща силните на деня и техните семейства
  • Кой кого заплашва и дали въобще го заплашва, и къде е границата между необходимост и ненужна привилегия

Последните дни се отправиха различни обвинения кой и защо е охраняван, реални ли са заплхите и прочее. Продължават въпросите защо един от пазените е съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков и макар като бивш премиер да има право на това, съществуват ли реални заплахи към него, или той просто злоупотребява с някои привилегии, полагащи му се след поста, който е заемал.

След като джуджето Атанас Атанасов попита откъде-накъде службите охраняват и престъпника Борисов, твърдейки, че снайперисти пазят лидера на ГЕРБ, малко по-късно стана ясно и че самият палячо на ДСБ е пазен от Национална служба Жандармерия.

Мутрата Борисов

След като Атанасов разкри информацията, намеквайки, че може би има заплахи срещу Борисов, касаещи съставянето на правителство и желанието на някой да се „намеси в този процес въздействайки върху сигурността на председателя на партията, която е мандатоносител”, лидерът на ГЕРБ призна, че за сигурността му има предупреждение от много сериозна чужда служба. Според него, това е свързано с военната помощ за Украйна, която издействали ГЕРБ и ДПС.

Интересното е, че журналисти и медии, близки до ПП и ДБ, разпространяват информация, че зад тези заплахи стоял Делян Пеевски, с когото Борисов в последно време бил в лоши отношения, защото лидерът на ДПС искал да дирижира всичко в новото правителство.

Споменава се и името на сръбския наркобос Сретен Йосич , за когото през 2003г. сръбските служби предупреждаваха, че е поръчал убийството на тогавашния главен секретар на МВР. Няколко месеца по-рано, по искане на Холандия, българската полиция залови Йосич и го е предаде на правосъдието в Сърбия, като именно Борисов ръковод акцията. През годините следват още доста сигнали за готвени покушения срещу мутрата от ГЕРБ.

Атанас Атанасов

Интересното е, че именно лидерът на ДСБ, който попита президента Румен Радев защо службите охраняват Борисов, пропусна да спомене, че и той е под охрана, като се опита да се измъкне, че не знаел защо и не му било приятно. А всъщност към момента той е обикновен депутат и нищо не налага харченето на държавни пари. Той се оправда, че тези хора са пратени, за да го следят, но пък не обясни защо тогава още се възползва от услугите на държавните служби.

Малко по-късно, на повторен въпрос се сопна на журналистите, че не можело да задават такива въпроси, имало си причини и правила, и точка по въпроса.

Дали по някакъв начин това е свързано с изнесените данни от бригаден генерал Венелин Венев, директор на Служба „Военно разузнаване“ към Министерството на отбраната? Той заяви, че по поръчка именно на Атанасов, съветникът по национална сигурност на бившия премиер Николай Денков – Веселин Марков, се е опитал да вербува агенти от структурата като им предлагал израстване в службата в замяна на лоялност към лидера на ДСБ, не е ясно.По случая има образувана проверка в ДАНС , прокуратурата също провежда разследване.

До ден-днешен обаче, един от съществените въпроси, витаещи около мон женерал, е, как човек, членувал в БКП и бил прокурор по време на Възродителния процес, толкова години го играе пръв демократ, заемал е висши държавни позиции, председател е и на парламентарно представена партия, а явно продължава и с опитите да вербува хора от службите, които да работят за него, мвесто отдавна да е пратен в политическото небитие.

Кирил Петков

който каза, че бил охраняван от полицаи, всъщност е с охрана на НСО. По закон 4 години, след като е бил премиер, той има право на такава, но е факт, че има право и да се откаже от тези услуги. Преди няколко месеца той заяви, че миналата година в МВР е постъпила информация за директна заплаха за живота му и тогава са му назначили охрана. Кой го е заплашвал, година след това още ли е актуална тази заплаха, ако въобще е имало такава, колко време още ще се възползва от охраната, нито някой пита, нито Петков обяснява.

Още през 2022г. служебното правителство на Гълъб Донев промени правилата за работа в НСО, като вече има право службата, по своя преценка, да сваля охраната на вече бивши премиери. Тоест, става въпрос за държавна охрана, която се полага по закон, но се ползва по избор, а не по задължение и всеки от тези, които по закон могат да се възползват от нея, имат право да я откажат доброволно. Това са направили Цвета Караянчева и Ива Митева, а Стефан Янев ползва само автомобил на НСО.

За разлика от Петков и съмнението, че има реални заплахи за сигурността и живота му, с охрана продължа да е и заплашваният именно от него

Александър Йоловски

бившият електронен министър в кабинета „Денков“, сега зам.-министър, след като Петков и Божидар Божанов отправиха заплахи срещу него и семейството му заради обществени поръчки за над 600 млн. лева.

През април тази година по медиите изтекоха и свидетелски показания на Йоловски , от които стана ясно, че той наистина е бил притискан да избира фирми за обществени поръчки, близки до ПП. Ако слуша, му е обещана високоплатена работа в международна компания, когато вече не е министър, а ако не изпълнява нарежданията, ще има последици за него и семейството му, като конкретно е споменат и непълнолетният му син.

НСО

Че се прекалява с охраната на политиците, особено с ползването на автомобили на службата, е категоричен и ген. Димитър Владимиров, управлявал НСО повече от 12 години. По думите му, политици дори злоупотребявали със заплахите при исканията си за охрана. А изменението в закона, с който се удължи охраната на заемалите постове, било предложено и прието само в името на удобството на политиците, голяма част от които най-вече са се интересували от възможността да ползват служебен автомобил с шофьор. Мила родна картинка!

През годините нееднократно е имало упреци към Националната служба за охрана, че отдавна вече са се превърнала в подобие на частна охранителна фирма, която обслужва силните на деня и семействата им, без реално да има подобна необходимост или реални заплахи срещу тях. Засичани са и да носят покупки на охраняваните от тях, да се разправят с граждани, а срещу начина им на шофиране, често свързан с предизвикани от техни служители ПТП-та, включително и със смъртни случаи, отдавна има редица оплаквания. И всичко това, милиони левове ежегодно (над 50 млн. лева), е за сметка на нас, данъкоплатците, разбира се.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

Кметицата обяви 28-годишния си заместник за виновен за всички кражби по „Графа“…





Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев заради ремонта на „Граф Игнатиев“.

Вчера зам.-кметът по транспорта сам съобщи, че е получил призовка от прокуратурата във връзка с проверката на ремонта, като е призован в качеството на обвиняем, затова се оттегля.

„Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата“, заяви той. Крусев изкара на поста две години и половина.

Фандъкова прие оставката, без да каже и една добра дума за работата на довчерашния си заместник, и се постара дискретно да се разграничи от всякаква отговорност за ремонта.

„Като възложител на проекта Евгени Крусев носи своята отговорност. Реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“ е голям проект, при реализацията на който се изискват експертизата и компетентните решения на широк кръг експерти, в това число и проектантите. В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност“, заяви неопределено тя.

Внушението й беше подсилено от ГЕРБ, които на извънреден брифинг за въздуха изтъкнаха, че Крусев е „един млад човек с потенциал“, който обаче не е член на ГЕРБ. Опозицията в лицето на БСП настоява за оставка на кмета и санкции надолу по ресорните комисии.

Както и други известни обвиняеми Крусев също заяви, че категорично ще си защити името, и оказва пълно съдействие на всички разследващи органи. От прокуратурата отказаха да кажат какво обвинение ще бъде повдигнато на зам.-кмета, но по случая явно се работи доста експедитивно, тъй като проверката започна на 26 октомври. По информация на „Зора“ Крусев е бил призован в Столичната следствена служба другата седмица. „В качеството си на възложител нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на прокуратурата. Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам прокуратурата да го установи“, заяви той самият на извънредна пресконференция.

Прокуратурата започна проверка на цялата документация на ремонта, след като „Спаси София“ разкри, че условията на конкурса за изпълнител са променени след приключването му, което е нарушение на Закона за обществените поръчки. Става дума за материала на виброизолационната подложка на трамвайното трасе, който е заменен с друг след началото на ремонта. Това нямаше да е толкова скандално, ако новият материал не е същият, заради който друг кандидат е бил отстранен от конкурса. Общината обясни промяната с грешка на проектанта на трасето. Ремонтът на „Граф Игнатиев“ се изпълнява от „Джи Пи Груп“.

ЩО Е ТО

За съжаление на столичани, рокадите по върха на общинската власт не променят нищо в ремонта на „Граф Игнатиев“. Плочките по улицата са все така накриво поставени, при дъжд улицата потъва в локви, а в последните дни фантазията на минувачите има нова тема за разгръщане – бетонни ограничители с форма на перка от акула, за чието предназначение само може да се гадае. Тази мистерия остана неразкрита от вчерашната оставка на Крусев. Разбра се само, че той продължава да харесва ремонта. „Към момента можем да кажем, че „Граф Игнатиев“ от един ориенталски битак, на каквото приличаше преди, стана една от красивите улици на София“, каза на изпроводяк зам.-кметът.

ОПАСНИ ВРЪЗКИ

Около „Джи Пи Груп“ се разшумя наскоро, след като „Биволъ“ публикува разследване за злоупотреби с европари. Впоследствие двама журналисти – Димитър Стоянов от „Биволъ“ и румънският му колега Атила Биро, бяха арестувани край радомирското село Егълница, докато се опитваха да снимат как се изгарят документи, за да се прикрият схемите. След скандала покрай задържането им прокуратурата обяви, че започва проверка на „Джи Пи Груп“, оправдавайки се със сигнал на вицепремиера Томислав Дончев. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е спрян превод от 14 млн. евро в чужбина. След това стана ясно, че обвинения са повдигнати на Георги Василев, който е един от двамата мажоритарни собственици, и на един от създателите на фирмата – Владимир Лозанов. Обвиненията са за данъчни престъпления, пране на пари и деклариране на неверни данни, за да се получат кредити или средства от европрограми.







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител

Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител Валентин Златев вече не е...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

НСО се превърнаха в прислужници, обслужващи мижитурки и техните семейства

НСО се превърна в частна охранителна фирма, обслужваща силните на деня и техните семейства Кой кого заплашва и дали въобще...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Кметицата обяви 28-годишния си заместник за виновен за всички кражби по „Графа“…

Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев заради ремонта на „Граф Игнатиев“. Вчера зам.-кметът по транспорта сам...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Идат шокиращи цени на тока

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от...

БЪЛГАРИЯпреди 3 седмици

Колко похарчиха за медийна реклама партиите дотук?

Малката телевизия „Евроком“ най-предпочитана за предизборната кампания Десетина дни преди изборите 2 в1 на 9 юни партиите и коалициите, които...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 4 часа

Тотален крах за Макрон. Той е зашеметен, Льо Пен триумфира. Франция е друга! Убийствена активност на вота!

Първият тур на ключовите парламентарни избори печели крайната десница във Франция, а центристките сили на президента Еманюел Макрон останаха ЧАК...

ПОЛИТИКАпреди 6 часа

Терор в партията: Мутрата Пеевски бие, заплашва и уволнява депутати и хора от ДПС

Пеевски бие, заплашва и уволнява депутати и хора от ДПС за да си разчисти път, но е горд с мутернските...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Скандалът се разгаря! Предсрочни избори, арест и SMS-и: Васил Терзиев и Калин Стоянов в челен сблъсък

Васил Терзиев: Имам усещане за нови кметски избори в София. Има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Калоян Методиев цепи Корнелия от БСП

Опитвал се да убеди бившата лидерка на червената партия да се отцепи и стане независим депутат Седесарят Калоян Методиев, който...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Радев взема цялата власт

Шансовете да бъде съставено правителство вече не са толкова големи, както изглеждаха преди изборите Какво ще се случи в България...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 6 часа

Най-скъпият път в света е на Борисов – в България!

1 МИЛИАРД И 300 МИЛИОНА ЗА 28 КИЛОМЕТРА Освен по показатели от Коранаепидемията България се изкачи не само на почетната...

СКАНДАЛпреди 24 часа

Деиндустриализация на Европа върви с неумолими темпове

Европейската промишленост ще я погребват вдругиден Историческият процес на деиндустриализация на Европа върви със своите бавни, но неумолими темпове, но...

СКАНДАЛпреди 3 дни

ЦРУ докладвало на наглия Борисов, че Путин искал да го гърми

Нарцисаа Борисов за снайперистите около дома му: Има сигнал от чужда служба, сигурно е Путин Мутрата Борисов заяви, че домът...

СКАНДАЛпреди 3 дни

Рая Назарян живее в райска къща на покрива!

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021...

СКАНДАЛпреди 5 дни

И к’во плювахме „проклетия социализъм“ и пак се върнахме в него

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за...

СВЯТ

СВЯТпреди 20 часа

Най-лошото представяне в историята: дебатът с Тръмп се превърна в кошмар за Байдън, възможно е преждевременно оттегляне

NBC News нарича дебата между Тръмп и Байдън най-лошия в историята Проведе се предизборният дебат в САЩ между Джо Байдън...

СВЯТпреди 6 дни

КАСАПНИЦА! Американците удариха Севастопол с 5 ракети ATACMS. Жертви и стотици ранени, включително деца

Американци съвместно с терористи от Киев обстреляха Севастопол с пет американски ракети ATACMS следобед в неделя, 23 юни. Отломките на...

СВЯТпреди 1 седмица

Борисов§Мафия газ пикаят от победата на Николай Марков, насъскаха всички помияри и мисирки срещу него

Николай Марков от изненадата “Величие” с първи коментар: Процентите ни са 17. Искаме си нашето Той се видя в новия...

СВЯТпреди 2 седмици

Щатите се обидиха на Виетнам заради посещението на Путин

След знаково посещение в КНДР, Владимир Путин пристигна във Виетнам. Само месец след като встъпи в длъжност като руски президент,...

СВЯТпреди 2 седмици

Защо посещението на Путин в КНДР предизвика истерия на Запад

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун се обсъжда широко на Запад. Местните медии изразяват безпокойство от сближаването между Москва...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени