БЪЛГАРИЯ

Откъде-накъде БНТ ще прекъсва заради ГЕРБ?

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще сезира Съвета за електронни медии (СЕМ) заради нарушаване дейността на БНТ във връзка с прекъсване на програмата заради извънреден брифинг на ГЕРБ. Той ще потърси отговор и от генералния директор на национална телевизия Емил Кошлуков.

„Има ясно разписани изисквания, кога предаване на обществена медия може да бъде прекъснато. Ако Кошлуков не може да отговори на този въпрос, най-добре да си ходи!“, коментира Минеков в предаването Алтернативата по ТВ1.

„В България има 150 или 200 партии. С какво те са по-различни от бившата управляваща партия? По закон може да стане прекъсване на националната телевизия и радио, ако има земетресение. Смятате ли, че партия ГЕРБ е земетресение или нейният вожд може да определим като природно бедствие“, категоричен бе още той.

Минеков дори смята, че това е скандален случай и е готов дори да поиска оставката на Кошлуков.

На среща с медиите и днес, 25 май, той отново потвърди позицията си, изказана в предаването Алтернативата си.

Миналата събота ГЕРБ дадоха извънреден сутрешен брифинг относно изказвания на служебния премиер Бойко Рашков и ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ за подслушване на политици от ДАНС и ДАТО.

Най четени