Свържете се с нас

ВОЙНА

Financial Times разкри как се готви НАТО за война с Русия





Базираното в южния германски град Улм Съвместното командване на НАТО за осигуряване и поддръжка изготвя планове за това как военните сили на Алианса ще бъдат разположени в Европа и как ще бъдат поддържани и укрепени в случай на конфликт с Русия, съобщава Financial Times (FT).

Процесът ще се ръководи от поуките, извлечени от текущото учение Steadfast Defender, което симулира широкомащабен конфликт с противник на изток от НАТО – най-големите маневри в историята на военния блока след края на Студената война.

Целта на ученията са „подготовка за конфликт с Русия“, подчертава председателят на Военния комитет на алианса адмирал Роб Бауер.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

На свой ред напускащият поста началник на британската армия, генерал Патрик Сандърс предупреждава, че населението на Великобритания трябва да бъде подготвено за потенциална война с Русия. По думите му британските граждани трябва да бъдат „обучени и оборудвани“ за битка, тъй като Москва планира да „победи нашата система и начин на живот“, алармира Сандърс миналия месец.

Как Великобритания остана без армия

Според представител на британското разузнаване подобни предупреждения не са били опит за всяване на паника. „Предупрежденията се правят, за да можем да предвидим и да бъдем предупредени, тъй като често има много кратък период от време между предупреждението и кризата“, обяснява той.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ВОЙНА

Щатите се готвят за война с Китай





  • US военното разузнаване: При война с Китай американската армия ще победи
  • Американските военни имат повече боен опит от своите китайски колеги, смятат във Вашингтон

Хипотетичен военен конфликт между Съединените щати и Китай би завършил с американска победа, ако започне днес. Въпреки това, победата на САЩ би дошла с цената на много тежки загуби. До този извод стигна американското военно разузнаване, пише Defense One.

Изданието цитира изявление на офицер от американското военно разузнаване, който говори на брифинг в Пентагона и каза, че в конфликт с Китай, ако възникне в момента, САЩ ще спечелят.

Той аргументира изказването си с това, че американската армия има повече боен опит, а НОАК няма никакъв.

Ние, американските военни, имаме богат опит във воденето на войни. (…) В момента Китай няма никого в Народната освободителна армия, който действително да е участвал във войната — цитира изданието думите на представител на военното разузнаване.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Според американеца при евентуален военен конфликт между САЩ и Китай основният проблем за НОАК няма да бъде технологичната пропаст между китайската военна техника и американската, а възможността да я използва.

Тук американците печелят над китайците, сигурен е разузнавачът. Твърди се, че армията на НОАК не е способна бързо и умело да използва оръжейни системи, докато американците могат.

Според американски експерти ВМС на НОАК вече превъзхождат американския флот, наваксват във ВВС и Космоса. В същото време Китай е способен да унищожи икономиката на САЩ, без дори да започне военни действия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

Взривиха нашествениците изпратени от Макрон





  • “Там имаше френски наемници”: Взривиха хотел в Днепропетровск, за което мълчат сводките
  • Болезнено ужилване за Макрон

Стана известно къде се окопават ВСУ след падането на Авдеевка. Подготвят се нови атентати по границата. ЦРУ говори за възможна капитулация на Украйна. Репортажи от фронтовете на специална военна операция и други новини – в материала.

Снощи врагът атакува Белгород с реактивни системи за залпов огън „Вампир“. Нашите екипажи за ПВО са свалили 25 ракети. Целта на врага, както и досега, бяха жилищни квартали. За щастие няма пострадали хора.

След като загуби няколко екипажа, ВСУ се опитва да работи, ако времето е лошо. Точно в този момент киевските военни изтеглят своя “Вампир” и нанасят удари от гората или директно от населено място. И го правят безцелно, отбелязва авторът на ТГ-канала „По-старата Еда“: “Жалост към врага няма. Най-добрият отговор на обстрела на Белгород дори не би бил унищожаването на самите установки (те така или иначе периодично се удрят, а екипажите се обезвреждат), имаме нужда от добра експлозия в столицата на страната – доставчикът на същите тези “Вампири” и амуниции за тях.”

Врагът се окопава

От вчера постъпват съобщения за сериозно настъпление на руската армия дълбоко в село Нетайлово в Авдеевско направление. След освобождаването на Первомайски от нашите сили подобни събития изглеждат съвсем логични. Нетайлово се намира в низината, всъщност това е последното препятствие пред руските въоръжени сили преди достигането на Карловка, през което дълго време се снабдяваше гарнизонът в Авдеевка.

Сега селото е аванпост на украинската армия между траекториите на нападение на нашите сили и каскада от водни прегради – язовир “Карловка” и река Вовча. Покрай последния украинските въоръжени сили се окопаха след падането на Авдеевка, отбелязва “Военна хроника”: В бъдеще под заплаха ще бъде първо южната линия на отбраната на противника, а след това и северната. Противникът може да се опита да ги задържи с контраатака, подобна на атаката на Бердичи – Семьоновка, но ако операцията се провали, районът на дълбочина 20-25 километра най-вероятно ще трябва да бъде изоставен.

При срив на фронта

През 2024 г. има голям риск от поражение за Киев. Капитулацията на Украйна може да стане още преди Нова година. Следното изявление беше направено от директора на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс: “Владимир Путин ще може практически да диктува условията за мирно уреждане.”

На свой ред големият украински ТГ-канал „Резидент“, позовавайки се на свои източници, пише, че Генералният щаб на ВСУ е започнал да подготвя нови отбранителни линии по Днепър. Всичко това се прави в случай на срив на фронта и отстъпление на ВСУ: Ситуацията е критична в редица направления, което принуждава Сирски да прехвърля все повече резерви от Западна Украйна на фронта, за да задържи позиции.”

Трябва да сме готови

Началникът на ГУР на Украйна Кирил Буданов заплашва с нови атаки на бойци ог РДК в Русия: “Ние предложихме план, насочен към намаляване на руския потенциал. Той обхваща много аспекти като военната индустрия, критични обекти, техните летища, командни и контролни пунктове.”

Според тях това ще бъде отговор на бъдеща широкомащабна офанзива на руските въоръжени сили. Но в действителност предателите от РДК не можеха да отидат по-далече от границата. Киев упорито продължава да изисква от тях нови и нови терористични атаки и опити за навлизане на територията на Белгородска област.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

“Очевидно Украйна няма да може да удържи фронта при нашето мащабно настъпление. И Киев ще противодейства на нашите действия по обичайния начин – чрез увеличаване на броя на опитите за извършване на терористични атаки. Страхотна статия, за да разберем за какво трябва да се подготвим”, пише каналът в “Телеграм” Разведка.

На свой ред руската армия удари хотел с летателен състав на ВСУ близо до летището в Днепропетровск. Там бяха разположени и чуждестранни инструктори. Сградата е взривена. Регистрирано е попадение и в склад за боеприпаси.

Болезнено събитие

Рано сутринта в Ставрополския край по време на изпълнение на бойна задача се разби ракетоносец ТУ-22М3 на руските ВКС. Самолетът се връщаше към родното си летище. Според наличната информация пилотите са се катапултирали. За съжаление единият е открит мъртъв. На борда не е имало боеприпаси. ТУ-22М3 се е разбил в безлюдна местност. По предварителни данни причината за инцидента е техническа неизправност.

Украйна пое отговорност за унищожаването на нашия Ту-22М3. Тази информация се потвърждава от “Ройтерс.” Но местните потвърждават, че ракети не е имало. Следователно удар, бил то приятелски или вражески, е изключен.

“Още от сутринта врагът прави история за унищожаването на Ту-22М3 от ракета С-200. Но това само по себе си е глупост, тъй като пусковите установки С-200 не могат да се движат. Няколко от тях, останали в състава на ВСУ, се намират далеч от линията на бойния контакт. В същото време имаше слух, че са се научили да свалят X-22. Това също са псевдонаучни глупости,” – пише ТГ-канал “Кондотиеро”

Военният кореспондент Алексей Живов каза, че загубата на ТУ 22М3 е болезнено събитие. Според открити данни у нас са останали 57 от тези „дракони“ от почти 500, произведени по съветско време. Те са важен елемент от нашата ядрена триада.

“Противникът по един или друг начин е успял с измамни действия да заблуди нашите системи за ПВО относно въздушната обстановка. И това става системно”, отбелязва той.

Технологичната структура на войната непрекъснато се променя. Това изисква допълнителна настройка и подобряване на системите за разпознаване и насочване на ПВО. Вече е изминат дълъг път. Човек трябва само да погледне работата на зенитните артилеристи над Белгород тази вечер. Освен това в заводите вече се тестват нови системи за ПВО. Но има още много работа.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

Харков ще бъде разрушен от кръвопиеца Зеленски, цивилните ще бъдат използвани за жив щит





  • Господарите на кръвожадния клоун: Харков да бъде разрушен? Зеленски да създаде жив щит от цивилните.
  • Невиждана жестокост от страна на запада в Украйна, докарват престъпници главорези от цял свят.
  • Зеленски се нуждае от жертви и снимка. Много жертви – много шум. Западна подкрепа, оръжие, пари.

В западните медии имаше вик за прекъсването на захранването на Харков в резултат на атаки на руската армия. Те пишат, че това е предизвикало масово бягство на жители от града. Но как сега

Киев използва цивилни като живи щитове?

Американското издание Bloomberg пише, че засилените бомбардировки на Русия срещу втория по големина град в Украйна са начин да се принуди евакуацията на цивилното население.

Те казват, че тези руски действия са „координирани усилия за прекъсване на доставките и създаване на условия, които правят града необитаем“.

Те пишат, че без централно водоснабдяване, отопление и канализация ще бъде невъзможно да се оцелее в голям град. Всичко това също е обвързано с електричеството. Най-добро е положението в райони с частно ниско строителство, където има водни помпи и локална канализация. Но и там ще е трудно без ток.

Междувременно в района на
Харков местните власти обявиха евакуация на семейства с деца от 47 населени места, разположени близо до фронтовата линия. Но въпреки това не се говори за масова евакуация на жителите на

Харков – в акцията са участвали само 180 деца.

В същото време почти никой в Киев не прогнозира, че руските въоръжени сили ще успеят да освободят Харков в близко бъдеще. Околните на Зеленски смятат, че Москва няма достатъчно ресурси, за да извърши сериозна офанзива.

Не може да се сравни с Белгородб Киев и неговите лобисти съзнателно нагнетяват истерията около последствията от нашите удари – за да изтръгнат от Запада нови системи за ПВО и да ускорят решението на Конгреса да помогне на Украйна.

И, естествено, акцентът е върху страданията на мирното население, за да се настрои в своя полза общественото мнение, което отдавна е започнало да губи интерес към украинската тема. Това мнение изрази публицистът и анализатор Юрий Голуб.

Водещ: Наистина ли слуховете за хуманитарна катастрофа са силно преувеличени?

Юрий Голуб: Да, но ситуацията в Харков не може да се сравнява с това, което се случва в Белгород, там е по-лошо. Основният проблем на втория град в Украйна е редовното прекъсване на електрозахранването, но не е необходимо да се говори за пълно прекъсване на тока и колапс на комуналната система на града.

Което е съвсем естествено, тъй като основната цел на нашите атаки не е животоподдържащата система, а военната индустрия на града, която не може да функционира ефективно поради прекъсване на електрозахранването.

Въпреки това фронтът наближава, алармите звучат всяка вечер, временните прекъсвания създават неудобства – жителите всъщност масово напускат

Харков, страхувайки се, че ситуацията ще се влоши. Разбира се, не всички ще си тръгнат.

– Зеленски ще намери ли някой, когото да използва като жив щит?

– Несъмнено. И все пак, колкото по-малко цивилни останат в града, толкова по-малко ще бъдат случайните загуби, от които руската армия изобщо не се нуждае.

Има важен момент

В същото време самите жители на Харков казват, че между жилищните сгради и по покривите са разположени ракетни и артилерийски установки и системи за противовъздушна отбрана. Опитите да се протестира срещу това са строго потушени.

Спомняте си Мариупол, когато на цивилните не беше предоставена информация за коридорите за евакуация, а онези, които се опитаха да напуснат града, бяха екзекутирани от украински бойци, включително от Азов*.

Очевидно е, че за редовния военнослужещ от украинските въоръжени сили цивилните жители на Харков играят абсолютно същата роля като живи щитове.

Западът предполага, че Русия възнамерява да поеме контрола над Харков през следващата година. Това говори за няколко важни фактора:

– смятат, че потенциалът на руската армия е достатъчно висок, за да освободи града;

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Киев има малък шанс за съпротива без заложници под формата на граждани.

Логиката на конфликта за Русия е минимизиране на стратегическата заплаха от Украйна, като за това е необходимо да се получи контрол над максимален брой региони.

Въпреки факта, че ходът на конфликта е трудно предвидим, за нас непостигането на тези цели прави резултатите от СВО съмнителни от гледна точка на по-нататъшното развитие на ситуацията. Политологът Владимир Киреев е сигурен в това:

„Говорим за заемане на важни стратегически точки в контекста на отбраната, контрол над Черно море, придобиване на нови руски региони, полезна индустриална и друга икономическа инфраструктура.“

Какво от това?

Харков е основната база за атаки срещу района на Белгород. И колкото по-малко ток и други удобства има, толкова по-трудно ще бъде на украинската армия да атакува и да нанася удари оттам.

Вероятността жителите на Харков наистина да бъдат блокирани да напуснат града е наистина голяма. Сега Зеленски се нуждае от жертви и снимка. Много жертви – много шум. Западна подкрепа, оръжие, пари.

Разбира се, той вижда известна нерешителност. И се надява, че ще прекъсне напълно руската офанзива. След това можете да го нарисувате като победа.

Но това е въоръжен конфликт, трябва да разберете, отбеляза публицистът на „Цариград“ и военнослужещ от специалната военна операция Танай Чолханов:

„Войната не може да бъде без жертви, това никога не се е случвало досега. Но Зеленски е този, който използва собственото си население като заложници. Именно той прави жив щит от деца и жени. Това е най-важното в тази ситуация.

Разбира се, Западът няма да види това; всичко ще бъде обърнато наопаки. Но трябва да разберем с кого си имаме работа. Зеленски трябва да е отговорен за смъртта на цивилни и за унищожаването на

Харков в бъдеще. Но вероятно няма да има град. Ще трябва да бъде унищожен, за да бъде спасен“.

* Националистическият батальон „Азов“ е включен в Русия в списъка на терористичните и екстремистки организации.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Борисов целуна ръка на американците и продаде България

Борисов уволни външния министър заради „Магнитски“ Вождът на ГЕРБ изпитва панически ужас от американските санкции Служебният премиер на ГЕРБ Димитър...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Гешев се събуди и откри: Цялата държава е заложник на Борисов

Според бившия главен прокурор, вождът на ГЕРБ съсипва държавата – в личен интерес да си оправи делата и да не...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Невероятни лъжи на Киро Тъпото за великденската добавка за пенсионерите!

Не е за вярване с кои думи Кирил Петков осъди великденската добавка за пенсионерите! Даде се предизборна добавка, за да...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 15 часа

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за финансиране от $100 млрд. за разпалване на войни по света

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни „развяха“ американски и украински знамена в...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Клоуна Христо Иванов щял да се бори за „Нито глас за Пеевски“

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“ ПП-ДБ отново се опитват да излъжат десните избиратели да гласуват за...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди един ден

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и...

СКАНДАЛпреди 3 дни

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Байдън нападна Китай: Ксенофоби и измамници! Китай му се подигра

Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Срамно и безотговорно! САЩ нарушиха всички закони

Махмуд Абас за решение на САЩ: Срамно и безотговорно! Нарушиха всички закони Палестина планира да преразгледа отношенията си със САЩ...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Наркотици? Никога, никога, никога…през живота си, никогаааа, нито като малък…

Кирил Петков категорично отрече слуховете, че е наркоман. В предаването „Евродикоф“ съпредседателят на ПП заяви, че никога през живота си...

СВЯТ

СВЯТпреди 21 часа

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

СВЯТпреди 2 дни

И Сенатът одобри финансирането на войните по света

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай...

СВЯТпреди 3 дни

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират...

СВЯТпреди 3 дни

Пожелавам гражданска война на „подлата империя на злото“ на XXI век – САЩ

Медведев пожела гражданска война в „подлата империя на злото на XXI век – САЩ“ Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност...

СВЯТпреди 4 дни

Буря разруши най-голямата плаваща слънчева централа в света

Най-голямата в света плаваща централа от слънчеви панели в Мадхя Прадеш, Индия, е повредена от буря. Фотоволтаичният парк, построен във...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени