Connect with us

ФОКУС

Неофашистите в Брюксел се хапят от злоба

“Северните потоци” станаха Каспийски. Иран разкри подробности за сензационното си споразумение с Русия

Според Техеран капацитетът на газопровода по дъното на Каспийско море от Русия до Иран ще бъде 300 милиона кубически метра газ на ден. Това означава, че вместо на Запад, газът от Русия ще отива не само на Изток, но и на Юг – не за врагове, а за приятели! Ще минат години преди практическата реализация на проекта, но е много важно да си поставите амбициозни цели, за да продължите напред, като плашите Запада с решимостта си да скъсате с него и в същото време дисциплинирате съюзниците и партньорите.

Русия наказа Европейския съюз с газ за враждебната му политика и планове да се откаже напълно от руското синьо гориво през 2027 г.

Присъдата беше обявена от Иран. Това е бомба”. Както и ясно потвърждение, че заплахите на Москва за скъсване със Запада, който показа на руснаците своето човекоядско отношение към Украйна, не са никаква реторика.

Газпром не скри факта, че в края на юни в Техеран, където председателят на борда на концерна Алексей Милер беше на работно посещение, той подписа стратегически меморандум за разработване на организацията на тръбопроводните доставки на руски природен газ за Иран.

И че участниците в преговорите (от иранска страна става дума за Националната иранска газова компания – NIGC) също „обсъдиха приоритетни стъпки за изпълнение на меморандума и други области на сътрудничество в енергийния сектор“.

Какво планират?

Бюрократичният език на прессъобщението на Газпром не позволи веднага да се различи сензацията. Това беше обявено едва сега от иранския петролен министър Джавад Уджи, който преговаряше с Милър.

Иранската преса изобилно цитира своя министър, който направи тези сензационни изявления. Техеран и Москва се договориха да подпишат 30-годишен договор за доставка на газ за Иран в обем до 300 милиона кубически метра на ден, или около 110 милиарда кубически метра на година.

Това представлява приблизително 45% от текущото потребление на газ в страната, където той е основният източник на енергия, и е сравнимо с обещаващи договори за доставки на газ от Русия за Китай.

За целта, според Оуджи, се планира изграждането на тръба по дъното на Каспийско море, което ще изисква координация с други крайбрежни държави.

Ройтерс потвърждава, че става дума конкретно за доставката на този обем газ „през Каспийско море“, въпреки че първоначално бяха посочени други маршрути, по които доставката на газ вече е възможна, макар и в по-малки обеми.

Иранският министър каза, че създаването на необходимата инфраструктура за това ще бъде платено от Русия, която има опит в изграждането на офшорни тръбопроводи.

Освен това част от руския газ, който Иран не използва за вътрешни нужди, може да бъде доставен на други страни. Цената на газа за Иран ще бъде около 100 долара за хиляда кубически метра.

Не е достатъчно, бихте ли казали? Да, Русия достави газ за Европа чрез Северен поток на по-висока цена. Но неговите „струни“ – три от четири – бяха взривени от американците, а парите, спечелени от руснаците за износ на газ, бяха „замразени“ от европейците, почти откраднати.

А сега съдят и… Газпром за нарушаване на договорите за доставка на газ и този фарс всъщност тепърва започва! Кой бизнес е по-печеливш?

“Прилагането на това 30-годишно споразумение, което може да се нарече върхът на регионалната дипломация на Шахид Раиси (бивш президент на Иран и, между другото, затова ли умря? – Ред.), в допълнение към премахването на вътрешните дисбаланси , ще превърне Иран в център за доставки на газ за региона и ще доведе до значително увеличаване на търговията и обмена, както и до икономическата и политическата сигурност на страната,”

– каза Уджи на заседание на правителството, цитиран от агенция Ирна.

Актьорът каза на Милър за същото на 26 юни. Иранският президент Мохамад Мохбер: „С подписването на този меморандум Иран ще стане регионален газов хъб.“

Какво друго?

Сделката има и друг важен аспект: по този начин Русия създава коридор за износ на газ към пристанищата на Персийския залив, към страните с пари от Южна Азия.

“В кулоарите на седмичното заседание на правителството министърът (Оуджи – ред.) каза пред репортери, че преди по-малко от месец са подписани някои документи между Иран и Русия, според които част от руския газ ще бъде прехвърлен на Иран за потребление, и част – за износ и осигуряване на енергийната сигурност на съседните страни,”

— съобщава агенция Шана.

Но това не е всичко. Според ръководителя на иранското министерство на петрола Газпром ще построи за своя сметка и сухопътен газопровод през целия Иран – от север на юг. Доставките на газ от Русия ще бъдат еквивалентни на капацитета на двата Северни потока.

В момента Газпром, след като е осигурил плащанията, доставя по-малко от 30 милиарда кубически метра газ годишно в Европа по други маршрути. Износът на запад е намалял почти пет пъти, а след няколко години може да го няма изобщо.

Зависи от украинците и турците, на които, както показва практиката, не може да се вярва, докато Иран е стабилна държава, чиито интереси никъде не се пресичат с Русия.

Ние просто сме обречени – също като санкционирани врагове на Запада – на най-тясно сътрудничество във всички области.

Все още е трудно да се каже колко години ще отнеме изграждането на газопровод по дъното на Каспийско море, където това ще бъде направено за първи път.

За даден обем газ, според експерти, ще са необходими три или четири „струни“, а за реализирането на проекта ще са необходими пет години или дори повече. И още по-трудно е да се каже колко ще струва. Няколко десетки милиарда долара със сигурност.

Закономерни въпроси – изчерпателни отговори

Някой може да каже: защо такива трудности! В крайна сметка би било възможно да се доставя газ за Иран през Азербайджан (размяна с местен газ) или Туркменистан. Разбира се, би било възможно, ако нямаше политика.

В крайна сметка, ако например Баку реши да направи това, американците и Ко ще намерят начини да отмъстят на Азербайджан.

Но дори и да нямаше англосаксонци, които си пъхат носовете навсякъде по света, пак ще са необходими огромни инвестиции за разширяване на съществуващите тръбопроводни мрежи.

И някой може да каже следното: що за ругатни е това! Иран е на трето място в света по производство на газ – след САЩ и Русия, като получава повече, отколкото потребява. Това със сигурност е вярно. Но тук всичко е логично.

Техеран традиционно използва големи количества добит газ, за да стимулира производството на петрол, и продава част от него, защото плаща добре за него. Основните газови находища на Иран са в южната част на страната, а на север, особено през зимата, недостигът му е остър.

Още тази година на Иран ще му липсва приблизително количеството газ, което Русия възнамерява да достави. Техеран възнамерява да купува газ и от други страни, например от Туркменистан, за който обаче Китай има големи планове. Има проблем и с азербайджанския газ – турците и европейците претендират преди всичко за него.

Търсите Индия?

Бързо развиващите се страни от Южна Азия, начело с Индия, имат голям дефицит на газ. Междувременно стратегическите всеобхватни споразумения между Москва и Техеран за газ отварят възможности за търговски преговори с потенциални купувачи в този обещаващ регион.

Експертите смятат, че те в крайна сметка ще определят мащаба на проекта и инвестициите. Ето защо в Техеран произнасят думата „хъб“ с придихане. Говорим не само за икономика и пари, за формирането на справедлива цена на газа, но и за политическо влияние.

Това важи и за нас. Русия, например, доставя своя газ на север от Иран, а Иран, в замяна на тези доставки, изпраща свой газ в Индия.

Вероятно по същото време и руският – през газопровода на Газпром, който ще свързва северния и южния Иран. Всички печелят. И никакви западни фарисеи, мошеници и терористи!

Какво от това?

Сензационните подробности от Техеран за сделката между Русия и Иран, сключена в края на юни, не могат да не радват, тъй като укрепват сигурността на страната ни и развързват ръцете на Москва в голямата геополитическа игра, ужасявайки враговете ни и дисциплинирайки съюзниците и партньорите.

Продавайки големи количества газ на Техеран и по-нататък в Южна Азия по иранския маршрут, Русия не само заздравява връзките си с Иран, където не крият ентусиазма си от това, но и получава ефективни лостове за влияние върху Турция и Китай.

Както Анкара, така и Пекин, възползвайки се от проблемите на Русия със Запада, биха искали да имат нашите ресурси на възможно най-ниските цени.

Сега те трябва да разберат, че ще трябва да се конкурират за нашия газ с Иран и вероятно с Индия. Конкуренцията винаги е добра: цената на газа във всички случаи ще бъде по-висока от тази, която би била, ако не съществуваше.

И се оказва невероятна картина. „Хъбът“ за доставка на руски газ в южната част на Европа е натовска Турция, която не признава Крим за руски и има претенции за надмощие в „тюркския свят“. Тази страна е водила големи войни с Русия 12 пъти.

След неизбежното напускане (тъй като той не е безсмъртен) на Реджеп Тайип Ердоган, който умее да седи на няколко стола едновременно, и замяната му с президент, който дължи всичко на Запада, тя ще покаже на Русия такива зъби, че турският „ хъб” може бързо да стане недостъпен за нас.

С Китай проблемът с надеждността не е толкова остър – те се интересуват твърде много от нас. Но китайците, които са способни да действат стратегически в името на висшите национални интереси, много често в ежедневието се държат като бизнесмени, пардон търговци.

И ако видят, че Русия няма къде да продава газа си, тогава се възползват от това. Така че сега тази врата се затваря. И това е страхотно.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

ФОКУС

featured, trending, война, политика, свят

Тези дни разбрах, че човек дори да не е член на някоя партия може да бъде неин лидер. Става дума за Корнелия Нинова, изключена от БСП. Тя още не може да осъзнае, че е „извън играта“ и че остава извън политиката. Нейните действия са против интересите и потребностите на социалистическата партия. Пропагандно се развиват няколко по същество демагогски и погрешни тези.

Първата теза е, че Нинова, дори след изключването ѝ от БСП е председател на партията, понеже в актуалното състояние на БСП в съда пишело, че Нинова е председател на Партията. Зафиров не бил председател, а само временно изпълняващ функциите. И тук опираме до всеобщото неразбиране от „котерията Нинова“ що е то функция и как тя се разбира. Терминът „функция“ (от лат. funcio) означава: изпълнение, извършване, работа, дейност, служебни задължения, роля. В Българския тълковен речник (съставител проф. Андрейчин) са посочени три значения, като само първото е съотносимо със случая в БСП (дейност, работа, служба, предназначение). Във философията функцията се разбира като задължения и кръг от дейности. В социологията и лингвистиката функцията се разглежда предимно като роля, която изпълнява някой. В речника на чуждите думи в българския език (С., 1970 г.) терминът „функция“ е определен като: дейност, работа, служба, значение роля, като математически термин и т.н. В синонимния речник функцията е определена и със синонима роля. Така че, изпълняващият функциите председател на БСП изпълнява ролята на председател, но действа като такъв до избора на нов председател. Старият председател поради личен провал е дал оставка, а нов не е избран.

Втората теза е, че временно изпълняващият функциите на БСП не може да изпълнява представителните функции. Кои функции може да изпълнява временно избраният на мястото на стария (досегашния) председател? В Устава на БСП няма ограничение, няма забрана за изпълнение на която и да е функция на председателя, т.е. той може да изпълнява всички дейности на бившия председател. А те са определени в Устава на БСП в чл.34, ал. 2 като: 1/.Осъществява политическите взаимоотношения на партията с другите органи и структурите на гражданското общество или възлага такива функции на зам. председателите на НС или на други членове на Изпълнителното бюро; 2/. Предлага за избор състава на Изпълнителното бюро на НС; 3/. Представлява БСП“. Следователно изпълняващият функциите на председател на БСП може и е длъжен да „представлява БСП“.

Неясно е защо Върховният касационен съд на България протака елементарно решение за да признае Зафиров като представляващ БСП. Дали защото изпълнява политическа поръчка на олигархията? Дали поради професионална некомпетентност? Дали поради мързел или някаква друга причина? Защо се допуска дело на лице (изключеният Крум Дончев) без правен интерес, а след това се събират документи, връща се делото на Градския съд и отново се връща във Върховния съд? Съзнателно или без да иска Върховният касационен съд обслужва политически интереси на противостоящи на БСП партии?

Друг е въпросът защо „Жената зад щанда“ (икономист по образование, но не философ, социолог, политолог, юрист, а „свой човек“ на Овчаров и Нинова), пишейки измененията в Устава на БСП допуска във функциите (работата, задълженията, ролята и т.н.) на председателя да липсват основополагащи негови задължения като:

1/. Аналитична – изучаване и оценка на политическата ситуация в страната, ролята и мястото на партията в обществените процеси;

2/. Политическа – разработва основите на политическата линия на БСП, изразява и отстоява в обществото социалистическите ценности и интереси;

3/. Разработваща – изготвяне на основополагащи партийни документи за политическата стратегия и тактика, за вътрешнопартийната дейност в документи (стратегии, програми, планове и др.);

4/. Организиращо-мобилизираща – дейности по организацията на изпълнението на партийната програма, спазването на устава, програмите, плановете и мобилизиране на членовете на партията, партийните органи, партийните поддръжници и симпатизанти за различни дейности и действия.

5/. Откриване и поддържане на нови идеи и практики в организационния живот на партията;

6/ Координираща и интегративна – при осъществяване на цялостната дейност на партията и организационно-кадровите взаимоотношения вътре в нея; Представителна – при осъществяване на връзките и отношенията с държавните органи, организации, ведомства, други политически и обществени субекти.

Третата теза е, че изключването на Нинова било „незаконно, то е взето в абсолютен разрез с устава и правилата на партията“. Освен това тя била избрана от партията и само конгрес можел да я освободи. Без да се спираме на неистината, че 70 членове на НС били гласували за нейното изключване, следва да посочим някои положения на Устава, които разкриват истината. В чл. 12 ясно е посочено че „Партийният статус на социалист … се обсъжда и решава от основната партийна организация или от партийния орган, на който е член.“ В чл. 13 , ал. 3 е посочено, че „изключването се извършва с решение на ОПО, ОбС (РС), или НС на БСП“. А председателят, в случая К. Нинова, според чл. 32, т. е по право, без да се избира от конгреса, член на НС на БСП. Като такъв той подлежи на партийно въздействие от две институции – основната партийна организация (ОПО) и НС на БСП. В устава не е предвидено изключване на председателя от цялата партия. Всичко е в съответствие с устава на БСП, другото е неистина.

Четвъртата погрешна теза, че само конгрес може да освободи председателя на партията. В раздел VII Национални органи на партията, чл. 31, ал. 13, т. 7 пише, че конгреса: „констатира прекратяването на пълномощията на председателя на БСП“. Тази теза е отречена в предишния раздел III Изборност и мандатност на партийните органи, в чл. 17, ал. 1 се определя, че „правомощията на председателя на БСП се прекратяват предсрочно: 1. По негово искане …“ В йерархията на уставните положения раздел III има примат над раздел VII или поне е равностоен. Вероятно на тази основа Софийският градски съд е прекратил правомощията на К. Нинова. Друг е въпросът защо „Жената зад щанда“ е допълнила тази точка в раздeл VII. Дали не за да угоди на действащата председателка, която наложи в Устава прекият избор?

Петата теза, е за връщането на „милионерите и олигархията в БСП“. И това го казва една действителна приватизаторка. Тя не само лично приватизира „Техноимпекс“ и купи преобладаващата част от акциите, които след това продаде. Дали фиктивно или не? Като зам. министър на икономиката отговаряше за приватизацията. В Интернет, особено пловдивчани, се питат кой като председател на надзорния съвет на „Пловдивски панаир“ подписа продажбата на държавната до това време фирма на Георги Гергов? Твърдят, че там стоял подписа на Нинова. Дали е вярно? Всеки сам може да провери чрез интернет. Пловдивчани се питат: „Вярно ли е, че по това време Нинова и Гергов са семейни приятели? Хората се питат дали по това време, намираща се под сигурното крило на Овчаров, Нинова е съпричастна към приватизацията на десетки други държавни фирми? Сама Нинова крепеше милионери в листите на БСП (напр. Петър Кънев, а и др.), а сега да е против милионерите и олигарсите ми идва твърде много.

Шестата теза е за социалистическия морал. Пред телевизията тя каза, а и в корнелианския епицентрален сайт пише, че Нинова „се била борила да върне морала в социалистическата партия“. Кой морал – Колоянметодиевия, дясноконсервативния морал, Орбановия морал? Кой морал – този да си уж против Бойко Борисов и да накараш 23 депутати от БСП за гласуват за Цацаров, и всички депутати от БСП да гласуват за Вежди Рашидов от ГЕРБ? За кой морал – за приоритет на интересите на бизнеса и подаряването му на 8 милиарда лева, когато няма пари за здраве? За нея социалистическия морал явно е непознат. Социалистическата партия има лява идеология, леви ценности, своя история с безспорни достижения и т.н.

В заключение, през последните 7 години от председателството на Нинова БСП се срина с над 800 000 гласа и се класира в 50 -тото народно събрание на „почетно“ пето място. И няма задълбочен анализ на причините за това. Голямо постижение – от второ на пето място и превръщането на БСП от първостепенна политическа сила на треторазрядна партия! Нинова превърна партията от колективна в еднолична организация, управлявана авторитарно от една котерия, определяна напоследък като „Котерията на Нинова“, т.нар. „тясно ръководство“. След огромното поражение на 9 юни 2024 г. тази котерия би следвало да се навре в миша дупка и да не се показва, поне известно време на светло, пред телевизионните екрани. С последните, навярно от някого добре платени, демонстрации в нейна подкрепа и телевизионни изяви тя стреми ли се (макар и в прикрита форма) да ликвидира окончателно БСП? Нека всеки сам да си отговори.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ФОКУС

Самозабравили се британски “журналисти” агент-провокатори прозовават към фашизъм и диктатура

В безцеремонна статия английският Гардиън се обяви срещу свободата на словото, ако не била в обществен интерес, и арест на Мъск, който я изповядва и помага на Тръмп

„Илон Мъск е извън контрол. Ето как да го обуздаем. Той може да е най-богатият човек в света, но това не означава, че сме безсилни да го спрем.“ С това безцеремонно заглавие излезе британският Гардиън на 30 август.
В обзорен материал, третият по продажби вестник в страната, който е близо до лейбъристите в Обединеното кралство и който не крие пристрастията си към Демократическата партия в САЩ предлага 6 стъпки, с които Мъск да бъде „обуздан“.

Причината – „Мъск, най-богатият човек в света бързо превръща огромното си богатство в огромен източник на безотговорна политическа власт, която сега подкрепя Тръмп и други авторитаристи по света.“

Още във второто излечение в своето изложение, авторът на материала изплюва камъчето, което им убива – „Мъск притежава X, известен преди като Twitter.“

По-навътре става ясно, че в своята платформа милиардерът не налага нужната цензура и подкрепя кандидатът на републиканската партия на САЩ Доналд Тръмп за президент. Освен това публично го е подкрепил, а бившият държавен глава даже си „възродил присъствието в Х“.

Гардиън бясно се противопоставя на клиповете, които осмивали кандидата за президент на демократите Камала Харис в платформата на Мъск, но очевидно няма нищо против тези, които осмиват или очернят Тръмп, защото няма и ред срещу тях.

Английското издание се позовава на статистика на Центъра за противодействие на цифровата омраза, според която Илон Мъск бил публикувал „50 фалшиви твърдения“ за изборите в своята мрежа само за тази година, като същите са били гледани 1,2 милиарда пъти.

Същите не били цензурирани от фактчекърите, за които се предполага, че собственикът е трябвало да назначи. Очевидно, че практиката на Зукърбърг да цензурира поголовно из целия свят постове във Фейсбук, които не се харесват на прокситата на демократите на всички континенти им се е усладила и сега стават агресивни, че Мъск им се опъва.

И, воала, без да им мигне окото от Гардиън използват старата опорна точка за идиоти, че се

„натрупват доказателства, че Русия и други чуждестранни агенти използват X, за да осуетят тазгодишната президентска надпревара, вероятно в полза на Тръмп. Мъск не е направил много, за да ги спре.“

Както се казва – да си дойдем на думата!

Гардиън няма много време да разгръща последователна кампания срещу Мъск в редица публикации, защото изборите в САЩ чукат на вратата и един-единствен материал признава къде и какво им убива на демократите.

„Пазителят“ на либералните ценности, които отвратиха целия свят, „признава“, че

„в Обединеното кралство крайнодесни бандити изгаряха, плячкосваха и тероризираха малцинствени общности, докато Х на Мъск разпространяваше дезинформация за смъртоносна атака срещу ученички. Мъск не само позволи на подбудителите на тази омраза да разпространяват тези лъжи, но той ги ретуитна и ги подкрепи.“

Представяте ли си за какво става дума? Вестникът на практика твърди, че 17 годишният млад мъж, син на мигранти, който в края на юли буквално закла като животни 3 момиченца и рани до смърт други 11 деца и възрастни, което възпламени отдавна тлеещото напрежение във Великобритания срещу част от мигрантските общности, е… дезинформация!

„Най-малко осем пъти през последните 10 месеца Мъск е пророкувал бъдеща гражданска война, свързана с имиграцията. Когато в цяла Великобритания избухнаха улични бунтове срещу имигрантите, той написа : „гражданската война е неизбежна“, обосновава се изданието, близо до лейбъристите, които смазаха със сила собственото си въстанало население!

Гардиън припомня, че еврокомисарят Тиери Бретон изпрати на Мъск отворено писмо, в което му напомня за законите на ЕС срещу разширяването на вредно съдържание, „което насърчава омраза, безредици, подбуждане към насилие или определени случаи на дезинформация“ и предупреждава, че ЕС „ще бъде изключително бдителен“ за защитата „Гражданите на ЕС от сериозни щети“.

С една дума – или се подчиняваш на цензурата на ЕС, или ще вземем мерки срещу теб и Х.

Преди да предложи 6 стъпки на бойкот срещу Мъск и бизнеса му, Гардиън повтаря тезата си от началото на материала: „Може да е най-богатият човек в света, може да притежава една от най-влиятелните социални медийни платформи в света, но това не означава, че сме безсилни да го спрем.“

Ето ги и стъпките:

1. Бойкотирайте Tesla.

„Потребителите не трябва да го правят още по-богат и способен да причини още повече вреда. Бойкотът на Tesla може вече да е започнал.“ Изданието пише още, че според скорошно изследване, 30% от британците можели и да не си купят от електромобилите му и то, заради поведението му. Пука им на британците, какво поведение има Мъск, ако се нуждаят от електромобил с доказани качества.

2. Рекламодателите трябва да бойкотират X.

„Коалиция от големи рекламодатели организира такъв бойкот. Мъск ги съди по антитръстовия закон. „Опитахме мир в продължение на 2 години, сега е война“, написа той на X, имайки предвид рекламодатели, които критикуват него и X.“

С тази точка Гардиън в прав текст признава, че британското правителство, а вероятно и прокситата им в други страни като България, газят всеки бизнес, който реши да рекламира в опозиционно издание.

Оруел пасти да яде пред диктатурата на „демократите“!

3. Регулаторите по света трябва да заплашат Мъск с арест, ако не спре да разпространява лъжи и омраза към X.

„Глобалните регулатори може да са на път да направят това, както се вижда от ареста на 24 август във Франция на Павел Дуров, който основа инструмента за онлайн комуникация Telegram, който френските власти установиха като съучастник в престъпления от омраза и дезинформация. Подобно на Мъск, Дуров се е обявил като абсолютист на свободата на словото.“

Тук даже няма нужда от коментар! Щом се обявяваш за радетел на свободата на словото трябва да лежиш зад решетките! Свободата е тази, която либералите определят, че е такава и точка по въпроса!

4. „В Съединените щати Федералната търговска комисия трябва да изиска Мъск да свали лъжите (от платформата си), които е вероятно да застрашат хората – и ако не го направи, да го съди съгласно раздел пет от Закона за Федералната търговска комисия.“

„Свободата на словото, изповядвана от Мъск, съгласно първата поправка (от Конституцията на САЩ), няма предимство пред обществения интерес“, пише още Гардиън и дава съвет, федералните агенции „да му окажат натиск“ в името на „общественото благо“.

5. Правителството на САЩ – и ние, данъкоплатците – имаме допълнителна власт над Мъск, ако желаем да я използваме. САЩ трябва да прекратят договорите си с него, като се започне със SpaceX на Мъск.

6. Уверете се, че любимият кандидат на Мъск за президент не е избран.

Критично обръща внимание, че материалът е написан от Робърт Райх, бивш министър на труда на САЩ!

ДИКТАТУРАТА Е В ХОД!

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ФОКУС

САЩ са бананова република. Русия и Китай ще определят новия световен ред

САЩ са бананова република, защото политическата система е корумпирана, правната система е корумпирана. Вашингтон стана място, където с пари се купува влияние – разрастването на лобистката индустрия, особено в отбранителната промишленост, взе връх, а корупцията на политическите партии наистина се наложи. Това каза бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в Пейтриън канала на Мартин Карбовски.

Според него Русия и Китай ще спечелят войната срещу Запада за т.нар. международен световен ред. САЩ са загубени. Това е бананова република.

Джонсън казва, че целта на Запада по отношение на Русия е да разбие Русия, да я погълне, да вземе нейните природни ресурси, да вземе цялото злато, петрол, газ, уран, алуминий, никел.

Той е на мнение, че ако България позволи на НАТО да влезе и да изгради военни бази, и да складира ядрени оръжия, тогава България се превръща в мишена на Русия по силата на действията на САЩ чрез НАТО.

Публикуваме част от интервюто на Карбовски с Лари Джонсън:

– В своя статия казвате, че Байдън е проблем. Съществуват три сценария. Бихте ли ги обяснили на нашите зрители? Кой сценарий е най-добър според вас? „Първи сценарий: Съединените щати и някои държави от НАТО се намесват пряко във войната в Украйна.“

– Да, ами, нормалният наратив на Запад е, че ако просто се отървем от Владимир Путин, всички проблеми ще бъдат решени, което предполага, че Владимир Путин е проблемът по отношение на Украйна. Но историята и фактите разказват друго.
През декември 2021 г. Владимир Путин се обърна към Джо Байдън с много конкретна молба – да не се разполагат ядрени оръжия на територия в непосредствена близост до руската граница и да не се допуска Украйна да стане част от НАТО. Първоначално Байдън според съобщенията се е съгласил с това. Путин въздъхнал с облекчение, но впоследствие научил, че Антъни Блинкен, държавният секретар, е казал: не, не, не. Нищо от това не е приемливо. Ние ще направим това, което искаме да направим. Оттук и началото на специалната военна операция.

Това беше провокирано от Запада, провокирано от Джо Байдън и неговия неуспех да ръководи и да ангажира правилно руснаците. Но това се случва отдавна. Русия се опитваше да се споразумее със Запада още от разпадането на Съветския съюз и възхода на Борис Елцин, а след това и с възхода на самия Владимир Путин.
Путин поиска от Джордж Буш-младши и Джеймс Бейкър в първите дни на администрацията – хей, можем ли да се присъединим към НАТО?

И те и двамата казаха “не”.И така се наложи този модел на отхвърляне на мирни увертюри от страна на Русия.

Кой беше този, който се отказа от споразумението за борба с балистичните ракети? Съединените щати. Кой анулира Договорa за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие? Съединените щати.

Така че за пореден път виждаме как Русия е готова да работи в рамките на международното право, а Съединените щати – не. Съвсем наскоро видяхме как Джо Байдън потъпква международното право и унищожава подобни споразумения.

– Добре, но нека предскажем бъдещето. В тази статия имате три сценария. Какво ще се случи?

– Най-вероятният изход в момента по отношение на Украйна е, че Украйна ще бъде напълно победена. Украинците ще бъдат принудени да се предадат безусловно пред Русия и Русия ще поеме контрола над Киев и Одеса. Това ще бъде придружено от разпокъсване на НАТО. НАТО вече няма да бъде обединената сила, каквато се представя днес. Позицията на САЩ в света ще бъде значително подкопана. Ще видим възхода на БРИКС като значителна икономическа сила, която ще измести САЩ и европейците, и ще отвори свят, който наистина не е бил отворен към глобалния юг и към други страни в Европа.

Мисля, че ще откриете, че много хора са уморени да бъдат тормозени и командвани от Вашингтон и Лондон. Това е най-вероятният сценарий. Мога да скицирам други сценарии, но честно казано не ги виждам толкова вероятни. Русия няма да загуби тази война и САЩ няма внезапно да придобият огромни промишлени мощности, които ще им позволят да произвеждат толкова оръжия, колкото искат. Това няма да се случи. Така че светът ще се събуди и ще го осъзнае. Не знам дали сте запознати с историята за слона и въжето. Огромният слон, който бил държан просто с тъничко въже около глезена. И един от туристите, които видели това, попитали дресьора – не те ли е страх, че ще се освободи?

И дресьорът казал – не, защото слонът е накаран да вярва, че това въже е верига. Когато слончето е било малко му слагали верига около крака и слонът се научил бързо, че ако имаш нещо вързано за крака си, не можеш да се измъкнеш. Така че той остава в капан и сега, когато е голям и има само тънко въже около крака си. Той може да се освободи. Но е принуден да вярва, че е в капан.

До преди около две години и половина Русия беше като онзи голям слон в капан. Това беше свързано с убеждението, че няма алтернатива, освен да бъде част от този международен ред, който се контролира от САЩ и че трябва да му се подчинява.

След това стигаме и до нарастващата заплаха САЩ да вкарат Украйна в НАТО и да подготвят нападение срещу Донбас.
И Русия каза – добре, стига. Те се откъснаха от въжето.

И сега те откриват – хей, аз съм голям, аз съм силен, аз съм съюзник с Китай. Заедно сме и с Индия. Между Индия, Китай и Русия, от четирите най-добри икономики в света, измерени по паритета на покупателната способност на брутния вътрешен продукт, тези държави са три от четирите страни на върха.

Единственият друг на върха е САЩ. Русия победи Германия. Русия победи Япония. И така, това, което виждаме, е появата на много мощен икономически ред, който САЩ няма да могат да контролират. Ще опитат, но няма да могат.

– И това ще бъде много голям проблем за Америка.

Да.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА16 hours ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА2 days ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

ПОЛИТИКА2 days ago

Нюланд си призна – САЩ са саботирали мирното споразумение между Москва и Киев, за да не бъде “кастрирана” Украйна

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че САЩ са в основата на скъсването на почти завършеното мирно споразумение...

ПОЛИТИКА5 days ago

Пеевски пощръкля, щял да унищожава Русия, щял да командори България, щял да разпердушини всички

Пеевски: Русия превзема България, но аз ще я спра! Не приемам решението на ЦИК. Ще има ДПС на Пеевски Делян...

ПОЛИТИКА1 week ago

Сбогом, агент Корнелия!

Изключиха от БСП бившата лидерка Бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова е изключена от партията. Решението е взето със 101...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност! Ирландският...

СКАНДАЛ3 days ago

След унищожението на КТБ Пеевски стана милиардер

Вижте списък на заграбените бизнеси от лидера на “Ново начало” Цветан Василев публикува подробен списък с печалбите на Пеевски от...

СКАНДАЛ1 week ago

Руски майтапчии се изгавриха с Борис Джонсън

Да се майтапиш с най-влиятелните хора на планетата. Или кои са Вован и Лексус? Преди няколко месеца изтече запис, в...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Управниците ни изпълняват всяко идиотско желание на еврочиновниците!

Волгин: България единствена е изпълнила глуповато изискване на Урсула. Властта ни е първа в подмазването на Брюксел! България отново се...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Бил Гейтс на война срещу Флорида, пробутва фалшивото му месо

Бил Гейтс на война срещу Флорида. Съди щата, че спря химическото му “месо” по подозрение, че не е безвредно Мултимилиардерът...

СВЯТ

СВЯТ12 hours ago

За много жени това е шизофреничен, подтискащ смях

Захарова наля още масло в огъня за смеха на Харис: Изобщо не е заразителен, направо е потискащ! Говорителката на Министерството...

СВЯТ2 days ago

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на...

СВЯТ3 days ago

Терориста Зе се издърви на Лойд Остин, той го срита и го прати в ъгъла …

След като отрязал Зеленски да стреля с далекобойни ракети по Русия Остин го заковал: Чухме, че ситуацията ви е спешна…...

СВЯТ4 days ago

Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ

Дмитрий Медведев: Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ Всъяност още преди 300 години запада започва...

СВЯТ1 week ago

Светът е уморен от САЩ

Макгрегър: Светът е уморен от САЩ. Иска да е на страната на БРИКС. Смятаме се за център на Вселената. Е,...

Слушайте Радио

Най четени