Свържете се с нас

КОМЕНТАР

Неофашистите в София приветстват ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА





Мартин Карбовски: Неофашистите в София приветстват ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Слънчев майски ден в София, обичайни задръствания, нервни шофьори, характерни за Балканите. В старо ауди, което пръска кал от донесена локва, се вози на задната седалка момченце. Не е пристегнато по европейски – с колани или детска седалка. Напротив, свободно е стъпило на задната седалка, подава главата си през отворения заден прозорец и късият му перчем се развява.

Това се случи в края на май 2024-та година. Докато детето поглъщаше света, подпряно на сваления заден автомобилен прозорец в центъра на същия град, София – военният съюз НАТО взе решение, с което могат да се атакуват руски цели от територията на Украйна.

Детето, което се возеше в старото Ауди по улиците на София, не знаеше това. Както не го знаеше и небрежният му баща с мръсната си стара немска кола.

Третата световна война започна от София, същият ден. И детето на този мъж щеше да живее в един съвсем нов, непознат свят.

Повечето хора си мислят, че Апокалипсисът идва с гръмовни звуци от небето или изведнъж – като свирепа неочаквана буря. Но хората не знаят, че Апокалипсисът идва с щракане. Щрак-щрак прави една машина някъде далеч, и някъде другаде далеч един град е изпепелен. Спори се много какво точно се чува, когато идва Апокалипсисът. Повечето хора мислят, че се чува тишина. Освен това Апокалипсисът идва бавно и въпреки че всички знаят, че идва – никой не се опитва да го предотврати.

Така беше и в София на този майски ден. Нито един луд не се опита да протестира срещу някаква среща на НАТО в София, където се казаха официални едни думи, които дори и лудите не могат да кажат. Думи за оръжия, победа, враг, нападения и прочие неща, от които могат да ви настръхнат косите.

Само Президентът на България чу тези думи, но не му настръхна косата, защото беше вече стар войник и нямаше коса. Президентът каза нещо срещу войната, Третата световна, която започна този ден в София, но никой не го чу, а телевизиите съкратиха думите му.

Ако българите бяха нормални хора, ако в Европа имаше още нормални хора – наистина щеше да им настръхне косата.

Но нито една коса не настръхна. Освен косата на детето, стърчаща от вятъра по улиците на София. Детето, което не знаеше какво му готвят баща му, онзи мърляч с Аудито, правителството на България, восъчният вожд на НАТО и спящите болни и стари българи, които не чуха нито Президента, нито почукването на Третата световна война на вратата на Планетата.

София приветства тихо Третата световна война, а детето, което щеше да живее в нея – още не знаеше къде и защо се е родило и как ще проклина деня на раждането си. Щеше да проклина и баща си, и восъчните фигури на войната, и града си, и всеки на когото не му настръхна косата. Детето щеше да прави това само след няколко години.

Или седмици. Или дни.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







КОМЕНТАР

Тръмп е осъден, че е платил на жена да си трае за отношенията им. Това е пародия, а не правосъдие





Тръмп – виновен по всички обвинения в Ню Йорк. Присъдата ще бъде прочетена на 11 юли – непосредствено преди конвента на републиканците. С това става първият президент в историята на САЩ, който бива осъден за престъпление.

Престъплението…платил на жена да си трае за отношенията им. Присъдата…по средата на предизборна кампания, в която убедително води.

Това в родните умнокрасиви, ще въздигнат като ултимативен пример за работеща правосъдна система. Нищо общо с изборите, разбира се. На фона на 46 президенти, включително хора като Хардинг, Джонсън, Труман, Никсън, Клинтън, Буш, Обама… Хора, замесени в корупция, контрабанда, военни престъпления, нелегални подслушвания и какво ли не. На фона на всичко това,

ПЪРВИЯТ осъден президент е за…плащане на жена.

Колосалното престъпление, пред което Гуантанамо и Уотъргейт просто бледнеят.

А Байдън и синът му, замесени в директни схеми за милиони, са чисти като сълза. Лаптопът на Хънтър се изпари по-бързо и от никарагуански кокаин, внесен от ЦРУ.

Разбира се, всичко това е плод на чисто съвпадение и добре работеща съдебна система. Нищо политическо няма, това ви е развита демокрация, все пак, а не някоя си автократична олигархия в Азия, където се отстранява водещият кандидат. Move along…

………………………….

А ако искате сериозният ми коментар, той е доста по-кратък: опитват се да сменят Тръмп с кухата, конюнктурна, неразличима от демократите кукла на конци Ники Хейли. И ще нанесат непоправими щети на доверието в американската демокрация, както вътре в страната, така и по света, за да го направят.

Случва се свинщина, която съм убеден ще бъде приветствана бурно тъкмо от най-големите радетели за уж „честни избори“ и „деполитизирано правосъдие“ у нас – великите лицемери на българската политика, умнокрасивите. Днес цял ден ще им четете гнусното лицемерие на показ, можете да бъдете сигурни от сега. И нека то ви покаже същността на тези хора – зад непрестанното мрънкане за „независима съдебна система“ се крие искреното им желание самите те да я ползват така, както демократичните им покровители го правят отвъд океана. Случили се да си довършат „реформите“ и инсталират кадрите ще правят точно това, което се случва в момента с водещият кандидат-президент в САЩ. Ако не ми вярвате – просто им гледайте днес реакцията на тази новина.

Автор: Кристиян Шкварек

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОМЕНТАР

Читатели за изборите: Браво на Франция! Ние сме единствените чутури, които спинкат сладко в Европа





Националният сбор печели евроизборите във Франция, далеч зад него е партията на Макрон. Еманюел Макрон обяви разпускането на Националното събрание след поражението си на евроизборите. „За съжаление българинът не се интересува от политиката, макар тя да се интересува от него! Той предпочита да си хапва салатката и да си пие ракийката“; „Няма никакво значение какво се сглобява в България. Важното е, че десните печелят в повечето държави от ЕС. България не се управлява от София. Управлява се от Брюксел“; „Единствените чутури, които останаха да спинкат сладко в Европа са пак населението на Територията“: безкомпромисният народен анализ в рубриката ни „Вашите гласове“. Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Бай Иван

За съжаление българинът не се интересува от политиката, макар тя да се интересува от него! Той предпочита да си хапва салатката и да си пие ракийката и не си мърда задника да отиде до урните да гласува, а някой друг да му свърши работата! За съжаление българина ще си изгуби не само салатката и ракийката, но и рахатлъка, а може и главата, защото тези дето спечелиха изборите са готови на всичко, само те да са добре и да си съхранят париците и имотите в чужбина! А после другите ни са виновни, ние никога!

Кои гласуваха?

Тези от „корпоративния вот“. Феодално зависимите. „Купените“ (има и такива). Твърдите ядра на партиите. Тези, на които не им е все едно какво се случва на територията. Негласувалите си казаха: „Всички са маскари“. А войната тепърва ще се разраства. Както казваше баба: „Заиграе ли мечката у комшиите, ще дойде и у нас“. И Друго казваше баба: „Д@пе да ви е яко“. Кой разбрал, разбрал.

Помислете

Хората масово не гласуват. Масово плюят всички партии. ППДБ специално е оплюта във всяка реклама в социалните мрежи, че чак трият коментари от неудобство. Накрая ви сервират, че много народ гласува за ППДБ и mafiqta. Толкова записи, толкова ясни неща, толкова ясно поведение на 3/4 от българите. Нещо не ви ли светва?

Не мога да повярвам

Колко много хора са гласували за тези измамници. Само защото изглеждат образовани. В измамите. Лексиката която ги избира е, че са алтернатива на Борисов. Някой да вярва, че тези хора са алтернатива? Ала бала, с Президента имаше ли?

Наблюдател

Няма никакво значение какво се сглобява в България. Важното е, че десните печелят в повечето държави от ЕС. България не се управлява от София. Управлява се от Брюксел.

vale

„Еманюел Макрон обяви разпускането на Националното събрание след поражението си на евроизборите“,причината разбира се, е друга!?Американците или Руснаците?!

Ghost

..дори да го подозирам в опит за ограничаване на щетите. Просто така е правилно, като си играеш на демокрация. Инак идва Робеспиер.

Това не е всичко !

Всъщност „крайно десните“ във Франция печелят общо 37 % защото бариерата премина партията на Ерик Земур/Марион Марешал „Реконкет“, още по-опозиционна на статуквото ! Ако броим е не преминалите бариерата „Патриоти“ на Филипо , UPR на Аселино… излиза че почти половината французи са „крайно десни“ ! Дали не е време този глобалистки пейоратив да бъде наритан от новоговора на журналягите ?

HEXAGONE

Днес французите измиха срама от недоразумението Макрон. Мощен наказателен вот – Освен Льо Пен и Бардела, отлично представяне на „Реконкет“ на Марешал и Земур, въпреки че мас медиите ги оплюваха, все пак не посмяха да им фалшифицират резултатите дотолкова, че да ги свалят под бариерата ! Така че „крайно десните“ /АУУУУ – колко страшно ! Брррррр ! Ах колко „крайни“ са тези десни – ха ха ха !/ общо взимат над 1/3 от местата предвидени за Франция в Европейския Парламент /Земур-Марешала за момента са с 5,6 % , а не с 5,1 % и са пред еколозите/ . 15-те % за макронистите са пълен смях, изсмукани от пръстите ! След като дори цензурата признава че 87 % от французите не одобряват /всъщност презират !/ недоразумението-президент , откъде са се взели цели 15 % да гласуват за него ? От френската „ала-бала“ очевидно… Браво на Франция !

Хаха

Това са истински избори. А не като при нас, нагласен вот.

Аз не разбирам

веселието на урсула.

БГ чугун

Единствените чутури, които останаха да спинкат сладко в Европа са пак населението на Територията.

Това детрониране

Трябваше да се случи и при нас, но тук народът е заспал.

Оле Отвори Очички

ВСЕКИ, който защитава интереса на Православието и на Родината се обявява за агент на руснаците. Това е показателно за да се ориентираме откъде идва опасността за нас в момента. От враговете на руснаците и православието. Елементарно Уотсън.

Тошко

НАЛАГАТ ни, че животът не струва нищо.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОМЕНТАР

След Рафах няма никаква разлика между Израел и Третия райх. Срам за САЩ и всички, които са съучастници в този жесток геноцид





Герган Ценов е писател и музикант, роден в България, но от 25 години живее в САЩ. През 2015 г. създава в Ню Йорк свой собствен оркестър (Камерен ансамбъл „Ценов“), чиято основна мисия е изпълнението и популяризирането на българска класическа музика. В България има издадени четири книги с проза, поезия и драма. Публикуваме коментара му с неговото съгласие.

След това, което израелската армия извърши в бежанския лагер в Рафах, не искам никога да имам нищо общо с държавата Израел. Никога през живота си не искам да стъпвам на територията на тази държава, защото аз лично се страхувам от нейните жители, които в огромното си болшинство фанатично поддържат един режим на апартейд, етническо прочистване и геноцид.

След клането в Рафах за мен лично вече няма абсолютно никаква разлика между Третия райх и Израелската държава, както и между Адолф Хитлер и Бенямин Нетаняху. Това, което съм чел и виждал в най-кошмарните книги и филми за Втората световна война, в момента се случва пред очите ми и аз лично не възнамерявам да продължавам да си затварям очите пред един очевиден фашистки режим, който за разлика от режима на Адолф Хитлер, продължава вече цели 76 години. Последните няколко месеци бяха за мен един истински читателски и зрителски кошмар – истории за масови разстрели и изселвания, за масово избиване на жени и деца, за целенасочено избиване на лекари и репортери, за изтезания и екзекуции на политически затворници, за концентрационни лагери с нечовешки медицински операции, за биологическо оръжие и изтровени кладенци, за десетки хиляди тайно стерилизирани нееврейски жени, за нелегално продаване на телесни органи на палестински (и не само палестински) жертви, за взривяване на болници и университети, за арестуването и затварянето на стотици палестински деца без съд и присъда, за демонстративно изгаряне на книги, за насилствен глад и запор върху хуманитарна помощ, за предложения за женитби церемониално съпроводени от взривяване на болници и университети…

Срамувам се от позицията на американското правителство и американския сенат, които продължават да бъдат преки съучастници в един жесток геноцид.

Срамувам се от продажността на американските политици и дипломати под напора на безскрупулното израелско лоби.

Срамувам се от това, че всички тези зверски престъпления срещу човечеството се извършват с помощта на моите лични данъци, които всяка години пътуват към Израел под формата на военна помощ, въпреки че такава помощ е в директно противоречие с американското и международното право.

Срамувам се от много мои приятели, които не желаят да погледнат истината в очите, само защото това ще им навреди на кариерата.

Срамувам се от официалната позиция на родината ми България, която само преди няколко седмици гласува в ООН „въздържала се“ по въпроса за присъединяването на Палестинската държава към ООН. Срамувам се от така наречените български „интелектуалци“, които са заровили глави в кариери, награди и отличия и нямат гръбнака и сърцето да изкажат каквато и да е ясна позиция по който и да е хуманитарен въпрос под страх, че това може да им се отрази на тяхното тихо и мизерно живуркане.

И понеже моите думи са безсилни да изразят огромната ми болка и гняв, ето откъс от писмото, което Алберт Айнщайн и още няколко десетки еврейски интелектуалци са изпратили до „Ню Йорк Таймс“ на 4 декември 1948 г., само седем месеца след създаването на израелската държава:

„Сред най-тревожните политически явления на нашето време е появата в новосъздадената държава Израел на „Партията на свободата“ (Тнуат Хахерут) – политическа партия, която по своята организация, методи, политическа философия и социален апел е близка до нацистките и фашистките партии. Тя е създадена от членовете и последователите на бившата организация Иргун Цвай Леуми – терористична, дясна и шовинистична организация в Палестина.

Шокиращ пример е поведението им в арабското село Дейр Ясин. Това село, което се намираше встрани от главните пътища и беше заобиколено от еврейски земи, не беше взело участие във войната и дори беше отблъснало арабските банди, които искаха да използват селото за своя база. На 9 април терористични банди нападнаха това мирно село, което не беше военна цел в сраженията, убиха повечето от жителите му (240 мъже, жени и деца) и оставиха няколко от тях живи, за да ги развеждат като пленници по улиците на Йерусалим. По-голямата част от еврейската общност беше ужасена от това деяние и Еврейската агенция изпрати извинителна телеграма до краля на Йордания Абдула. Но терористите далеч не се срамуваха от деянието си, а се гордееха с това клане, широко го разгласиха и поканиха всички чуждестранни кореспонденти, намиращи се в страната, да видят натрупаните трупове и общия хаос в Дейр Ясин.“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Автор: Герган Ценов, Фейсбук.







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Идат шокиращи цени на тока

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Колко похарчиха за медийна реклама партиите дотук?

Малката телевизия „Евроком“ най-предпочитана за предизборната кампания Десетина дни преди изборите 2 в1 на 9 юни партиите и коалициите, които...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Костадинов насмете мързеливия кмет на Добрич, град запуснат, потънал в кал и мърсотия

Бесен скандал с Костадинов, пристигна полиция Политикът насмете кмета на Добрич Председателят на партия „Възраждане” Костадин Костадинов и водачът на...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Народът не издържа, започнаха да стрелят по билбордове на ПП-ДБ

На единия от тях са установени 6 дупки от стрелба Няколко билборда в София, които се използват за политическа агитация...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

8 милиарда и 628 милиона лева ни струва корумпирана, много лошо работеща, чиновническата армия

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Корумпираната Нинова пак „подаде оставка“

Тя обаче не се отказва от депутатското място в новия парламент. Ще се бори за нов мандат като председател на...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Скандал между „големите“ клоуни в Брюксел … нямат нужда от останалите!

Със скандал завършила вечерята на лидерите на ЕС относно бъдещето на Урсула фон дер Лайен Вечеря, на която са присъствали...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

С дамите на Борисов няма да разговарям. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно....

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

ZDF: Шолц и Бербок пред раздор заради санкциите срещу Русия. Тя много ги иска

Бившият кандидат за президент на САЩ Вивек Рамасвами – заяви, че настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън е национален...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Гуцанов: „Няма да преговаряме за правителство с ГЕРБ, само за политики“. Обаясни и за изхвърления Калоян Методиев

И от БСП ще откажат поканата на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство. Това обяви Борислав Гуцанов. „Не е...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 2 дни

Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ

Валерий Бут: Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ В Съединените щати...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Президентът на Полша: Трябва да бъдат убити, колкото се може повече руснаци!

Полският президент Анджей Дуда, в отговор на предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на военните действия в зоната...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Тресящият се от Паркинсон старец реди експертен кабинет заедно с Габриел?

Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Скандал в ефир: Марков закова простата Цветанка Ризова за любовника и!

Скандал в ефир: Лидерът на „Величие“ жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

САЩ преминаха към пряко въоръжаване на бандитски, терористични формирования

Властите на САЩ отмениха забраната за доставки на оръжия за украинската националистическа бригада „Азов“. Преди това САЩ имаха ограничения върху...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 дни

Щатите се обидиха на Виетнам заради посещението на Путин

След знаково посещение в КНДР, Владимир Путин пристигна във Виетнам. Само месец след като встъпи в длъжност като руски президент,...

СВЯТпреди 2 дни

Защо посещението на Путин в КНДР предизвика истерия на Запад

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун се обсъжда широко на Запад. Местните медии изразяват безпокойство от сближаването между Москва...

СВЯТпреди 4 дни

След съдебно решение: Водата в София поскъпва с над 22%

След съдебно решение, с което се увеличава нормата на възвращаемост на капитала на „Софийска вода“ – днес, на заседание на...

СВЯТпреди 4 дни

Китай: Г-7 са 10% от населението на света и нямат право да говорят от името на международната общност

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на...

СВЯТпреди 4 дни

Едноклетъчни русофобки ще командват ЕС. Задкулисието вече е решило за втори мандат на Фон дер Лайен и Кая Калас за външен министър

Ясно е, че задкулисието в ЕС вече е решило кой ще командва тази организация през следващите пет години. Урсула фон...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени