Свържете се с нас

КОМЕНТАР

Неофашистите в София приветстват ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА





Мартин Карбовски: Неофашистите в София приветстват ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Слънчев майски ден в София, обичайни задръствания, нервни шофьори, характерни за Балканите. В старо ауди, което пръска кал от донесена локва, се вози на задната седалка момченце. Не е пристегнато по европейски – с колани или детска седалка. Напротив, свободно е стъпило на задната седалка, подава главата си през отворения заден прозорец и късият му перчем се развява.

Това се случи в края на май 2024-та година. Докато детето поглъщаше света, подпряно на сваления заден автомобилен прозорец в центъра на същия град, София – военният съюз НАТО взе решение, с което могат да се атакуват руски цели от територията на Украйна.

Детето, което се возеше в старото Ауди по улиците на София, не знаеше това. Както не го знаеше и небрежният му баща с мръсната си стара немска кола.

Третата световна война започна от София, същият ден. И детето на този мъж щеше да живее в един съвсем нов, непознат свят.

Повечето хора си мислят, че Апокалипсисът идва с гръмовни звуци от небето или изведнъж – като свирепа неочаквана буря. Но хората не знаят, че Апокалипсисът идва с щракане. Щрак-щрак прави една машина някъде далеч, и някъде другаде далеч един град е изпепелен. Спори се много какво точно се чува, когато идва Апокалипсисът. Повечето хора мислят, че се чува тишина. Освен това Апокалипсисът идва бавно и въпреки че всички знаят, че идва – никой не се опитва да го предотврати.

Така беше и в София на този майски ден. Нито един луд не се опита да протестира срещу някаква среща на НАТО в София, където се казаха официални едни думи, които дори и лудите не могат да кажат. Думи за оръжия, победа, враг, нападения и прочие неща, от които могат да ви настръхнат косите.

Само Президентът на България чу тези думи, но не му настръхна косата, защото беше вече стар войник и нямаше коса. Президентът каза нещо срещу войната, Третата световна, която започна този ден в София, но никой не го чу, а телевизиите съкратиха думите му.

Ако българите бяха нормални хора, ако в Европа имаше още нормални хора – наистина щеше да им настръхне косата.

Но нито една коса не настръхна. Освен косата на детето, стърчаща от вятъра по улиците на София. Детето, което не знаеше какво му готвят баща му, онзи мърляч с Аудито, правителството на България, восъчният вожд на НАТО и спящите болни и стари българи, които не чуха нито Президента, нито почукването на Третата световна война на вратата на Планетата.

София приветства тихо Третата световна война, а детето, което щеше да живее в нея – още не знаеше къде и защо се е родило и как ще проклина деня на раждането си. Щеше да проклина и баща си, и восъчните фигури на войната, и града си, и всеки на когото не му настръхна косата. Детето щеше да прави това само след няколко години.

Или седмици. Или дни.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







КОМЕНТАР

И Господ не може да ни избави от политическите неандерталци





  • ОТРОВА
  • Победителят на изборите е ясен, но не говорят за него.

Дори и само заради това, извън всичко друго, следващият път победата му ще бъде ще по-категорична.

Разгромната победа е на негласувалите. Българите не гласуват. Но защо? Вече дори не се търси отговора на този въпрос – защото той е пределно унизителен.

Отдавна мина времето на инфантилните обяснения, с които също порядъчно обиждаха негласувалите – като това, например, че са отишли да берат гъби. Е, да, но дори някои гъби да са опасно неразличими от отровните, пак са за предпочитане пред това да те тровят ден след ден, капка по капка, с една все по-невнятна/налудна политика.

Докато не получи разумно публично обяснение за бойкота му, негласуващият българин ще става още по-неотстъпчив. Все повече ще се затваря в себе си, ще отхвърля с отвращение всяка покана за разговор. Ще трябва да управляват глухонеми.

Какви му се виждат – на това неотстъпчиво мнозинство – политиканите ни? Като крадливци? Това е сигурно, но няма смисъл повече да се чопли тази тема, всичко е ясно и дори се приема за нормално.

Какво е отношението обаче на „глухонемите“ към некадърниците, към случайниците, към ония, които развяват нахално неукостта си – успяват ли бързо да ги различат и да ги натирят навреме?

Панаирът, който устроиха кирчовци, ни подсказва недвусмислено, че хората все още трудно се ориентират в истинската същност на подобна сбирщина.

Въпреки това, бойкотът на негласувалите на последните избори в някаква степен се дължи на отвращението тъкмо от тези нахалници. Трябваше да разберем, че не Харвард, който бе използван като плашило, ами и Господ не може да промени нечия неандерталска същност. Откъдето и да изпълзи, дивакът си остава дивак.

Имат ли обаче негласувалите все още някаква мярка за нормалността в политиката и властта? Каква е тя, какво е оцеляло след дългогодишната свирепа разправа с нея? Ще е цяло чудо, ако нещичко се е съхранило по някакъв начин.

Българинът го обиждат непрекъснато и по всевъзможни начини. Никоя власт не си направи труда да го предпази поне от тази беда.

Прясна случка от деня на изборите – дребна история, обаче от онези, от които най-много горчи.

По телевизията някакъв белгиец, български зет, обяснява, че до преди десетина години смятал България за ориенталска държава; говори криво-ляво български, любимата му българска дума е палачинка, на неговия език тя не била толкова сочна; и тъкмо палачинката изглежда го подсеща, че сме имали идентичност, по-ясно различима от белгийската.

Сервират го този на екрана и какво очакват – да си хвърляме капите до небето, понеже някакъв „европеец“ харесал думата палачинка? Идиотска история. Обикновено пренебрегваме такива неща, вместо да се замислим и да проумеем, какво ни е отредено – а то не е никак обнадеждаващо.

Един ден все някак ще втасаме за Шенген/сухопътният, но другият Шенген – този на общото Духовно пространство – едва ли ще се случи.

Ще ни броят през палачинките, грънците, фолклорните мурафети и толкова. Хвърляйте капите.

В началото на 2003 година разговарях – с телевизионен мост от Гуда, Холандия – с един невтасал европеид, холандец, наричаше се Емил Рателбанд. Беше изръсил доста дивотии за България, включително и пред „Вашингтон пост“. Хубава забава се получи, дори писаха, че съм се държал като лисицата с гарвана от баснята на Лафонтен – пързалях горкият холандец, който се готвеше да става политик, иначе си беше все още хлебар. Питах го за впечатленията му от „нашата“ столица Букурещ, той пък се зарадвал на тролеите ни, понеже си мислел, че само в неговия роден град има; с една дума – разходих го из собственото му невежество.

Сетих се за въпросния холандски хлевоустник, понеже като него се държат европейските първенци с нашите властници – имат ги за лакоми и глуповати гарванчета.

Нашите послушници трябва да се опитат да разменят ролите, време е да се държат като Лисицата – поне в някаква степен.

В изборната нощ, а и през цялата кампания, не стана ясно някой говореше ли изобщо на Народа?

За щастие, отдавна не смеят да говорят от негово име. Народа пак го бяха натирили в ъгъла – но не е ясно, кой ще издържи, докато той кандиса и се предаде окончателно.

Въпрос, дочут от екрана: „Пред какво е изправена България след тези избори?“

Практически несъстоялите се избори далеч не са най-важното нещо. България е изправена пред други беди, някои от тях опустошителни.

Какви – няма да получите отговора от политиците ни.

Повечето от тях изобщо няма да успеят да коментират призива „Повече България!“, те дори няма да проумеят смисъла му.

Победителят в изборите пита: Повече България – възможно ли е вече това? Особено, когато инстинкта ни за оцеляване очевидно е ампутиран.

Кеворк Кеворкян

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОМЕНТАР

Тръмп е осъден, че е платил на жена да си трае за отношенията им. Това е пародия, а не правосъдие





Тръмп – виновен по всички обвинения в Ню Йорк. Присъдата ще бъде прочетена на 11 юли – непосредствено преди конвента на републиканците. С това става първият президент в историята на САЩ, който бива осъден за престъпление.

Престъплението…платил на жена да си трае за отношенията им. Присъдата…по средата на предизборна кампания, в която убедително води.

Това в родните умнокрасиви, ще въздигнат като ултимативен пример за работеща правосъдна система. Нищо общо с изборите, разбира се. На фона на 46 президенти, включително хора като Хардинг, Джонсън, Труман, Никсън, Клинтън, Буш, Обама… Хора, замесени в корупция, контрабанда, военни престъпления, нелегални подслушвания и какво ли не. На фона на всичко това,

ПЪРВИЯТ осъден президент е за…плащане на жена.

Колосалното престъпление, пред което Гуантанамо и Уотъргейт просто бледнеят.

А Байдън и синът му, замесени в директни схеми за милиони, са чисти като сълза. Лаптопът на Хънтър се изпари по-бързо и от никарагуански кокаин, внесен от ЦРУ.

Разбира се, всичко това е плод на чисто съвпадение и добре работеща съдебна система. Нищо политическо няма, това ви е развита демокрация, все пак, а не някоя си автократична олигархия в Азия, където се отстранява водещият кандидат. Move along…

………………………….

А ако искате сериозният ми коментар, той е доста по-кратък: опитват се да сменят Тръмп с кухата, конюнктурна, неразличима от демократите кукла на конци Ники Хейли. И ще нанесат непоправими щети на доверието в американската демокрация, както вътре в страната, така и по света, за да го направят.

Случва се свинщина, която съм убеден ще бъде приветствана бурно тъкмо от най-големите радетели за уж „честни избори“ и „деполитизирано правосъдие“ у нас – великите лицемери на българската политика, умнокрасивите. Днес цял ден ще им четете гнусното лицемерие на показ, можете да бъдете сигурни от сега. И нека то ви покаже същността на тези хора – зад непрестанното мрънкане за „независима съдебна система“ се крие искреното им желание самите те да я ползват така, както демократичните им покровители го правят отвъд океана. Случили се да си довършат „реформите“ и инсталират кадрите ще правят точно това, което се случва в момента с водещият кандидат-президент в САЩ. Ако не ми вярвате – просто им гледайте днес реакцията на тази новина.

Автор: Кристиян Шкварек

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОМЕНТАР

Читатели за изборите: Браво на Франция! Ние сме единствените чутури, които спинкат сладко в Европа





Националният сбор печели евроизборите във Франция, далеч зад него е партията на Макрон. Еманюел Макрон обяви разпускането на Националното събрание след поражението си на евроизборите. „За съжаление българинът не се интересува от политиката, макар тя да се интересува от него! Той предпочита да си хапва салатката и да си пие ракийката“; „Няма никакво значение какво се сглобява в България. Важното е, че десните печелят в повечето държави от ЕС. България не се управлява от София. Управлява се от Брюксел“; „Единствените чутури, които останаха да спинкат сладко в Европа са пак населението на Територията“: безкомпромисният народен анализ в рубриката ни „Вашите гласове“. Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Бай Иван

За съжаление българинът не се интересува от политиката, макар тя да се интересува от него! Той предпочита да си хапва салатката и да си пие ракийката и не си мърда задника да отиде до урните да гласува, а някой друг да му свърши работата! За съжаление българина ще си изгуби не само салатката и ракийката, но и рахатлъка, а може и главата, защото тези дето спечелиха изборите са готови на всичко, само те да са добре и да си съхранят париците и имотите в чужбина! А после другите ни са виновни, ние никога!

Кои гласуваха?

Тези от „корпоративния вот“. Феодално зависимите. „Купените“ (има и такива). Твърдите ядра на партиите. Тези, на които не им е все едно какво се случва на територията. Негласувалите си казаха: „Всички са маскари“. А войната тепърва ще се разраства. Както казваше баба: „Заиграе ли мечката у комшиите, ще дойде и у нас“. И Друго казваше баба: „Д@пе да ви е яко“. Кой разбрал, разбрал.

Помислете

Хората масово не гласуват. Масово плюят всички партии. ППДБ специално е оплюта във всяка реклама в социалните мрежи, че чак трият коментари от неудобство. Накрая ви сервират, че много народ гласува за ППДБ и mafiqta. Толкова записи, толкова ясни неща, толкова ясно поведение на 3/4 от българите. Нещо не ви ли светва?

Не мога да повярвам

Колко много хора са гласували за тези измамници. Само защото изглеждат образовани. В измамите. Лексиката която ги избира е, че са алтернатива на Борисов. Някой да вярва, че тези хора са алтернатива? Ала бала, с Президента имаше ли?

Наблюдател

Няма никакво значение какво се сглобява в България. Важното е, че десните печелят в повечето държави от ЕС. България не се управлява от София. Управлява се от Брюксел.

vale

„Еманюел Макрон обяви разпускането на Националното събрание след поражението си на евроизборите“,причината разбира се, е друга!?Американците или Руснаците?!

Ghost

..дори да го подозирам в опит за ограничаване на щетите. Просто така е правилно, като си играеш на демокрация. Инак идва Робеспиер.

Това не е всичко !

Всъщност „крайно десните“ във Франция печелят общо 37 % защото бариерата премина партията на Ерик Земур/Марион Марешал „Реконкет“, още по-опозиционна на статуквото ! Ако броим е не преминалите бариерата „Патриоти“ на Филипо , UPR на Аселино… излиза че почти половината французи са „крайно десни“ ! Дали не е време този глобалистки пейоратив да бъде наритан от новоговора на журналягите ?

HEXAGONE

Днес французите измиха срама от недоразумението Макрон. Мощен наказателен вот – Освен Льо Пен и Бардела, отлично представяне на „Реконкет“ на Марешал и Земур, въпреки че мас медиите ги оплюваха, все пак не посмяха да им фалшифицират резултатите дотолкова, че да ги свалят под бариерата ! Така че „крайно десните“ /АУУУУ – колко страшно ! Брррррр ! Ах колко „крайни“ са тези десни – ха ха ха !/ общо взимат над 1/3 от местата предвидени за Франция в Европейския Парламент /Земур-Марешала за момента са с 5,6 % , а не с 5,1 % и са пред еколозите/ . 15-те % за макронистите са пълен смях, изсмукани от пръстите ! След като дори цензурата признава че 87 % от французите не одобряват /всъщност презират !/ недоразумението-президент , откъде са се взели цели 15 % да гласуват за него ? От френската „ала-бала“ очевидно… Браво на Франция !

Хаха

Това са истински избори. А не като при нас, нагласен вот.

Аз не разбирам

веселието на урсула.

БГ чугун

Единствените чутури, които останаха да спинкат сладко в Европа са пак населението на Територията.

Това детрониране

Трябваше да се случи и при нас, но тук народът е заспал.

Оле Отвори Очички

ВСЕКИ, който защитава интереса на Православието и на Родината се обявява за агент на руснаците. Това е показателно за да се ориентираме откъде идва опасността за нас в момента. От враговете на руснаците и православието. Елементарно Уотсън.

Тошко

НАЛАГАТ ни, че животът не струва нищо.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 7 дни

Идат шокиращи цени на тока

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Колко похарчиха за медийна реклама партиите дотук?

Малката телевизия „Евроком“ най-предпочитана за предизборната кампания Десетина дни преди изборите 2 в1 на 9 юни партиите и коалициите, които...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Костадинов насмете мързеливия кмет на Добрич, град запуснат, потънал в кал и мърсотия

Бесен скандал с Костадинов, пристигна полиция Политикът насмете кмета на Добрич Председателят на партия „Възраждане” Костадин Костадинов и водачът на...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Народът не издържа, започнаха да стрелят по билбордове на ПП-ДБ

На единия от тях са установени 6 дупки от стрелба Няколко билборда в София, които се използват за политическа агитация...

БЪЛГАРИЯпреди 3 седмици

8 милиарда и 628 милиона лева ни струва корумпирана, много лошо работеща, чиновническата армия

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 12 часа

Грозните и тъпи останаха извън борда

Атанас Славов, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ остават извън 50-ото Народно събрание Знакови лица на ПП-ДБ...

ПОЛИТИКАпреди 16 часа

Петър Волгин – шампион по преференции от евроизборите със 71 224 лични гласа

Вторият в листата на „Възраждане“ за Европейския парламент – водещият от БНР Петър Волгин, е шампион по преференции от вота...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Politico нареди Ицо Хазарта в групата на „откачените и ИДИОТИТЕ“ в ЕП

В новоизбрания Европейски парламент може да бъде спокойно формирана политическа група „Откачените“, пише „Политико“. Изданието е подбрало 23-ма евродепутати от...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Нетаняху се скара с Блинкен

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ,...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Корумпираната Нинова пак „подаде оставка“

Тя обаче не се отказва от депутатското място в новия парламент. Ще се бори за нов мандат като председател на...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 14 часа

Николай Марков прокле bTV и ѝ се закани люто!

Лидерът на партия „Величие“ т.н полковник Николай Марков прокле частната национална телевизия bTV в профила си във Фейсбук. Той се...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ

Валерий Бут: Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ В Съединените щати...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Президентът на Полша: Трябва да бъдат убити, колкото се може повече руснаци!

Полският президент Анджей Дуда, в отговор на предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на военните действия в зоната...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Тресящият се от Паркинсон старец реди експертен кабинет заедно с Габриел?

Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Скандал в ефир: Марков закова простата Цветанка Ризова за любовника и!

Скандал в ефир: Лидерът на „Величие“ жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 дни

Борисов§Мафия газ пикаят от победата на Николай Марков, насъскаха всички помияри и мисирки срещу него

Николай Марков от изненадата “Величие” с първи коментар: Процентите ни са 17. Искаме си нашето Той се видя в новия...

СВЯТпреди 5 дни

Щатите се обидиха на Виетнам заради посещението на Путин

След знаково посещение в КНДР, Владимир Путин пристигна във Виетнам. Само месец след като встъпи в длъжност като руски президент,...

СВЯТпреди 5 дни

Защо посещението на Путин в КНДР предизвика истерия на Запад

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун се обсъжда широко на Запад. Местните медии изразяват безпокойство от сближаването между Москва...

СВЯТпреди 6 дни

След съдебно решение: Водата в София поскъпва с над 22%

След съдебно решение, с което се увеличава нормата на възвращаемост на капитала на „Софийска вода“ – днес, на заседание на...

СВЯТпреди 7 дни

Китай: Г-7 са 10% от населението на света и нямат право да говорят от името на международната общност

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени