Свържете се с нас

КОМЕНТАР

Борисов бълва лъжи, манипулации и дори откровенни обиди към младите хора на България





Как оставихме България в потните лапи на такъв примат? Този криминален тип ме отвращава (Вижте как синът на Станко Тодоров разкости Бойко)

Писателят Калин Тодоров буквално разкости с думи премиера от СИК Бойко Борисов, видя репортер. Синът на министър-председателя от времето на комунизма Станко Тодоров определи Борисов като „патологичен лъжец”, „Климинален тип” и „примат”.

Повод за гнева на Калин Тодоров стана видеото, което Бойко пусна от дома си, докато е под карантина. Клипът бълва лъжи, манипулации и дори откровенни обиди към младите хора на България.

Ето какво написа Калин Тодоров:

КАК МОЖАХМЕ? Станах с намерението да коментирам заседанието на правителството онлайн и импровизираната реч на премиера. И разбрах, че не мога. Изпитвам вече непреодолимо отвращение към този криминален тип.

Изобщо не мога да понасям просташката му самоувереност, злобната му отмъстителност, каруцарския му речник, обидната му некомпетентност, патологичния му нарцисизъм, интригантската му природа, лъжливата му същност.

Как можахме да си оставим държавата в потните лапи на подобен примат?

Припомняме, че преди ден Бойко Борисов пусна видео, докато е под изолация. Вътре Баце си изпуска нервите и призна пред цяла България:

„Понеже с цялото си уважение към младите и хората, които със сигурност не ни харесват, ние не харесваме тях, иначе щяхме да сме една партия”.

„Едно време имаше БКП и един Отечествен фронт. Толкоз. Сега много партии, защото хората са по-умни, по-интелигентни, могат да намират това, което им е най-интересно, или което да ги представлява. Затова са повече партиите. Едни харесват нас, други харесват други. И накрая демокрацията казва как се прави правителство”, добави още Борисов, без и дума да спомене за изборните измами, благодарение на които вече 11 години хунтата източва ресурсите на държавата.

ВИЗИТКА:

Калин Тодоров е син на бившия премиер Станко Тодоров и това му дава уникалната възможност да бъде пряк свидетел на начина, по който се управлява България през комунизма.

Пише книгата „Зад кулисите на соца“, в която казва своята истина за някои от най-драматичните събития, белязали историята на страната ни.







КОМЕНТАР

Лицемерието на Вашингтон, убийство на руски деца е разрешено





  • Даже и негрите в Щатите са заблудени, че руснаците са идиоти и ходят с танкове и мечки по улиците
  • Обаждането на Остин до Белоусов е гнило оправдание за нападението на плажа на Севастоп
  • Малек Дудаков: САЩ искат да кажат на Москва, че ВСУ сами са стреляли по Крим

Преди дни по инициатива на Вашингтон се проведе първият разговор между ръководителя на руското министерство на отбраната Андрей Белоусов и американския му колега Лойд Остин.

Този разговор се проведе на фона на ужасяващите новини от последно време.

Какво означава това вечерно обаждане от Остин до Белоусов? Има ли връзка между това искане на американската страна и атаката и масовите убийства на мирни жители на плажа в

Севастопол? Или може би Белият дом е започнал да осъзнава, че ще има последствия – и ако те не могат да бъдат избегнати, то Съединените щати все още искат да разберат какво да очакват?

На тези и други въпроси отговори политологът – американист Малек Дудаков в разговор с кореспондента на Правда.Ру .

Малек, обаждането на Остин до Белоусов може да е извинение за удара на ВСУ по плажа на Севастопол и масовото убийство на мирни граждани!

Севастопол? Или тук няма връзка?

„Мисля, че най-вероятно има истинска връзка, разбира се, мисля, че е имало и общата мотивация от американска страна по някакъв начин да общуват с новоназначения руски министър на отбраната, поне за да си „сверят часовниците“. Не се обаждаха отначало, но се обадиха веднага след тази ужасна атака с касетъчни боеприпаси на плажа в Крим и това най-вероятно наистина показва, че

американците се опитват с лъжи да се оправдаят, да свалят отговорността си, да прехвърлят тази отговорност само на техните подчинени неонацистите. САЩ нагло лъжат, че може би бандеровците наистина са стреляли с тяхно оръжие, но не по тяхна заповед, не с тяхното насочване.

Разбира се, не е нужно да вярваме на тези американски безочливи лъжи. Но е очевидно, че те се опитват

да минимизират рисковете от ескалация на конфликта за себе си. Мисля, че по принцип в момента, като цяло, те се задоволяват с този конфликт с Русия, воден с чужди ръце – ръцете на украинците.

Наистина, мисля, че те се страхуват, че ако това надхвърли Украйнските мащаби, американските бази в Европа ще бъдат унищожени. Има много начини, по които могат да бъдат нанесени щети на американците, да не говорим за неотдавнашния коментар на руския президент относно възможността да изпратим нашите оръжия на други, много различни сили в света: от хусите до всеки друг, който сега е в директен конфликт /война/ или с американците, или с проамерикански подставени лица.

Така че, разбира се, американците разбират, че рисковете за тях са големи и все още се опитват по някакъв начин да прехвърлят отговорността изцяло върху украинците.

Въпреки това ще направя отново уточнението, не е нужно да вярваме в това.

Досие

Андрей Ремович Белоусов, който беше първи вицепремиер на правителството на РФ, стана министър на отбраната на 14 май 2024 г. Преди това е заемал длъжността помощник на президента на Руската федерация по икономическите въпроси (от 24 юни 2013 г.).

Също така е бил министър на икономическото развитие на Руската федерация (от 21 май 2012 г. до 24 юни 2013 г.), както и заместник-министър на икономическото развитие на Руската федерация (от 8 февруари 2006 г. до 17 юни 2008 г.).

Лойд Джеймс Остин III е роден в Мобайл, Алабама. Завършва Военната академия на САЩ. Той получава магистърска степен по образование от Auburn University и магистърска степен по бизнес администрация от Webster University.

През 2013-2016г е бил началник на Централното командване на САЩ. На 7 декември 2020 г. беше обявено назначаването му на поста министър на отбраната на САЩ в кабинета на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън. На 22 януари 2021 г. той беше утвърден от Сената на САЩ на този пост.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОМЕНТАР

По увисналите физиономии на „силните“ на деня, ще се ориентирате. Днес е вторият Трети март за България!





Известният историк проф. Дарина Григорова сравни изборът на за новия български патриарх в лицето на видинския митрополит дядо Даниил, като втория Трети март за България и БПЦ.

„Днес е вторият Трети март, без преувеличение. Исторически ден за България, за нашата Българска Православна Църква и за Православието“, пише Григорова.

Тя дава пояснение за сравнението си, че Бог не е в силата, а в правдата и то не в „силата“ на атлантиците:

„Защото Бог не е в силата, а в правдата. Не в „силата“ на силните на атлантическия ден, а в правдата на Православието, на канона, на гонените ни братя от УПЦ, защитавано смело от малцината български митрополити – дядо Даниил и дядо Гавриил. Негово Светейшество патриарх Даниил – достоен!!!“

Проф. Григорова намеква, че „силните“ на деня не са особено щастливи от избора за български патриарх и това може да бъде видяно в израженията на физиономиите им:

И по увисналите физиономии на „силните“ на деня, ще се ориентирате. Вторият Трети март и Вторият Български Великден! Слава Богу!

проф. Дарина Григорова

 

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

КОМЕНТАР

И Господ не може да ни избави от политическите неандерталци





  • ОТРОВА
  • Победителят на изборите е ясен, но не говорят за него.

Дори и само заради това, извън всичко друго, следващият път победата му ще бъде ще по-категорична.

Разгромната победа е на негласувалите. Българите не гласуват. Но защо? Вече дори не се търси отговора на този въпрос – защото той е пределно унизителен.

Отдавна мина времето на инфантилните обяснения, с които също порядъчно обиждаха негласувалите – като това, например, че са отишли да берат гъби. Е, да, но дори някои гъби да са опасно неразличими от отровните, пак са за предпочитане пред това да те тровят ден след ден, капка по капка, с една все по-невнятна/налудна политика.

Докато не получи разумно публично обяснение за бойкота му, негласуващият българин ще става още по-неотстъпчив. Все повече ще се затваря в себе си, ще отхвърля с отвращение всяка покана за разговор. Ще трябва да управляват глухонеми.

Какви му се виждат – на това неотстъпчиво мнозинство – политиканите ни? Като крадливци? Това е сигурно, но няма смисъл повече да се чопли тази тема, всичко е ясно и дори се приема за нормално.

Какво е отношението обаче на „глухонемите“ към некадърниците, към случайниците, към ония, които развяват нахално неукостта си – успяват ли бързо да ги различат и да ги натирят навреме?

Панаирът, който устроиха кирчовци, ни подсказва недвусмислено, че хората все още трудно се ориентират в истинската същност на подобна сбирщина.

Въпреки това, бойкотът на негласувалите на последните избори в някаква степен се дължи на отвращението тъкмо от тези нахалници. Трябваше да разберем, че не Харвард, който бе използван като плашило, ами и Господ не може да промени нечия неандерталска същност. Откъдето и да изпълзи, дивакът си остава дивак.

Имат ли обаче негласувалите все още някаква мярка за нормалността в политиката и властта? Каква е тя, какво е оцеляло след дългогодишната свирепа разправа с нея? Ще е цяло чудо, ако нещичко се е съхранило по някакъв начин.

Българинът го обиждат непрекъснато и по всевъзможни начини. Никоя власт не си направи труда да го предпази поне от тази беда.

Прясна случка от деня на изборите – дребна история, обаче от онези, от които най-много горчи.

По телевизията някакъв белгиец, български зет, обяснява, че до преди десетина години смятал България за ориенталска държава; говори криво-ляво български, любимата му българска дума е палачинка, на неговия език тя не била толкова сочна; и тъкмо палачинката изглежда го подсеща, че сме имали идентичност, по-ясно различима от белгийската.

Сервират го този на екрана и какво очакват – да си хвърляме капите до небето, понеже някакъв „европеец“ харесал думата палачинка? Идиотска история. Обикновено пренебрегваме такива неща, вместо да се замислим и да проумеем, какво ни е отредено – а то не е никак обнадеждаващо.

Един ден все някак ще втасаме за Шенген/сухопътният, но другият Шенген – този на общото Духовно пространство – едва ли ще се случи.

Ще ни броят през палачинките, грънците, фолклорните мурафети и толкова. Хвърляйте капите.

В началото на 2003 година разговарях – с телевизионен мост от Гуда, Холандия – с един невтасал европеид, холандец, наричаше се Емил Рателбанд. Беше изръсил доста дивотии за България, включително и пред „Вашингтон пост“. Хубава забава се получи, дори писаха, че съм се държал като лисицата с гарвана от баснята на Лафонтен – пързалях горкият холандец, който се готвеше да става политик, иначе си беше все още хлебар. Питах го за впечатленията му от „нашата“ столица Букурещ, той пък се зарадвал на тролеите ни, понеже си мислел, че само в неговия роден град има; с една дума – разходих го из собственото му невежество.

Сетих се за въпросния холандски хлевоустник, понеже като него се държат европейските първенци с нашите властници – имат ги за лакоми и глуповати гарванчета.

Нашите послушници трябва да се опитат да разменят ролите, време е да се държат като Лисицата – поне в някаква степен.

В изборната нощ, а и през цялата кампания, не стана ясно някой говореше ли изобщо на Народа?

За щастие, отдавна не смеят да говорят от негово име. Народа пак го бяха натирили в ъгъла – но не е ясно, кой ще издържи, докато той кандиса и се предаде окончателно.

Въпрос, дочут от екрана: „Пред какво е изправена България след тези избори?“

Практически несъстоялите се избори далеч не са най-важното нещо. България е изправена пред други беди, някои от тях опустошителни.

Какви – няма да получите отговора от политиците ни.

Повечето от тях изобщо няма да успеят да коментират призива „Повече България!“, те дори няма да проумеят смисъла му.

Победителят в изборите пита: Повече България – възможно ли е вече това? Особено, когато инстинкта ни за оцеляване очевидно е ампутиран.

Кеворк Кеворкян

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 13 часа

С избора на Даниил за патриарх върнаха надеждата и вярата в Бога на унижения ни и изстрадал народ

Нешка Робева написа емоционален пост във Фейсбук за избора на видинския митрополит Даниил за български патриарх: „Достоен, достоен, достоен! Народът...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Обявиха бедствено положение в Кюстендилско

Бедствено положение се обявява в общините Рила, Кочериново и Бобошево, считано от 10:00 ч. на 1 юли 2024 г. според...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител

Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител Валентин Златев вече не е...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

НСО се превърнаха в прислужници, обслужващи мижитурки и техните семейства

НСО се превърна в частна охранителна фирма, обслужваща силните на деня и техните семейства Кой кого заплашва и дали въобще...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Кметицата обяви 28-годишния си заместник за виновен за всички кражби по „Графа“…

Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев заради ремонта на „Граф Игнатиев“. Вчера зам.-кметът по транспорта сам...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 9 часа

Аталай потвърди за войната Пеевски – Доган

Почетният председател е поискал императивно от ДПС да гласува днес срещу правителството на ГЕРБ-СДС Има война в ДПС между Ахмед...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Напрежението край Байдън ескалира. Донори на партията му искат отстраняване и против волята му

Спонсорите на Демократическата партия обсъждат възможността американският лидер Джо Байдън да бъде премахнат от списъка с кандидат-президенти дори против волята...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Тотален крах за Макрон. Той е зашеметен, Льо Пен триумфира. Франция е друга! Убийствена активност на вота!

Първият тур на ключовите парламентарни избори печели крайната десница във Франция, а центристките сили на президента Еманюел Макрон останаха ЧАК...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Терор в партията: Мутрата Пеевски бие, заплашва и уволнява депутати и хора от ДПС

Пеевски бие, заплашва и уволнява депутати и хора от ДПС за да си разчисти път, но е горд с мутернските...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Скандалът се разгаря! Предсрочни избори, арест и SMS-и: Васил Терзиев и Калин Стоянов в челен сблъсък

Васил Терзиев: Имам усещане за нови кметски избори в София. Има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 2 дни

Пиарката на Бойко, Севделина Арнаудова в сделка смърдяща на корупция от километри

Измама за €30 млн. с избора на строител на газовата връзка със Сърбия, каква е ролята на мъжа на пиарката...

СКАНДАЛпреди 3 дни

Най-скъпият път в света е на Борисов – в България!

1 МИЛИАРД И 300 МИЛИОНА ЗА 28 КИЛОМЕТРА Освен по показатели от Коранаепидемията България се изкачи не само на почетната...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Деиндустриализация на Европа върви с неумолими темпове

Европейската промишленост ще я погребват вдругиден Историческият процес на деиндустриализация на Европа върви със своите бавни, но неумолими темпове, но...

СКАНДАЛпреди 5 дни

ЦРУ докладвало на наглия Борисов, че Путин искал да го гърми

Нарцисаа Борисов за снайперистите около дома му: Има сигнал от чужда служба, сигурно е Путин Мутрата Борисов заяви, че домът...

СКАНДАЛпреди 6 дни

Рая Назарян живее в райска къща на покрива!

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021...

СВЯТ

СВЯТпреди 17 часа

Орбан поиска Украйна да върне правата на унгарското малцинство

Унгарският премиер Виктор Орбан призова Киев да работи за „бързо прекратяване на огъня“ в Украйна, което може да проправи пътя...

СВЯТпреди 18 часа

Едноклетъчни мозъци ръководят западните правителства

Дейвид Голдман: Международен ред, основан на глупостта. За първи път всички правителства на Запада са на ръба Първо Байдън, после...

СВЯТпреди 2 дни

Лавина от жалби срещу Клаус Шваб за дискриминация и тормоз

Председателят на Световния икономически форум (СИФ) в Давос, икономистът Клаус Швабс, беше обвинен в тормоз и дискриминация. Това съобщава Wall...

СВЯТпреди 3 дни

Най-лошото представяне в историята: дебатът с Тръмп се превърна в кошмар за Байдън, възможно е преждевременно оттегляне

NBC News нарича дебата между Тръмп и Байдън най-лошия в историята Проведе се предизборният дебат в САЩ между Джо Байдън...

СВЯТпреди 1 седмица

КАСАПНИЦА! Американците удариха Севастопол с 5 ракети ATACMS. Жертви и стотици ранени, включително деца

Американци съвместно с терористи от Киев обстреляха Севастопол с пет американски ракети ATACMS следобед в неделя, 23 юни. Отломките на...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени