Connect with us

КОМЕНТАР

Лицемерието на Вашингтон, убийство на руски деца е разрешено

  • Даже и негрите в Щатите са заблудени, че руснаците са идиоти и ходят с танкове и мечки по улиците
  • Обаждането на Остин до Белоусов е гнило оправдание за нападението на плажа на Севастоп
  • Малек Дудаков: САЩ искат да кажат на Москва, че ВСУ сами са стреляли по Крим

Преди дни по инициатива на Вашингтон се проведе първият разговор между ръководителя на руското министерство на отбраната Андрей Белоусов и американския му колега Лойд Остин.

Този разговор се проведе на фона на ужасяващите новини от последно време.

Какво означава това вечерно обаждане от Остин до Белоусов? Има ли връзка между това искане на американската страна и атаката и масовите убийства на мирни жители на плажа в

Севастопол? Или може би Белият дом е започнал да осъзнава, че ще има последствия – и ако те не могат да бъдат избегнати, то Съединените щати все още искат да разберат какво да очакват?

На тези и други въпроси отговори политологът – американист Малек Дудаков в разговор с кореспондента на Правда.Ру .

Малек, обаждането на Остин до Белоусов може да е извинение за удара на ВСУ по плажа на Севастопол и масовото убийство на мирни граждани!

Севастопол? Или тук няма връзка?

„Мисля, че най-вероятно има истинска връзка, разбира се, мисля, че е имало и общата мотивация от американска страна по някакъв начин да общуват с новоназначения руски министър на отбраната, поне за да си „сверят часовниците“. Не се обаждаха отначало, но се обадиха веднага след тази ужасна атака с касетъчни боеприпаси на плажа в Крим и това най-вероятно наистина показва, че

американците се опитват с лъжи да се оправдаят, да свалят отговорността си, да прехвърлят тази отговорност само на техните подчинени неонацистите. САЩ нагло лъжат, че може би бандеровците наистина са стреляли с тяхно оръжие, но не по тяхна заповед, не с тяхното насочване.

Разбира се, не е нужно да вярваме на тези американски безочливи лъжи. Но е очевидно, че те се опитват

да минимизират рисковете от ескалация на конфликта за себе си. Мисля, че по принцип в момента, като цяло, те се задоволяват с този конфликт с Русия, воден с чужди ръце – ръцете на украинците.

Наистина, мисля, че те се страхуват, че ако това надхвърли Украйнските мащаби, американските бази в Европа ще бъдат унищожени. Има много начини, по които могат да бъдат нанесени щети на американците, да не говорим за неотдавнашния коментар на руския президент относно възможността да изпратим нашите оръжия на други, много различни сили в света: от хусите до всеки друг, който сега е в директен конфликт /война/ или с американците, или с проамерикански подставени лица.

Така че, разбира се, американците разбират, че рисковете за тях са големи и все още се опитват по някакъв начин да прехвърлят отговорността изцяло върху украинците.

Въпреки това ще направя отново уточнението, не е нужно да вярваме в това.

Досие

Андрей Ремович Белоусов, който беше първи вицепремиер на правителството на РФ, стана министър на отбраната на 14 май 2024 г. Преди това е заемал длъжността помощник на президента на Руската федерация по икономическите въпроси (от 24 юни 2013 г.).

Също така е бил министър на икономическото развитие на Руската федерация (от 21 май 2012 г. до 24 юни 2013 г.), както и заместник-министър на икономическото развитие на Руската федерация (от 8 февруари 2006 г. до 17 юни 2008 г.).

Лойд Джеймс Остин III е роден в Мобайл, Алабама. Завършва Военната академия на САЩ. Той получава магистърска степен по образование от Auburn University и магистърска степен по бизнес администрация от Webster University.

През 2013-2016г е бил началник на Централното командване на САЩ. На 7 декември 2020 г. беше обявено назначаването му на поста министър на отбраната на САЩ в кабинета на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън. На 22 януари 2021 г. той беше утвърден от Сената на САЩ на този пост.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

КОМЕНТАР

Прегръдката, която предизвика взрив в социалните мрежи

Близостта на Делян Пеевски и Тошко Йорданов в парламента възпламени киберфолка

Късно снощи 50-ото Народно събрание приключи своя живот с невиждан хаос, след като депутати от “Възраждане”, БСП и ИТН блокираха работата му, завардвайки парламентарната трибуна. Целта им беше да не се приеме енергиен план за закриване на въглищната енергетика, за който България би получила 3 милиарда евро от ЕС.

Една прегръдка измести фокуса на общественото внимание – прегръдката, с която Делян Пеевски удостои председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Ситуацията бе колкото абсурдна, толкова и комична и предизвика взрив от коментари в социалните мрежи, народното творчество се разгърна мощно и се появиха чудесни хумористични попадения.

Ето и част от коментарите, придружаващи фамозния кадър:

“След толкова приказки за мазни кафета и скутове… Тошко попадна в прегръдките на Пеевски и занемя…”

“Кой сега пие мазно турско кафе?”

“Канят ме, мамо, на тежка сватба”

“Колко е весело там”

“В “Новото начало” няма нищо ново. Символът на мафиотската държава прегръща дружески символът на саботирането Парламентът като институция, бламирали няколко правителства и главен шут на България. Резултатът – загубени €2 млрд и унищожаване на парите за бъдещето на мините”

“Га сервитьорките са спрели да носят пиене, музиката е спряла, ама ти не искаш да си тръгнеш от дискотеката…”

“Жокера в ролята на тошко африкански с последна магария за изпроводяк”.

“Ела, че ми трябваш”.

Не липсват и мемета по темата.

Обект на най-много присмех и подигравки е Тошко Йорданов, който допусна почти интимната близост с Пеевски. Показани бяха и кадри как малко по-рано той се присламчва към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Циркът, който разиграха депутатите, опитващи да провалят последното заседание, също не остана извън вниманието. Най-често споделяни са кадрите от началото, когато Станислав Балабанов (ИТН) “превзема” със сила трибуната.

По повода Теодор Ушев написа: “Гледах изцепките вчера в парламента на стадото от нацисткия спектър. Първоначално помислих, че наблюдавам трейлъра на новия “Планетата на маймуните”. После видях, че някаква нова порода е превзела Народното ни Събрание, не са симпатичните орангутани и шимпанзета от филма.”

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

КОМЕНТАР

Урсулите на ЕС са толкова големи клоуни, че вече е плашещо. Паразити управляват този съюз

Анастасия Гешева: Урсулите на ЕС са толкова големи клоуни, че вече е плашещо. Паразити управляват този съюз

Анастасия Гешева коментира в своя канал в Телеграм горещите теми от последните часове. Тя е категорична, че в момента сме свидетели на „своеобразна каша“ в международните отношения. По думите ѝ Владимир Зеленски, който се кани да ходи през следващите часове във Вашингтон ще моли за пари и за правото да атакува Русия с далекобойни ракети. През това време, никой не отдава значение на реалните жертви дадени от украинските войници. Те са се превърнали просто в статистика, изразена в числа и нищо повече.

Гешева дава оценка и на ръководството на Европейския съюз и това на всички държави-членки на Съюза. Според нея то е съставено от „паразити“. В още един кратък коментар тя обръща внивание, че очакванията след киберудара по Ливан, че Хизбула ще бъде парализирана са били неоснователни на фона на днешната атака по Израел в ранните часове. Публикуваме коментарите на Анастасия Гешева без съкращения:

В международните отношение настъпи своеобразна каша. Днес или утре Зеленски ще отиде до САЩ, където ще бъде и Главчев впрочем, ще се моли за пари и за разрешение да стреля по Русия. Хареса му да се прави, че се бие с Русия, още малко да бъде герой. Никой не се интересува от цифрите загинали украинци по принцип и сега след така нареченото нахлуване в Курската руска област.

Никой не се интересува и от броя загинали палестинци и ливанци. Притеснителна е безсъзнателната реакция на човечеството, което гледа военни действия по телевизорите и ги възприема като филми, не като реалност.

От друга страна е ясно, че всяко силно противодействие на Запада ще доведе бързо до световна война с необратими последици.

Качих тук изказването на Мария Захарова по разните там планове за мир на Зеленски. Ключовите точки са, че той е нелегитимен, властта в Украйна е нелегитимна и със статут на терористична организация за Русия. Че условията на Русия по казуса Украйна не са променени от поставените от Путин преди 3 месеца. Все още не се разминала опасността САЩ и Англия да разрешат удари по Русия.

***
Всички, които участват в удари по Русия ще бъдат съдени в бъдеще на съд. Урсулите на ЕС са толкова големи клоуни, че вече е плашещо.

Урсула отиде в Киев и отвори голямата торба с лъжите – как ще дава Европа 65 милиарда на Украйна, как ще я приемат в съюза. Откъде ще вземат тези пари? Печатница ли ще отворят? Паразити управляват този съюз и всичките държави членки без никакво изключение. Гледайте какво е у нас и разбирайте какво е навсякъде.

***
Ливан отвръща на Израел. Понеже много се подиграват, че не могат да отвръщат, трябва само да умират арабите, да кажа, че отвръща и то сериозно с ракетни удари в Северната част на Израел. Сирия приведе в бойна готовност армията си за защита и помощ на Ливан.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

КОМЕНТАР

Западните политици са изключително доволни от разрушенията и смъртта на хората от източна Европа и Русия

Руският посланик е уверен: САЩ са изключително доволни от смъртта на славяните по време на конфликта в Украйна.

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов каза, че САЩ отлично разбират как стоят нещата на бойното поле, тъй като руснаците освобождават всеки ден все повече и повече населени райони на Донбас.

„Политиците обаче са изключително доволни от смъртта на славяните от двете страни на огнената съпротива, открито се прокламира проста задача – да се запази старата система на международни отношения, където доминираше Америка“, каза дипломатът.

Антонов добави, че тази идея е била потвърдена преди дни от представители на разузнавателните общности както на САЩ, така и на Великобритания. Така че мащабните атаки на вражески дронове срещу руски цивилни ще продължат.

„Киев е насочен към засилване на атаките срещу обикновените руснаци, нашите градове и села, вече никой не крие – дори на най-високо ниво в Белия дом – че разузнавателните данни текат и текат като река от Съединените щати към Киев. ”, отбеляза руският посланик, „Те трябва да бъдат унищожени още по-силно, за да не се повтори никога повече провокативната и по същество безцелна атака”.

Според Анатолий Антонов никакви „мирни инициативи“ или конференции без отчитане на интересите на Русия не са просто възможни.

„Както по време на Великата отечествена война, фашизмът трябва да бъде изкоренен, а целите и задачите на специалната военна операция трябва да бъдат напълно изпълнени“, каза той.

Освен това дипломатът отбеляза, че с действията си Съединените щати само се забиват „все по-дълбоко и по-дълбоко в блатото на украинския конфликт“, като същевременно жертват благосъстоянието на американците.

„Убийците от Вашингтон имат едно изискване – да се увеличат военните сблъсъци с руските войски до границата на търпимост към враждебни стъпки, чиято цел е прословутото стратегическо поражение на нашата страна. Такива планове са неосъществими. Няма да помогнат нито F-16, нито системите за противовъздушна отбрана или HIMARS, нито друго оръжие“, заключи Антонов.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ1 day ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ3 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ4 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА5 days ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА5 days ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА1 week ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 week ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ1 day ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ4 days ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ5 days ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ6 days ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ1 week ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ6 hours ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

СВЯТ3 days ago

Австрийският Виктор Орбан спечели парламентарните избори

Дясната Австрийска партия на свободата печели изборите за Национален съвет (долната камара на парламента) в Австрия. Според телевизия ORF, позовавайки...

СВЯТ4 days ago

„Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван...

СВЯТ6 days ago

Бобокови прецакаха Божков за изборите

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са...

СВЯТ1 week ago

Радев пред ООН: Всеки ден от войната в Украйна увеличава риска от ескалация и е огромна заплаха за световния мир

От трибуната на Общото събрание на ООН българският държавен глава призова за подкрепа на многостранната дипломация и на международното право....

Слушайте Радио

Най четени