Свържете се с нас

ПОЛИТИКА

Радев прати дебилчето Пеевски на лекар: Не коментирам паник атаките му, думата има медицината!





Как да свикам НС – лидерите се крият във Фейсбук или хванаха гората, чуди се президентът?

„В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развие държавата. Тяхна е отговорността. Те не могат да избягат от нея“. Това каза президентът Румен Радев по отношение на резултатите от изборите.

„Очаквам участниците в изборите да изготвят анализ защо изгониха избирателите от урните. Отказът на мнозинството българи да участват в изборите е ясен показател, че не се асоциират с черния PR и поведението и действията на партиите“, каза президентът.

По-рано председателят на ДПС Делян Пеевски призова Бойко Борисов и “всички евроатлантически лидери да започнат разговор за бъдещето на България”.

„Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект “Трети март”. И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС“, каза Пеевски.

Президентът Радев отговори така:

„Не коментирам паник атаките, на който и да е политически лидер. Думата има медицината“.

„Нека да е ясно, че всяка една нова партия, прекрачила прага на Българския президент, трябва да разкрива и отстоява своите позиции и своята роля“, добави президентът.

„Как да свикам Народното събрание – едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, третите хванаха гората. Чакам ги да се върнат“, подчерта Румен Радев.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







ПОЛИТИКА

Корумпираната Нинова пак „подаде оставка“





Тя обаче не се отказва от депутатското място в новия парламент. Ще се бори за нов мандат като председател на БСП

Оценявам нашите резултати като катастрофални, поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка”, заяви Корнелия Нинова на брифинг на “Позитано 20” по-рано днес (11 юни). Тя нито изключи, нито потвърди възможността отново да се кандидатира за лидерското място.

До момента тя е подавала оставка два пъти – първо през 2019 г., когато тя я оттегли, а после и през 2021 г., но конгресът на партията не я прие.

Нинова заяви, че няма да се откаже от депутатското си място, защото е “избрана от народа”. Тя не каза откъде ще влезе – от Благоевград или от 25-и избирателен район в

София. Любопитното е, че ако се откаже от софийския район, тя ще освободи място за Калоян Методиев, който е бивш лидер на младежката структура на СДС.

Вчера младежката организация на БСП поиска оставката на Нинова заради спада с 800 хиляди гласа от 2017 г. насам, когато тя застава начело на партията. На вота на 9 юни столетницата събра 151 557 гласа, докато на парламентарните избори през 2017 БСП е втора политическа сила с 955 490 гласа.

Въпреки критиките обаче тя не видя грешки във водените от нея политики, но пък отчете “пълен провал на българската социология”, задето не прогнозирала резултатите нито на основните партии, нито на малките играчи като “Величие”.

Какво предстои в БСП

След оставката на Нинова ще се събере Националният съвет на партията, който трябва да избере един от заместниците ѝ за временен председател. Това могат да са Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров. Те трябва да довършат мандата и да организират изборите за нов председател, нови общински и областни председатели. Ще бъдат сменени и ръководствата на женската, младежката и ветеранската структура.

Минути след брифинга на Нинова бе съобщено на членовете на БСП, че заседанието на Националния съвет ще се проведе на 15 юни. По-късно със съобщение те бяха известени, че такова ще има на 23 юни. Изборът на председател ще е пряк и ще се проведе през септември. През октомври пък ще има нов конгрес.

Корнелия Нинова изтъкна, че най-важният проблем след изборите е ниската избирателна активност, която, по думите ѝ, не осигурява на никого легитимност за съставяне на правителство.

Червеният лидер заяви, че ниската избирателна активност на вота на 9 юни трябва да бъде взета под внимание, защото на следващите избори тя би била още по-ниска. Според Нинова на тези избори няма победител, тъй като всички партии без ДПС и “Има такъв народ” губят избиратели.

“ГЕРБ, макар и да са първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от българските избиратели“, каза тя и призова в 50-ото Народно събрание да се мисли за експертен кабинет със срокове и програма, тъй като фрагментацията и отсъствието на една голяма и силна партия ще означава нестабилност.

Нинова повтори, че партията ѝ нито ще влиза в коалиция с ГЕРБ, нито ще подкрепи правителство на Борисов.

“Вляво няма нищо друго сериозно” – декларира Нинова и заяви, че “единствено БСП представлява лявото в парламентарната република”. По думите ѝ твърденията за голяма нова лява вълна не са се материализирали на вота и даде пример с резултатите на “бившите другари”, както нарича “Левицата”, които на вота събраха едва 0.71% от гласовете на избирателите. Тя цитира и слабите резултати на “Солидарна България”, която събра едва 1.47%.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Скандал между „големите“ клоуни в Брюксел … нямат нужда от останалите!





  • Със скандал завършила вечерята на лидерите на ЕС относно бъдещето на Урсула фон дер Лайен
  • Вечеря, на която са присъствали европейските лидери, е завършила с остри спорове за бъдещето на Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Очакваше се разговорите да издигнат Урсула фон дер Лайен за втори мандат като президент на Европейската комисия. Но приключиха на фона на твърденията, че Германия и Франция са се опитали да „изместят настрана“ евроскептичният италиански лидер Джорджа Мелони.

„Трябва да се задуши“, казал президентът Макрон по време на хаотичната вечеря на върха, цитират от The Times.

Всяко споразумение между европейските лидери относно това дали да подкрепят Фон дер Лайен, Антонио Коста, председателя на Европейския съвет, и Кая Калас, като върховен представител на ЕС по външните работи, беше отложено до 28 юни. Датата е само два дни преди предсрочните парламентарни избори във Франция, за които мнозина в блока се опасяват, че може да парализират вземането на решения.

За да си осигури подкрепата на Мелони, както и на Холандия, Унгария и Словакия, ЕС ще трябва да постигне съгласие по спорни политики относно миграцията и околната среда. Очаква се Мелони също така да поиска ключови постове за евроскептици като заместник-председатели на Комисията, тъй като Италия, а и други държави, настояват за по-строги политики по границите и предоставянето на убежище.

Ръката й беше подсилена възхода на консерваторите, националистите и евроскептичните десни на изборите за ЕС преди десет дни. „Не става дума за имената, а за политиката и методите на бизнеса, както обикновено, опитвайки се да пришием всичко между обичайните заподозрени“, каза дипломат, запознат с дискусиите. „Изборите промениха баланса.“

Вечерята, проведена в Брюксел в Европейската комисия в понеделник вечерта, беше свикана от полския лидер Доналд Туск и гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в ролята им на преговарящи за Европейската народна партия (ЕНП), консервативният центристки блок, който излезе първи на изборите. Към разговорите с германският канцлер Олаф Шолц и Педро Санчес, социалистическия министър-председател на Испания, се присъединиха Макрон и белгийският либерален премиер Александър Де Кроо. Целта им беше бързо постигане на сделка за Фон дер Лайен. Събитието обаче се оказа провал.

Останалите 21 лидери на блока бяха оставени да се мотаят три часа, преди да бъде сервирана късна вечеря с пържена минтай, последвана от ром баба.

. „Това беше гаф“, каза един служител. „Имаше голямо разочарование, тъй като някои се опитаха да прокарат бързо решение, без да споделят всички подробности за сделката или да включат партньори в дискусиите.“

Твърди се, че Мелони „полудяла“, тъй като „прекарала часове в чакане, докато другите три страни се опитвали да постигнат сделка, като казвали, че нямат нужда от нея“. Един дипломат добави: „Имаше явен опит да се изолира Мелони. Много лидери бяха шокирани, защото става въпрос за Италия – член-основател на ЕС.“

Безизходицата подчертава нарастващата роля на Мелони в ЕС.

  • „Те се нуждаят от Мелони. Тук свършва първият урок“, каза дипломатът.
  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

С дамите на Борисов няма да разговарям. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна





С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер и него искам да изслушам. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна. Това заяви в интервю за БНР лидерът на партия „Величие“ Николай Марков за очакваната покана от ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на правителство.

„Никой не е говорил към момента с нас. Вече казах, че това криене зад женски, широки гърбове е практика в политиката. Аз разбирам среща на лидер с лидер. Ако Борисов прецени, че има какво да си каже с лидер, който има 100 000 души зад гърба си, ще ме покани“, аргументира се бившият служител на НСО, сега лидер на парламентарно представена партия.

Марков е категоричен, че медиите са „копие на мафиотската политическа власт“ и прокарват „поръчкова социология“. „Частни телевизии изопачават думи, интервюта, канят гости, които буквално повръщат срещу „Величие“ с обидни квалификации. Само това се прави. Няма нито един политически разговор с нас“, заяви Марков.

А на твърдението, че влизането на „Величие“ в НС е мистерия, той отговори: „Вярата в Бог е също мистерия, но това не променя нещата, че хората вярват в Бог.„

Той обеща да заведе дела срещу журналисти, обиден, че са наричани секта, тиня, червеи, при това публично в ефир:

„Има граници. И ние можем много неща, можем, но не искаме. Искаме някой да ни чуе. Не сме били сензация, бяхме скрити от социологията, която беше фалшива. Ние сме единствената партия, която направи срещи в 50 града, в 3 държави и накрая да ни нарекат фейсбук партия или тик-ток партия. От всички първи, коя друга партия се показа пред народа?„, подчерта Николай Марков.

„Ние дойдохме за да въведем нов морал. Не отивам в НС и не съм тук, за да съм любопитен. Аз решавам нещата със здрав разум и хладен ум. Ние имаме най-малък проблем с това дали ще се разпусне НС, ние знаем кои сме. Отговорността е на тези, които трябва да излъчат правителство и те трябва да намерят мостове, въжени линии и т. н.“, заяви той.

Той прогнозира, че ще има кабинет от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

„Прекрасно излиза математиката за правителство. Това ще е формулата и го казах преди 2 месеца. Имам информация, но не искам да спекулирам. Приемете, че е мое мнение. Спекулира се с експертен кабинет. Има коалиционен кабинет. Какво означава „некоалиция“? Всички медии повтаряхте „некоалиция“. Това е термин обиден за здравия разум“, отбеляза политикът.

Николай Марков е категоричен, че „с дами на Борисов няма какво да си кажем. Те са феерични, Искра Фидосова, даже едни имаха нарицателни. Там си има лидер“!

„И ако Бойко Борисов реши да се срещне с него, лидерът на „Величие“ ще го изслуша – какво ще е правителството, срокове“, посочи лидерът.

„Човек трябва да взима информирани решения. Това е отговорното решение. Ангажиментите идват от лидер към лидер, защото отговорността – политическата, е на лидера. Ако всички си спазваме реда, ще се оправи бързо Българската държава„, препоръча Николай Марков.

Той е убеден, че България трябва да спре военната помощ за Украйна.

„Ние имаме 8000 щика и 45 000 чантаджии. Не става въпрос за Украйна, а за България„, посочи Марков.

Според него „ГЕРБ не е евроатлантическа, ДПС не е евроатлантическа партия“.

„Не гледайте кой вее байряка! Кой реализира стратегическите проекти на Русия в България? Кой? Това са милиарди! И аз мога да вдигна евроатлантическия флаг. Червената линия е България да не бъде вкарана във война. Защото след война има само тишина, ковчези и забрадени хора. Тази линия не трябва да се прекрачва и това е замисълът на следващото правителство. Но когато се случи юли ще се сетите за моите думи“, предупреди Марков.

„Сега искам да бъда чут аз!„, заяви Марков и призна, че се изживява за нравствен стожер на обществото.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Идат шокиращи цени на тока

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Колко похарчиха за медийна реклама партиите дотук?

Малката телевизия „Евроком“ най-предпочитана за предизборната кампания Десетина дни преди изборите 2 в1 на 9 юни партиите и коалициите, които...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Костадинов насмете мързеливия кмет на Добрич, град запуснат, потънал в кал и мърсотия

Бесен скандал с Костадинов, пристигна полиция Политикът насмете кмета на Добрич Председателят на партия „Възраждане” Костадин Костадинов и водачът на...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Народът не издържа, започнаха да стрелят по билбордове на ПП-ДБ

На единия от тях са установени 6 дупки от стрелба Няколко билборда в София, които се използват за политическа агитация...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

8 милиарда и 628 милиона лева ни струва корумпирана, много лошо работеща, чиновническата армия

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Корумпираната Нинова пак „подаде оставка“

Тя обаче не се отказва от депутатското място в новия парламент. Ще се бори за нов мандат като председател на...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Скандал между „големите“ клоуни в Брюксел … нямат нужда от останалите!

Със скандал завършила вечерята на лидерите на ЕС относно бъдещето на Урсула фон дер Лайен Вечеря, на която са присъствали...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

С дамите на Борисов няма да разговарям. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно....

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

ZDF: Шолц и Бербок пред раздор заради санкциите срещу Русия. Тя много ги иска

Бившият кандидат за президент на САЩ Вивек Рамасвами – заяви, че настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън е национален...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Гуцанов: „Няма да преговаряме за правителство с ГЕРБ, само за политики“. Обаясни и за изхвърления Калоян Методиев

И от БСП ще откажат поканата на ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство. Това обяви Борислав Гуцанов. „Не е...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 2 дни

Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ

Валерий Бут: Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ В Съединените щати...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Президентът на Полша: Трябва да бъдат убити, колкото се може повече руснаци!

Полският президент Анджей Дуда, в отговор на предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на военните действия в зоната...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Тресящият се от Паркинсон старец реди експертен кабинет заедно с Габриел?

Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Скандал в ефир: Марков закова простата Цветанка Ризова за любовника и!

Скандал в ефир: Лидерът на „Величие“ жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

САЩ преминаха към пряко въоръжаване на бандитски, терористични формирования

Властите на САЩ отмениха забраната за доставки на оръжия за украинската националистическа бригада „Азов“. Преди това САЩ имаха ограничения върху...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 дни

Щатите се обидиха на Виетнам заради посещението на Путин

След знаково посещение в КНДР, Владимир Путин пристигна във Виетнам. Само месец след като встъпи в длъжност като руски президент,...

СВЯТпреди 2 дни

Защо посещението на Путин в КНДР предизвика истерия на Запад

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун се обсъжда широко на Запад. Местните медии изразяват безпокойство от сближаването между Москва...

СВЯТпреди 4 дни

След съдебно решение: Водата в София поскъпва с над 22%

След съдебно решение, с което се увеличава нормата на възвращаемост на капитала на „Софийска вода“ – днес, на заседание на...

СВЯТпреди 4 дни

Китай: Г-7 са 10% от населението на света и нямат право да говорят от името на международната общност

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на...

СВЯТпреди 4 дни

Едноклетъчни русофобки ще командват ЕС. Задкулисието вече е решило за втори мандат на Фон дер Лайен и Кая Калас за външен министър

Ясно е, че задкулисието в ЕС вече е решило кой ще командва тази организация през следващите пет години. Урсула фон...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени