Connect with us

ПОЛИТИКА

Аталай потвърди за войната Пеевски – Доган





  • Почетният председател е поискал императивно от ДПС да гласува днес срещу правителството на ГЕРБ-СДС
  • Има война в ДПС между Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това потвърди членът на Централното оперативно бюро и депутат от на Движението Рамадан Аталай, който изпадна в немилост напоследък и областната структура в Пловдив свали доверието си от него.

“Делян Пеевски уволнява без знанието на г-н Доган и в момента се разпорежда с ДПС като лична фирма, като отстранява хора, които са близки до г-н Доган – заяви Аталай пред bTV. – До миналия петък бяхме на “приятелю”, а след това станахме превратаджии. Не е вярно, че всичко, което става, е съгласувано с г-н Доган. Заявявам го най-отговорно, след като съм говорил с него. И се питам кой е превратаджия, когато под натиск се опитваш да промениш мнението на структурите”.

Според Аталай натискът, който Пеевски упражнява върху структурите на ДПС, бил “с лични разговори, по всяка вероятност с обещания за служби”.

Не ставало обаче въпрос за лични дрязги, а за “принципен спор как може да се управлява партията”.

Аталай разказа за имейл от Ахмед Доган, в който почетният председател обяснил, че “ДПС трябва да има ясно изразени съпредседатели Джевдет Чакъров и Делян Пеевски”, че всички решения трябва да се взимат с два подписа.

След този имейл обаче контактите между Доган и Пеевски прекъснали.

“Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента и аз си позволих да помоля Делян пред мен да се обади на г-н Доган и да разберем за какво става въпрос”, разкри Аталай.

Той потвърди, че Ахмед Доган е настоял взимането на еднолични решения да се прекрати.

И още нещо: Тази сутрин Доган е разпоредил парламентарната група на ДПС да гласува против правителството на ГЕРБ-СДС в Народното събрание, независимо желанието на Делян Пеевски да се гласува “за”.

“Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател парламентарната група на ДПС да не подкрепя правителството”, каза Аталай, според когото след обсъждането на проектокабинета, представен от Бойко Борисов, ще се стигне именно дотам – ДПС ще е против и кабинетът няма да мине.

bTV включи директно от парламента активисти на ДПС от Пловдив-област, които бяха отишли там, за да говорят срещу Рамадан Аталай и как не бива да бъде повече депутат и как трябва да се оттегли като представител на тяхната област. Пловдивската агитка заяви също така, че “само преди три минути е говорила с Пеевски” и правителство трябва да има.

В момента ПГ на ДПС заседава за това дали да подкрепи кабинета на ГЕРБ.

ПЕЕВСКИ: Аз съм председател на ДПС, правителство трябва да има

“Хората в цялата страна съм ги видял, искат правителство. Българи ятрябва да има правителство. Аз, като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС”.

Това заяви видимо изнервеният от събитията тази сутрин съпредседател на ДПС Делян Пеевски. Той неколкократно натърти “АЗ съм председател на ДПС”, без нито веднъж да се сети, че всъщност е съпредседател, заедно с Джевдет Чакъров.

Запитан дали има война с Доган, Пеевски заяви: “В личен план – не. В партиен план аз изпълнявам волятя на хората”.

Що се отнася до гласуването за правителство в Народното събрание Пеевски отново натърти, че правителство трябва да има:

“Това е спазване на устава на ДПС. ДПС се упряавлява от своя председател (б.р. – всъщност се управлява от двама съпредседатели). ДПС трябва да изпълни волята на своите избиратели. Те са ни пратили тук да имаме правителство”.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







ПОЛИТИКА

Мутрата няма да подкрепи нито втория, нито третия мандат … той не се чуства Българин





  • Радикала Борисов иска нови предсрочни избори
  • Той никога не е мислел за България, винаги единствено и само за собствения си задник
  • От екстремистката организация обявиха, че няма да подкрепят следващите мандати за съставяне на правителство. Това се казва в официална позиция на партията, изпратена до медиите.

“Във връзка с редица медийни запитвания от ГЕРБ заявяваме, че няма да подкрепим втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат”, пишат от ГЕРБ.

Вторият мандат трябва да бъде получен от кандидат за министър-председател, излъчен от втората парламентарна сила – ДПС. В момента ДПС обсъжда как да постъпи.

Ето и какво още се казва в позицията на ГЕРБ:

“Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство.

Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ – СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност – правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа.

Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н – това не е разум, а политически инат.

Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси

Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание.”

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Continue Reading

ПОЛИТИКА

АМЕРИКАНСКИЯТ АГЕНТ, РАЗРУШЯТЕЛЯ НА ПАРТИИ КОРНЕЛИЯ ЩЯЛА ДА ПРАВИ НОВА ПАРТИЯ!





Корнелия Нинова е ограничила публичните изяви до минимум, а вместо нея в медиите говорят доверениците ѝ Иван Ченчев и Калоян Методиев. Кака обаче не е хвърлила бялата кърпа, а обмисля следващия си ход. Плановете ѝ могат да разтърсят БСП из основи, научихме от свои източници на „Позитано“ 20.

Публикуваме новината без редакторска намеса:

“Силна жена” като Нинова не приема с лека ръка унижението да е обикновен депутат. Тя е убедена, че е жертва на дворцов преврат, но все още има силни позиции в ръководството на столетницата и в регионалните структури.

Докато отмаряше допреди ден в Гърция със съпруга си Димитър и дясната си ръка Калоян Методиев, спряган за нещо повече от обикновен приятел, Нинова кроила планове как да отмъсти на враговете с партиен билет. Корнелия все още е убедена, че може да се върне в Столетницата на бял кон.

Само че преди седмица я изгониха най позорно и стана ясно, че Нинова няма да може да се кандидатира за председател на партията, като съобщението дойде от пресцентъра на БСП.

Решението е на Контролната комисия. То е взето на заседание в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове на комисията. Гласуването се е провело точно докато Нинова е на странния си воаяж в Гърция, а отсъстващите членове на журито били от доверените ѝ хора.

Унищожителя на партии Корнелия е изправена пред 3 сценария – първият е да се върне триумфално в БСП.

Вторият е да пробута като лидер някой от съюзниците си (СДС, ДПС) като Драгомир Стойнев или Георги Свиленски, а тя да стои в сянка като Ахмед Доган.

Най-инфарктен е третият вариант – ако не успее да овладее отново Столетницата, Нинова ще тръгне с мощен алюр към създаването на своя собствена партия, категоричен е източникът ни.

Мотивите ще бъдат, че БСП е загубила идентичността си и е овладяна от тъмните сили – ГЕРБ, ДПС, джендъризацията и световното зло.

Корнелия ще нарече проекта си автентично ляв, ще дръпне верноподаниците си от соцпартията и сестрински партии – отломки, които доста се нароиха през годините.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Continue Reading

ПОЛИТИКА

Целувката на смъртта: Борисов и идиотите край него са ясни, но защо умни хора му се връзват?





  • Проф. Никола Габровски, Мария Габриел, Даниел Митов, Росен Желязков… Кой е следващият?

Вече няма съмнение, че който бъде прегърнат, целунат или влезе в съюз с Борисов, после плаща жестока цена. В мафиотските филми и книги това е т.нар. “целувка на смъртта”. Да не отиваме в крайности, че случаите на употребени от боса, които след това губят позициите си в политиката се множат.

Ако си бил гаров милиционер и някой те е вкарал в политиката, ще му бъдеш верен до гроб. Ще го каниш на сбора на село, ще му правиш подаръци и ще тичаш с ибрика. Същото е и ако си просто ченге, а са те направили министър или главен секретар на МВР. Може да си завършил география, а да управляваш милиарди за строежи на магистрали и пътища. Целуваш ръка и дупе, няма как… Важи и за цехова майсторка, командвала парламента.

Доста са в ГЕРБ подобни кадри – новите центуриони на императора от Банкя, да извиняват за сложната римска титла.

Много е възможно след столетия археолози да открият предмети, които да разкрият, че Бойко Борисов освен за пожарникар, е учил и актьорско майсторство. Не знаем какви ще са точно доказателствата, но едно от тях сигурно ще е таен дневник на Христо Мутафчиев… Но да оставим тази главоблъсканица на проф. Николай Овчаров – на Перперикон всичко е възможно…

Актьорските заложби на Борисов проличаха отново в трагикомедията „Редовно правителство 7“. Лидерът на ГЕРБ едва ли е знаел, че тези дни се навършват 100 години от смъртта на Франц Кафка, но действията му бяха като на герой на родения в Прага гений.

Имената на 90% от предложените от Борисов министри бяха все лица от кръга, спечелил си различни епитети и съмнения за корупция от предишни участия във властта, повечето основателни. Един дори бил готов да остави четката и платното за малко и пак да „нарами“ спорта. Възторжени фенове на изобразителното изкуство от Варна, а в момента пациенти на лечебно заведение със специфичен профил, били разстроени съвсем искрено: „Ах къде отива нашият Айвазовски“… Мъка.

Както и да е. Тези са ясни.

Друг въпрос се натрапва отдавна: Защо умни хора се връзват на мутренските тарикатлъци на престъпника Борисов?

Колко души вече употреби, които след това потънаха в политическия нафталин. Не е нужно да се връщаме много назад във времето за примери в това отношение.

Проф. Никола Габровски, Мария Габриел, Даниел Митов, Росен Желязков… Сигурно пропускам някои.

Габровски се върна в „Пирогов“ и отново лекува болни – добре. Но за подигравката с Габриел и до днес няма обяснение. Защо Борисов й причини всичките сцени и лицемерни епизоди, вкарвайки я в идиотски ситуации?

Последният – Росен Желязков е образован човек с отлично образование, няколко езика и обща култура, далечна за немалко депутати от ГЕРБ колкото Плутон от Земята, пострада абсолютно незаслужено. Това може дори да се окаже край на политическата му кариера.

Борисов постъпва по този начин, защото го интересува само и единствено неговата полза. Това едва ли е тайна за образовани и интелигентни хора. Тогава защо му се връзват? Зависимости?

Много жалко, ако това е обяснението. Дано да бъркам.

Случилото се обаче е повод за размисъл в ГЕРБ: няма ли някой да изрече очевидното? Да се готви Рая Назарян…

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ4 hours ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

БЪЛГАРИЯ2 days ago

Цената: 10 милиона за нова партия, бомбата пред колата на Гешев е заложена от Христо Ковачки!

Олигархът със съмнителна слава Христо Ковачки е идеолог на „атентата“ срещу Иван Гешев! Припомням, че през май гръмна бомба пред...

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Пенсиите в България са над шест пъти по-ниски от тези в Германия а цените в магазините 3-6 по скъпи

Евростат отчая всички родни пенсионери: Вижте германците Пенсиите в България са над шест пъти по-ниски от тези в Германия. Това...

БЪЛГАРИЯ4 days ago

И Главчев краде: Иска да подари на фашистите 160 млн.

„Няма как България да се превърне в безсрочен донор на Украйна, най-малкото защото трябва да бъдат предвидени средства в държавния...

БЪЛГАРИЯ1 week ago

С избора на Даниил за патриарх върнаха надеждата и вярата в Бога на унижения ни и изстрадал народ

Нешка Робева написа емоционален пост във Фейсбук за избора на видинския митрополит Даниил за български патриарх: „Достоен, достоен, достоен! Народът...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА19 mins ago

Мутрата няма да подкрепи нито втория, нито третия мандат … той не се чуства Българин

Радикала Борисов иска нови предсрочни избори Той никога не е мислел за България, винаги единствено и само за собствения си...

ПОЛИТИКА5 days ago

АМЕРИКАНСКИЯТ АГЕНТ, РАЗРУШЯТЕЛЯ НА ПАРТИИ КОРНЕЛИЯ ЩЯЛА ДА ПРАВИ НОВА ПАРТИЯ!

Корнелия Нинова е ограничила публичните изяви до минимум, а вместо нея в медиите говорят доверениците ѝ Иван Ченчев и Калоян...

ПОЛИТИКА7 days ago

Целувката на смъртта: Борисов и идиотите край него са ясни, но защо умни хора му се връзват?

Проф. Никола Габровски, Мария Габриел, Даниел Митов, Росен Желязков… Кой е следващият? Вече няма съмнение, че който бъде прегърнат, целунат...

ПОЛИТИКА1 week ago

Заради един вмирисан, алчен старец пак отиваме на избори

Заради вмирисания, треперещ и алчен Борисов пак отиваме на избори, новата дата е 12 октомври Президентът не смята, че е...

ПОЛИТИКА1 week ago

Костадинов е новата силна фигура в парламента

Втори и трети мандат ние от ГЕРБ няма да подкрепим, категоричен беше той Ако третият мандат отиде във “Възраждане”, аз...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ14 hours ago

Мегаскандал за 172 млн. лв.: Христо Ковачки и забъркването на най-голямата българска ДДС афера

Мегаскандал! Докато народът мизерства с минимални заплати и безобразно ниски пенсии, НАП е отписала на фирма на Христо Ковачки 172...

СКАНДАЛ2 days ago

Видял дебелия, безмозъчния Пеевски се обясни в любов на Доган

Мутрата Пеевски към Доган: Винаги съм бил до теб и винаги можеш да разчиташ на мен. Трябва да бъдем обединени,...

СКАНДАЛ3 days ago

Пеевски пратил цялата държавна машина срещу модераторка на група

Или Пеевски ще си отиде, или ДПС ще се разцепи, казва Елван Атилла Пред ДПС има два пътя – органите...

СКАНДАЛ4 days ago

ИЗПЛАШЕНИАТ ПЕЕВСКИ ИСКА МИР С ДОГАН: НЯМА ДА ИЗКЛЮЧВАМ ПОВЕЧЕ ДЕПУТАТИ НА ДПС ОТ ГРУПАТА В ПАРЛАМЕНТА! ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ!

Даде ли заден Пеевски или търси начин да се сдобри с Доган и заедно да изпушат Лулата на мира и...

СКАНДАЛ4 days ago

Престъпната група ГЕРБ не спряха да унищожават Родината и да крадат като бесни

СПРЕТЕ СЕ, БЕ! Съпругът на любимата министърка на Бойко проектирал хотела в Алепу Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на...

СВЯТ

СВЯТ12 hours ago

Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците?

Орбан скръцна на зам.-гл. редактор на BILD: Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците? Министър-председателят на Унгария Виктор...

СВЯТ1 day ago

Западните служби организират псевдо революции на Ердоган

Властите на Сирия и Турция започнаха да говорят за възстановяване на дипломатическите отношения. Това може да доведе до връщане на...

СВЯТ1 day ago

Предишния лакей се оказа прекалено тъп, МИ 6 го смени с друг

Предишния лакей се оказа прекалено тъп Кой е Ник Стармър, който стана премиер на Великобритания и какво може да очаква...

СВЯТ4 days ago

Призовават за разпускане на корумпираното Федерално бюро за разследване на САЩ (ФБР)

Илон Мъск шокира американците с призив Американският бизнесмен Илън Мъск направи поредното си гръмко и много шокиращо изявление, призовавайки за...

СВЯТ5 days ago

Не може да поддържаме това ниво на дефицит още дълго време!

Шефът на Федералния резерв на САЩ: Не може да поддържаме това ниво на дефицит още дълго време! „Проблемът не е...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени