Connect with us

СКАНДАЛ

„Парламентарна полиция“ следи кой депутат с кой репортер говори

Главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова е заповядала на квесторите да шпионират журналистите

Темата с парламентарните кулоари беше затворена с отказ журналистите да получат достъп до депутатите. Сега обаче се оказа, че квесторите са получили задача да следят кой депутат кой журналист кани в забраненото пространство, което се намира до пленарната зала. За това съобщи “Клуб Z“ след разговори с депутати, журналисти и служители на Народното събрание.

Разпореждането е на главния секретар на НС Стефана Караславова, която изпълняваше същата функция и през 2020 г., когато медиите трябваше да работят в мазето на Партийния дом, припомня “Клуб Z“. Целта на новото правило е, ако народен представител се оплаче от репортер, да е ясно кой носи отговорност за “нарушителя“, дръзнал да стъпи в забранените кулоари.

От пресцентъра на парламента заявиха, че няма писмена заповед от главния секретар да се докладва кои депутати канят журналисти в кулоарите. Не се води и подробен списък с имената и работните места на потенциалните нарушители.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Освен това до съвсем скоро вратите към кулоарите се отваряха с бутон. На самото място, където са кабинетите на депутатите, пък има и камери за видеонаблюдение. Сега обаче вратите се отварят с чип карти. По непотвърдена информация се обсъжда и единственото кафене, до което репортерите имат достъп, да бъде преместено в “забранена зона“, така че само народните представители да стигат до там.

В края на миналата година 85 представители на различни медии поискаха да им бъде осигурен свободен дотъп до кулоарите, но без записване на видео и аудио съдържание и фотографско заснемане. В подписката си журналистите обясниха, че заради ограниченото пряко общуване с депутатите, не могат да задават допълнителни въпроси, да провеждат неформални разговори или да избистрят неясноти около законопроектите. За да проведат разговор, те трябва или да висят пред пленарната зала, или да “дебнат“ народните представители до входовете и изходите на парламента.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

СКАНДАЛ

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

  • Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем!

“Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече 34 години се замита в отношенията им с Турция”, това написа режисьорът Евгений Михайлов в личния си фейсбук профил.

Ето какво пише още Михайлов:

“Как ще обяснят на съседите, че почетният им председател, известен като топ агент на Държавна сигурност, с псевдоними „Ангелов“, „Сергей“ и „Сава“, години наред е донасял единствено срещу лица от турския етнос и мюсюлманското вероизповедание.

По негови донесения десетки лица са били репресирани. Основните му агентурни разработки и активности пък са били насочени главно срещу интересите на същата тази Турция, в която е трябвало да бъде внедрен като нелегал, за да обслужва интересите на комунистическия режим в София и Кремъл.

Темата не е актуална само за България, а преди всичко за Република Турция, която не може до безкрай да си затваря очите, за лица, които са я третирали и нападали като враг.

Целесъобразността на политическото лицемерие не е безкрайна, защото така десетилетия българските турци и мюсюлмани са заложници на митове и фалшиви легенди за един измислен лидер и правозащитник…”.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СКАНДАЛ

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат

Масово недоволство, което прераснало във война, цари между кметовете на ГЕРБ, номинирани за депутати и лидера им Бойко Борисов. За това разказаха от екипа на бургаския градоначалник Димитър Николов пред.

Пръв именно той обявил пред началника си, че не желае номинация и няма никакво намерение да се впуска в борба за предрешено ялово правителство, разкриха от общината. Недоволен от номинацията бил и кметът на Смолян Николай Мелемов, който е управник на града от далечната 2011 година и неизменно е преизбиран.

Димитър Николов обаче лично се противопоставил на Борисов и за разлика от другите си колеги като Иво Димов от Димитровград, успял да разговаря с лидера на ГЕРБ по въпроса. Той остро обявил, че ако партията не спечели изборите и не състави кабинет с него като министър, щял дори да напусне ГЕРБ. Лидерът лично успокоил Николов, че ще „уреди въпроса”, като от екипа на кмета не успяха да обяснят какво е имал предвид Борисов. Според близките до бургаския кмет обаче се говорело, че Николов ще се върне като градоначалник и няма да има министерски пост, ако нов кабинет не може да бъде съставен с дълъг мандат пред себе си.

Казусът с Иво Димов пък бил друг – кметът на Димитровград, също преизбиран от над десетилетие, с неохота се съгласил да бъде номиниран, но бил уверен, че ще е водач на листата в Хасково. Изненадата и разочарованието били пълни, когато Димов разбрал, че ще е чак на трето място в подредбата, а не първи, както му обещали от ГЕРБ. „Чувствам се използван и излъган”, признал пред своите в кметството Иво Димов, разказаха от екипа на управника.

Надъханите слова за победа и три мандата на водача Делян Добрев въобще не стоплили сърцето на кмета Димов. Въпреки че е водач, Димитър Николов от Бургас бил на същото мнение – че е употребен.

Първият в Стара Загора и кмет Живко Тодоров обаче бил на друго мнение, установи проверка на вестника – младият управник предпочитал да се върне в парламента или в изпълнителната власт, тъй като местните не са особено добре настроени към управленските му решения в последно време. Живко Тодоров, който също е градоначалник на града на липите от 2011 г., не е така популярен сред съгражданите си, както са Димитър Николов, Николай Мелемов и Иво Димов. Затова и посрещнал с охота идеята да се върне в парламента, който не е виждал от над 10 години.

Смолянският градоначалник Мелемов също не искал да е депутат, но не посмял да се скара с Борисов подобно на Димитър Николов. Мелемов няма такова влияние и успех в общината си като бургаския си колега, който от дълго време е почти отделен от ГЕРБ и е свободен електрон, обичан от съгражданите си. Реално се оказало, че партията има нужда от него, а не той от ГЕРБ, разказаха за вестника от Смолян. Мелемов също с неохота приел водачеството към парламента и само обявил, че се състезава за парламента „от немай къде”, признаха още от кметството.

Същевременно Бойко Борисов вече постави задача партията да спечели най-малко 80 депутатски мандата в следващото Народно събрание. Според социолози, това ще е доста трудна задача. Прогнозите на експертите са ГЕРБ да получат не повече от 23-24% на изборите на 27 октомври, което им отрежда в най-добрия случай 70 народни представители.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СКАНДАЛ

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

  • Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча
  • 500 лева за глас! Във Варна Дидо Дънката работи за ДПС-НеНе. Очакват се нови рекорди от гласове в секции, които преди гласуваха предимно за ГЕРБ и с преференции за Славена Точева

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча, написа във Фейсбук кандидатът за депутат от “Продължаваме промяната – Демократична България” Ивайло Мирчев

МВР министърът обяснявал чувам, че се противодейства на купуването на гласове. Ще го разочаровам – или някой го подвежда или той съзнателно се прави на ударен. Ще оборя министъра с 10 аргумента защо това не е така и с малко информация:

1. Пеевски се е развилнял и през неговите лейтенанти вот се купува в цяла България, а цените по информация на място достигат 500 лв. за глас.

2. Вече са проведени няколко организационни срещи в хотел Маринела на ключови фигури за покупката на гласове, отговорници по райони, лихвари, лейтенанти на Пеевски.

3. Главен координатор за страната на Пеевски е лице с прякор Цайса.

Дидо Дънката

4. Във Варна купеният вот из махалите минава основно през стар познайник (преди осигуряваше вот за ГЕРБ чрез преференциалната рекордьорка Славена) – Дънката. Та Дънката в момента работи с Пеевски и там се очакват нови рекорди от гласове в секции, които преди гласуваха предимно за ГЕРБ и с преференции за Славена Точева. С поддържаща роля във Варна Чирпанския.

5. Бойко Борисов хвърли в битката популярните си кметове. Причината е, че Пеевски дръпна традиционния вот за ГЕРБ за собствената си партия и Борисов изпитва дефицити откъм гласове.

6. В Добрич за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Сандокана.

Пеевски с “Шарана”

7. Във В. Търново за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Шарана (бивш областен на ДПС).

8. Във Враца за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Данчо Пръча (има международна известност).

Христо Широков-Широката

9. В Бургас основният купувач за Пеевски е лице с прякор Широката. Поддържаща роля за областта има Емо Свраката.

10. В Сунгурларе за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Йоската.

Когато бе назначен МВР министърът му дадохме време да докаже, че ще се бори с купения вот. Кампанията започва и индикации за реална борба с него няма. Всичко си е по старому, вкл. и покрай ключови назначения в МВР на далечни роднини на Светльо Лазаров, който е близък до Пеевски. Ако министърът си представя, че борбата с купения вот става с гл. секретар близък до Пеевски – в грешка е.

Затова в следващите дни започваме да показваме кои са хората, които са бъдат в ролята на проксита на Пеевски при търговията с гласове в цялата страна. Ще пускаме и сигнали до прокуратурата, макар практиката да е показала, че от това полза няма. А МВР ако иска да води реална битка с тях има две опции – да ми следи стената за нови имена или просто да се обърне към полицаите на място, които отлично знаят кои са хората в схемите с купен вот.

В неделя Ивайло Мирчев пусна нова порция с имена на купувачи на гласове на Делян Пеевски:

Втора част на купувачите на гласове, за които МВР се прави, че не съществуват:

1. Хасково – на терен работят Ами (Капитан Андреево, свързан и с Таки) и Семката.

2. Габрово – В Габрово и Севлиево купува Памперса. Наглостта е стигнала такива размери, че се правят срещи, на които присъстват полицаи на високи нива (от Севлиево), като доказателство, че МВР няма да пречи на търговията с вот. Другият купувач за района е с прякор Трите хикса (ХХХ).

3. Монтана и Враца – Митко Галата.

4. В София област (Ихтиман, Ботевград и Самоков) вършее Радо Слънцето. Там се очакват много гласове за бившия вътрешен министър Калин Стоянов и пресен партиец при Пеевски.

5. В Костинброд за Пеевски пазаруват дама с първо име Анелия и прякор Трафикантката, както и известният в района Д.Г. с прякор Мишо.

6. В Плевен за покупката на ромски гласове се грижи М. П., който беше осъден на 4 г. затвор за изнудване, принуда и побой над човек.

7. В Бургас допълваме с Митко Каратиста.

8. Сунгурларе – Кемал Бозов, вече осъждан за купуване на гласове, иначе се занимава с дърводобив.

9. Ямбол – Територия на Солингена, както и О.А., собственик на ресторант, в който в последните дни се правят координационни и логистични срещи за купуване на гласове. Както и Н.Д., нависоко в местната структура на Пеевски, осъждан, местна мутра, участвал съвсем наскоро на среща в хотел Маринела, на която са се пазарили хиляди гласове в областта.

10. Стара Загора – Юлиан ФИТКАТА

В следващите дни ще предоставим и нова порция купувачи на гласове в страната, за които МВР се прави, че не съществуват. Към момента полицията не прави нищо по профилактиране на търговците на вот, а на места подпомага процеса.

Докато подготвях този текст усещането бе, че сме някъде в средата на 90-те. В търговията с гласове се въртят десетки милиони, поръчителят е ясен, под него лейтенантите кметове и депутати, а изпълнителите са от криминалния контингент – рекетьори, лихвари, класически мутри.

В отчаянието си да запази позиции Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат и бута страната назад към времена, за които се надяваме никога да не си спомняме. Някой пак ще каже “Стига с тоя Пеевски, кажете за бъдещето.”. Да, но за да минем към бъдещето Пеевски не трябва да е фактор в страната ни. Да се рисува розово бъдеще в тази България, в която една мутра владее почти всяка институция, служби, съдебна система, МВР… е проява на лицемерие.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ2 days ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ5 days ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ4 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА6 days ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА6 days ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА1 week ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 week ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ5 days ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ6 days ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ7 days ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ1 week ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ9 hours ago

Руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите по съвет на военни кореспонденти

Белоусов се посъветва с военни кореспонденти: руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите От трибуната на ООН...

СВЯТ1 day ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

СВЯТ4 days ago

Австрийският Виктор Орбан спечели парламентарните избори

Дясната Австрийска партия на свободата печели изборите за Национален съвет (долната камара на парламента) в Австрия. Според телевизия ORF, позовавайки...

СВЯТ5 days ago

„Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван...

СВЯТ1 week ago

Бобокови прецакаха Божков за изборите

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са...

Слушайте Радио

Най четени