Connect with us

СКАНДАЛ

Нова драма! Петков и Василев на нож за бъдещ съюз с ГЕРБ

Как ли ще приключи спорът

Относно бъдещия политически живот на „Продължаваме промяната“ след изборите, в партията са се оформили два лагера. Настояването на хората на Асен Василев, е да се направи максималното, за да се стигне до нова сглобка с Бойко Борисов след изборите, като именно Василев и експремиерът акад. Николай Денков лобирали в структурите за по-голяма толерантност към ГЕРБ.

На обратната позиция обаче бил Кирил Петков. Близките до него депутати настоявали партията сама да се опита да води държавата след изборите и да не се чува повече името на Борисов. За драмите в ПП-ДБ разказаха депутати от екипа на ГЕРБ, които с наслаждение гледали трусовете в бившите си партньори. Бойко бил най-доволен, тъй като отсега правел сметки, кои хора от партията на Петков и Василев да си прибере след изборите като нови верни васали.

Говори се, че някои от депутатите на „Демократична България“ отдавна били „привлечени“ от ГЕРБ и щели да изневерят на коалиционните партньори, като сега пипалата на съмнението, дали е добре да са опозиция, лидерът на ГЕРБ посял в ПП. Там също отдавна уж мразеният Василев е повече от верен на ГЕРБ и Бойко Борисов, а скандалите покрай оставането му на поста при провалената ротация били именно за замазване на очите.

Както вече стана ясно насред трусовете, постът на Асен Василев си остана непипнат, а в сегашната ситуация дори коментарите му за „красивото лице на мафията“ били забравени в името на разцепването на „Промяната“, признават депутати от ГЕРБ.

Те са категорични, че няма как лидерът им да управлява без участието на поне част от десните депутати, а скандалите в ПП давали повод да се разкрият лагерите, които могат да преминат към депутатите на Борисов след вота на 9 юни.

Бойко постоянно коментира „провалите на ПП в управлението“, сякаш не е бил част от него, като обаче премълчава името на Христо Иванов, а Асен Василев дори не участва в коментарите му за продънената хазна, сякаш тя сама се е опразнила, и заемите, теглени от кабинета, нямат общо с бившия финансов министър, отбелязват още депутатите.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

СКАНДАЛ

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност!

Ирландският журналист Чей Боуз коментира в своя профил в Х, бившата социална мрежа Туитър, изготвения доклад за европейската икономика от бившия премиер на Италия и ексшеф на Европейската централна банка Марио Драги.

Той обръща внимание, че въпросният доклад е поръчан не от кой да е, а от прословутата с нелепите си изказвания шефка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която по професия е гинеколожка, но по стечение на обстоятелствата дирижира със забележим либерален провал политиката на ЕК.

„Европейският съюз реши да анализира защо икономиката му се срива. Той възложи на бившия ръководител на Европейската централна банка Марио Драги да разбере това. Трябва да се отбележи, че проучването е поръчано от Европейската комисия, но заключенията са разочароващи“, пише Чей Боуз.

Естествено ирландецът не пропуска да отбележи един от основните изводи на Марио Драги, че енергията в ЕС е в много пъти по-скъпа от „партньорите“ му в САЩ, от които купува втечнен природен газ на баснословни цени, след като се отказа от евтините руски ресурси под упоритото заповедно шепнене на менторите си в лицето на американските демократи:

„Драги стига до извода, че в основата на икономическите проблеми на Европа са разходите за енергия за индустрията – електричеството е 158% по-скъпо от това в САЩ, природният газ – 345%“, уточнява колосалната разлика Боуз в коментара си.

В края на поста си той е категоричен, че на практика Марио Драги е написал сериозен доклад, в който ясно изтъква въпиющата некомпетентност, като политик, на гинеколожката Урсула, в мандата на която ЕС изпада в криза, която може да доведе и до разпада му:

„Така всъщност отделът на Урсула фон дер Лайен потвърди собствената си професионална некомпетентност със статистика и изследвания, тъй като благодарение на антируските санкции имаше огромен скок на цените на енергията и в резултат на това спад в икономиката“, заключва Чей Боуз.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СКАНДАЛ

След унищожението на КТБ Пеевски стана милиардер

Вижте списък на заграбените бизнеси от лидера на “Ново начало”

Цветан Василев публикува подробен списък с печалбите на Пеевски от изкуствения фалит на КТБ. Наред с това Василев твърди, че Пеевски е поикал от него собственост на дялове в дружества като “Дунарит” АД, “Виваком” ЕАД, “Петрол” АД, с които Пеевски не е имал нищо общо. Василев твърди, че Пеевски е започнал да го изнудва след като е спрял обслужванията си по кредити за 500 милиона лева от КТБ.

Цветан Василев доказва, че Делян Пеевски е пряк бенефициент от атаката срещу КТБ и добавя, че той “профитира”, т.е. печели от нея стотици милиони левове. Василев ги разделя по следния начин:

  • Първо, “неизплатени близо 300 милиона лева непреки кредити от КТБ за бизнеси на Делян Пеевски и съвместни инициативи.
  • И второ – “присвоени активи около и след изкуствения фалит на банката”.

“Активни помагачи при много от тези кражби на активи на КТБ са синдиците на КТБ, държавни институции като бившата КПКОНПИ, държавни дружества като Държавната консолидационна компания и държавната Българска банка за развитие(ББР)”, твърди Василев в писмото си до НС.

След това Цветан Василев публикува подробен списък, който твърди, че е на “присвоените активи” от Делян Пеевски след фалита на КТБ.

“Виваком/НУРТС” – 46% или 500 милиона лева от разликата между цената на покупка и продажба на Виваком/НУРТС (чрез подставеното лице Спас Русев, доказателства за което могат да бъдат намерени както в показанията на финансовата мениджърка на самия Русев Джослийн Бенет, дадени под клетва пред Лондонски съд по повод на манипулирания търг за акциите на Виваком в Лондон през 2015 г., така и в присъствието на швейцарския професионален фидуциар Зено Алоиз Майер в Надзорния съвет на Виваком, след придобиването ѝ от Спас Русев, ВТБ и Милен и Георги Велчеви).

“Техномаркет” – присвоен бизнес чрез сделка с Едуардо Миролио при цена от около 15 милиона лева при пазарни оценки на Техномаркет от 100 милиона лева, т.е. полза за Пеевски и щета за КТБ от 85 милиона лева, пише Василев.

“Понастоящем експозицията (задълженията-б.р.) на същия Техномаркет към държавната ББР (експозицията е на „Благоевград-БТ“ АД) по моя информация е около 150 милиона лева”, добавя той.

Печатница “Христо Ботев” – присвоена за под 4 милиона лева чрез частен съдебен изпълнинел при задължение от 80 милиона лева към Партнер Лизинг, фирма финансирана от КТБ, т.е. щета за КТБ и полза за Пеевски от 76 милиона лева.

ИПК “Родина” – придобита на търг от синдиците на КТБ чрез редица фалшификации, вкл. присвояване на задължения на ИПК “Родина” към фирми за около 10 милиона лева при пазарна оценка от около 200 милиона лева, т.е. полза за Пеевски и щета за банката от 190 милиона лева, посочва Цветан Василев.

София Прес, сграда на Цариградско шосе – присвоена чрез създаване на несъществуващи задължения на фирмата-собственик към фирма, свързана с Пеевски. Ползата за Пеевски и щетата за банката е 20 милиона лева. Доказателство за това е използването на сградата от фирми, свързани с Пеевски.

Присвоени около 150 милиона лева от активи, прехвърлени от синдиците на КТБ срещу вземанията на офшорката Виафот (доказано свързана с Пеевски чрез неговия адвокат Александър Ангелов при разкритията на Panama Papers/Панама Пейпърс) – срещу вземания от 50 милиона лева, прехвърлени му от Едуардо Миролио.

“В този случай активен помагач на Пеевски е Държавната консолидационна компания. Ползата за Пеевски – съответно щетата за банката – е над 100 милиона лева”, твърди Василев.

Около 30 милиона лева са присвоени от Пеевски чрез отклоняване на вземания на офшорната фирма Далий Трейдинг (задължено лице към фирми-длъжници на банката) от фирми на Красимир Гергов. Реализацията на това присвояване е осъществена чрез сделка с bTV.

“По този случай съм сигнализирал тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров още през 2018 г. – нямаше никакъв резултат”, посочва Цветан Василев в писмото си до НС.

Техноекспортстой – 30 милиона лева са присвоени чрез съдебни хватки в началото на атаката срещу КТБ.

“Гипс Кошава” – присвоен незаконно чрез цесии по време на специалния надзор на КТБ чрез използване на средства от КТБ. Щетата за банката, съответно ползата за Пеевски, е над 50 милиона лева, твърди Цветан Василев.

Придобиване на централата на КТБ на площад “Гарибалди” чрез специално създадено дружество от адвокати, на които са изплащани огромни хонорари за сметка на масата на несъстоятелността на КТБ от синдиците. Това дружество придобива централата на цена от 19 милиона лева, близо 2.5 пъти по-ниска от пазарната стойност на сградата. Ползата за Пеевски и щетата за банката е 50 милиона лева предвид факта, че дори платената цена от 19 милиона лева вероятно е с източник КТБ, твърди Цветан Василев в сигнала си до НС.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СКАНДАЛ

Руски майтапчии се изгавриха с Борис Джонсън

Да се майтапиш с най-влиятелните хора на планетата. Или кои са Вован и Лексус?

Преди няколко месеца изтече запис, в който Хилъри Клинтън казва на украинския екс президент Порошенко следното: „Вие бяхте много силен глас от името на вашия народ и вашата страна. Нека се възползваме от това, доколкото можем. Това означава, че трябва да осигурите подкрепа, за да се опитате не само да задържите линията, но и да преминете в настъпление. И тогава, очевидно, „Мнозина в нашата страна ще направят всичко възможно, за да преизберат президента Байдън“.

Изречение, с което става пределно ясно демократската стратегия – да удължаваме войната и смъртта на войниците в името на втора победа на Байдън.

Само че, Клинтън не говореше с Порошенко наистина. А без да знае – с двама прочути руски комици – Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, познати като дуото – Вован и Лексус.

В Европа трудно чуваме за тях, заради ясната цензура, наложена на Евросъюза. Без руски телевизии, без „вражеската“ гледна точка и не ви трябва да знаете за тези смели момчета, които наричат себе си пранк- журналисти. Тоест, разобличават световни политически лидери като си правят шеги с тях и се представят за други известни личности.

Биографията на Вован и Лексус е зашеметяваща. Успяли са да подхлъзнат не просто един двама известни, а едни от най-влиятелните хора на планетата.

Ето кратък списък с „майтапите“, които са направили досега:

С Джордж Буш
Представят се не за кого да е, а за Зеленски, разговорът е дълъг и то на видео, и успяват да го накарат да говори за – разширяването на НАТО, войната на Запада срещу Русия, информационната война, Сакашвили и биолабораториите.

С Елтън Джон
Една от най-забавните шеги досега май е, когато Вован и Лексус успяват да преметнат Елтън Джон. През септември 2015 г Вован се представя за руския президент Владимир Путин, а Лексус се престорва на негов преводач. Те се обаждат по телефона на Елтън Джон и твърдят, че искат да обсъждат правата на гейовете в Русия. Погрешно вярвайки, че обаждането е истинско, Джон в Instagram прави публикация, в която поздравява Путин за това, че се е свързал с Джон, за да обсъдят проблема. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков отрече разговорът да се е състоял и впоследствие Путин се обажда по телефона на Елтън Джон, като се извини за шегата и описа майтапчиите като „безобидни“.

С Дейвид Камерън
Представят се за Порошенко и подвеждат Камерън да говори по чувствителни теми като това, че Украйна скоро няма да бъде част от НАТО.

С Клаус Шваб – основателят и президент на Световния икономически форум в Давос
Представят се за друг глобалист и икономист Жак Атали. А поводът за разговора е да се обсъди наследството на Хенри Кисинджър, както и ситуацията с Украйна.

Става ясно, че Шваб няма високо мнение за Зеленски, считайки за необходимо да го води за носа, обещавайки му нереалистично членство в ЕС и НАТО.

В първите години на своята дейност, Вован и Лексус се шегуват с руски звезди от шоубизнеса като Анастасия Волочкова и Филип Киркоров, както и случайни руснаци. От 2012 г. обаче двамата преминават към „клиенти с висок профил“. Тогава започват да се обаждат на хора като Александър Лукашенко (през юни 2014 г., представящ се за син на Янукович), Борис Немцов (десетки пъти през 2012 г.), , Реджеп Ердоган (през февруари 2016 г. Представяйки се за украинския президент Петро Порошенко) и много други, сред които и нашата бивша софийска кметица – Йорданка Фандъкова.

Понякога наричат Вован и Лексус „телефонни хулигани“ и естествено двамата си имат много проблеми – и естествено са вече „забранени“ от Ю тюб.

През 2022 г., изтекоха кадри на британския министър на отбраната Бен Уолъс бе хванат в шеговит разговор с Вован и Лексъс.

Вован и Лексус се представяха за украинския премиер Денис Шмихал, заявявайки, че Украйна желае да насърчи собственото си ядрено възпиране, за да се защити от Русия – твърдение, направено преди това от руското правителство. Вован и Лексъс също се обадили на британския министър на вътрешните работи Прити Пател. След тази шега на 26 март 2022 г. YouTube забранява Vovan и Lexus, а на 22 март същата година британското министерство на отбраната призова YouTube да премахне всички видеоклипове на разговори на Vovan и Lexus.

Така след забраната двамата шегаджии отвориха канал в Rutube и Rumble, и продължиха да публикуват ново съдържание. Но изолирани от погледа на Запада.

В България ще можем да чуем какво мислят и какво разказват култовите руски комици. Вован и Лексус екслузивно говорят пред Мартин Карбовски за неговия канал в Пейтриън.
Може да гледате интервюто тази събота, 7 септември в 20:00, тук:

https://www.patreon.com/Martin_Karbowski

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА16 hours ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА2 days ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

ПОЛИТИКА2 days ago

Нюланд си призна – САЩ са саботирали мирното споразумение между Москва и Киев, за да не бъде “кастрирана” Украйна

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че САЩ са в основата на скъсването на почти завършеното мирно споразумение...

ПОЛИТИКА5 days ago

Пеевски пощръкля, щял да унищожава Русия, щял да командори България, щял да разпердушини всички

Пеевски: Русия превзема България, но аз ще я спра! Не приемам решението на ЦИК. Ще има ДПС на Пеевски Делян...

ПОЛИТИКА1 week ago

Сбогом, агент Корнелия!

Изключиха от БСП бившата лидерка Бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова е изключена от партията. Решението е взето със 101...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност! Ирландският...

СКАНДАЛ3 days ago

След унищожението на КТБ Пеевски стана милиардер

Вижте списък на заграбените бизнеси от лидера на “Ново начало” Цветан Василев публикува подробен списък с печалбите на Пеевски от...

СКАНДАЛ1 week ago

Руски майтапчии се изгавриха с Борис Джонсън

Да се майтапиш с най-влиятелните хора на планетата. Или кои са Вован и Лексус? Преди няколко месеца изтече запис, в...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Управниците ни изпълняват всяко идиотско желание на еврочиновниците!

Волгин: България единствена е изпълнила глуповато изискване на Урсула. Властта ни е първа в подмазването на Брюксел! България отново се...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Бил Гейтс на война срещу Флорида, пробутва фалшивото му месо

Бил Гейтс на война срещу Флорида. Съди щата, че спря химическото му “месо” по подозрение, че не е безвредно Мултимилиардерът...

СВЯТ

СВЯТ12 hours ago

За много жени това е шизофреничен, подтискащ смях

Захарова наля още масло в огъня за смеха на Харис: Изобщо не е заразителен, направо е потискащ! Говорителката на Министерството...

СВЯТ2 days ago

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на...

СВЯТ3 days ago

Терориста Зе се издърви на Лойд Остин, той го срита и го прати в ъгъла …

След като отрязал Зеленски да стреля с далекобойни ракети по Русия Остин го заковал: Чухме, че ситуацията ви е спешна…...

СВЯТ4 days ago

Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ

Дмитрий Медведев: Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ Всъяност още преди 300 години запада започва...

СВЯТ1 week ago

Светът е уморен от САЩ

Макгрегър: Светът е уморен от САЩ. Иска да е на страната на БРИКС. Смятаме се за център на Вселената. Е,...

Слушайте Радио

Най четени