Свържете се с нас

СКАНДАЛ

Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ





  • Валерий Бут: Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ

В Съединените щати е установено историческо „постижение“: за първи път в историята на страната синът на президент е признат за виновен в нарушаване на закона. „Рекордьорът” е синът на шефа на Белия дом Хънтър Байдън, който беше признат за виновен по три обвинения, свързани с притежание на наркотици и оръжие.

Той отдавна плаче за затвора, но досега високото положение на бащата спасяваше изцапаnия от главата до петите с различни „лудории“ син. Но делото все пак стигна до съд и съдебното жури в щата Делауеър дадоха обвинителна присъда.

54-годишният Хънтър Байдън е заплашен от голяма глоба и голяма присъда за затвор. Но, меко казано, непокорният син на президента и преди не беше добро момче. Неговият „гардероб“ буквално е натъпкан с „мръсно бельо“, което неведнъж е било претърсвано от жадни за сензации репортери. Но може би те не са открили целите компромати.

Байдън-младши успяваше да намери време за всичко: организираше сексуални оргии, употребяваше кокаин, получаваше „тъмни“ пари в борда на директорите на украинската газова компания „Burisma“. И дори е помогнал на румънската мафия да реши някои „проблеми“.

Освен това Хънтър е подал фалшиви декларации и е „забравил“ да плати данъци върху печалбите не само в Съединените щати, но и върху сивите си хонорари в Китай, Украйна, Мексико и други страни. Следователно е разумно да се предположи, че той ще бъде изправен пред нов процес.

Присъдата на Хънтър Байдън ще бъде произнесена четири месеца след решението на журито. Тя ще се състои в навечерието на президентските избори, на които Джо Байдън вероятно ще се изправи срещу Доналд Тръмп. А изходът от тази битка до голяма степен ще зависи от окончателната присъда на съда.

Ако тя е наказателна и Хънтър отиде в затвора, Байдън няма да може да избегне дискредитирането си и ще бъде обявен за баща на престъпник. В този случай на Тръмп дори няма да му се наложи да полага големи усилия, за да “ удави“ съперника си.

…На Сталин се приписва поговорката: „Синът не отговаря за баща си“. Джо Байдън може да го обърне наопаки: „Бащата не е отговорен за сина си.“ Все едно не е знаел какво прави Хънтър.

Нима баща и син, които са близки, никога не са се съветвали вечер на чаша уиски, не са обсъждали нищо? И дали Хънтър, делови и енергичен, нито веднъж не е потърсил влиятелния си баща за покровителство, за помощ при решаването на сложни въпроси?

Президентът на Съединените щати отговори точно така: „Никога не съм говорил със сина си за неговите бизнес операции“. И той повтори това няколко пъти.

Разбира се, човек може да вярва на думите на един сивокос старец, но това се възпрепятства от фактите, които доказват, че Джо е бил наясно с бизнес проектите на Хънтър, дори е бил негов пълноправен партньор и, което не е изключено, е получавал лихви от сделките. В тази връзка е уместно да си припомним една история.

Бившият главен прокурор на Украйна Виктор Шокин заяви, че през 2016 г. неговото уволнение е станало под натиск от Вашингтон. Впрочем, това не скри и Байдън, който по това време е вицепрезидент на САЩ в администрацията на Барак Обама. А по време на посещението си в Украйна той буквално изнудва държавния глава на „Незалежная“ Петро Порошенко: „Казах, че няма да ви дадем един милиард долара (ставаше дума за заем. – В.Б.). Заминавам си след шест часа. Ако главният прокурор не бъде уволнен, няма да получите парите“.

Шокин стана нежелан, защото силно се заинтересува от финансовите дела на фирмата Burisma. „Ако бях продължил разследването, щяхме да разкрием факти за корупционните схеми на Байдън-младши и други“, заяви той.

Същият Шокин твърди, че Джо Байдън е платил 1 000 000 000 (!) долара за уволнението му. Парите бяха предназначени за представители на украинските власти, които трябваше да спрат всички съдебни действия срещу Хънтър Байдън. И – срещу самите тях?!

Остава да добавим, че бившият главен прокурор издаде книга с красноречиво заглавие „Истински истории за международната корупция на Джо Байдън в Украйна“. Но в САЩ това не предизвика голямо вълнение. Ако обаче Тръмп стане президент, започнатото от Шокин разследване може да бъде продължено.

Още един факт. През 2013 г. Байдън направи официално посещение в Китай и неофициално взе Хънтър със себе си на пътуването. Разбира се, не само, за да може да се любува на местните красоти. Десет дни след посещението Хънтър получава лиценз за извършване на бизнес в Китай и става член на управителния съвет на фонда за частни инвестиции. Скоро оттам се „изсипват“ големи пари.

И отново, Байдън-старши не е бил наясно с делата на Байдън-младши? Вероятно просто е казал уклончиво: „Татко, ще отида за час-два, ще се разходя из Пекин, ще пия чай с мента“…

Редно е да си припомним поговорката: „Ябълката не пада по-далеч от дървото“. Това означава, че самият Джо Байдън е участвал в различни измами. По-специално той беше заподозрян в получаване на незаконни плащания от чужбина, докато беше вицепрезидент. По-точно, вземал е подкупи за определени услуги, основателно попълвайки капитала си.

За това говори Джеймс Комер, член на Републиканската партия и председател на Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите на САЩ. Според него служители на ФБР разполагат с информация, уличаваща президента. Но когато Комър поиска да предостави необходимите документи, шефът на бюрото Кристофър Рей отказа.

Защо? Вероятно, защото Байдън е на власт и е неудобно да се „забърква тази каша“ по много причини. Ако Байдън напусне Белия дом и Тръмп дойде на власт, тогава всички кучета могат да бъдат пуснати на свобода срещу заспалия Джо. Тогава Рей вероятно ще покаже цялата мръсотия.

…Мнозина в САЩ се съмняват, че съдът ще изпрати Хънтър Байдън в затвора. Сред тях е и Рон Сиверт, бивш прокурор и доцент в Училището за държавно управление „Буш“. Той смята, че „законът препоръчва условна присъда при такива обвинения, която вероятно ще бъде произнесена“.

Обвинението срещу Байдън-младши във второто дело за укриване на данъци обаче е много по-сериозно и в случая присъдата може да е свързана с ограничаване на свободата, но не за дълъг период. Но това все още е голям въпрос.

…През 90-те години на миналия век, когато се прекланяхме пред Запада, ни се внушаваше, че всички техни политици са кристално чисти, честни и достойни хора, които стриктно спазват законите. Но в действителност беше точно обратното. Тези лъскави, добре изглеждащи господа винаги се стремят да измамят и излъжат. Баща и син Байдън са нагледен пример за това.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







СКАНДАЛ

Николай Марков прокле bTV и ѝ се закани люто!





Лидерът на партия „Величие“ т.н полковник Николай Марков прокле частната национална телевизия bTV в профила си във Фейсбук. Той се зарече депутати от партията му да не дават интервюта и коментари за медията, заради „непрофесионализъм и манипуация на общественото мнение“.

Марков не спира дотук и се заканва: БТВ, вие ще изгубите тази битка! А след това и войната. Той се закани още, че ще предприемат „ефективни действия за защита на личното достойнство и чест на 100 000 наши избиратели, които стават ежедневни жертви на медийните обиди и тормоз.“

Ето и цялото му изявление в профила му във Фейсбук:

„Първата телевизия, която получава червен картон от нас е БТВ! Проклета да е.
Заради системни манипулции на общественото мнение, разпространяване на невярна информация и непрофесионализъм от страна на медията, депутатите от ПП “ Величие“ няма да дават интервюта и коментари на псевдожурналистите от тази телевизия.

Предприемаме ефективни действия за защита на личното достойнство и чест на 100 000 наши избиратели, които стават ежедневни жертви на медийните обиди и тормоз. Знаем поръчителите, нека и те се приготвят.
БТВ, вие ще изгубите тази битка! А след това и войната.“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Президентът на Полша: Трябва да бъдат убити, колкото се може повече руснаци!





Полският президент Анджей Дуда, в отговор на предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на военните действия в зоната на Северния военен окръг, при условие че Киев признае настоящите териториални промени и неутралния статут на Украйна, заяви, че е необходимо да се направи така, че колкото се може повече руски войници да загинат в Украйна, пише полското издание kresy.pl.

Според него високите военни загуби биха довели до социален бунт в Русия.

Според Анджей Дуда с исканията си Путин „фактически е показал на цялата международна общност квинтесенцията на руския брутален империализъм“.

Той описа очакванията на Кремъл като „унищожителни и до небето“. Дуда отбеляза, че Москва настоява за райони, които в момента не контролира.

„Само това, надявам се, ще бъде достатъчно доказателство, също и за целия свят, какви са всъщност руските намерения“, каза полският президент.

„Русия днес казва: да, ние ще продължим да нарушаваме международното право, да, ние го уважаваме изключително много, просто не ни интересува целият международен ред, не ни интересуват никакви споразумения, ние ще преследваме нашите интереси, ние ще продължим да убиваме в Украйна, ние ще продължим да бъдем в Украйна, срещу която те се бият“, каза Дуда.

„Ако Путин иска руските войници да загиват масово в Украйна, трябва да се направи всичко, за да се сбъднат очакванията на г-н Путин, тоест Русия да претърпи поражение в Украйна. За да накарат руснаците със своите мъртви войници най-после да накарат нацията да се разбунтува и да каже, че няма да води агресивна, брутална война, която буди скандали и съпротива в целия свят. “ – добави.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Тресящият се от Паркинсон старец реди експертен кабинет заедно с Габриел?





  • Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната

Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави експертен кабинет. Негови хора ще ръководят Министерство на отбраната и Външно. Почти е сигурно, че Атанас Запрянов ще остане на поста си при редовната власт, научихме от отлично осведомени източници.

Атанас Запрянов

Външен министър е възможно да бъде селянката от Хаджидимово Мария, както и премиер. Не е изключено и Росен Желязков да застане начело на държавата.

„С тарикатската думичка „експертно правителство“ Бойко ще остане на власт. Има риск обаче то да издържи до есента и отново да се ходи на избори. Корумпираната Нинова заяви, че ще подкрепи такъв кабинет. Партиите в парламента също са склонни да дадат зелена светлина на експертите”, предположи юристът Даниел Божилов, активист на „Български съюз за директна демокрация”.

Днес Борисов с треперещи ръце обяви, че няма да е премиер, тъй като формациите в 50-тото НС не желаят това. Все пак, за да успее да сформира кабинет, той е готов на компромиси.

„Обръщам се към всички лидери на партии – ултиматвиното говорене, биенето в гърдите, сърдитите, дезертиралите – не е време, защото виждате – светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света, не намерят противодействие, дипломация и успокоят света. Сега времето е за мъдри мъже и жени“, заяви Борисов.

Ще излъча преговорен екип с Теменужка Петков, Рая Назарян и Деница Сачева, като всички партии ще бъдат поканени на срещи, съобщи Борисов. Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори. Да надмогнем егото си и да намерим най-добрите експерти, призова той. Експеримент с втория няма да има, кабинет може да има само с първия мандат на победителя! Другият изход е септември на нови избори. Сега е време за държавници.

Лидерът на партия „Величие“ Николай Марков заяви, че е готов да се отзове на покана да изслуша от страна на изтрещялия Борисов.

„Ако са предварителни сондажи, за нас няма проблем да водим разговор. След като сме поели парламентарна отговорност, ние не сме заключили вратите за всичко, така че ще го изслушаме най-малко“, каза Николай Марков в Панагюрище.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 7 дни

Идат шокиращи цени на тока

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Колко похарчиха за медийна реклама партиите дотук?

Малката телевизия „Евроком“ най-предпочитана за предизборната кампания Десетина дни преди изборите 2 в1 на 9 юни партиите и коалициите, които...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Костадинов насмете мързеливия кмет на Добрич, град запуснат, потънал в кал и мърсотия

Бесен скандал с Костадинов, пристигна полиция Политикът насмете кмета на Добрич Председателят на партия „Възраждане” Костадин Костадинов и водачът на...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Народът не издържа, започнаха да стрелят по билбордове на ПП-ДБ

На единия от тях са установени 6 дупки от стрелба Няколко билборда в София, които се използват за политическа агитация...

БЪЛГАРИЯпреди 3 седмици

8 милиарда и 628 милиона лева ни струва корумпирана, много лошо работеща, чиновническата армия

Наша родна армия превзе България 8 МИЛИАРДА И 628 МИЛИОНА ЛЕВА НИ СТРУВА ЧИНОВНИЧЕСКАТА АРМИЯ.Наша родна армия превзе България. Общия...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 11 часа

Грозните и тъпи останаха извън борда

Атанас Славов, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ остават извън 50-ото Народно събрание Знакови лица на ПП-ДБ...

ПОЛИТИКАпреди 15 часа

Петър Волгин – шампион по преференции от евроизборите със 71 224 лични гласа

Вторият в листата на „Възраждане“ за Европейския парламент – водещият от БНР Петър Волгин, е шампион по преференции от вота...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Politico нареди Ицо Хазарта в групата на „откачените и ИДИОТИТЕ“ в ЕП

В новоизбрания Европейски парламент може да бъде спокойно формирана политическа група „Откачените“, пише „Политико“. Изданието е подбрало 23-ма евродепутати от...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Нетаняху се скара с Блинкен

След като израелският премиер Бенямин Нетаняху публикува видео на английски със съобщението, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ,...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Корумпираната Нинова пак „подаде оставка“

Тя обаче не се отказва от депутатското място в новия парламент. Ще се бори за нов мандат като председател на...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 13 часа

Николай Марков прокле bTV и ѝ се закани люто!

Лидерът на партия „Величие“ т.н полковник Николай Марков прокле частната национална телевизия bTV в профила си във Фейсбук. Той се...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ

Валерий Бут: Корупционният скандал със семейството на Байдън може да го довърши още преди изборите в САЩ В Съединените щати...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Президентът на Полша: Трябва да бъдат убити, колкото се може повече руснаци!

Полският президент Анджей Дуда, в отговор на предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на военните действия в зоната...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Тресящият се от Паркинсон старец реди експертен кабинет заедно с Габриел?

Американският лакей Атанас Запрянов остава министър на отбраната Алчният за власт (вече тресящ се от Паркинсон старец) Борисов ще прави...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Скандал в ефир: Марков закова простата Цветанка Ризова за любовника и!

Скандал в ефир: Лидерът на „Величие“ жегна Цветанка Ризова за любовник Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжия...

СВЯТ

СВЯТпреди 2 дни

Борисов§Мафия газ пикаят от победата на Николай Марков, насъскаха всички помияри и мисирки срещу него

Николай Марков от изненадата “Величие” с първи коментар: Процентите ни са 17. Искаме си нашето Той се видя в новия...

СВЯТпреди 5 дни

Щатите се обидиха на Виетнам заради посещението на Путин

След знаково посещение в КНДР, Владимир Путин пристигна във Виетнам. Само месец след като встъпи в длъжност като руски президент,...

СВЯТпреди 5 дни

Защо посещението на Путин в КНДР предизвика истерия на Запад

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун се обсъжда широко на Запад. Местните медии изразяват безпокойство от сближаването между Москва...

СВЯТпреди 6 дни

След съдебно решение: Водата в София поскъпва с над 22%

След съдебно решение, с което се увеличава нормата на възвращаемост на капитала на „Софийска вода“ – днес, на заседание на...

СВЯТпреди 7 дни

Китай: Г-7 са 10% от населението на света и нямат право да говорят от името на международната общност

Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени