Свържете се с нас

СКАНДАЛ

Скандал в CNN. Изключиха от ефир говорителката на кампанията на Тръмп





SNN внезапно изключи от ефир говорителката на кампанията на Доналд Тръмп Каролин Ливит в понеделник сутринта – само няколко дни преди телевизията да бъде домакин на първия президентски дебат през 2024 г. между нейния шеф и президента Байдън.

„Водещата Каси Хънт дръпна шалтера (на интервюто с говорителката на кампанията на Тръмп) само няколко минути след началото на интервюто. Всичко започна с въпрос към Ливит, каква е стратегията на бившия президент, когато той се качи на сцената в Атланта, щата Галия, в четвъртък по време на дебата.

„Президентът Тръмп е добре подготвен още преди дебатите в четвъртък. За разлика от Джо Байдън, той не трябва да се крие и да кара съветниците си да му казват какво да казва. Президентът Тръмп знае какво да каже“, започва Ливит.

След това говорителката отбеляза, че сцената на дебатите вероятно ще бъдат „враждебна среда“ за нейния шеф – и обвини модераторите на дебатите от CNN, ко-водещите Джейк Тапър и Дана Баш, в пристрастно отразяване на дебатите в миналото.

От ляво грозното лице на либерализма, което си изпусна нервите,  крещеше и заплашваше говорителката на Тръмп.

„Ето защо президентът Тръмп съзнателно влиза във враждебна среда точно в CNN с модератори на дебати, които през последните осем години са показали мнението си за него. То е много добре известно – пристрастно отразяване на дейността му“, каза тя.

Водещата Хънт веднага отвърна на удара, че колегите ѝ са „професионалисти“, преди да пусне множество подготвени клипове, показващи предишни коментари на бившия президент.

Когато Лийвит се опита да говори и да отбележи, че излага факти за поведението на колегите ѝ в миналото, Хънт многократно я заглуши.

От ляво грозното лице на либерализма, което си изпусна нервите,  крещеше и заплашваше говорителката на Тръмп.

„Госпожо, ще спрем веднага, ако смятате да продължите да нападате колегите ми“, каза Хънт.

„Съжалявам Каролин, много ви благодаря за отделеното време. Можете да се върнете по всяко време“, приключи набързо интервюто Хънт и изхвърли Ливит от ефир.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







СКАНДАЛ

Най-скъпият път в света е на Борисов – в България!





1 МИЛИАРД И 300 МИЛИОНА ЗА 28 КИЛОМЕТРА

Освен по показатели от Коранаепидемията България се изкачи не само на почетната стълбичка на медалистите, но и на първото място в света по най-скъп път.

28 километра (скоростен път, а не магистрала) ще струват 1 милиард и 87 милиона без ДДС и 1 милиард и 287 милиона лева с него.

Двата лота – участъка от пътя през Кресненското дефиле, който е част от магистрала „Струма“, без обаче да са такива, излизат на цени между 36 и 46 млн. лв на километър. Без ДДС-то. С него сумите стават съответно 41.2 и 55.2 млн.

Средната за 28 километра обща дължина – 46 милиона на километър.

Това са разчетите, след като вече са ясни победителите в търговете.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщи, че консорциумът ДЗЗД „АМ Струма – 3.2.2.“ печели. В обединението влизат „Главболгарстрой-Инфраструктурно строителство“ АД, „ЕПОС-Емпреза Португеза де Обрас Субтеранеас“ АД (Португалия) и „Главболгарстрой Интернешънъл“ АД.

Изпълнителят на източния обход на Кресна е избран по-рано – обединение начело с „Грома холд“.

Строителството на 28-те км през Кресненското дефиле ще продължи около 4 години и половина (1556 дни).

Високата цена за изграждането на скоростния път пък се обяснява от АПИ с многото съоръжения. По трасето ще има още 7 тунела и 20 виадукта с обща дължина от 11 км (40% от трасето) и 12 надлези и подлези.

В края на 2019 г. Еврокомисията отказа европейско финансиране за това строителство. .

******** За сравнение *************

Най-дългият автомобилен тунел в света е Лердалският в Норвегия – с дължина 24.5 км, с четири изкуствени пещери в него (давам снимки) и струва около 125 млн. евро. (по 5.1 млн. евро на километър или по 10 млн. лева) Построен е за по-малко от 5 години, за колкото трябва да се построи обходът на Кресненското дефиле.

По брутен продукт Норвегия е в първата шестица в света, а заплатите – фантастични. Норвегия е начело в класацията по индекс на човешкото развитие на ООН

Разликата спрямо стандарта на живот в България е около 8 пъти. Горе-долу с толкова е по-скъп българския път на километър спрямо норвежкият тунел на километър.

.

**** давам снимки на норвежкия тунел, на проектните варианти, на избрания сред тях.

➡️ Подкрепете ни като се абонирате за страницата ни … ?







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

Деиндустриализация на Европа върви с неумолими темпове





Европейската промишленост ще я погребват вдругиден

Историческият процес на деиндустриализация на Европа върви със своите бавни, но неумолими темпове, но Вашингтон не вижда нищо лошо в това. Ръководителят на “Инеос” – най-голямата в Европа и една от най-големите мултинационални нефтохимически корпорации, даде интервю за “Блумбърг”, което може да се оприличи на отвор на люка, от който се излива депресираща и напълно черна каша.

Джим Ратклиф, един от най-богатите хора във Великобритания, в разговор с американските журналисти каза, че настоящата ситуация на енергийния пазар всъщност е осакатила нефтохимическата индустрия във Великобритания и Европа, изпращайки я, ако не в нокаут, то в тежък и болезнен нокдаун. Причината за това са непосилните цени на електроенергията и въглерода, причинени на свой ред от прекъснатите вериги за внос на въглеводороди от Русия, благодарение на които производителите винаги са имали гориво за своите котли, а нефтохимиците винаги са имали основните суровини за своята работа. Ратклиф твърди – и като световна нефтохимическа акула може да му се вярва абсолютно – че днес цената на мегаватчас за европейските промишлени потребители е пет пъти по-висока, отколкото за техните колеги в Северна Америка.

В резултат на това през последните две години европейските специализирани компании просто физически загубиха способността да се конкурират с американските и азиатски играчи, което вече доведе до затваряне на сложно химическо производство, или избягаха в САЩ и Азия, където има море от евтин ток и няма проблеми с намирането на суровини. Ръководителят на “Инеос” завърши мрачната си реч по много траурен начин, споменавайки, че има все по-малко играчи на нефтохимическия пазар в Европа и никога не е виждал подобно нещо в живота си.

За да не получаваме стандартното оплакване, че надуваме несъществуващ глобален слон от местна проблемна муха, нека да разберем кой е Ратклиф и дали думите му могат да се считат за експертно мнение.

В пресата Джим Ратклиф често е наричан най-богатият човек във Великобритания, което не е съвсем вярно – в смисъл, че по отношение на размера на сегашното си богатство той заема четвърто място на неясния финансов пиедестал. Според “Таймс” главният нефтохимик на Стария свят е натрупал капитал от 26,5 милиарда лири, което се равнява на почти 30 милиарда долара. Преди него в списъка на паричковците са само братята Хиндуджа, Леонард Блаватник и братята Рубен. Но тук трябва да разберете, че всички изброени бизнес акули са изградили свои империи, обхващащи различни пазарни сегменти – от търговия с недвижими имоти до сделки с ценни книжа и препродажба на елитни футболни клубове. Ратклиф направи милиардите си в тясната ниша на сложното нефтохимическо производство.

Основният актив и източник на богатство е вече споменатата “Инеос”, която за почти 30 години от съществуването си се превърна в пазарен мастодонт с оборот от 22,3 милиарда долара – и това само през 2022 г., която не е най-розовата година за индустрията. Уебсайтът на компанията съобщава, че Ineos е специализирана в производството на ароматни петролни продукти (бензен, толуен, ксилен) и основни химически продукти (етилен, пропилен, бутадиен). Отделно направление заема производството на винилхлоридни мономери, алкален хлор и неговите производни, поливинилхлориди, полиетилен, полипропилен, полистирен и каучуци. За хората, които не са потопени в сложната неорганична химия, дори простото изброяване на продуктовата линия звучи като празни приказки, но въпреки това сме изправени пред много сложно и енергоемко производство, което изисква ресурси – от електричество до свръхвисока температура водна пара.

И такъв човек директно казва: индустрията е пред колапс, буквално на половин крачка от окончателния си колапс в границите на Европа.

Тук човек може примитивно да злорадства, но всичко описано е само част от една отдавна наблюдавана тенденция и отделна част от мозайката на целенасочената и планирана деиндустриализация на еврозоната. По-рано вече разглеждахме подобни случаи в секторите на селскостопанските торове, металургията, слънчевите панели и електрическите превозни средства, така че този крещящ глас беше отдавна очакван и очевидно няма да е последният.

Бих искал да кажа това тук.

Общоприето е, че описаните процеси стартираха през 2014 г., след връщането на Крим, рязко се ускориха с началото на СВО, а турбото беше окончателно включено, когато Джо Байдън подписа т. нар. Акт за намаляване на инфлацията. Любителите на теориите на конспирацията изградиха цяла теория, че този план е кроен от Вашингтон от дълго време, а специалната операция, започната от Москва, се превърна в изключително успешен повод за прехвърляне на ограбването на Европа в нон-стоп режим. Това предположение има право на живот, но е само наполовина вярно.

Трябва да се помни, че европейските индустриалци, хриптящи под натиска на непоносимите цени на енергията, започнаха да изнасят фабрики не само в Тексас, но и в азиатските страни, предимно в Китай. Те са създали свои собствени огромни индустриални клъстери като Шенжен, така че веригите на сътрудничество (и почти всички вече си сътрудничат с Китай) са съкратени до минимум. Освен това Пекин бързо увеличава своя производствен капацитет, пускайки в експлоатация всички видове електроцентрали, с изключение на възобновяемите енергийни източници – инвестициите в тази област намаляват през последните четири години.

В същото време сме свидетели със собствените си очи на краха на неолибералната теория за постиндустриалния световен ред, където изкопаемите горива по принцип няма да са необходими, а световната индустрия ще стане високопроизводителна и дълбоко научна. В действителност виждаме безкрайно увеличаване на добива на ресурси, инвестиции в традиционни енергийни източници и борба за всеки завод, за всеки квалифициран работник. Защото предстои нов кръг от фундаментална конфронтация, в който старият, закостенял модел на американската икономика и младата, гъвкава икономика на КНР ще се сблъскат на ринга. Противниците са добре запознати със собствените си и на другите силни страни и слабости и затова събират всички възможни резерви.

Нямаме добри новини за британските нефтохимици. Когато европейските политици и индустриалците, които ги подкрепяха, послушно се подчиниха на диктата на Вашингтон, те явно се надяваха, че няма да успеят да ги ограбят толкова много, защото всички бяха уверени в неизбежното поражение на Русия, което щеше да повлече целия Китай геостратегически планове по веригата. Днес вече е очевидно, че слабите и слабохарактерните просто се погребват, а след това наследството спокойно се разделя.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

СКАНДАЛ

ЦРУ докладвало на наглия Борисов, че Путин искал да го гърми





Нарцисаа Борисов за снайперистите около дома му: Има сигнал от чужда служба, сигурно е Путин

Мутрата Борисов заяви, че домът му е охраняван от снайперисти заради сигнал от „една от най-влиятелните служби в света“. Той предположи, че причината е военната помощ за Украйна, която ГЕРБ са издействали заедно с ДПС.

„Преди около седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-високата степен на заплаха. Предполагам от ДАНС, МВР и НСО са взели някакви мерки, надявам се. Не съм говорил с тях, дори с ръководството на НСО“, каза пред журналисти в парламента Борисов.

„Категоричната подкрепа за Украйна – така си го обяснявам аз. Аз така го оценявам. Ако има такова нещо, касае само Украйна и затова една от най-влиятелните служби подава сигнала. Няма друго основание освен помощта за Украйна“, предполага лидерът на ГЕРБ.

Информацията за снайперисти по оградата на къщата на Борисов дойде от лидера на ДСБ Атанас Атанасов. Той попита президента защо лидерът на ГЕРБ се пази от снайперисти. „Вашето вървене по оградата страшно депресира и внуците, и детето, и всички“, каза Борисов.

Той обяви, че ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството и ако не получат подкрепа от останалите партии, ще има нови предсрочни избори. До момента само ДПС заявиха, че ще подкрепят ГЕРБ, които получиха от президента първия мандат за съставяне на кабинет.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител

Лукойл“ свали Валентин Златев от шефското място на компанията у нас, назначен е нов управител Валентин Златев вече не е...

БЪЛГАРИЯпреди един ден

НСО се превърнаха в прислужници, обслужващи мижитурки и техните семейства

НСО се превърна в частна охранителна фирма, обслужваща силните на деня и техните семейства Кой кого заплашва и дали въобще...

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Кметицата обяви 28-годишния си заместник за виновен за всички кражби по „Графа“…

Столичният кмет Йорданка Фандъкова охотно жертва заместника си Евгени Крусев заради ремонта на „Граф Игнатиев“. Вчера зам.-кметът по транспорта сам...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Идат шокиращи цени на тока

19 май 2024 г., неделя, ще остане знаков ден в енергийната система на България и ще се запомни, поне от...

БЪЛГАРИЯпреди 3 седмици

Колко похарчиха за медийна реклама партиите дотук?

Малката телевизия „Евроком“ най-предпочитана за предизборната кампания Десетина дни преди изборите 2 в1 на 9 юни партиите и коалициите, които...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един час

Терор в партията: Мутрата Пеевски бие, заплашва и уволнява депутати и хора от ДПС

Пеевски бие, заплашва и уволнява депутати и хора от ДПС за да си разчисти път, но е горд с мутернските...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Скандалът се разгаря! Предсрочни избори, арест и SMS-и: Васил Терзиев и Калин Стоянов в челен сблъсък

Васил Терзиев: Имам усещане за нови кметски избори в София. Има целенасочена атака срещу всеки, който иска да промени нещо...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Калоян Методиев цепи Корнелия от БСП

Опитвал се да убеди бившата лидерка на червената партия да се отцепи и стане независим депутат Седесарят Калоян Методиев, който...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Радев взема цялата власт

Шансовете да бъде съставено правителство вече не са толкова големи, както изглеждаха преди изборите Какво ще се случи в България...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

„Алтернатива за Германия“ и „Възраждане“ правят нова група в ЕП

Според „Шпигел“ в основата на новата група в Европейския парламент е „Софийската декларация“ Германската крайнодясна партия „Алтернатива за Германия“, която...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 2 часа

Най-скъпият път в света е на Борисов – в България!

1 МИЛИАРД И 300 МИЛИОНА ЗА 28 КИЛОМЕТРА Освен по показатели от Коранаепидемията България се изкачи не само на почетната...

СКАНДАЛпреди 19 часа

Деиндустриализация на Европа върви с неумолими темпове

Европейската промишленост ще я погребват вдругиден Историческият процес на деиндустриализация на Европа върви със своите бавни, но неумолими темпове, но...

СКАНДАЛпреди 2 дни

ЦРУ докладвало на наглия Борисов, че Путин искал да го гърми

Нарцисаа Борисов за снайперистите около дома му: Има сигнал от чужда служба, сигурно е Путин Мутрата Борисов заяви, че домът...

СКАНДАЛпреди 3 дни

Рая Назарян живее в райска къща на покрива!

„Апартаментът“ – двуетажна къща на покрива – 253 кв.м. и гараж 34 кв.м., са закупени за 520 000лв. през 2021...

СКАНДАЛпреди 5 дни

И к’во плювахме „проклетия социализъм“ и пак се върнахме в него

Пригответе си мрежички за пазар от социализма Има ли право Т-маркет да ни таксува за малките найлонови торби? Табели за...

СВЯТ

СВЯТпреди 15 часа

Най-лошото представяне в историята: дебатът с Тръмп се превърна в кошмар за Байдън, възможно е преждевременно оттегляне

NBC News нарича дебата между Тръмп и Байдън най-лошия в историята Проведе се предизборният дебат в САЩ между Джо Байдън...

СВЯТпреди 6 дни

КАСАПНИЦА! Американците удариха Севастопол с 5 ракети ATACMS. Жертви и стотици ранени, включително деца

Американци съвместно с терористи от Киев обстреляха Севастопол с пет американски ракети ATACMS следобед в неделя, 23 юни. Отломките на...

СВЯТпреди 1 седмица

Борисов§Мафия газ пикаят от победата на Николай Марков, насъскаха всички помияри и мисирки срещу него

Николай Марков от изненадата “Величие” с първи коментар: Процентите ни са 17. Искаме си нашето Той се видя в новия...

СВЯТпреди 2 седмици

Щатите се обидиха на Виетнам заради посещението на Путин

След знаково посещение в КНДР, Владимир Путин пристигна във Виетнам. Само месец след като встъпи в длъжност като руски президент,...

СВЯТпреди 2 седмици

Защо посещението на Путин в КНДР предизвика истерия на Запад

Срещата между Владимир Путин и Ким Чен-ун се обсъжда широко на Запад. Местните медии изразяват безпокойство от сближаването между Москва...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени