Connect with us

СКАНДАЛ

Руски майтапчии се изгавриха с Борис Джонсън

Да се майтапиш с най-влиятелните хора на планетата. Или кои са Вован и Лексус?

Преди няколко месеца изтече запис, в който Хилъри Клинтън казва на украинския екс президент Порошенко следното: „Вие бяхте много силен глас от името на вашия народ и вашата страна. Нека се възползваме от това, доколкото можем. Това означава, че трябва да осигурите подкрепа, за да се опитате не само да задържите линията, но и да преминете в настъпление. И тогава, очевидно, „Мнозина в нашата страна ще направят всичко възможно, за да преизберат президента Байдън“.

Изречение, с което става пределно ясно демократската стратегия – да удължаваме войната и смъртта на войниците в името на втора победа на Байдън.

Само че, Клинтън не говореше с Порошенко наистина. А без да знае – с двама прочути руски комици – Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, познати като дуото – Вован и Лексус.

В Европа трудно чуваме за тях, заради ясната цензура, наложена на Евросъюза. Без руски телевизии, без „вражеската“ гледна точка и не ви трябва да знаете за тези смели момчета, които наричат себе си пранк- журналисти. Тоест, разобличават световни политически лидери като си правят шеги с тях и се представят за други известни личности.

Биографията на Вован и Лексус е зашеметяваща. Успяли са да подхлъзнат не просто един двама известни, а едни от най-влиятелните хора на планетата.

Ето кратък списък с „майтапите“, които са направили досега:

С Джордж Буш
Представят се не за кого да е, а за Зеленски, разговорът е дълъг и то на видео, и успяват да го накарат да говори за – разширяването на НАТО, войната на Запада срещу Русия, информационната война, Сакашвили и биолабораториите.

С Елтън Джон
Една от най-забавните шеги досега май е, когато Вован и Лексус успяват да преметнат Елтън Джон. През септември 2015 г Вован се представя за руския президент Владимир Путин, а Лексус се престорва на негов преводач. Те се обаждат по телефона на Елтън Джон и твърдят, че искат да обсъждат правата на гейовете в Русия. Погрешно вярвайки, че обаждането е истинско, Джон в Instagram прави публикация, в която поздравява Путин за това, че се е свързал с Джон, за да обсъдят проблема. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков отрече разговорът да се е състоял и впоследствие Путин се обажда по телефона на Елтън Джон, като се извини за шегата и описа майтапчиите като „безобидни“.

С Дейвид Камерън
Представят се за Порошенко и подвеждат Камерън да говори по чувствителни теми като това, че Украйна скоро няма да бъде част от НАТО.

С Клаус Шваб – основателят и президент на Световния икономически форум в Давос
Представят се за друг глобалист и икономист Жак Атали. А поводът за разговора е да се обсъди наследството на Хенри Кисинджър, както и ситуацията с Украйна.

Става ясно, че Шваб няма високо мнение за Зеленски, считайки за необходимо да го води за носа, обещавайки му нереалистично членство в ЕС и НАТО.

В първите години на своята дейност, Вован и Лексус се шегуват с руски звезди от шоубизнеса като Анастасия Волочкова и Филип Киркоров, както и случайни руснаци. От 2012 г. обаче двамата преминават към „клиенти с висок профил“. Тогава започват да се обаждат на хора като Александър Лукашенко (през юни 2014 г., представящ се за син на Янукович), Борис Немцов (десетки пъти през 2012 г.), , Реджеп Ердоган (през февруари 2016 г. Представяйки се за украинския президент Петро Порошенко) и много други, сред които и нашата бивша софийска кметица – Йорданка Фандъкова.

Понякога наричат Вован и Лексус „телефонни хулигани“ и естествено двамата си имат много проблеми – и естествено са вече „забранени“ от Ю тюб.

През 2022 г., изтекоха кадри на британския министър на отбраната Бен Уолъс бе хванат в шеговит разговор с Вован и Лексъс.

Вован и Лексус се представяха за украинския премиер Денис Шмихал, заявявайки, че Украйна желае да насърчи собственото си ядрено възпиране, за да се защити от Русия – твърдение, направено преди това от руското правителство. Вован и Лексъс също се обадили на британския министър на вътрешните работи Прити Пател. След тази шега на 26 март 2022 г. YouTube забранява Vovan и Lexus, а на 22 март същата година британското министерство на отбраната призова YouTube да премахне всички видеоклипове на разговори на Vovan и Lexus.

Така след забраната двамата шегаджии отвориха канал в Rutube и Rumble, и продължиха да публикуват ново съдържание. Но изолирани от погледа на Запада.

В България ще можем да чуем какво мислят и какво разказват култовите руски комици. Вован и Лексус екслузивно говорят пред Мартин Карбовски за неговия канал в Пейтриън.
Може да гледате интервюто тази събота, 7 септември в 20:00, тук:

https://www.patreon.com/Martin_Karbowski

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

СКАНДАЛ

Борисов даде Пеевски на “Магнитски”

  • Асен Василев: Борисов даде Пеевски на “Магнитски”
  • Мафиотската битка продължава и досега

Мафиоза Борисов даде Пеевски на “Магнитски“. Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев в отговор на изявленията на лидера на ГЕРБ, че преди четири години, когато ГЕРБ са били на власт, не е имало забавяне със средствата от Европейския съюз.

“И чух г-н Борисов да разправя колко хубаво било преди 4 години, как нещата били такива, онакива и т.н. Преди 4 години знаете ли какво се случи? – Клановете на мафията се скараха. Преди ние въобще да сме политическа сила, въобще да сме министри. Борисов даде Пеевски на Магнитски. Изведнъж се скараха там за хазарта, с Черепа взеха да се бият. Тая мафиотска битка продължава и досега”, заяви Василев при откриването на младежката структура на ПП в събота.

“Ама айде да не говорим за преди 4 години, защото на нас, а и на тези младежи въобще не им пука. И на всички български граждани не им пука какво е било преди 4 години. Това, което им пука, е какво ще направим днес, за да е животът на всички нас по-добър утре”, допълни той.

Преди ден Асен Василев призова Бойко Борисов “да спре да се крие по храстите“ и в оставащите дни на парламента да приемат законите по плана за възстановяване и устойчивост.

По този повод в събота ПП обяви, че праща “джентълменско писмо“ на ГЕРБ с призив за приемането на 3 закона. Трите закона, за които ПП настоява са за личния фалит, за прозрачни правила за избор на ръководител на Комисията за противодействие на корупцията и за подаването на сигнали за нарушения.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СКАНДАЛ

Безмозъчни мутанти-терористи от „Виваком“ преследват 92-годишния журналист Димитри Иванов

Компанията терорист т техните съподвижници не спират да го тормози с обаждания и писма заради старо устройство за телевизия, което той никога не е получавал

Преди десетилетие популярният журналист Димитри Иванов станал клиент на „Виваком“ за интернет – само и единствено за интернет. Тук е моментът да отбележим, че той няма телевизор. Навремето писа в седмичните си есета във в. „Сега“, че още в средата на 90-те години си е изхвърлил телевизора. И това не е поза, у тях наистина няма телевизор от 30 години. Но Димитри Иванов дни и нощи четеше из интернет. Затова сменяше доставчици, докато се спря на „Виваком“.

Цената му беше 20 лева месечно. Минаха години, тази цена стана висока за услугата. Димитри остаря и вече не е толкова активен на компютъра, поиска да сменим доставчика за по-евтино. Като негов съсед и колега му помагам за някои такива неща. Той вече едвам ходи, отидох в офис на „Виваком” да прекратя услугата. Поискаха ми нотариално пълномощно едва ли не специално за „Виваком“. Представих неточно за „Виваком”, но кандисаха.

Върнете техниката“, казаха. Върнах рутер.

„А къде е устройството за телевизора?”, пита служителката.

„Няма такова, той няма телевизор, не се е абонирал за телевизия“, обяснявам.

„Ааа, не – казват от „Виваком“, договорът е за интернет и телевизия“.

Напразно ги убеждавах, че е имал договор само за интернет, такова устройство в дома му няма, както няма и телевизор от 30 години. Най-вероятно като са подновили договора автоматично след две години, са го писали друг план с телевизия и интернет – опитвам се да им подскажа.

„Не – казват те. – Дължите едно устройство“.

А сега, де. Потърсихме, да не би да са му пробутали, без да разберем при монтажа – няма такова нещо.

„Вижте, това вече е остаряло устройство, вече не се използват такива, никому непотребно, ще ви купя едно от битака да се отчетете”, опитвам се да спася положението.

„Аааа, не – казват от „Виваком“, – устройството си има сериен номер, трябва да е същият“. Вдигнах ръце.

И се започна… Не едно, не две обаждания. Поне 20 пъти са го тормозили по телефона за няколко месеца. Той не може да разбере, след като няма телевизор, защо искат от него устройство за телевизия. Като отида у тях да го видя, казва разтревожен: „Пак се обаждаха от „Виваком“, Обаждах се няколко пъти, разговарях с различни служители и служителки, обяснявах, че човекът е над 90-годишен, да не го тормозят, не разбира какво общо има с телевизия. Не спряха.

След известно затишие започнаха да се обаждат от колекторска фирма. Пращаха писма. По едно време от „Виваком“ залепиха на вратата му нещо като изпълнителен лист – длъжник, има да дава устройство за телевизор или да плати… 140 лева. Плюс лихва. За устройство, което ново струва не повече от 5 лева и е модел отпреди 15 години.

Сменяха се мъжки и женски гласове на „бирници“ на компанията. По едно време и адвокатска кантора се намеси. Говорих с някаква компетентна служителка от кантората. Обясних пак, че човекът вече е на 91, да не го търсят. Тя категорично отсече: „Предайте му да ми се обади“. „Да, ей сега ще му предам да ви се обади“, мисля си.

Димитри Иванов вече стана на 92, тормозът не е спрял. Тия дни се получи писмо от „Виваком“ – „Последно предупреждение!, пише най-отгоре.

Чудя се, ако всичките тези усилия на мъже и жени безмозъчни мутанти с огромни усилия от компанията терористично гнездо бяха насочени към подобряване на услугите им, дали нямаше да е по-добре за тях. А те неуморно преследват човека и искат да вземат каквото изкопчат. Сега чакам да се появи съдия-изпълнител.

Това е модерният капитализъм – да те закачат за нещо, без да разбереш, и да ти казват, че имаш да даваш. И те гонят до дупка…

Автор: Иван Бакалов

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СКАНДАЛ

Пияницата Рашидов ходил да се сдобри с Пеевски в хотел „Берлин“, защото нямал сарай

Изгоненият бивш председател на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ) си спомни днес в интервю за Би Ти Ви, че преди 5-6 г. е ходил на среща с тогавашния депутат от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски в хотел „Берлин“. Инициатор на срещата, която трябвало да сложи край на войната между двамата, бил вече покойният главен редактор на вестник „Труд“ Тошо Тошев.

„Имаше нападки към мен от неговите медии (на Делян Пеевски – бел.ред.), както и от кръга „Капитал“. Първо не разбирах, но после започнах. Защо? Защото тогава атакувах Доган, тази медия го защитаваше. Един ден Тошо Тошев пита: „Каква ви е войната? Дай да ви сдобрим, какво делите, ще ви срещна, той не е толкова лош човек“. Видяхме се в хотел „Берлин“, той е негов хотела и се среща с хора там, като няма сарай. Пита ни, имаме ли някаква война, какъв проблем е да се плюем…Твоите медии – мене, и аз отговарям. Той – има неразбирателство. Поседяхме един час и край. Почнахме сериозен разговор, той е неглупав, прагматично мислещ човек с много подреден мозък, което честно казано малко ме изненада. И това ни беше срещата преди 5-6 години“, спомни си Рашидов.

Хотел „Берлин“ в кв. „Бояна“ в София беше ползван от Пеевски като лична резиденция, а през 2021 г. беше продаден.

В интервюто Рашидов, който е печелил избори в „бастиона на ДПС“ Кърджали и напомни в интервюто неколкократно това, омаловажи разкола в ДПС, който,според неговото мнение, не интересува хората, а темата се „опрашва“ от медиите. „Ще има ли ДПС или няма, голям праз ще има или няма“, коментира Рашидов. Изказа се иронично за почетния председател Ахмед Доган, който бил дошъл в София от родното си село Дръндар „по една блузка“, а сега демонстрирал лукс и показност. „Не е ли обидно няколко човека да показват ту сараи, ту дворци, 150 млн. за тях да са джобни пари“, възмути се той.

На въпрос кой от двамата му е по-голям приятел – Пеевски или Доган, отговори: „И двамата съм ги попържал“.

Рашидов се оплака, че загубил много лични средства с фалита на КТБ – банката, в която държавата държала парите си. Върнал си малка част от тях без чужда помощ, по думите му. На въпрос защо общува с хора, причинили фалита на банката, отговори с въпрос: „Доказал ли е някой, че това точно е крадеца“ и добави: „В събарянето на една банка не участва един човек“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ1 week ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА3 days ago

Очаквано персоналния съдия на Пеевски от ВАС, който е на Георги Чолаков отряза коалицията на Доган за изборите

Съдът на Георги Чолаков се позова на прословутото електронно заявление на Пеевски, за да откаже на “Демокрация, права и свободи-ДПС”...

ПОЛИТИКА4 days ago

ЕС се разпада пред очите ни – Гавин Мортимър, Тhe Spectator

ЕС се разпада пред очите ни, пише британският писател Гавин Мортимър в анализ за британското списание Тhe Spectator. Германия реши...

ПОЛИТИКА5 days ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА6 days ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

ПОЛИТИКА7 days ago

Нюланд си призна – САЩ са саботирали мирното споразумение между Москва и Киев, за да не бъде “кастрирана” Украйна

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че САЩ са в основата на скъсването на почти завършеното мирно споразумение...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ8 hours ago

Борисов даде Пеевски на “Магнитски”

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на “Магнитски” Мафиотската битка продължава и досега Мафиоза Борисов даде Пеевски на “Магнитски“. Това обяви...

СКАНДАЛ20 hours ago

Безмозъчни мутанти-терористи от „Виваком“ преследват 92-годишния журналист Димитри Иванов

Компанията терорист т техните съподвижници не спират да го тормози с обаждания и писма заради старо устройство за телевизия, което...

СКАНДАЛ2 days ago

Пияницата Рашидов ходил да се сдобри с Пеевски в хотел „Берлин“, защото нямал сарай

Изгоненият бивш председател на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ) си спомни днес в интервю за Би Ти Ви, че преди...

СКАНДАЛ3 days ago

Пеевски си напазарувал с крадени пари шефът на ВАС

Ивайло Мирчев: Пеевски има една мръсна тайна – шефът на ВАС Утре ВАС може да излезе и с ново решение...

СКАНДАЛ7 days ago

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност! Ирландският...

СВЯТ

СВЯТ16 hours ago

Нов опит да сплашат с “атент” Тръмп. В безопасност е

Нов опит за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за да го сплашат. Кампанията на бившия президент...

СВЯТ1 day ago

Фашистите в ЕС: Унгария няма право да намалява цените на храните

Самозвания така наречн “Съд на Европейския съюз” реши, че с въвеждането на задължителни отстъпки за някои видове храни в супермаркетите...

СВЯТ4 days ago

Охлюва Шолц реши да се въоръжава Германия под натиска на американците, но …

МЪКА: Плюнката Шолц реши да се въоръжава по заповед на американския военно промишлен комплекс. И в тоз момент разбра, че...

СВЯТ5 days ago

За много жени това е шизофреничен, подтискащ смях

Захарова наля още масло в огъня за смеха на Харис: Изобщо не е заразителен, направо е потискащ! Говорителката на Министерството...

СВЯТ7 days ago

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на...

Слушайте Радио

Най четени